Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
@gilbertmelki multumesc pentru lamurire
vad ca ai mai multi perusi,nu ai vreo femela matura cu care sa facem un schimb?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
@gilbertmelki multumesc pentru lamurire
vad ca ai mai multi perusi,nu ai vreo femela matura cu care sa facem un schimb?
una dintre perusicile mele s-a cam ingrasat cam tare. adica nici de zburat nu prea mai poate zbura mult. daca distanta e prea mare de 1 metru cam cade si nu se mai poate tine in aer. desi sunt liberi mai mereu, si masa diversificata cu seminte, fructe, legume, nu prea vad tendinta de a slabi.
vreo parere ceva? vre-o cura speciala ? ) zici ca e obeza.
Sper sa iti fie de ajutor :hihi:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … a-papagali
Multumesc, chiar citisem si eu asta. ma gandeam ceva si din proprie experienta daca ma poate ajuta careva.
rica, nu am nici o femela fara partener, deci nu pot sa ii despart, dar am de vanzare 5 masculi 2013 daca e cineva interesat (papagalii sunt in perioada de naparlire si nu au chiar cel mai aranjat penaj, dar cred ca sunt ok).
Numar de telefon : 0726430935
ce interesant e cel gri ....:)
@gilbertmelki multumesc de raspuns
daca se iveste ocazi te rog sa ma ai in vedere
Ieri am observat ca perusicei mele i s-a schimbat culoarea ceromului in maro.Ce inseamna ?
-pui baiat are ceromul mov/roz deschis
-pui fetita are ceromul albastru deschis catre alb
-perus mascul adult, are ceromul albastru inchis, iar in perioada de imperechere isi intensifica culoarea
-perus femela adulta, are ceromul maro, iar in perioada de imperechere isi intensifica culoarea
Uite si o fotografie,nu e prea clara,dar asta e!
Si cu ocazia asta poate ma lamureste si pe mine cinva ce are femela (cea alba) pe ochiul stang .
E in perioada de imperechere,daca nu ma insel... Stai linistita,e normal.
Bine ar fi! Mi-as dori ca in restul vacantei de vara sa am griza de ei.Au in jr de 11 luni,pot fi sanse sa faca ''copii'' ? REferitor la ochi,ce parere aveti ?
Sa lovit?
Ma cam ingrijoreaza ochiul si ciocul... Seamana cu raia,dar nu sunt sigur.
De lovit nu cred.Ciocul a fost asa de cand am primit-o,la fel il are si masculul.As vrea sa o duc la veterinar,dar parintii mei nu au timp . Niste medicamente facute acasa cunoasteti ?
Poi daca sunt amandoi e clar ca este o boala.
Pune ceva poze mai clare cu amandoi.
Incerc dar nu mai am memorie in calculator si nu mai pot vedea nici o poza.Imi pare rau,chiar as vrea sa stiu daca e raie .
Fa niste ceai de musetel(fara zahar) si inmoi un betisor de urechi in ceai(ceaiul sa nu fie fierbinte,putin caldut)si ii dai pe cioc.
Multumesc mult!
Incerc dar nu mai am memorie in calculator si nu mai pot vedea nici o poza.Imi pare rau,chiar as vrea sa stiu daca e raie .
poti sterge o melodie, 2-3 poze mai vechi, ceva ce nu mai folosesti.
Pare a fi raie, mergi cu ei la un doctor veterinar sau la o farmacie veterinara .Daca se dovedeste a avea raie mergi la o farmacie umana si ia o alifie cu sulf dar cere cu cea mai mica concentratie (eu am gasit preparata la ei aveau cutiuta mica la 4 ron bucata) si unge-i cu un betisor de urechi dar foarte putin( caci e toxica pentru ei ) o data la 2 zile de 3-4 ori .O sa se inmoaie si stergei cu o bucatica de material ud zilnic. Iar cusca dezinfectea-zo -eu o spal bine, o stropesc cu clor o las 1-2 ore apoi o oparesc , o las sa se aeriseasca cateva ore si apoi ii pun in cusca.Sanatate si sa ne spui ce ai facut.
clorul nu prea e indicat, chiar daca o oparesti pe urma, si o lasi la scat. pentru dezinfectat e de ajuns sa o speli cu apa clocotita.
Poza aceasta e facuta prin iulie e recenta,acum are ceromul mai maro . Am incercat sa le pun ceai de musetel pe cioc dar am o problema..Cum as putea sa-i prind/sa-i tin in mana fara a ma mai musca asa de tare ?
Cu o manusa.
Am avut ideea aceasta,dar ei se zbat foarte tare si imi este frica sa nu-i ranesc.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus