1,976

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Multumesc mult :merci: :pup: ! In curand o sa vina si niste filmulete wink :k: ...mi-am facut cont pe youtube :k:
Ella..nu vei regreta wink sunt niste fiinte f. dragalase :heart: baieteii canta asa de frumos si fetitele sunt niste alintate :pup: si sunt f. jucausi :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,977

Da, si sunt mult mai sociabili decat nazdravanii care ii am  deja, am o prietena care are 5 puiuti si mi-a spus ca abia prin ianuarie ii da

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,978

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9ZPRSxIMDjM[/youtube]

Gata, in sfarsit un filmulet cu prichindeii mei :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,979

Sunt superbi!!!!
Ce smeche e cipinul.... :blb:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,980

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NV1oc2snCw0[/youtube]

Inca unul :blb:

Iusti

1,981

Sunt ..... :heart: :ironic: :sanatate: :pup: :ok: :sol: :heart: tongue mad smile .....prea draguti

Ai un MP

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,982

buna :heart: am o veste super pt toti smile astazi mi-am luat o pereche de perusi superbi :heart: :heart: :heart:  baietelul e alb cu albastru si negru :heart: fetita galben cu verde si negru :heart: :pup: mor dupa ei :heart:  au 3-4 luni :heart:  poze in curand :pup:

- Bianca

1,983

iusty,ce harnicutzi ai acolo la mancarica.Ce frumosi sunt.Pupici dulci. :pup:
Bianca,cred ca aici e un virus,ca vad ca toata lumea isi mareste ograda de acasa.Ma bucur  pentru micutzi ca si-au gasit stapan iubitor,asteptam poze.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,984

Si noi ne-am marit ograda. smile Ne tot chinuiam sa-i cumparam mamei mele un perush baietzel. Mama deja are o fetita, dar s-a gandit ca ar fi bine sa nu fie singurica, asa ca, azi ne-am gandit sa mergem la cumparaturi. Si cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata, ne-am razgandit si am vrut sa ne luam noi o fetitza. Doar ca cea de la petshop pe care pusesem ochii s-a dovedit a fi baietzel, asa ca ne-am hotarat sa mergem in piata, la petul de unde i-am luat pe Wally si pe Paulie, cat si zebrutzele. Cred ca banuiti ce a urmat. Ne-am gasit o fetita frumoasa foc. Insa, in timp ce ne uitam dupa ea, am vazut un perush care era plin de varsat. Crustele i se intindeau pana la ochi saracul, iar piciorushele zici ca i-au fost bagate in ciment si are niste guguloaie la genunchi, de nu-ti vine sa crezi. I-am zis domnului de acolo ca are un perush care i-ar putea imbolnavii pe ceilalti. Se pare ca habar nu avea. S-a uitat la el, a mormait ceva, iar in secunda doi ne-am dat seama. Incepuse el sa afirme ca pentru el nu conteaza daca pierde un perush, ca are multi. Ne-am dat seama imediat ce soarta il astepta pe micut. Asa ca, eu si prietenul meu, ne-am uitat unul la altul si i-am zis domnului ca-l cumparam. Acum sunt amandoi in carantina. Nu o sa va vina sa credeti cat de frumosi sunt. Iar perushul cu varsat (e baietzel) e asa de dragalash si de vioi, se da peste cap in colivie, face tot felul de tumbe, si, culmea, nu se sperie de noi. Sunt asa de fericita! :bravo: Dumnezeu ne-a trimis alte doua suflete deosebite! Incepand cu aceasta seara am inceput tratamentul pentru varsat. In poze se poate vedea in ce stare se afla. :sol:

Adaugat: 15-11-2009 01:57

De ce nu exista si la noi Politia animalelor??? :furios:

Adriana

1,985 (edited by panter1 15-11-2009 03:19)

iata ce am gasit pe net [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K_3oL2wpK3k[/youtube]

1,986

Foarte interesant. Cand i-a scos oul Cocutzei mele, nu am vazut nici un procedeu din filmeletz aplicat la ea. Noi suntem mai rudimentari in ceea ce priveste tratatul pasarilor. Cu toate acestea, ii multumesc lui Dumnezeu ca am dat peste medicul asta, ca a fost singurul care chiar s-a priceput la perushi. In definitiv, ce conteaza metoda, daca pacientul e salvat. smile

Adaugat: 15-11-2009 09:27

Nu-mi vine sa cred cat de cuminti sunt noii mei perushi! :heart: Aseara cand i-am prins pentru tratament, nu zic ca nu au tipat, NICI MACAR NU AU MUSHCAT! Le-am pus mar. Nu ma asteptam sa manance. ei bine, au mancat! Mi s-a umplut sufletul de fericire! :heart: Azi dimineata, desi s-au trezit cu prima raza de soare si le-au auzit pe celelalte zgaibe cantand, nu au scos un sunet pana nu am venit langa ei. Nu imi vine sa cred cat de banzi, de cuminti, de frumosi si de iubiti sunt!

Trebuie sa ma gandesc si la nume. Fetitei i-am pus Maya, dar baietzelului nu stiu cum sa-i zic. Ma ajutati cu niste sugestii, va rog? Multumesc anticipat! :pup:

Adriana

1,987 (edited by suana 15-11-2009 10:38)

Elfie,oameni cu suflet  mare ,ca voi ,sunt de apreciat.Ma bucur pentru acel micut care ar fi avut o soarta atat de trista.Innsanatosire grabnica.Sunt foarte frumosi tori ca si penaj.Multi pupici pe cioculete si jos palaria ,pentru voi.  :pup: :pup: :pup: :heart:
Lucky,ar fi perfect ,zic eu,pentru baietzel,pentru e norocos ca v-a intalnit pe voi.  Acum m-am uitat la poze si cel albastru ciel seamana atat de bine cu o fetitza pe care am avut-o acum multi ani .E o culoare deosebita.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,988

Multumesc mult, Suana! Nu puteam sa-l lasam asa. Omul ne-a dat clar de inteles ca o sa-l omoare. Ii e mai simplu asa, decat sa-l trateze. :furios: Nu inteleg cum unii se pot numi crescatori si o mai afirma si sus si tare! :furios: Ma rog, important e ca micutzul o sa se faca bine. Stiu ca o sa se streseze putin cu tratamentul asta, dar o sa scape de crustele pe care le are si o sa fie sanatos. Daca l-ai vedea cat de activ si de curios e! :heart: Am dat un pret mult prea mic pentru un sufletzel asa de mare! :heart:

Adriana

1,989

Si pe mine ma doare sufletul cand vad animalele chinuite.Si e general ,faptul ca  multi crescatori isi neglijeaza animalele bolnave,care nu le mai aduc profit.Dar de aceea exista oameni  cu suflet si nu intamplator ati ajuns acolo la pet-shop.O sa treaca ,si dupa tratament vor fi cei mai fericiti si iubiti perusei.Dragii de ei...  :heart: :heart: :heart:

1,990

Am un papagal caruia i-au aparut un fel de coji pe cioc si pe langa ochi!

Nu prea mai vede si este tot timpul molesit!

Va rog sa ma ajutati!

1,991

Sunt superbi Iusti iar pt tine Elfie toata stima, ai un suflet mare, ai facut un gest foarte frumos care merita apreciat....sunt foarte frumosii noii tai gandacei si cum a spus si Suana cred ca Lucky e un nume potrivit pentru el  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,992

Va multumesc foarte mult pentru aprecieri! :rusine: Lucky e un nume frumos, insa nu stiu care-i norocosul, el sau noi? :heart:
Am sa va tin la curent cu evolutia lui si abia astept sa ajung la momentul cand o sa pun o poza pe forum cu el vindecat si sa va zic: El e Lucky! big_smile

Adriana

1,993

Ai o problema pe care trebuie neaparat s-o tratezi.Uita-te la topicul pentru perusi.,nu era nevoie sa mai deschizi un nou topic,.Elfie si-a luat acum un perus care are aceeasi boala.Comunica cu ea si roag-o sa te ajute cu tratamentul.

1,994

Dar mai e ceva papagalul o bate pe papagalita de cand i-am luat o bate si de atunci au inceput sa ii apara cojile pe ochi si pe cioc!

1,995

Alexandru, papagalul tau are ce are Lucky al meu: varsat sau raie, cum vrei sa-i zici. In primul rand stai linistit, nu se ia la om, daca cumva iti pui intrebarea. Tare mult as vrea sa stiu in ce stadiu e, asa ca fa-i o poza catmai clara si posteaz-o, desi daca ai zis ca are si la ochi e cam grav. Totusi, pune o poza. Apoi, tratamentul ep care ti-l voi recomanda trebuie facut intocmai, fara nici o abatere. Eu am mai avut un perush bolnav pe care l-am tratat prin aceeasi metoda si s-a vindecat desteul de repede. Deci...

Te duci la farmacie si iei ulei de parafina. Ca tot bati un drum, du-te la un pet si cumpara-i si Multivitaminico (vitamine pentru perushi). O sa-l ajute si o sa-l fortifice pentru perioada asta grea. Apoi, programul este acesta:
In prima saptamana il dai cu ulei de parafina (inmoi un betzisor din acela de urechi in ulei, si-l dai) pe zonele afectate, unde vezi tu ca are crustele. Vezi ca cel mai probabil are si pe piciorushe, asa ca trebuie sa-i dai acolo. De preferat este sa te astiste inca o persoana, unul sa-l tina si altul sa-l dea. AI GRIJA SA NU INGHITA ULEI! Ei au tendinta sa se apere si astfel o sa incerce sa-ti muste din betzishor. cu grija il dai, tamponand ushor. Il dai atat dimineatza cat si seara!
Incepand cu a doua saptamana il dai doar seara, pana cand crustele au cazut de tot.
IMPORTANT! Apa schimbata in fiecare zi, iar in ea ii pui vitamine. Colivia, recipientele de mancare, jucariile, tot ce e in colivie, le speli in fiecare seara cu detergent de vase si le clatesti sub jet de apa fierbinte. Daca nu faci asta, bacteriile alea raman in colivie si degeaba il mai tratezi, nu o sa scape de ele. Nu incerca sa dezinfectezi colivia cu spirt. E inutil, bacteriile astea sunt rezistente la spirt. Surprinzator, nu si la detergent de vase.
Completezi tratamentul perushului cu mancare, fructe, apa proaspata si multa dragoste.
Daca ai intrebari sau nu ai inteles ceva, noi suntem aici, dar mai ales la topicul despre perushi!
Mult succes cu puiul tau si neaparat astept poza si sa ne tii la curent cu evolutia lui.

Adaugat: 15-11-2009 11:30

alexandru74 wrote:

Dar mai e ceva papagalul o bate pe papagalita de cand i-am luat o bate si de atunci au inceput sa ii apara cojile pe ochi si pe cioc!

Alexandru, separa-i pe perioada tratamentului. Vezi daca nu cumva si celalat are acelasi lucru. Te astept la topicul pentru perushi. Toate cele bune!

Adriana

1,996

Multumesc pentru ajutor voi incepe tratemetul!

Si voi pune o poza sa vezi daca se mai poate face ceva!

Din nou multumesc!

1,997

Normal ca se poate face ceva.Si inca de urgenta.E irascibil pentruca e bolnav.NU mai lasa sa treaca timpul,incepe tratamentul cat mai repede.Te asteptam la topicul pentru perusi.

1,998

Cu mare palcere! Eu am avut un perush care era la fel, intr-o stare grava, si l-am vindecat. Iar acum il am de vindecat pe Lucky. Ce-i drept va trebui sa-ti faci un program strict vreo doua luni, dar merita cu prisosinta: vei avea un perush sanatos! Mult succes si multa sanatate micutzului!

Adriana

1,999

Lucky,ai fost botezat iar acum ca un pui mic ce esti trebuie sa te faci bine si sa o bucuri pe mami tau.Pupici de la una din nase.  :heart: :heart: :heart: :pup:

2,000

Multumim frumos! Si noi pupam nashica! :pup: :heart:

Adriana