Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Si noi ne-am marit ograda.
Ne tot chinuiam sa-i cumparam mamei mele un perush baietzel. Mama deja are o fetita, dar s-a gandit ca ar fi bine sa nu fie singurica, asa ca, azi ne-am gandit sa mergem la cumparaturi. Si cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata, ne-am razgandit si am vrut sa ne luam noi o fetitza. Doar ca cea de la petshop pe care pusesem ochii s-a dovedit a fi baietzel, asa ca ne-am hotarat sa mergem in piata, la petul de unde i-am luat pe Wally si pe Paulie, cat si zebrutzele. Cred ca banuiti ce a urmat. Ne-am gasit o fetita frumoasa foc. Insa, in timp ce ne uitam dupa ea, am vazut un perush care era plin de varsat. Crustele i se intindeau pana la ochi saracul, iar piciorushele zici ca i-au fost bagate in ciment si are niste guguloaie la genunchi, de nu-ti vine sa crezi. I-am zis domnului de acolo ca are un perush care i-ar putea imbolnavii pe ceilalti. Se pare ca habar nu avea. S-a uitat la el, a mormait ceva, iar in secunda doi ne-am dat seama. Incepuse el sa afirme ca pentru el nu conteaza daca pierde un perush, ca are multi. Ne-am dat seama imediat ce soarta il astepta pe micut. Asa ca, eu si prietenul meu, ne-am uitat unul la altul si i-am zis domnului ca-l cumparam. Acum sunt amandoi in carantina. Nu o sa va vina sa credeti cat de frumosi sunt. Iar perushul cu varsat (e baietzel) e asa de dragalash si de vioi, se da peste cap in colivie, face tot felul de tumbe, si, culmea, nu se sperie de noi. Sunt asa de fericita! :bravo: Dumnezeu ne-a trimis alte doua suflete deosebite! Incepand cu aceasta seara am inceput tratamentul pentru varsat. In poze se poate vedea in ce stare se afla. :sol:
Bravo elfie,ai facut ceva foarte frumos mai ales pentru biata pasare!
Este atat de bland pentru ca el mereu s-a simtit respins...si acum a gasit pe cineva care il iubeste
Felicitari!
Adaugat: 15-11-2009 13:00
iata ce am gasit pe net [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K_3oL2wpK3k[/youtube]
Foarte interesant...evident e un filmulet facut in America