Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
sa ii dau ceai de musetel sa bea, sau sa o sterg cu ceai de musetel in zona aia?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
sa ii dau ceai de musetel sa bea, sau sa o sterg cu ceai de musetel in zona aia?
o stergi in zona aia.
da-i cu ceai de musetel si incearca sa ajungi la un medic.
Buna seara! De cateva zile ma uit la femeluta mea si observ ceva ciudat la ciocul ei. Parca i-a cazut puful din zona ciocului si i-au aparut niste umflaturi. E bolnav ciocul? Am observat si ca pe mijlocul ceromului au inceput sa ii apara pete maronii.
Am adaugat si poze sa va dati cu parerea.
Nasul e maro pt. ca intra in calduri...restul zonei este afectata de raie, trebuie unsa usor cu ulei sau cu vitamina A...s-a mai discutat pe forum, uleiul sufoca parazitii ce au sapat in piele, ceaiul de musetel este doar apa de ploaie.
Am vitamina A acasa, acum incerc sa o dau cu un betisor de urechi cu vitamina A in zona ciocului. De cate ori pe zi? E suficient o data pe zi?
Am vitamina A acasa, acum incerc sa o dau cu un betisor de urechi cu vitamina A in zona ciocului. De cate ori pe zi? E suficient o data pe zi?
Da este suficient...pt. in cantitati mai mari poate sa irite.
Am reusit sa o dau, are un pic si la incheietura piciorusului imediat dupa pene. Dupa cat timp ar trebui sa ii treaca? Daca nu, sa o duc la veterinar.
Am reusit sa o dau, are un pic si la incheietura piciorusului imediat dupa pene. Dupa cat timp ar trebui sa ii treaca? Daca nu, sa o duc la veterinar.
Sincera sa fiu nu stiu,cred ca 1-2 saptamani.
Am tras o fuga la o clinica veterinara in zona cu perusa, si mi-au zis si ei ca are raie. Mi-a dat o solutie intr-o seringa care trebuie amestecata cu ulei de floarea soarelui si data pe zonele cu probleme o data la 3 zile. Nu stiu cum se numeste solutia ca mi-a dat-o intr-o seringa si se amesteca 0,1 ml solutie cu 30 ml ulei.
Sper doar sa ii treaca si sa se faca bine.
Am tras o fuga la o clinica veterinara in zona cu perusa, si mi-au zis si ei ca are raie. Mi-a dat o solutie intr-o seringa care trebuie amestecata cu ulei de floarea soarelui si data pe zonele cu probleme o data la 3 zile. Nu stiu cum se numeste solutia ca mi-a dat-o intr-o seringa si se amesteca 0,1 ml solutie cu 30 ml ulei.
Sper doar sa ii treaca si sa se faca bine.
Stai linistita ca se face, probabil ti-a dat ivermectin, sau ceva de genul asta .
Venim cu vesti bune, un puisor a aparut. Femela e activa tot timpul in cuib, iar masuculul duce mancare toata ziua. Ce de-al doilea ou nu a eclozat inca. Sfaturi ? Ce trebuie sa fac in continuare ?
@amalia 89. mai intreaba dar zic sa ii separi pana ii trece raia perusului ca sa nu ia si celalalt.
BUna!
La mine in brasov e expozitiesi am vazut in sticlute tinctura de propolis!
pot sa cumpar o sticluta si sa le pun la perusi in apa?
AJUTOOOORRRR!!!!!! URGEEEENT!!!!!
oly a facut un ou!!!!! ce fac cu oul??? si ce fac cu oly???
oly e singura, nu are pereche! si nici cuib... nu are nimik! cum de a facut un ou??? si ce fac cu oul si cu oly???
AJUTOOOORRRR!!!!!! URGEEEENT!!!!!
oly a facut un ou!!!!! ce fac cu oul??? si ce fac cu oly???
oly e singura, nu are pereche! si nici cuib... nu are nimik! cum de a facut un ou??? si ce fac cu oul si cu oly???
Chiar daca nu are cuib,partener,tot poate face oua...numai ca ele nu sunt fertile,adica nu vor iesi pui;e posibil sa mai urmeze si altele.Oricum,daca nu ai experienta,nu-ti recomand sa "te inhami" la inmultirea perusilor,pentru a-i reproduce au nevoie de conditii speciale.
pune-i cuib, si lasa-i ouale. las-o sa-si faca damblaua. daca ii iei ouale, va continua sa depuna si se va epuiza, ceea ce poate insemna moarte.
Si totusi, un id de messenger, aleku, daca te pricepi. Vreau sa purtam o discutie mai...
pune-i cuib, si lasa-i ouale. las-o sa-si faca damblaua. daca ii iei ouale, va continua sa depuna si se va epuiza, ceea ce poate insemna moarte.
:bd:
ms mult de sfaturi... dar acum sincer nu stiu ce sa mai fac! nu era deloc atasata sau macar agitata aseara! era atat de normala ca nici nu ai fi zis ca ea a facut un ou!
am amai fost sfatuita sa ii scot oul pt ca oricum nu va ecloza, si in afara de asta ar muri de foame, pt ca nu are partener care sa o inlocuiasca cand mananca sau sa ii dea sa manance... am studiat-o aseara si am hotarat sa ii scot oul. azi merg la veterinar sa ma documentez.
ms mult de sfaturi! o zi buna!
Buna tuturor.Varul meu,de vreo doua-trei luni l-a cumparat pe Bubu.ideea este ca el in tot acest timp nu s-a acomodat cu ei deloc,e foarte speriat,nu vine pe deget cand e inafara coliviei si ce il dispera cel mai mult e ca nu vorbeste:))
Eu am o intrebare...se poate ca Bubu defapt sa fie o fetita?
Da Bubu este o Bubulina, poza este destul de neclara sa-mi dau seama ce varsta are.
e fetita
Femela mea este foarte umflata in zona pieptului, mai jos de gat. De la ce este? Are legatura cu clocitul ?
Am aflat de ce imi cadeau mereu funditele si globuletele din pom!:))
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sCvHGVOJAng[/youtube]
fetitelor mele, alea mici, li s-a facut nasucul maro... )) le trebuie gagii de acum ... nici bine nu le-a cazut puful si gata ....
)
fetitelor mele, alea mici, li s-a facut nasucul maro...
)) le trebuie gagii de acum ... nici bine nu le-a cazut puful si gata ....
)
Domnisoare
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus