13,126 (edited by carmeryne 29-10-2012 18:30)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mereana28 wrote:

am citit undeva cum ca un perus trebuie sa consume seminte dublu fata de greutatea sa corporala , dar mi se pare foarte mult , adica micutii mei nu mananca asa , adica mananca ziua cam un sfert , dar uneori si mai putin de un sfert din ce este in  hranitori , si seara mananca mai multicel de la mine din mana , dar in nicun caz nu mananca 60 g mei pe zi , ma lamuriti si pe mine?

Acum cateva zile citisem si eu exact acelasi lucru,pe cutia lor de mancare....m-am mirat si eu,mai ales ca,pe aceeasi cutie scria sa le dau 2 lingurite pe zi :wow:
  Nu cred ca este chiar 100% adevarat...poate doar in cazul celor cu o pofta de mancare iesita din comun smile  Si oricum,mi se pare cam mare cantitatea de seminte.

13,127 (edited by setris 29-10-2012 18:24)

Total gresit..perusi sunt prin excelenta granivore, meniul principal fiind semintele, in habitatul lor natural, semintele de iarba spinifex specifica desertului australian. Fructele si legumele le oferim doar ca supliment alimentar .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,128

pai setris si nu e cam mult cat am spus eu ? Intr-adevar ponderea cea mai mare de hrana o reprezinta semintele , insa nu cred ca mananca dublul greutatii corporale

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

13,129

Nu inteleg de ce va puneti problema cantitatii. Ai mei au in permanenta seminte in hranitori...daca pasarile au parte de miscare foarte rar apare problema obezitatii... nu vad de ce sa va puneti intrebari inutile, important este ca amestecul sa cuprinda mai multe specii de seminte ( mei alb, mei rosu, dughie, ovaz, phalaris etc. ) si sa fie calitativ bune ( avand antecedente cu probleme digestive m-am obisnuit sa spal semintele si sa le usuc bine la soare ) .

13,130 (edited by valibv 30-10-2012 18:37)

setris wrote:

Nu inteleg de ce va puneti problema cantitatii. Ai mei au in permanenta seminte in hranitori...daca pasarile au parte de miscare foarte rar apare problema obezitatii... nu vad de ce sa va puneti intrebari inutile, important este ca amestecul sa cuprinda mai multe specii de seminte ( mei alb, mei rosu, dughie, ovaz, phalaris etc. ) si sa fie calitativ bune ( avand antecedente cu probleme digestive m-am obisnuit sa spal semintele si sa le usuc bine la soare ) .

Setris Chiar am vrut sa pun si eu o intrebare in legatura cu spatalul semintelor da m-am gandit ca o sa zic o prostie smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-10-2012 18:36[/merge_posts_bbcode]

Ce firma producatoare de seminte ptr perusi recomnadati?

13,131

Mancare premium gasesti de la Versele-Laga,Vitakraft.Eu asta folosesc la toti innaripatii mei.E mai scumpa insa eu nu risc sa dau bani putini pe seminte proaste sau mucegaite.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,132

Versele-Laga unde gasesc nu am vazut pana acuma neutral ?

13,133 (edited by setris 31-10-2012 08:00)

valibv wrote:

Gasesti, ultima data am vazut pe Victoriei, e acolo un magazin in intersectia cu pasajele.
Mie mi s-a parut scump si neadecvat...amestecul pt. perusi contine seminte de florea soarelui de care ai mei nu se ating nici morti si sunt in cantitate considerabila.  Decat sa dau banii si sa arunc un sfert din mancare am luat din alta parte .
De ani buni iau mancare varsata din Hornbach, care are o un amestec de seminte echilibrat zic eu...nu miroase a mucegai ...si pt. ca o spal pot sa zic ca este destul de curata. Tot acolo gasesc si minunatele spice de dughie .

13,134

setris wrote:
valibv wrote:

Gasesti, ultima data am vazut pe Victoriei, e acolo un magazin in intersectia cu pasajele.

multumesc !!! stiu unde:D

13,135 (edited by suana 31-10-2012 08:59)

Fiecare cu ce e obisnuit.Ai mai papa semintele mici si albe de floarea soarelui.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

13,136 (edited by setris 31-10-2012 10:10)

suana wrote:

Fiecare cu ce e obisnuit.Ai mai papa semintele mici si albe de floarea soarelui.

Da, probabil si obisnuinta...eu le-am dat si desfacute si nu mananca, nici semintele de canepa nici cele de in nu sunt in topul preferintelor .  sad desi mi-ar fi placut sa manace pt. ceea ce contin ele...le-am pus in schimb macinate in mancarea puilor cand i-am hranit la mana.

13,137

Eu iau mancare tot de la versele -laga insa nu mi s-a parut foarte scumpa , dar sunt mai multe sortimente , cea pe care o iau eu contine mei de toate felurile , phalaris , ovaz , mi s-a parut cea mai curata si mai  buna , insa mai este si cea de care ziceti voi tot versele laga cu acele seminte de floarea soarelui pe care puiutii mei nu le-au acceptat care e aproape dubla la pret fata de cealalta ,  oricum nu conteaza pretul , insa nu le-a placut micutilor :perus:  :heart:  :perus:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

13,138

Nimfele,de exemplu,daca nu le place mancarea,o arunca afara.Asa ca m-am ,,resemnat'' sa le iau doar ce le place  :hihi: Micutzeii perusi papa si ei tot felul,de multe ori merg la furat la nimfe ....si invers.
Din pacate,am pierdut-o pe perusica verde  sad Am tratat-o mai bine de 1 luna insa nu s-a vindecat.Atat de activa a fost in ultima zi,a tot venit la noi,s-a plimbat pe masa si pana ne-am odihnit noi a devenit ingeras. sad Imi pare tare rau,era o frumoasa si cuminte.

13,139

suana wrote:

Nimfele,de exemplu,daca nu le place mancarea,o arunca afara.Asa ca m-am ,,resemnat'' sa le iau doar ce le place  :hihi: Micutzeii perusi papa si ei tot felul,de multe ori merg la furat la nimfe ....si invers.
Din pacate,am pierdut-o pe perusica verde  sad Am tratat-o mai bine de 1 luna insa nu s-a vindecat.Atat de activa a fost in ultima zi,a tot venit la noi,s-a plimbat pe masa si pana ne-am odihnit noi a devenit ingeras. sad Imi pare tare rau,era o frumoasa si cuminte.

Saracuta,imi pare rau pentru ea  :cry:  E foarte trist cand pierzi un animalut drag,odata cu el pleaca si o parte din inima stapanului sad

13,140

suana,  imi pare foarte rau de perusica ta,era o scumpete de fetita   neutral  neutral  neutral  sad

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,141

Imi para rau Ramona pentru perusica sad

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

13,142

Imi pare rau doamna Ramona :cry:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

13,143

Imi pare tare rau Ramona sad R.I.P puisor

- Bianca

13,144 (edited by suana 02-11-2012 14:35)

Multumesc frumos  :heart: Am pierdut 2 sufletzele mici,una dupa alta.Pe amandoua le-am tratat cat am putut,insa sunt asa mici si firavi,ca nu rezista la o boala mai grea.Nu stiu ce ar putea sa le fi provocat ca am foarte mare grija de toti.Din pacate,de multe ori nu depinde de noi. sad
Avem si o nou venita ,am zis sa fie acum 2 fete si 2 baieti.O perusica frumoasa,o sa pun poze.Acum am 3 englezi mari si pufosi  :hihi:

13,145

:hihi:  sunt convinsa ca este o papusik ,asteptam poze  smile

13,146

foooarte fain smile asteptam neaparat poze  :heart:  :heart:

- Bianca

13,147

Cateva poze noi cu Coco :perus:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

13,148

foarte frumos, schimba si tu batu' pe care sta in prima poze,dupa cate vad este plin de gainat  neutral

13,149

Stiu,ieri i l-am pus si deja l-a facut praf neutral

Animalele mele:

13,150

incearca sa le pui mai departate sa nu ajunga cu fundul la ele smile