Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ce frumoasa e :heart: Nu cred ca are ceva, perusii nu ridica coada ca la nimfe.O fi doar obosita
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ce frumoasa e :heart: Nu cred ca are ceva, perusii nu ridica coada ca la nimfe.O fi doar obosita
I-am prins in fapt. Imi pare rau ca s-au miscat si nu i-am prins cand erau cioc in cioc.
Adaugat: 07-09-2009 13:37
Le-am agatat mancarica de perdea. Normal ca mi-au facut pe jos numai mei si morcov. :bang:
chiar ca e draguta
poate ca e asa cum zici; la perusi nu prea ma pricep de aceea vreau sa va inteb cum iti dai seama de varsta papagalului?
Perusii au dungutele acelea pe cap, la pui sunt aproape de nasuc iar dupa 5 luni le dispar.
Puii au ochisorii la 2 luni in totalitate negri, pe la 3 luni incepe sa le apara un gerculet in jurul ochisorilor, care se observa cel mai bine la 5 luni, eu am vaut asta la maimutoiul meu alb.
Si nu au culoarea ceromului ajunsa la maturitate, baietii au un albastru intens cand sunt maturi iar cand sunt pui il au roz, roz spre mov, mov deschis, pana ajunge la albastru iar la femele este roz pe margini , alb sau maro cand sunt imperioada imperecherii.
Si desigur sunt mai mici decat cei maturi.
Finutu asta al meu e cam nesimtit! Se urca pe fetita asa din prima,nici nu s`au cunoscut bine
Sa`l aduci pe la mine sa vorbesc eu cu el,sa`l invat bunele maniere :ironic:
Are noroc ca fetita e draguta si nu`i da una
Se pare ca si ea e indragostita de el :heart:
Astept finuti mai mici la anu sa stii
Click pe poza sa se faca mare.
Am o dilema.. :d
Eu stiu cum sa deosebesc daca e fata sau baiat mic sau mare dar..la perusul meu cippy nu inteleg..
Nu mai are dungi pe cap dar totusi ciocu nu e albastru ..
O fii fata ? :muscle:
Este baiat, mutatia lutino, si nu o sa aibe niciodata dungute pe cap. Are peste 7 luni. De cand il ai?
cred ca de 2-3 luni
Adaugat: 07-09-2009 16:15
dar sa stii ca am vazut niste ramasite de dungulite..
Nu e mutatia lutino deoarece are dungulite pe cap.
Oricum, este baietel sigur.Eu ii dau tot asa 6-7 luni.
La unii masculi le ramane ceromul roz, insa nu in totalitate, ci si cu albastru.
Baietelul meu alb cu albastru asa are ceromul, doar ca cu mai mult albastru.
Eu nu am vazut nicio dunguta, de asta am zis ca e lutino. Cred ca si lui Snowy o sa`i ramana mov, nu cred ca i se face albastru.
Da! Cipy al tau e ca baietelul meu alb cu albastru, si tot asa are nasu! Parca sunt gemeni
Numai ca al meu e galben cu albastru ! Tot timpul ma intreb oare din ce parinti a iesit! :heart: Dar nu conteaza...tot baiatul meu e...de abea sta la poze de aproape
numai cu mine sta
ce coincidenta si perusului meu i-am dat numele cipy :X
numai ca nu e bland si nu mai am sanse sa il imblanzesc
da nu cont.
E foarte frumoasa perechea ta Dany....se vede ca sau cunoscut ffffff repede :k:
uofff sunt fff mumosi....m-am indragostit...din pacate sunt trista akm ptr k perusa mea a plekt...a zburat pe geam...iar perusul meu a ramas singurel...cum as putea sa-l imblanzesc??
cauta in paginile din urma si ai sa vezi cum ne-am imblanzit noi perusii, chiar cu o pagina s-au doua explica Iusty cum si i-a imblanzit ea.
incearka sa iti strigi perusa de ce nu ai urmarit-o sa vezi unde se duce?
poate puteai sa o prinzi
Crede`ma didika, si mie mi-a zburat o perusita si nu o mai poti prinde, se duce prin pomi, cand ajungi la ea...zboara...nu ai cum sa o prinzi, si eu am urmarit`o foarte mult timp, dar a fost in zadar.
Vai ce perusi frumosi aveti :heart:
Sa va traiasca :pup:
Acum sa ma laud si eu cu iubitii mei :heart:
Sunt mandra de ei...
Prima imagine...fara comentarii se iubesc si gata!
A doua imagine...Coco,baietelul meu
A treia imagine...Sara,o fetita scumpa,perechea lui Coco (Ea este a doua pentru ca anul trecut prima lui pereche a murit si inca mai sufar dupa ea )
LUI YOYO I S-A SCHIMBAT CEROMA DIN BLEU IN ALB SI ACUMA E MARO.....M-AM GANDIT CA E IN PERIOADA DE IMPEREKERE...TOTUSI NU-MI PLACE CEVA: PARCA STA SA I SE DEZLIPEASCA DE CIOC, NU E NETEDA ,CI BOSELATA...IN REST, CIOCUL E OK, YOYO E LA FEL DE ACTIVA CA INAINTE....M-AM UITAT SI LA KUKY SI EL ARE CEROMA LIPITA DE CIOC, KIAR PARE CA ARE O DUNGULITZA FINA ,ALBA, INTRE CEROMA SI CIOC...LA YOYO STA UN MILIMETRU IN AER E normal?
:heart: Sunt fff. frumosi prichindeii tai! :heart:
Pun si eu poze cu papitoii mei:
1- Cipy care studia masa si cauta ceva de ros
2- Cipy pe colivia lui Azurica si Popica pe usita
3- Popica
Smire nu stiu ce sa zic, nu as vrea sa te sperii, dar seamana cumva cu cioculetul lui Snowy in poza asta?
imi poate spune cineva cum pot sa pun poze pe forum?
Sub casuta unde scrii sunt 3 chenare, si indreapta lor butonul Browse apasa pe el si incaraca imaginea din calculatorul tau.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus