Alexandru, papagalul tau are ce are Lucky al meu: varsat sau raie, cum vrei sa-i zici. In primul rand stai linistit, nu se ia la om, daca cumva iti pui intrebarea. Tare mult as vrea sa stiu in ce stadiu e, asa ca fa-i o poza catmai clara si posteaz-o, desi daca ai zis ca are si la ochi e cam grav. Totusi, pune o poza. Apoi, tratamentul ep care ti-l voi recomanda trebuie facut intocmai, fara nici o abatere. Eu am mai avut un perush bolnav pe care l-am tratat prin aceeasi metoda si s-a vindecat desteul de repede. Deci...
Te duci la farmacie si iei ulei de parafina. Ca tot bati un drum, du-te la un pet si cumpara-i si Multivitaminico (vitamine pentru perushi). O sa-l ajute si o sa-l fortifice pentru perioada asta grea. Apoi, programul este acesta:
In prima saptamana il dai cu ulei de parafina (inmoi un betzisor din acela de urechi in ulei, si-l dai) pe zonele afectate, unde vezi tu ca are crustele. Vezi ca cel mai probabil are si pe piciorushe, asa ca trebuie sa-i dai acolo. De preferat este sa te astiste inca o persoana, unul sa-l tina si altul sa-l dea. AI GRIJA SA NU INGHITA ULEI! Ei au tendinta sa se apere si astfel o sa incerce sa-ti muste din betzishor. cu grija il dai, tamponand ushor. Il dai atat dimineatza cat si seara!
Incepand cu a doua saptamana il dai doar seara, pana cand crustele au cazut de tot.
IMPORTANT! Apa schimbata in fiecare zi, iar in ea ii pui vitamine. Colivia, recipientele de mancare, jucariile, tot ce e in colivie, le speli in fiecare seara cu detergent de vase si le clatesti sub jet de apa fierbinte. Daca nu faci asta, bacteriile alea raman in colivie si degeaba il mai tratezi, nu o sa scape de ele. Nu incerca sa dezinfectezi colivia cu spirt. E inutil, bacteriile astea sunt rezistente la spirt. Surprinzator, nu si la detergent de vase.
Completezi tratamentul perushului cu mancare, fructe, apa proaspata si multa dragoste.
Daca ai intrebari sau nu ai inteles ceva, noi suntem aici, dar mai ales la topicul despre perushi!
Mult succes cu puiul tau si neaparat astept poza si sa ne tii la curent cu evolutia lui.
Adaugat: 15-11-2009 11:30
alexandru74 wrote:Dar mai e ceva papagalul o bate pe papagalita de cand i-am luat o bate si de atunci au inceput sa ii apara cojile pe ochi si pe cioc!
Alexandru, separa-i pe perioada tratamentului. Vezi daca nu cumva si celalat are acelasi lucru. Te astept la topicul pentru perushi. Toate cele bune!
Adriana