1,826 (edited by panter1 19-10-2009 16:38)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

daca tot veni vorba de pui, le-am pus un cuibar perusilor mei pe dulap, unde stiu ca stau ei de obicei iar ei sunt interesati mai mult de dulia de la lustra unde se infileteraza  becul, acolo se asaza perusa si sta acolo, apoi iese si se pune el, inca nu au oua dar nu stiu ce sa le fac sa ii invat sa stea in cuibarul lor, help  :sol: sau trebuia sa i-l pun in cusca?

1,827

Puiutul perusei mele care a murit are 3 sapt si jumatate.Era mort de foame,tremura tot,dar vad ca si-a revenit,nu mai tipa si sta cuminte in prosopelul in care l-am pus eu separat,in alta colivie.Cred,ca va rezista!

1,828 (edited by panter1 19-10-2009 17:10)

macar cu el sa ramai daca mama lui a murit cu tot cu fratii lui :pup: . Daca rezista :muscle: sa ii pui numele Norocel. Cum ai pus cuibarul, unde? si pe perioada ouatului si clocitului i-ai lasat liberi prin camera? am inteles ca acel cuibar nu se pune in colivie ci afara, cum ai facut?

1,829

Am cumparat o colivie cu un separator.Are loc pentru agatat cuiburile in afara coliviei cu intrarea din colivie.Avand 2 perechi ambele fetite au depus oua cam in perioada si au iesit puiutii la interval de o sapt. una fata de cealalta.Cand primul pui a avut 4 sapt,adica pe 16 oct.,a iesit la zbor in colivie.Al doilea pui are 3 sapt si jum.si a ramas orfan.Femelele au clocit destul de bine desi nu am separat perechile.Un mascul s-a imperechet cu ambele femele si au stat impreuna.

1,830

panter1 wrote:

macar cu el sa ramai daca mama lui a murit cu tot cu fratii lui :pup: . Daca rezista :muscle: sa ii pui numele Norocel. Cum ai pus cuibarul, unde? si pe perioada ouatului si clocitului i-ai lasat liberi prin camera? am inteles ca acel cuibar nu se pune in colivie ci afara, cum ai facut?

smile Copil frumos, a pune cuibul afara nu inseamna a-l pune pe dulap, ci inseamna ca il atasezi coliviei. Si anume, daca i o voliera poti sa bagi cuibul in ea, dar trebuie sa ai in vedere si momentele in care trebuie sa faci curatenie in cuib sau momentele in care vrei sa vezi outzele, etc. Deci va trebui sa ai acces usor la el si fara sa stresezi pasarea si puiutii.

Daca ai o colivie, iti recomand sa atasezi cuibul de ea, astfel incat cuibul sa se afle in afara, dar pasarile sa aiba acces la el dinauntrul ei. Cum se vede in poza, cam asa. Vezi ca nu vor fi interesati imediat de cuib, asa ca sa nu te astepti sa intre din prima zi in el, iar fetita sa se si apuce de amenajarea lui.

Mult succes cu perushii. Iti doresc din suflet sa ai parte de mogaldetze frumoase si sanatoase!

Adriana

1,831 (edited by Iusty 19-10-2009 18:28)

Panter1, cati ani au perusii tai? hmm Din cate stiu eu...nu au voie faca oua daca au mai putin de un an si parca ziceai ca feitita are 5-6 luni hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,832

panter1 wrote:

de ce esti atat de disperat sa ai pui? cuibul se pune daca perechea se calca macar 2 saptamani inainte. si cum spunea Iusty , fata este prea tanara. eu am pus cuibul si pe dulap si au facut pui si acolo. deci daca intra in perioada de calduri le pori pune cuibul cat mai sus sa fie in siguranta. sa stii ca nu este o joaca . am mai spus asta. este in joc viata pasarilor tale pe care le chinui enorm daca ele  nu sunt pregatite. nu o zic din rautate. ai rabdare pana in primavara si vei avea rezultate mult mai bune. perioada de imperechere e pe terminate .

Adaugat: 19-10-2009 20:56

gelica wrote:

Puiutul perusei mele care a murit are 3 sapt si jumatate.Era mort de foame,tremura tot,dar vad ca si-a revenit,nu mai tipa si sta cuminte in prosopelul in care l-am pus eu separat,in alta colivie.Cred,ca va rezista!

e mult mai bine daca l-ai pune intr-un cosulet langa o sursa de caldura. ex-calorifer. sa nu fie temperatura prea mare sa se inaduse. lasa-i cioculetul afara din prosop.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,833

Oricum l-am pus intr-un prosopel si sta cu ciocul afara   hmm

1,834

gelica wrote:

Oricum l-am pus intr-un prosopel si sta cu ciocul afara   hmm

sa nu-l haranesti excesiv. de 3-4 ori pe zi . sa-l lasi sa-si digere mencarea din gusa si dupa aia sa-i dai urmatoarea masa. nu din 2 in 2 ore ca ii blochezi intestinele. puiul meu de acum are o saptamana sii dau de 3-4 ori pe zi cate 2-3 ml de mancare. arata foarte bine si creste vazand cu ochii. mi-au murit 2 pui pt ca i-am hranit in exces. cand se termina mancarea din gusa , atunci da-i urmatoarea masa. bine sa nu ramana fara mancare deloc. sa aiba cam un sfert din cat i-ai dat tu la o masa. noaptea nu se hranesc deloc pana dimineata. incearca sa-i dai ultima masa dupa ora 22si 30 de min. dimineata poti sa-i dai pe la ora 8 prima masa .

- Mary-

1,835 (edited by panter1 20-10-2009 02:50)

:sol: buey, nu sunt disperat, dar vad ca o tot necajeste baiatul,vrea sa se imperecheze cu ea, iar fata avea 5.5-6 luni acum 2 luni deci acum are cam 8. Iusti timpul nu sta pe loc, perusii nu raman la aceias varsta mereu smile Am spus mai sus dar nu a fost nimeni atent/a ca ea vrea sa isi amenajeze cuib in lustra, cand ii dau drumu prin camera se duce la abajoanele de la lustra intra prin partea de sus si sta pe dulia unde se infileteaza becul,si intr-adevar le dau dreptate seamana cu un cuib,  si mai iese cand o fac eu sa zboare de acolo dupa care se duce si el si sta acolo ca si cum ar cloci, chicoteste pe langa acel loc, ea il pupa, scoate sunete ciudate catre el cand e acolo.. si Doamne Iarta-ma sa fie cu piciorul acolo unul din ei si cineva sa aprinda becul or sa se curenteze. Am zis ca o sa le acopar acel loc cu un bec.. dar ei tot cauta, nu ca vreau eu sa faca pui ca si asa n-am ce face cu ei, si fac o groaza de galgie cei pe care ii am, nu stiu daca as mai vrea altii, dar daca ei vor sa faca pui nu vreau sa imi faca in lustra ci intr-un loc amenajat pentru asta eu asta am spus. Am mai vorbit cu cineva care creste perusi pentru vanzare si a spus ca de la 8 luni incep a face pui, eu nu vreau, sper sa se potoleasca daca spuneti ca perioada de imperechere se incheie,chiar nu stiu cand e perioada asta, si nu stau sa ii urmaresc daca se imperecheaza sau nu.. dupa comportament pare ca deja.... ....  Mi-a mai spus ca face cate 4 odata,lui asa ii face, cam multi zic eu..

Nu am cum sa atasez cuibarul ca in pozele de mai sus deoarece nu am gaura pe lateralul coliviei, decat in fata usita mare in care poate sa iasa pentru zbor si alte doua mici langa usita mare unde sunt recipientele cu mancare in exterior iar ei pot manca din interior. O alta chestie am auzit ca daca nu au unde sa faca oua si sa cloceasca nu vor face.. bine ar fi.. le astup locasul de la lustra si asta e.. pana la primavara.. sa astepte smile

1,836

ma bucur sa vad ca ai inteles. perioada de imperechere este de 2 ori pe an . atunci cand si naparlesc. primavara si toamna. si tot la 8 luni este inca micuta. am promis ca te ajut in primavara si asta o sa fac. nu ti-a zis nimeni cu rautate. si-au dat parerea spre binele pasarii.  ce te rog este ca data viitoare sa nu mai folosesti "buey". cred ca noi te-am respectat si asta ar trebui sa faci si tu. nu stiu de ce le  iei ca pe niste condamnari. stiu ca i-ti iubesti perusii si vrei sa faci asta spre binele lor. ai rabdare si totul se va rezolva.  :pls:

- Mary-

1,837

Panter1, spre rusinea mea nu am citit mai sus ca perusii tai sunt foarte tineri :rusine:, ca altfel iti spuneam si eu ca nu e ok sa se imperecheze de pe acum. Te rog sa nu-i intelegi gresit pe cei ce au scris mai sus. Cu totii suntem aici prieteni, iar unii dintre noi chiar au o foarte mare exeprienta in cresterea pasarilor si respectiv a puilor. Remember, suntem aici ca sa ne ajutam reciproc, nu ca sa de aratam cu degetul.

Pentru viitor, atunci cand perusii tai vor fi apti sa faca puishori (acum iti recomand sa nu le pui deloc cuibul) sa stii ca si eu am avut gratiile intregi la colivie, dar penrtru a atasa cuibul, am taiat de la mijloc vreo 3-4, le-am indoit usor si gata orificiul pentru cuib. Crede-ma cand le-am scos cuibul nu a trebuit decat sa indrept gratiile. Nici nu s-a observat ca defapt sunt taiate.

Adriana

1,838 (edited by Iusty 20-10-2009 11:03)

Stiu ca timpul nu sta in loc tongue ...eu ziceam ca mai demult, acum 2 luni cum spui tu, ai spus ca fetita ta are 5-6 luni wink...ei bine n-au trecut inca 7-8 luni astfel incat fetita si baiatul tau sa implineasca 1 an! Eu la asta ma refeream wink Daca fetita are 8 luni, eu zic ca ar fi bine sa mai astepti sa implineasca un an! Asta vine cam prin martie-aprilie tongue ! Dar faci cum vrei tu wink ! Scuze daca te-am suparat wink !

Adaugat: 20-10-2009 12:01

Da, este adearat! Daca nu au loc de clocit, nu vor face oua! wink :pls:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,839

Puisorul meu a murit noaptea trecuta......Tare rau ne-a parut dupa el,mai ales ca noi credeam ca va rezista,dar ce sa faci,viate este cruda uneori.Va multumesc din suflet oricum pentru sfaturi!

1,840 (edited by panter1 20-10-2009 18:41)

Apropo de naparlire din ai mei ies numai fulgi cand zboara.. si da.. nu ii las sa faca pui acum, am inteles ideea smile

1,841

gelica wrote:

Puisorul meu a murit noaptea trecuta......Tare rau ne-a parut dupa el,mai ales ca noi credeam ca va rezista,dar ce sa faci,viate este cruda uneori.Va multumesc din suflet oricum pentru sfaturi!

Gelica, imi pare atat de rau! :cry: Si eu am crezut ca supravietuieste.

Adriana

1,842

cred ca ar fii mai bine sa arati tu in cateva poze wink deyseby.
imi pare rau pt. ca ti s-a intamplat dar totusi ei erau in aceeasi colivie?

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,843

gelica wrote:

i-mi pare rau ca a murit puiul. avea nevoie de temperatura mai mare, macar 30 de grade. in prosop nu era bine. si mie mi-a murit un pui de nimfa ca nu am avut sursa buna de caldura pt el. sunt foarte multe lucruri pe care trebu sa le indeplinesti obligatoriu. daca nu nu traiesc puii. asa e la inceput. mai incolo o sa stii ce ai de facut.

- Mary-

1,844

Am revenit dupa 2 saptamani si imi pare foarte rau de ce am citit ...GROAZNIC!!! Sarmanul puiut...
Si in legatura cu snowy...asa a patit si cichi....bineinteles ca i-a ttecut deci stai calma nu e numic grav
Si in sfarsit o veste buna de la didika ..e superb perusul :heart: sa-ti traiasca
Si acum despre perusii mei...de ce porcu' de cichi o bate pe belle cand se apropie de el? o bate pana incepe sa tipe de durere si ajunge pe fundul coliviei e perioada nebuniei?Ce are cu biata belle?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,845

Nu-l fa pe finutul meu porc :cry: :cry: E un scump :heart: ! Cat despre faptul ca se cearta...nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji! tongue

Iusti

1,846

Mie mi-e mila de belle ca o bate! :sol:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,847

Dar are spatiu unde sa fuga in voliera hmm !

Iusti

1,848

Gata! i-am mutat din nou in colivie e deja iarna!Si in plus doua cioculete au loc in colivia aia :pls:

1,849

Dupa cum stiati a mai venit o noua papagalita perus in familie .. big_smile
Trebuie sa ma ajutati sa inteleg ceva..in collivie dar si afara,cippy incearca sa o pupe.misca foarte repede din cap si nush cum se zic i se micesc ochii..cateodata snowy vrea sa o pupe dar uneori il musca...cand se vor intelege si ei mai bine ?

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,850

Chestia cu ochisorii.....Cand se hranesc unul pe altul,se pupa sau vorbesc,papagalii au acest obicei de a li se inchide ochhi.Impropriu zis,inchis.Si se vor pupa si se vor harjoni tot timpul.Chiar daca se iubesc unul din ei  va dori sa fie lasat in pace si atunci il cearta pe celalat.Daca nu se bat e ok.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus: