13,751

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

:heart:
Doua filmulete noi !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HH9J-Avbeh4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pEUJ_o8nUoA[/youtube]

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,752 (edited by vali2sima 18-03-2013 23:24)

setris wrote:

Doua filmulete noi !

smile Ce alearga el bila aia  :heart:  Nu o impinge cu ciocul pana la tine sa te cheme la joaca? Al meu asa face si daca nu-i dau atentie ma ciupeste usor de picior.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 18-03-2013 23:24[/merge_posts_bbcode]

aleku wrote:

Interesant. Se stie ca papagalii in mod normal sunt monogami, adica isi aleg o pereche cu care raman toata viata.

Buna. Nu este obligatoriu, pot schimba cu usurinta partenerul. Recent, un crescator imi spunea despre un mascul din crescatoria lui care calca toate femelele din crescatorie care erau diponibile/dornice.  big_smile

aleku wrote:

e posibil asa ceva ? "tata" si "fiica" ? smile)

Pasarile sunt conduse de instincte si unul dintre ele este cel de reproductie fara sa distinga notiunea de ruda de sange. Pentru binele lor vei interveni tu si nu-i vei lasa sa mearga mai departe.
Ps. Imi plac pufosii tai, au culori superbe. Sa te bucuri de ei  :heart:

13,753

Si la mine s-a intamplat doar ca era mama si fiu asa ca Tweety are o noua prietena de doar 5 luni.  :heart:

13,754

:heart:  :heart:  :heart:  Minunata pufoasa, sa-ti traiasca si sa-ti faca pereche buna cu el...minunata culoare !

13,755 (edited by adita97 23-03-2013 18:25)

Cocuţ va saluta!:) :sanatate:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-03-2013 18:25[/merge_posts_bbcode]

Pe cand imi explici si mie cum i-ai facut locul de joaca? :floare:

setris wrote:

Doua filmulete noi !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HH9J-Avbeh4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pEUJ_o8nUoA[/youtube]

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,756

:ill:  Puiutul meu tocmai a suferit un accident casnic si a ramas fara codita, I-am pe moment cu glicerina boraxata pt. ca este si usor anestezica, mai tarziu am sa-i dau si cu Betadina.  :pls: sper sa-i creasca la loc !!!

Adita, locul de joaca este facut dintr-o radacina cumparata din Hornbach, scarita de lemn este facuta din betisoare de inghetata si bête de mancare chinezeasca. cateva crengute de salcie, bilute, sfori impletite, oglinzi si gata smile. un prosopel impiedica praful de  fulgi sa se imprastie si, e foarte usor de scuturat tongue

13,757

Puiutul tau vorbeste mereu?
Nu se opreste niciodata,sau are doar perioade?
E super-haios,sa-ti traiasca! smile

13,758

Eeeei se opreste...cand doarme!  :hihi: ...si acum e tacut si putin ciufifu din cauza coditei, deh a curs ceva sange...bine ca nu s-a intamplat altceva mai grav.  :pls: ...ma multumesc si sa nu-i creasca codita dar sa fie in regula glanda de acolo din zona coditei...dureri nu pare sa aiba, se joaca cu biluta lui, a mancat de doua ori pana acum si se piguleste cu grija.

13,759

Poate unii ma vor judeca. stiu ca si eu sunt uneori poate prea ferm cand e vorba de pasaruicile astea micute. Dar din prima serie de puisori am mai pastrat 2 care au format pereche de la inceput. adica i-am vazut eu ca stateau cel mai mult impreuna, se giugiuleau si erau de nedespartit. Stiu ca nu e ok sa se imperecheze frati de cuib. dar cand cumparam din petshop de unde stim pana la urma ca nu sunt frati? chiar si de la unii crescatori care vor sa scape de "marfa" si sa scoata profit si nu spun ca sunt frati. Deci ideea e ca i-am lasat impreuna si acum avem un out.  Vom vedea ce va fi...

Puiutii din seria noua sunt bine, se pare ca avem 3 baietei si 3 fetite. 3 dintre ei sunt blanzi te lasa sa-i mangai, te ciupesc , se suie pe mana cand bag mana in colivie si ma ciupesc asa in joaca. totul pana ii scot afara si fug la joaca si nu stau nici morti la mangaiat. ceilalti 3 sunt mai speriosi si nu stau sa pui mana pe ei. papa singurei, beau apa, azi au facut si baita. mai cer ei de mancare de la mamica dar ea le da foarte rar, in rest se servesc singurei.

13,760 (edited by suana 23-03-2013 21:20)

Setris imi pare rau sa aud de micutz  sad  Sper sa-i cresca coditza la loc.La noi Yolli (femela bourke ) si-a pierdut coada dar de stres,am fost la cabinet pentru deparazitare si s-a stresat atat de tare incat a aruncat toata coada intr-o secunda.Insa i-au crescut frumos la loc. In schimb la Bubu,perusul englez din pacate nu-i mai cresc decat cateva firicele in spirala si un inceput de coditza care nu se definitiveaza.
Aleku,nu stiu ce sa zic,probabil ca exista si la pet-shop-uri si pot fi rodul imperecherii intre rude insa daca vrei parerea mea,eu nu ii impercheam.Ai atatea posibilitati,sincer,fara suparare.

Maria sa te bucuri de frumusetzi  :perusi: Au o culoare superba.

Acum am vazut filmuletzele setris.Ce sa zic decat  :heart:  :heart:  :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,761 (edited by aiko 24-03-2013 08:55)

Aleku,tu faci ce crezi,dar ar fii neplacut ca in urma acestei imperecheri sa rezulte puiuti cu malformatii. sad  Ce ai face daca asta va fii rezultatul? Ai putea sa te descurci cu micutii bonlaviori? neutral
Ma rog din tot sufletul sa nu fie cazul! smile

13,762

Si eu ma rog sa nu fie asa. Dar chiar nu mi-e venit sa-i despart cand am vazut cum se intelegeau si cat de bine, si numai impreuna stateau. Sa speram ca nu va fi cazul de probleme.

13,763

MUltumesc mult  :heart:
Aleku sper sa fie totul bine. DEsi nu vreau sa incerc nu prea sunt sigura de imperecherile astea ca ar rezulta nu stiu ce pui cu malformatii, ca nu ar trai etc.
La tara credeti ca sta cineva dupa pasarile de curte sa nu calce surori sau mai stiu eu ce... Acolo nu mai e valabila treaba asta? La inaripatele de afara sau in habitatul lor natural cine sta sa le separe? Fiecare face ce vrea dar eu nu sunt sigura :bang:

13,764 (edited by adita97 24-03-2013 15:31)

setris wrote:

:ill:  Puiutul meu tocmai a suferit un accident casnic si a ramas fara codita, I-am pe moment cu glicerina boraxata pt. ca este si usor anestezica, mai tarziu am sa-i dau si cu Betadina.  :pls: sper sa-i creasca la loc !!!

Adita, locul de joaca este facut dintr-o radacina cumparata din Hornbach, scarita de lemn este facuta din betisoare de inghetata si bête de mancare chinezeasca. cateva crengute de salcie, bilute, sfori impletite, oglinzi si gata smile. un prosopel impiedica praful de  fulgi sa se imprastie si, e foarte usor de scuturat tongue

O sa ii creasca codita!:d
Cocutoiul meu a ramas de doua ori fara coada si i-a crescut la loc.Prima data din cauza mea,pentru ca la inceput l-am tras de ea ca sa-l enervez,nestiind ca este asa sensibil si a doua oara,a ramas cu ea in cioc cand se spala:D
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-03-2013 15:31[/merge_posts_bbcode]

Mancacios dom'le!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ylr-mI8XEjE[/youtube]

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,765

pufoseniile mici... si parintii

13,766 (edited by setris 27-03-2013 15:48)

:heart:  :heart:  :heart: Doamnee ce culori superbe !...si ce spalati sunt ei acolo  smile  foarte frumosi Aleku!

13,767

O adevarata placere sa-i privesti, absolut superbi!  :heart:

13,768

Superbi micutzeii Aleku.  :heart:
Bubu si Bonny va  saluta   :perusi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

13,769

:hihi:  Aristocratii forumului  :heart: :heart:  :heart: ...de ce nu-i incurajezi sa faca puiuti Suana?...sa vedem si noi puiuti de englezi  :bravo:

13,770

sunt foarte frumosi suana :perus:  :perus:

http://laura24.sunphoto.ro

13,771 (edited by suana 27-03-2013 17:45)

M-am gandit la puisori mai ales ca acum am doar englezi.Ultima perusica fetita a murit si ea,am pierdut 3 fetite din pacate.Nu stiu,a fost ceva in aer,prea in varsta n-au fost,aveau doar 6-7 ani.Asta e din pacate,oricat te straduiesti ,la o boala grea ,organismul lor micutz nu rezista.Asa ca am refacut perechile si am acum 4 englezi. 2albastri,2 verzi.O sa pun poze si cu fetitza nou venita.Chestia e ca  stau toti 4 intr-o colivie deci va trebui sa pun banuiesc 2 cuiburi.

13,772

am si eu 5 puisori de la o pereche care a facut oute pentru prima data si sunt tare bucuroasa ca au trait toti 5, 4 de la o pereche de perusi standard si inca 3 de la 2 albastrei! o sa pun poze zilele astea ca sunt tare frumusei :heart:  :heart:  :heart:

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

13,773

Cea din mijloc e Siera,pufoasa nou venita.Au un caracter extraordinar englezii,se poarta ca niste lady/gentlemani.Si poti sa-i pupi pana nu mai pot  big_smile

13,774

ce frumosi sunt:-*

http://laura24.sunphoto.ro

13,775

Da frumosi...Suana, daca vrei puiuti nu-ti recomand sa ti ambele perechi in aceeasi colivie; femelele se vor bate pt. cel mai bun cuib si isi vor sparge ouale.