2,001

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

elfie wrote:

Si noi ne-am marit ograda. smile Ne tot chinuiam sa-i cumparam mamei mele un perush baietzel. Mama deja are o fetita, dar s-a gandit ca ar fi bine sa nu fie singurica, asa ca, azi ne-am gandit sa mergem la cumparaturi. Si cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata, ne-am razgandit si am vrut sa ne luam noi o fetitza. Doar ca cea de la petshop pe care pusesem ochii s-a dovedit a fi baietzel, asa ca ne-am hotarat sa mergem in piata, la petul de unde i-am luat pe Wally si pe Paulie, cat si zebrutzele. Cred ca banuiti ce a urmat. Ne-am gasit o fetita frumoasa foc. Insa, in timp ce ne uitam dupa ea, am vazut un perush care era plin de varsat. Crustele i se intindeau pana la ochi saracul, iar piciorushele zici ca i-au fost bagate in ciment si are niste guguloaie la genunchi, de nu-ti vine sa crezi. I-am zis domnului de acolo ca are un perush care i-ar putea imbolnavii pe ceilalti. Se pare ca habar nu avea. S-a uitat la el, a mormait ceva, iar in secunda doi ne-am dat seama. Incepuse el sa afirme ca pentru el nu conteaza daca pierde un perush, ca are multi. Ne-am dat seama imediat ce soarta il astepta pe micut. Asa ca, eu si prietenul meu, ne-am uitat unul la altul si i-am zis domnului ca-l cumparam. Acum sunt amandoi in carantina. Nu o sa va vina sa credeti cat de frumosi sunt. Iar perushul cu varsat (e baietzel) e asa de dragalash si de vioi, se da peste cap in colivie, face tot felul de tumbe, si, culmea, nu se sperie de noi. Sunt asa de fericita! :bravo: Dumnezeu ne-a trimis alte doua suflete deosebite! Incepand cu aceasta seara am inceput tratamentul pentru varsat. In poze se poate vedea in ce stare se afla. :sol:

Bravo elfie,ai facut ceva foarte frumos mai ales pentru biata pasare!
Este atat de bland pentru ca el mereu s-a simtit respins...si acum a gasit pe cineva care il iubeste
Felicitari!

Adaugat: 15-11-2009 13:00

panter1 wrote:

iata ce am gasit pe net [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K_3oL2wpK3k[/youtube]

Foarte interesant...evident e un filmulet facut in America

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,002

Multumesc, Mony! Sincera sa fiu ma asteptam mai degraba sa fie salbatic si trist, avand in vedere ca nu a primit in mod special atentie. Dar recunosc ca am fost placut surprinsa. Le-am facut acum ou cu patrunjel, dar vad ca ei nu stiu ce-i aia. Bine totusi ca-mi mananca mar. big_smile

Adriana

2,003

wow Elfie ce suflet mare ai :heart: :heart: :heart: :heart: te admir pt ce ai facut :merci: :merci:  astazi am luat perusii pe deget :heart: sunt atat de blanzi :heart: ii iubesc ff mult :heart: si dupa ce le-am dat drumul sau dus pe colivia canarilor si canarii tot cantau la ei smile erau asa nostimi smile smile :heart:

- Bianca

2,004

Bravo Elfie ai un suflet foarte mare. Te felicit:k::k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,005

Bravo Elfie...ai un suflet mare, f. bine ai facut ca ai salvat acel sufletel...apropo, Maya seamana ffffff. bine cu Popica hmm
Sunt niste frumuseti :heart: sa-ti traiasca :pup:

Popica :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,006

Multumesc inca o data! Sunteti prea buni! Dar nu am facut decat ceea ce ati fi facut si voi daca v-ati fi intalnit cu situatia. sunt convinsa de asta. :pup:
Iusty, intr-adevar si Maya si Popica seamana. Am sa incerc sa pun mai multe poze cu noii gandacei. Acum Maya vad ca e racita si penutele de la coada sunt mai uratzele, dar e grasunica si se prezinta bine. De fapt, amandoi sunt grasunei, ceea ce ma bucura, mai ales pentru Lucky, ca el o sa aiba nevoie de resurse sa treaca peste boala.

Adaugat: 15-11-2009 19:02

Dar sa va pun si cateva poze cu celelalte zgaibe. Aici erau la castronul cu ou fiert cu patrunjel si biscuite. smile

Adaugat: 15-11-2009 19:12

Ajutand-o pe mami sa scrie pe Latifa.

Adriana

2,007 (edited by Iusty 15-11-2009 19:24)

Sunt niste frumuseti :heart: :pup: sa-ti traiasca si sa manance bine sa fie sanatosi :k:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,008

Iar aici, gashca marita: Paulie, Ina, Elfie si Axi.

Adaugat: 15-11-2009 19:35

Iusty wrote:

Sunt niste frumuseti :heart: :pup: sa-ti traiasca si sa manance bine sa fie sanatosi :k:

Multumim frumos, Iusty! Si tu ai perushi deosebiti si bine ingrijiti! Intotdeauna i-am admirat, si in mod special pe Popica, recunosc. :rusine: Pupici pe cioculetze! :pup:

Adriana

2,009

bravo elfie. te respect foarte mult pt gestul pe care l-ai facut. esti un exemplu clar pt persoanele care vor sa achizitioneze un papagal si se tem ca este bolnav. in general oamenii fug de responsabilitati din prima. ce sa mai zicdem de comercianti. ei vand si atat. :bravo:  :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,010

Iti multumesc, Deyseby! Pe Lucky nu l-am luat pentru ca-mi doream un perush neaparat (daca ar fi dupa mine mi-as lua o pereche din fiecare specie :rusine: ), ci pentru ca era bolnav, iar eu l-am mai avut pe Mimi cu problema asta si l-am vindecat, si mai ales l-am luat ca vroia sa-l omoare. Si pe Wally si Paulie (micul alexandru) i-am luat tot de la acelasi crescator si tot fiindca erau in ultimul hal. Se pare ca m-am abonbat la petul ala, dar pur si simplu nu am putut, atat eu cat si prietenul meu, sa trecem pe langa animalutzele astea si sa nu le luam. Poate se vor mai gasi oameni care sa faca ca noi si sa ofere cat de cat o viata decenta animalutzelor. Nu conteaza ca dai bani, iar crescatorul ala se bucura la cativa zeci de lei si te gandesti ca-l imbogatesti pe el. Conteaza faptul ca-i dai o sansa micutzului. E posibil sa nu-ti supravituiasca, dar macar de cand l-ai luat si pana a murit, a avut parte de grija si dragoste. E drept ca nu putem sa-i salvam pe toti, tocmai de aceea sper din tot sufletul sa se infiinteze si la noi Politia Animalelor si sa-i pedepseasca pe astia pana la a le interzice sa mai creasca pasari!

Adriana

2,011

O galerie de poze  splendite.Sa-ti traiasca toti si sa te bucuri de ei.Sunt minunati.  :pup: :pup: :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,012

Sunt minunati Elfie sa-ti traiasca .... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,013

le am dat morcov perusilor mei... au mancat pana li s'a colorat ciocul portocaliu big_smile
o sa revin cu cateva poze ca nu am mai pus de ceva timp :blb:

2,014

Noii mei perusei Chipy si Penny:D

Adaugat: 16-11-2009 17:24

Impreuna toti mititeii mei:D

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,015

foarte draguti. sa-ti traiasca!

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,016

Foarte frumosi Estera..... :pup:

Hrana speciala pentru perusi iar vitamine eu le dau multivitaminco de la padovan sunt foarte bune

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,017

Estera wrote:

Noii mei perusei Chipy si Penny:D

:wow: Cat de mult seamana Cipy al tau cu Cipy ai Iustinei.  :heart: :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,018

primul meu perus semana perfect cu Chipy... dar l'am gasit  intr'o dimineata mort in colivie... si nu stiu de ce ..k era asa de bland si istet, vioi.. nu l'am vazut suferind ..a murit pur si simplu..ilaveam in colivie cu inca un perus tot baiat ca vanzatorul nu mi-a dat pereche ..nici el cred ca nu cunostea big_smile

2,019

kikisiroko wrote:

Buna seara tuturor.
Foarte draguti Estera :x
Am si eu o intrebare cine poate sa imi spuna de ce perusul meu mascul fiind, respira greu pe nas si e cam apatic...adica e cam zburlit nu prea ciripeste, nu prea e vioi...la fel si femela...mananca amandoi nu au probleme....doar ca nu e la fel ca ceilalti. Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi, ceva vitamine...voi cu ce ii hraniti, ce tip de mancare?...multumesc mult.

Bun venit.Se poate sa fie racit.Are nevoie de medicatie  neaparat.Poate a fost tinut in curent.......Bronchipur e foarte bun plus multivitamine in apa.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,020

kikisiroko wrote:

Buna seara tuturor.
Foarte draguti Estera :x
Am si eu o intrebare cine poate sa imi spuna de ce perusul meu mascul fiind, respira greu pe nas si e cam apatic...adica e cam zburlit nu prea ciripeste, nu prea e vioi...la fel si femela...mananca amandoi nu au probleme....doar ca nu e la fel ca ceilalti. Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi, ceva vitamine...voi cu ce ii hraniti, ce tip de mancare?...multumesc mult.

Probabil i-ai tinut in curent sau frig si au racit. Daca este asa da-i Bronchipur de la Sera(mod de folosire gasesti pe ambalaj) le va trece in cateva zile.
Mancare, orice tip de seminte pot fi bune(ma refer la mancare speciala pt perusi care se gaseste in pet shop), cea kiri-kiri sau altele mai ieftine de genul asta costa mai putin deoarece nu contin vitamine, sa nu va ganditi ca sunt de proasta calitate. Le poti completa cu vitmaine in apa sau in mancare. Sau poti cumpara hrana care contine deja vitamine( cea de la vitakraft, padovan, etc). Sa nu ii dai niciodata seminte ude, vechi sau expirate.
In zezonurile astea reci ar avea nevoie de vitamine care se pocura din legume si fructe, incearca sa ii faci un meinu cat mai echilibrat si sanatos.
Multa sanatate micutilor. :pls:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,021

Multumesc la toti si sa va traiasca animalutzele :heart: :heart:

2,022

Estera,foarte frumosi micuteii.Sa-ti traiasca.  :pup::heart:
kikisiroco,ei au nevoie acum de tratament si cat mai repede impreuna cu vitamine in an apa ca sa fii sigura ca le vor bea .Pe urma poti sa scoti mancarea si sa pui amestec de legume,fiind obisnuiti sa pape mancarea de acolo s-ar putea incet sa ciuguleasca cate putin.Daca nu le pui inapoi mancarea si mai incerci.Faptul ca stau zburlici e un semn sigur de boala.Tratament neaparat ,nu mai taragana.

2,023

Multumesc Suana

2,024

Da`le Bronchipur.E foarte bun si nu are chimicale.E 100% natural.Si da`le cat mai repede!Incearca sa le dai direct pe cioc, nu in apa.
Sanatate!

>>>>Alexandra<<<<

2,025

Sfaturile sunt similare ,dupa cum vezi.Daca respira greu pe nas SIGUR e racit.Apa beau in fiecare zi chiar daca nu-i vezi tu.Fa-le tratamentul asta si vor fi mai bine.Toti te sfatuim acelasi lucru.