151

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

poate a intrat la cineva...eu am patit o data ca mi-a intrat unul cand era geamul deschis si l-am daruit cuiva care mai avea perusi smile

Animalutele mele ....... Liza (kakariki)...Oz (perus) ...King (iepurila).......

152

va rog mult imi puteti spune cum il invat sa intre singur in colivie...?? incearca sa intre da ii e frica sa se duca in locul unde e colivia..sta pe ra dar nu vrea sa intre...pls reply:cry:

Adaugat: 11-10-2008 14:12

nu mai e nevoie... a intrat singur... cand scriam acest mesaj:)) chiar ma surprins placut...

153

Salut pe toata lumea si revin cu o intrebare. Am observat ca de cateva zile, puiutzu meu tuseste, sau stranuta, nici eu nu stiu... cam 2 minute...si dupa aceea se opreste. Chiar nu stiu ce are. Sa fie bolnav? in rest, zboara, canta, e vioi.   Astept raspunsurile voastra
Multumesc...

154

Buna! Ma ajuta si pe mine cineva cu o problema? Vreau sa stiu ce varsta are(aprox) perusul meu.Multumesc!:pls:

http://i267.photobucket.com/albums/ii307/bebe_mik/Cipi.jpg
http://i267.photobucket.com/albums/ii307/bebe_mik/Cipi14.jpg

Il am de doua zile si ieri deja mi-a stat pe deget si a venit la mine. E foarte sociabil si nu e fricos deloc.

155

4-5 luni..poate 6 max

156

Ms. Dar are culoarea ceromului foarte pronuntata si piciorusele sunt mai groase decat ale unui pui de perus(am avut si eu unul de vreo 3-4 luni si ii diferenta mare) Si cand ciupeste are o forta destul de mare....Mie imi pare ca are cam un an:| Nu stiu...o sa ma mai interesez..Ms oricum!Astept si alte pareri:/

157

dak avea mai mult de un an conturul ochilor era total diferit..ma indoiesc sa fie adult:D

158

^ Are cerculetzul alb destul de vizibil (nu si in poza ca nu e clara imaginea) smile Oricum nu asta ii cel mai important tongue  Tx wink

159

26-10-2008 17:02:50

mitea_and
    Nou venit » profil
    ÃŽnregistrat: 11-10-2008

va rog mult am trei probleme cu domnu din imagine (perus):
1. la inceput, de cand lam cumparat statea pe deget si pe umar, in ultimu timp a stat mai mult afara din cusca si nu mai vrea sa vine pe deget, pe umar si nici sa intre cand ii zic in cusca
2. as vrea sa stiu de unde pot cumpara (constanta- nu pe internet) un ghid despre ingrijirea perusilor si totul despre ei (carte)
3. el este foarte bland (se intelege cu toata lumea) si as vrea sa stiu cum trebuie sa ii aleg perechea (nu in sensul de pui) se poate sa fie si tot baiat numai sa se inteleaGwafi bine (partea cu dwafi e scrisa de el smile smile :k:

Acest mesaj a fost mutat de la un alt topic. Latifa

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

160

as vrea si eu sa stiu cam ce varsta are al meu l'am luat de 1 iunie si... nu stiu ce varsta avea atunci

161

Sa stiti ca cel mai bine ar fii sa intrebati pe un crescator sau chiar un veterinar.

162

Nu cunosc nici unul  in Cluj...Si poti intreba doar pe veterinarii care se ocupa cu pasarile exotice...nu pe orice veterinar.. :ironic:

163

Imi puteti spune sexul puiului meu?? nu sunt sdigur ce e baiat:wow::wis:

164

tind sa cred ca e mascul..dar nu sunt sigur fiindca inca e puiutz si ceromul nu e f bine definitivat..inca e un mov aprins....:)

165

merci as vrea sa mai intreb ceva... daca e ii pot lua o pereche sau nu?? eu parca sunt
fifty-fifty...

166

mei..si eo sunt in dilema...si eo am un perus lutino care are ceromul ca al tau..faza e ca al meu are 1 an..deci crek e mascul..ca nu i s-a facut nasul maro..:)ii poti lua pereche fara probleme..de preferinta incearca sa fie mai mica femela ca si varsta decat masculul:) succes!

167 (edited by mitea_and 22-11-2008 13:19)

al meu are 6 luni (de cand l'am luat) si cam 7-8 in realitatea... fata de cand l'am luat acum a mai crescut mult... atunci era un ghem de maxim 6 cm:))=) faza nasoala e ca a invatat sa injure... striga prin casa ca si taikmiu si ma injura chiar si pe mine

168

smile) nu am solutii la asta:)) da cum, a invatat chiar injuraturi:))???

169

Buna! Ma numesc Iustina! Sunt noua pe acest forum, dar imi e familiar, mai sunt pe altul care are acelasi design!
Am si eu 2 perusi! M-am inscris cu intentia de a afla si discuta multe multe despre perusi si despre celelalte animale pe care intentionez sa mi le iau!

Adaugat: 22-11-2008 22:35

22-11-2008 22:45:03

Iusty
    Nou venit » profil
    LocaÅ£ie: Brasov
    ÃŽnregistrat: 22-11-2008

Perusii mei se numesc Popi si Cipy! Sunt 2 baietei absolut superbi pe care ii iubesc enorm! smile I-am luat cu ocazia zilei mele de nastere pe 19 iulie! Dar ziua mea e pe 20, i-am luat pe 19 pt ca era sambata, duminica erau inchise!
Vanzatoarea mi l-a dat pe Popi ca fetita, dar veterinarul ne-a spus ca e baietel sad! Asa ca de Craciun sunt nevoita sa-m iau 2 perusoaice (una verde si una galbena) si 2 colivii la fel, sa difere culoarea!
Pe acest forum, find noua, pe toate topicurile au aparut mesaje noi, nici nu stiu cu ce sa incep! smile
Mai vb. pe forum! Dar as dori sa-mi zica cineva pas cu pas cum sa postez poze, pt. ca as dori sa-i prezint pe pufaletzi mei! smile

23-11-2008 09:25:22

danyto
    De-al casei » profil
    ÃŽnregistrat: 08-05-2008

cum saincarci poze gasesti aici http://www.4animale.ro/forum/viewtopic. … 30&p=3  wink sa-tzi traiasca perushii!!!!!!!!!

Aceste mesaje au fost mutate de la un alt topic. Latifa

Adaugat: 23-11-2008 13:27

In stanga este Cipy si in dreapta Popi! big_smile :heart:

Adaugat: 23-11-2008 21:57

Azi perusii mei au mancat pt. prima oara ou fiert! Le-a placut f. mult! E bine daca le dau un ou pe saptamana? Sau pot sa le dau mai des? :wow:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

170

i'ai cumparat pe amandoi deodata??? daca nu au reusit din prima sa se impace?? (asta nu are legatura cu oul:D:sanatate:)

171

e de ajuns o data pe saptamana ou..doar cand au pui trebuie pus ou des ..pt ai ajuta sa hraneasca puii:)succes!

172

sunt extrem de frumosi sa iti traiasca
:k::k:

yak terrier in viata mea big_smile

173

Multumesc Marcu_pavel! Da, am aflat undeva ca e bine un ou pe saptamana si dupa 3-4 sapt. pauza 2 sapt.! big_smile
Pe Popi si pe Cipy i-am cumparat pe amandoi deodata! Erau cu mai multi perushi laolalta! S-au impacat imediat ce i-am bagat in noua colivie, numai impreuna stateau! :pup:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

174

inseamna ca poti sa fi nimerit o pereche

yak terrier in viata mea big_smile

175 (edited by merqury 06-12-2008 22:07)

salutare tuturor si..sa va traiasca animalutele wink
sunt nou pe-aici si vad ca totdeauna sunt oameni care stiu sa dea o mana de ajutor smile
am si eu o nelamurire.am luat azi un perus si dupa cum vad e cam  timid saracul.nu a scos nici un sunet.la apa nu a mers pana acum dar de mancat mananca.e linistit.oare sa nu fie asa activ din cauza timiditatii? (deocamdata)
aici o poza cu cipyloiul meu

http://alex-bunea.blogspot.com