13,526

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

nu e umflat rau,dar totusi pe mine ma ingrijoreaza ca da din cap,parca ar vrea sa vomite..Are si gainatul apos wink)

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,527

Putin iaurt, sau zeama de orez fiert.

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

13,528

OBlonda wrote:

greseala cu acea colivie rotunda.la fel cum un peste nu se tine ntr-un bol(vas rotund)asa nici pasarile intr-o colivie rotunda.uite de unde am luat eu colivia,poate trimite si inafara,sau o trimite cineva din familie.e foarte ieftina si foarte mare.125 lei cu transport cu tot.sper ca nu ziceti ca fac reclama,dar am vazut prea multi perusi tinuti in colivii minuscule,neavand posibilitatea uneia mari,avand in vedere ce preturi au prin pet-shop-uri.eu zic ca e chilipir.zilele astea treceam prin fata unui pet-shop si am vazut una afara la fel de mare,cu pretul de nici mai mult nici mai putin de ..600lei :wow:
http://www.custianimale.ro/preturi.php?start=10 -prima de sus

Este foarte mare cusca iar la bani astia chiar se merita, asa ca nu mai tine scuza ca nu gasesti, ca e prea scumpa. Eu zic ca este foarte util ce ai postat.

:perusi:

13,529 (edited by OBlonda 20-01-2013 18:24)

pentru diaree,bete de salcie mereu in colivie..acestea previn diareea,fiind roase mai mereu de perusi.Cand le dati verdeata,dupa ce o spalati bine incercati sa le uscati bine,sa nu aiba picaturi de apa.Mai e si diropur de la sera,e foarte bun.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-01-2013 18:24[/merge_posts_bbcode]

danniel79 wrote:
OBlonda wrote:

greseala cu acea colivie rotunda.la fel cum un peste nu se tine ntr-un bol(vas rotund)asa nici pasarile intr-o colivie rotunda.uite de unde am luat eu colivia,poate trimite si inafara,sau o trimite cineva din familie.e foarte ieftina si foarte mare.125 lei cu transport cu tot.sper ca nu ziceti ca fac reclama,dar am vazut prea multi perusi tinuti in colivii minuscule,neavand posibilitatea uneia mari,avand in vedere ce preturi au prin pet-shop-uri.eu zic ca e chilipir.zilele astea treceam prin fata unui pet-shop si am vazut una afara la fel de mare,cu pretul de nici mai mult nici mai putin de ..600lei :wow:
http://www.custianimale.ro/preturi.php?start=10 -prima de sus

Este foarte mare cusca iar la bani astia chiar se merita, asa ca nu mai tine scuza ca nu gasesti, ca e prea scumpa. Eu zic ca este foarte util ce ai postat.

multumesc daniel.nu vreau sa par sacaitoare cu aceasta colivie dar chiar mi se ridica parul pe spate cand aud ca nu au posibilitati,adevarul e ca sunt foarte scumpe in petshop-uri,dar nici nu-i poti tine inghesuiti in colivii la 50 lei,care desi par mari,abia ii ajunge unui perus,daramite doi.mai pui inca pe atat,cat ai dat pe aia mica si iei una mare. de aceea ii indemn pe toti spre cusca asta.eu am cumparat-o pentru ca raportat la marime-pret e foarte buna,acum ca o am va zic ca si calitatea e super buna.

>>>>Alexandra<<<<

13,530

Dany001 ce mai face piticul? a primit de mancare?...e mai vioi?

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,531

Nu as putea spune ca e mai bine. Majoritatea timpului tot infoiat sta, gusa pare ceva mai plina,dar, l-am eliberat azi si a cotrobait prin toate cotloanele camere, a mancat paine, si a gustat umpic de ou fiert cu pesmet si morcov. Speram sa fie mai bine !

13,532

buna....am o intrebare....masculului meu de perus (terry) i-au iesit in jurul ciocului un fel de protuberante albe si nu mai are pene acolo. mai are si pe picioare si la fund si o ,,buba,, pe piept.....l-am mai ,,tratat,, cica,, pt asa ceva cu unsoare de porc (asa mi-a zis un vanzator)...dar i-au aparut din nou...acum a treia oare deja...nu mai stiu cum sa-l tratez....si mai are si diaree...momentan l-am izolat intr-o cusca mai mica (de rezerva)  de 2 zile sa nu se umple si femela (eris)......dak stiti alt tratament ajutati-ma va rog !!!

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

13,533

Vesti proaste. Puiu e foarte zgribulit, sta cu aripile in jos si atat. I-am dat mancare moale, cu seringa , nu accepta nimic. Gusa e goala...ma tem sa nu...

