1,876

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Poate iar face bine sa ii lasi o veioza aprinsa....nu e nici o problema daca il tii cu tine in camera atata timp cat nu te deranjeaza pe tine.

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,877

si eu dorm cu ai mei in aceeasi camera si nu-s probleme.  vara ma trezeau mai devreme, dar acum ii trezesc eu pe ei...ce-i drept,ii acoper seara cu o esarfa uriasa si nu le aud glasul toata noaptea....perusul tau e speriat, de aia se zbate asa...poate a stat cu vreo lumina aprinsa la birou.
pune-i o veioza sau ia niste kestii din alea de plastic,fosforescente de se lipesc pe pereti(stelutze,pesti,planete)....pune-le pe langa colivie si vor lumina ele ceva timp, apoi se vor stinge treptat.....iar el nici nu va sti cand va adormi

yoyo

1,878

mersi de sfaturi .. l„am mutat cu mine in camera ... o sa se obisnuiask usor usor .. in rest e cuminte .. s„a mai obisnuit cu mine .. in sensul k nu se mai sperie cand ma duc la el .. dar totusi se sperie de mana smile

1,879

Incet incet se va obisnui cu tine, sunt mai sociabili .....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,880 (edited by Monyxme 01-11-2009 20:28)

Recent mi-am cumparat de la crescator o pereche de perusi englezi si nu stiu sa le citesc inelele neutral
Imi spuneti voi care e anul nasterii?E 2008 la amandoi?
Seriile:mascul:97 (orizontal) 08 (vertical) 061 (orizontal) SK (orizontal)
           femela:021 (orizontal) SK (vertical) 2 (orizontal) 08 (orizontal)

Adaugat: 01-11-2009 20:22

Si inca ceva..femela este suspect de blanda...in timp ce masculul nu sta deloc....si inca ceva femela are atrofie musculara(asa am cumparat-o).Femela sta sa o mangai,sa o iau in mana ,nu se sperie de mana...asa este de a doua zi decand am luat-o...si inca ceva prima oara cand i-am dat drumu nu stiam ca are atrofie musculara si s-a lovit de birou sad o sa pateasca ceva?   
Si isi tine aripioarele lasate...

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,881

Pai logic daca nu poate sa zboare sta la om..n-are ce face sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,882

sa-ti traiasca...probabil i-au tot fost taiate aripile si musculatura i s-a atrofiat....imi imaginez ca sta,fiindca nu poate zbura...las ca daca vede baiatul ca fetita sta pe tine, poate se mai imblanzeste si el

yoyo

1,883

monyxme wrote:

E 2008 la amandoi?

?Ma ajutati putin?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,884

monyxme wrote:
monyxme wrote:

E 2008 la amandoi?

?Ma ajutati putin?

08 adica 2008 este anul nasteri si SK ala sunt initialele crescatorului

1,885

Englezul meu :rusine:  Pare asa serios.Si el a avut probleme cu zborul la inceput,pentru ca pana l-am luat nu a zburat.Dar acum nu mai are. Ideea e sa aiba posibilitatea sa incerce sa zboare dar cu grija ca sa nu cada sa se loveasca de ceva.

http://i35.tinypic.com/2eqdm61.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,886

Mony, pot sa te ajut eu cu Mimi :heart: ! E destul de greu, eu am avut-o pe Norisor a mea care nu putea aproape deloc sa zboare si pica pe jos si am ajutat-o! Cand le dadeam drumul pe ea o luam o tineam in mana si ii dadeam putin avant si ea se lupta sa ajunga pe galerie ca o mica luptatoare :heart:! Apoi o lasam sa se odihneasca si o luam din nou :k:! 
Vezi ca exista posibilitatea sa aibe penele de la aripi taiale si in cazul asta trebuie sa astepti sa naparleasca sa-i creasca altele mai frumoase big_smile si desigur in timpul naparlirii sa-i dai vitamine wink !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,887

Ca si imagine de comparatie uitati-va la avatarul meu :bang:

1,888 (edited by suana 03-11-2009 20:52)

Asa e el mony,e baietzel si nu are decat putin peste un an.   :rusine:
Si acum vad ca mimi e mai mare decat baietzelul tau.Cel putin asa par in fotografii.Sunt frumosi,sa-ti traiasca.Ma bucur ca incepe sa zboare.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,889

Salut tuturor. Am o problema si as dori ajutor de undeva. Am mai avut perusi de-a lungul timpului, ultima pereche ne-a facut 5 puisori, si vazand ca au de gand sa mai faca, i-am dat unor crescatori, iar noi am oprit o fetita, cea mai cuminte dintre toti puii. Ne-am inteles f. f. bine, din toata experienta noastra de iubitori de perusi...Pana cam acum o saptamana era foarte prietenoasa, numai cu noi ar vrea sa stea, bineinteles afara din colivie, vine pe deget, pe cap, ne pupam, ne jucam, in fine, o dragalasa si-o mancacioasa. De la un timp, desi pare a se simti f. bine, si arata f. bine, cu penajul intact, etc., se repede prin gratiile custii sa muste, si musca f. rau, ne da sangele instant, ca sa nu mai vorbesc daca ii dam drumul cumva (si-i dadeam drumul de cateva ori pe zi, pentru ca era o dragalasa...). Sa nu fiu inteleasa gresit, ne ciupeste nu doar cand vrem s-o bagam in cusca sau ca-i facem cine stie ce, ci pur si simplu ne ataca. Se repede prin gratii cu ciocul...Nu stiu ce sa fac, nu cred ca e bolnava, mananca, se simte bine, arata bine, nu inteleg. Daca poate cineva sa-mi explice despre ce e vorba si ce pot sa fac, va rog...Multumesc din suflet.

1,890

Buna si bun venit.Chiar e ciudat comportamentul ei.O data imblanziti ,papagalii nu au motive sa-si schimbe atat de radical comportamentul,doar daca nu a intervenit vreun factor de stres,agitatie,schimbat locul,nou membru in famile.Ceva a speriat-o sau a deranjat-o.E geloasa poate ,ceva s-a schimbat in programul ei.Asa ma gandesc eu.....vei primi si alte raspunsuri competente sigur.

1,891

Asa zic si eu!Nu stiu,poate ca nu s-a schimbat asa de brusc comportamentul.Zic eu ca tu poate n-ai mai avut timp de ea,ai stat prea mult departe de ea sau alte chestii dastea.Poate ca perusoaica ta vrea sa iti arate ca are nevoie de mai multa afectiune,sigur s-a atasat de tine prea mult iar acum ca probabil ai programul incarcat si nu poti sa mai stai atat de mult timp cu ea e suparata.Vorbeste pe un ton frumos cu ea toata ziua,dar mai ales seara pe la 6-7 ca acum se intuneca devreme.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,892

Bine ai venit, Liviuxedi! Nu cumva dragalasa ta este in perioada de imperechere? Are nasucul maro, asa ca o crusta pe el? Pentru ca-mi aduce aminte de Coco a mea. Cand intra in perioada de imperechere, mushca de rupe, e agitata, roade gratiile coliviei, toaca orice prinde. Ne mushca chiar si atunci cand ii inttindem mana sa se urce. Intai ne mushca zdravan si apoi se urca. Ia vezi daca nu cumva asta e explicatia.

Adriana

1,893

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Din parerile voastre mi-am dat seama ca nu am dat prea multe detalii. Gabita are 6 luni, al patrulea puiut al parintilor, singura fetita din 5 pui,  niciodata bolnava, nici macar deranjata la stomac. Nu cred ca e in per. de imperechere, nu are nasucul maro, ci normal, alburiu. Arata f. bine, e grasanuta. In orarul meu si al sotului nu s-a schimbat nimic, nu a aparut nici vreo persoana noua in casa, nici copii nu avem, sta doar cu noi...Situatia e la fel, nici n-am tupeul sa-i deschid cusca, asa de tare se repede printre zabrele. S-o duc oare la dr., sa aiba ceva...?

1,894

du-o daca stii un medic priceput ! daca nu, caut-o sa nu aiba paraziti si de aia sa fie asa irascibila...incearca de la tine putere sa-i faci si o cura cu vitamine,ca nu i-ar strica.
si a mea devine nervoasa, dar doar cand naparleste si-i cresc pene multe si mici, insa ma cearta, dar nu ma musca pana la sange....si e destul de rea si teritoriala....

yoyo

1,895

suana wrote:

Asa e el mony,e baietzel si nu are decat putin peste un an.   :rusine:
Si acum vad ca mimi e mai mare decat baietzelul tau.Cel putin asa par in fotografii.Sunt frumosi,sa-ti traiasca.Ma bucur ca incepe sa zboare.

Anul nasterii este 2008...asa scrie pe inel..si in poza aia sta umflata :ill:

Adaugat: 04-11-2009 22:12

De fapt femela se simte ca e mai grasuta

Adaugat: 04-11-2009 22:13

Chestia ciudata este ca femela are inelul pe piciorusul drept iar mascululpe stangul :wow: oare de ce?

1,896

am vazut aici tot felul de cazuri ... al meu nu musca dar este speriat. Il am de 2 saptamani si este speriat de mana .. sau daca incerc ceva de genu asta. In timp credeti k ne vom imprietenii ? big_smile

1,897

ce varsta are?daca e deja adult,te vei imprieteni mai greu cu el...sau aproape deloc...

yoyo

1,898

alexx wrote:

am vazut aici tot felul de cazuri ... al meu nu musca dar este speriat. Il am de 2 saptamani si este speriat de mana .. sau daca incerc ceva de genu asta. In timp credeti k ne vom imprietenii ? big_smile

Si eu am perusii de aproape 2 saptamani.Cu femela ma impac bhine dar cu masculul deloc.
Depinde ce este perusul tau mascul sau femela?

1,899

Salut!Imi pare foarte rau ca scriu pe forum doar cand avem probleme,dar unul dintre masculii mei cred ca are o problema si nu stiu ce sa-i fac....Sta parca zgribulit mai tot timpul,penele ii sunt ravasite,nearanjate si doarme foarte mult,are mereu o stare de somnolenta.Ceilalti membri ai coliviei(o fetita cu care a facut puiut si un alt baietel)il ciupesc si nu-l lasa in pace.Puiutul lui ar vrea sa se joace cu el-il ciupeste,dar se vede ca nu prea tare,de picioruse,il scarpina in cap,insa el se tot ascunde de ei prin colivie,vrea sa fie lasat in pace.Nici nu mai canta cum canta innainte,insa mananca,de catarat se catara bine pe colivie iar echilibru(cand sta intr-un piciorus pe bat)vad ca are.Nu stiu ce-i cu el,mi-e frica sa nu moara,pare suparat!Stiti voi ce sa-i dau?Noi l-am separat in colivie si sta singur acum,sa nu-l deranjeze ceilalti...Trimit si cateva poze cu ei,sunt minunati,dar cel galben pare sa aiba probleme de sanatate,iar noi nu stim cum sa-l ajutam............

1,900 (edited by suana 05-11-2009 14:37)

Daca l-ai pus intr-o colivie separata e foarte bine.Adu-l  intr-un mediu mai cald,verifica-i mancarea sa nu aiba cumva mucegai,apa da-i doar plata la temperatura camerei.Vitaminele ar fi de mare ajutor.Poate naparleste si are nevoie de ele.Poate e epuizat dupa ce a crescut cu fetitza puii......Ceai de menta in apa ar fi bine.Cum are scaunul?Trebuie determinat de ce natura e boala,digestiv sau respirator,apoi putem vorbi mai concret.