:sol: buey, nu sunt disperat, dar vad ca o tot necajeste baiatul,vrea sa se imperecheze cu ea, iar fata avea 5.5-6 luni acum 2 luni deci acum are cam 8. Iusti timpul nu sta pe loc, perusii nu raman la aceias varsta mereu
Am spus mai sus dar nu a fost nimeni atent/a ca ea vrea sa isi amenajeze cuib in lustra, cand ii dau drumu prin camera se duce la abajoanele de la lustra intra prin partea de sus si sta pe dulia unde se infileteaza becul,si intr-adevar le dau dreptate seamana cu un cuib, si mai iese cand o fac eu sa zboare de acolo dupa care se duce si el si sta acolo ca si cum ar cloci, chicoteste pe langa acel loc, ea il pupa, scoate sunete ciudate catre el cand e acolo.. si Doamne Iarta-ma sa fie cu piciorul acolo unul din ei si cineva sa aprinda becul or sa se curenteze. Am zis ca o sa le acopar acel loc cu un bec.. dar ei tot cauta, nu ca vreau eu sa faca pui ca si asa n-am ce face cu ei, si fac o groaza de galgie cei pe care ii am, nu stiu daca as mai vrea altii, dar daca ei vor sa faca pui nu vreau sa imi faca in lustra ci intr-un loc amenajat pentru asta eu asta am spus. Am mai vorbit cu cineva care creste perusi pentru vanzare si a spus ca de la 8 luni incep a face pui, eu nu vreau, sper sa se potoleasca daca spuneti ca perioada de imperechere se incheie,chiar nu stiu cand e perioada asta, si nu stau sa ii urmaresc daca se imperecheaza sau nu.. dupa comportament pare ca deja.... .... Mi-a mai spus ca face cate 4 odata,lui asa ii face, cam multi zic eu..
Nu am cum sa atasez cuibarul ca in pozele de mai sus deoarece nu am gaura pe lateralul coliviei, decat in fata usita mare in care poate sa iasa pentru zbor si alte doua mici langa usita mare unde sunt recipientele cu mancare in exterior iar ei pot manca din interior. O alta chestie am auzit ca daca nu au unde sa faca oua si sa cloceasca nu vor face.. bine ar fi.. le astup locasul de la lustra si asta e.. pana la primavara.. sa astepte