13,534

dany01 wrote:

Vesti proaste. Puiu e foarte zgribulit, sta cu aripile in jos si atat. I-am dat mancare moale, cu seringa , nu accepta nimic. Gusa e goala...ma tem sa nu...

Oooh, bietul sufletel !...

13,535

Nu stiu ce pot sa ii fac, pur si simplu nu vrea sa manance. Nici ou cu pesmet, nici ovomix, nici mei... Cu seringa i-am dat, cu lingurita la fel, l-am lasat si singur. Nimic, sa ii tin cioculetzu deschis si sa ii bag mancare m'i se pare...

13,536

dany01 wrote:

Nu stiu ce pot sa ii fac, pur si simplu nu vrea sa manance. Nici ou cu pesmet, nici ovomix, nici mei... Cu seringa i-am dat, cu lingurita la fel, l-am lasat si singur. Nimic, sa ii tin cioculetzu deschis si sa ii bag mancare m'i se pare...

Ar fi trebuit sa ai seringa speciala pt. hranit fortat cu ac bont si curbat, asa nu faci decat sa-l ineci...probabil a avut ceva si nu ti-ai dat seama la timp sad...e intors deja cu fata spre alte meleaguri...imi pare rau...daca stiam mai din timp de problema ta, te faceam atent.

13,537

Se tot agita prin colivie cu aripile deschise si infoiat...are mancare, daca vrea sa ciuguleasca...nu vreau sa il mai fortez.

13,538 (edited by OBlonda 21-01-2013 20:54)

deutschland wrote:

buna....am o intrebare....masculului meu de perus (terry) i-au iesit in jurul ciocului un fel de protuberante albe si nu mai are pene acolo. mai are si pe picioare si la fund si o ,,buba,, pe piept.....l-am mai ,,tratat,, cica,, pt asa ceva cu unsoare de porc (asa mi-a zis un vanzator)...dar i-au aparut din nou...acum a treia oare deja...nu mai stiu cum sa-l tratez....si mai are si diaree...momentan l-am izolat intr-o cusca mai mica (de rezerva)  de 2 zile sa nu se umple si femela (eris)......dak stiti alt tratament ajutati-ma va rog !!!

are raie.se trateaza cu vitamina A uleioasa si cu un unguient pe baza de sulf.il dai pe unde are acele umflaturi,si pe picioare.ai grija la ochi.
dany,l-ai scos de la parinti?

>>>>Alexandra<<<<

13,539

Da, pentru ca parintii au facut oua si il bateau rau de tot.

13,540

baga masculul cu el,macar pana il pune pe picioare,incearca asta te rog mult,salveaza-i viata micutului,femela se va descurca bine singura un pic.dar micutul sufera..nu-l lasa sa moara

>>>>Alexandra<<<<

13,541

L-am mutat cu masculul, de aseara. Situatia nu s-a schimbat.

13,542

dany01 wrote:

L-am mutat cu masculul, de aseara. Situatia nu s-a schimbat.

Il hraneste?...daca il hraneste, ai rabdare cateva zile sa se puna pe picioare...face kk? este ok?

13,543

Nu am vazut sa il hraneasca... E foarte infoiat, si sta...Se tine numai dupa mascul.

13,544

of..data viitoare e bine sa faci o pauza intre serii,asa femela se vanocupa mai mult de puii mici,si nu de viitoarele oua.asa toti puii iesiti vor avea o sansa..puiul ar trebui sa ceara mancare de la mascul.nu mai ai nici un fratior de-al lui? fratii mai mari ii vor hrani pe cei mici..

>>>>Alexandra<<<<

13,545

Din pacate e cel mai mare dintre toti. Iar celalalt a fost daruit unui baietel care isi dorea de mult si, culmea, acela fiind mai mic mananca, e vioi si nu are treaba...

13,546

si inc-o intrebare......pt diaree cu ce pot sa-l ajut !?

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

13,547 (edited by OBlonda 23-01-2013 18:33)

citeste ca s-a scris c o pagina n urma.diropur de la sera,si sa aibe mereu crengi de salcie la indemana.previn diareea.

>>>>Alexandra<<<<

13,548

Buna!
Oscar si Pitruska va saluta big_smile  :perusi:

13,549

ce frumusei sunt  :heart: ,parca sunt nebunii mei :*

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,550

intrebare voi ati auzit de perusi care... vorbesc? eu nu si mi se pare o mare minciuna. domnul cu pricina spune ca are un mascul de 6 ani si l-a tinut mereu singur fara alti perusi in preajma si ca spune fraze precum.. ciao ce faci.

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet