Cam greu sa gasesti crescut la mana...deobicei masculii singuri, blanzi sunt crescuti pt. ca incep sa vorbeasca si sunt foarte afectuosi, ma indoiesc ca ar putea cineva sa renunte la asa ceva...eu una nu l-asi da pe Kimmy pt. nimic in lume...daca nu sunt acasa il las cu televizorul deschis, daca plec in concediu merge cu mine.
Pe langa asta, majoritatea celor crescuti pt. companie foarte greu se mai ataseaza de o alta pasare...asta am verificat-o cand l-am avut pe primul Kimmy, i-am adus fetite,a avut de-a face si cu fratiori de ai lui si, dadea semne clare ca era stresat de prezenta celorlalte pasari etc.
In alta ordine de idei, un cuplu de pasari odata format nu va mai fi atat de atasate de stapan, vor fi preocupati mai mult de viata lor, vor face puiuti etc. Ordinea prioritatilor se schimba si stiu asta pt. ca stiu cum a evoluat o femela crescuta de mine la mana.
Cat a fost singura si pana intr-un an de zile a fost o dulceata de femela, a fost data dupa un mascul ce vorbea si venea la pupat...s-au placut ( diferenta de varsta intre ei destul de mare, el cu 5 ani mai in varsta )...au aparut puii, in fiecare an cate doua serii...el nu mai vorbeste si nu mai este tandru, ea iti da pupici pana la sange ( ciupeste foarte tare ) si nu mai sta sa vina pe mana, doar la mancare ( e in stare sa se bata cu tine pe farfurie ), preocuparea lor este sa se imperecheze si sa faca pui, nu mai vor sa se joace nu mai interactioneaza la fel cu stapanii ,sunt mai blanzi decat perusii din magazine dar nu atat cat au fost la inceput ( cum s-ar spune sunt mai tupeisti spre obraznicuti ).
:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu