13,351 (edited by dana1 19-12-2012 18:34)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

dany01 wrote:

Femela mea este foarte umflata in zona pieptului, mai jos de gat. De la ce este? Are legatura cu clocitul ?

poate a mancat prea mult..pe acolo nu e gusa? la clocit eu stiu ca tine outele aproape de anus...si puicutele mele au facut maro pe la nari si naparlesc..[dar nu au masculi]

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

13,352

:lma:  eu mi-am adus sambata puiutu acasa...dupa pierderea prematura a lui Kimmy ( nu vreau sa vorbesc, despre asta), a venit si juniorul ...acesta a fost ales din cuib si de sambata este hranit la mana, deocamdata evoluam bine, maine avem un drum lung de facut ( din Brasov in Oltenia ) si sper sa fie un drum fara probleme.  :heart:
Eu l-am ales ca fiind baietel...pana mai creste insa o sa tot am indoieli, avand in vedere ca este pied si nasucul se schimba rapid in functie de starea lui de spirit.  :rusine:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,353

Ce mic si dulce este sa-ti traiasca :heart:

13,354

:heart:  Multumesc, sa dea Domnul sa traiasca mult de acum incolo .  :angel:

13,355

vai ce scump este :heart:  sa-ti traaisca! :pup:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,356

Mititelul de el :pup:

13,357

carmeryne wrote:

Mititelul creste ca din apa. Va pun poze din seara asta dupa ce l-am hranit si in borsetuta in care il voi transporta maine.  tongue   :heart:

13,358

setris wrote:
carmeryne wrote:

Mititelul creste ca din apa. Va pun poze din seara asta dupa ce l-am hranit si in borsetuta in care il voi transporta maine.  tongue   :heart:

De unde il ai? si eu vreau!!! smile)) vai  :heart:  :heart:  :heart:

13,359

Ce scump este  :heart:
Cu ce il hranesti?

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

13,360

Buna! Am si eu o mare problema, perusul meu a devenit apatic, nu mai este deloc vesel, canta mult mai putin. Pe nari am observat ca i-a aparut un fel de crusta maro inchis si se scarpina tot timpul sub aripioare. Ce ar putea sa aiba? I-am dat vitamine si il ung de ieri cu crema de galbenele acolo unde nu mai are pene si pe nari. A mai patit cineva asa ceva?

13,361

ulei nu crema. pune o poza! daaca e femela maroul se datoreaza faptului ca este in perioada de reproducere.

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

13,362

gilbertmelki wrote:

Cu ce il hranesti?

Il hranescu cu handmix Orlux in care mai adaug ori out fiert, ori mei decorticat, fulgi de porumb, morcov, ficatel de pasare, iaurt, si odata pe zi adaug si pielita de pipota uscata si rasnita pt. a evita neplacerile digestive. de dat mancarica i-o dau cu o lingurita mica de plastic nu cu seringa sau pipeta (imi da mie un sentiment de siguranta) ;cu pipeta mi frica sa nu-l lovesc in gat pt. ca e intr-o continua miscare atunci cand mananca, da din capusor precum acul la masina de cusut.  :hihi:

13,363

setris wrote:
gilbertmelki wrote:

Cu ce il hranesti?

Il hranescu cu handmix Orlux in care mai adaug ori out fiert, ori mei decorticat, fulgi de porumb, morcov, ficatel de pasare, iaurt, si odata pe zi adaug si pielita de pipota uscata si rasnita pt. a evita neplacerile digestive. de dat mancarica i-o dau cu o lingurita mica de plastic nu cu seringa sau pipeta (imi da mie un sentiment de siguranta) ;cu pipeta mi frica sa nu-l lovesc in gat pt. ca e intr-o continua miscare atunci cand mananca, da din capusor precum acul la masina de cusut.  :hihi:

De unde ai luat pasarea si eu vreau sa iau una te rog!!
:sol:  :sol:

13,364

am ajuns cu bine la destinatie...
Vali...nu stiu cate pasari ai tu...puitul e tot din Rasnov de unde ai mai luat. Mai sunt 5 puiuti, disponibili din ianuarie...sa-l cresti la mana e frumos dar si periculos...daca moare un suflet asa micut moare cu o parte din tine...un pui crescut de mana cere atentie deplina 24 de ore, altfel nu reusesti sa faci nimic.

13,365

Buna tuturor,ma numesc Roxana si am  2 perusi  :perus: Coco [baiat] si Rocky [femela],pe Coco il am  de 2 ani si un pic,bunicul meu  a avut perusi multi,ii iubea si de la el l-am primit pe Coco,ca un ultim cadou de la el (dupa vreo doua luni si-a dat duhul  :cry: ) nu tin minte data cand l-am luat pe Coco acasa  sad , se sperie foarte repede nu ma lasa sa pun mana pe el,daca il obosesc mult reuseste sa stea pe degetul meu ,dar asta doar dupa ce oboseste...  prin ianuarie l-am vazut ca era foarte trist si i-am pus o oglinda in colivie si a inceput sa fie mai vioi,se giugiulea cu oglinda,dar dupa o perioada iar era trist,nici macar oglinda nu il mai inveselea... si in vara m-am gandit sa ii iau o pereche si i-am luat o femela [nu mai stiu cand] care mi-a spus doamna respectiva ca are un an jumate si sar potrivi cu el,numele ei este Rocky si da asa a fost,a durat un pic dar acuma se giugiulesc mai mereu,se mai si cearta uneori dar ca in orice "cuplu" nu poate sa fie totul ROZ...  in seara aceasta am observat la Rocky ca are ca un tic la piciorusul drept,adica  sta pe bat si tot il ridic si il pune jos dar repede,incearca sa stea in celalat picior bagandul pe dreptul intre pene dar acesta la fel din reflex ii sare dintre pene si  observ ca o si deranjeaza  ca  nu poate sta normal cu el,astazi de dimineata nu a avut problema asta,eu am fost in oras cu cumparaturi pana pe seara iar acuma am observat reflexul cu piciorusul.... si de vreo 20 de minute poate mai bine nu se opreste si o deranjeaza... ce poate sa aiba? este ceva grav ? sad imi este frica  sad [ cel alb cu albastru-mov este Coco iar celalat verde este Rocky  :perusi: ]

Doi perusi :perusi:

Un mascul Coco :perus:  si o femela Rocky :perus:  :heart:

13,366

setris wrote:

am ajuns cu bine la destinatie...
Vali...nu stiu cate pasari ai tu...puitul e tot din Rasnov de unde ai mai luat. Mai sunt 5 puiuti, disponibili din ianuarie...sa-l cresti la mana e frumos dar si periculos...daca moare un suflet asa micut moare cu o parte din tine...un pui crescut de mana cere atentie deplina 24 de ore, altfel nu reusesti sa faci nimic.

Ai dreptate eu acuma am timp liber 2 saptamani. Dar degeaba mi-e frica k nu o sa ma descurc neutral

13,367

am mai crescut,si suntem mai nebuni pe zi ce trece smile  :hihi:

13,368

Sunt foarte frumosi!! Mai ales cel galben. . . :hihi:
Sa-ti traiasca!!

13,369

setris wrote:
gilbertmelki wrote:

Cu ce il hranesti?

Si daca vrei, poti sa ne spui si noua programul de hranire? Eram curios big_smile
Multumim si sarbatori fericite wink

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

13,370

mersii! :hihi:

aiko wrote:

Sunt foarte frumosi!! Mai ales cel galben. . . :hihi:
Sa-ti traiasca!!

13,371 (edited by roxicuta95 23-12-2012 01:47)

Ma poate ajuta cineva ? in legatura cu ce am postat sad
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-12-2012 01:47[/merge_posts_bbcode]

Macar un sfat,ceva sad ... nu as suporta ca puiutul  :perus: meu sa pateasca ceva  :cry:  :cry:  :cry:

13,372

Imi pare rau ca nu te pot ajuta macar cu un sfat !!
Poate ar fii bine sa vezi un veterinar. neutral

13,373

roxi,ce fel de bete ai in colivie?...de la betele de plastic ei pot face bataturi ce se pot transforma chiar in tumori...ferifica-i ghruta, vezi daca are portiuni rosii...sau poate are un inceput de raie...e pielita alburie buretoasa?...unge-o cu putin ulei si, daca este cazul,schimba betele cu unele de lemn...pune niste poze cu piciorusul beteag.

13,374 (edited by roxicuta95 23-12-2012 16:48)

Piciorusul este perfect normal,nu este rosu,nu este unflat,nu prezinta urme si culoarea este perfect normala ca si la celalant piciorus. Ma gandesc ca se poate sa ii fi ramas un tic,deoarece eu le pun muzica (adica ascult eu muzica) iar in timpul aceasta  Rocky si Coco ciripesc,iar ea la inceput a facut din ambele picioruse,a doua zi dimineata pana dupamasa nu a mai dat din piciorus pe seara iar a inceput sa dea din piciorus, astazi de dimineata era liniste in camera eu numa ce ma trezisem si stateam in pat si o auzeam cum da din piciorus,acuma in momentul de fata nu da din piciorus ci ciripeste si fuge prin colivie. Ma gandesc la faptul ca poate ii place sa dea din piciorus si ii sa format un tic ? cand este plictisita neutral,nu stiu ce sa cred... maine sau poimane daca se agraveaza situatia am sa o duc la veterinar smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-12-2012 16:48[/merge_posts_bbcode]

Iar betele sunt din plastic,dar pana acuma nu am avut probleme la nici un papagal pe care l-am avut cu betele din plastic,dar o sa le inlocuiesc pe parcurs cu unele de lemn.  smile

13,375

De o vreme produc jucarii pe panda rulanta smile Ciufulitii pur si simplu le adora,nu trec 5 minute fara sa mai rupa una :wis: