12,976

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

smile Ce tare e dialogul lor smile Ai niste animalute foarte frumoase :pup: Sa-ti traiasca :heart:
S-a apucat puiul de facut calcule? Sau tine cont de cate seminte mananca sa se mentina in forma big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,977

Ce tare e dialogul lor  Ai niste animalute foarte frumoase  Sa-ti traiasca

Multumesc,daca le-as fi pus si pe restul ar fi fost poza de familie smile

12,978

oarte frumosi :hihi:  mi se pare mie sau tu i'ai taiat baietelului aripile ? neutral

carmeryne wrote:

Kirra-Ce-i chestia aia plata si unsuroasa?  hmm 
  Bluey :perus: -Nu stiu  :bleah: dar arata ciudat ...uite ce forma are  :tzest:
   Kirra-  yikes Ai vazut dihania aia portocalie din apa  :wow:  credeam ca exista numai papagali pe lumea asta...
  Bluey - Hai sa nu-i bagam in seama...poate o sa plece...oricum ,semintele astea sunt foarte bune  tongue
  Lizz-  :furios:  Ceeee? eu sunt frumoasa\frumos!Voi aratati ciudat!
  Lucky - ?!  :furios:  Nu vedeti ce solzi stralucitori am?Voi nu aveti asa ceva ...si ce coada maaare am.....  :ok:
                                        smile

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,979 (edited by carmeryne 21-09-2012 18:47)

Perusiii mei au devenit fotomodele,mai au un pic si joaca in filme:))
1.  Lizz : I can fly! O Doamne,pot zbura,chiar pot zbura!!!! E cea mai frumoasa zi din viata mea!
     Kirra: Deci,nu ai rau de inaltime,nu?   neutral
     Lizz: Adica?
     Kirra: Pai,simptomele sunt:durere de cam,greata....  neutral
     Lizz: Nu ma simt prea bine.. :bleah:  Dati-ma jos de aici!E cea mai urata zi din viata mea  :cry:
2.  Bluey : Buna,cum te cheama?Nu inteleg de ce,dar stapana mereu te tine in alta incapere,oare de ce?
     Pitty: N-am nicio idee  big_smile   :wis:   :ironic:  sunt blanda ca un mielusel :angel:
     Bluey:A,ce bine.....hei.....esti in regula....te uiti cam ciudat la mine...
     Pitty: A, nu te teme fripturico...adddiica Bluey ...
     Bluey: Mi-a zis fripturica...ce dragut....o stai! de ce imi zice asa! Hei,tu, stapana,sper ca ma tii bine,tipa nu-mi pare in regula :sol:
3. Bluey: Buna!Ce colorati sunteti!Cum va cheama?  :hihi:
         ....
   Bluey: Am zis,CUM VA CHEAMA?
               .......
    Bluey : De ce nu vorbesc cu mine??? Cred ca ma urasc :cry:  :cry:  :cry:

12,980 (edited by herbudgies 21-09-2012 22:08)

Azi am avut parte de ceva neasteptat: cel mai mic pui al perechii mele a eclozat IN MANA MEA  big_smile 

Nici nu asteptam azi pui si am verificat cuibul intamplator, cand tocmai iesea un puisor. Am apucat sa filmez tot momentul. Daca ar merge sa postez videoul direct, l-as pune si aici, dar macar voi pune cateva poze.

Si de data asta este tot MASCUL. Ieri ar fi trebuit sa iasa un ou, insa de alaltaieri seara s-a facut gri la culoare, asa ca am stiut ca a murit (DIS)  sad  Ar fi fost femela. SIngura de pana acum. Din cuibul asta.
Mai avem un singur ou. Si 3 baieti galagiosi  smile

12,981

Sa-ti traiasca  :bravo:

12,982

maria95 wrote:

Din pacate nu. Nu a supravietuit peste noapte. Nici celuilalt ou care trebuie sa iasa peste 2 zile nu ii dau prea multe sanse, pt ca e prea mare diferenta intre pui. Cel mare are gherutele mai mari decat tot corpul noului iesit si nu avut nicio sansa  sad

12,983

herbudgies wrote:
maria95 wrote:

Din pacate nu. Nu a supravietuit peste noapte. Nici celuilalt ou care trebuie sa iasa peste 2 zile nu ii dau prea multe sanse, pt ca e prea mare diferenta intre pui. Cel mare are gherutele mai mari decat tot corpul noului iesit si nu avut nicio sansa  sad

sad  imi pare rau...ceva se intampla, nu este normal ca puii sa fie viabili pana la eclozare si apoi sa moara, indiferent de diferenta intre frati...poate umiditatea este prea scazuta si efortul de iesire din ou este prea mare pt. ei...daca femela nu face bai zilnice, incearca sa o stropesti cu pulverizatorul, verifica daca hraneste puisorul in primele patru ore, daca nu, incearca tu o hranire manuala; e pacat de puiuti si de efortul femelei sa-i piarda asa pe ultima suta de metrii ( inteleg selectiea naturala, dar daca sunt la tine incearca sa-i ajuti ).

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

12,984

setris wrote:
herbudgies wrote:
maria95 wrote:

sad  imi pare rau...ceva se intampla, nu este normal ca puii sa fie viabili pana la eclozare si apoi sa moara, indiferent de diferenta intre frati...poate umiditatea este prea scazuta si efortul de iesire din ou este prea mare pt. ei...daca femela nu face bai zilnice, incearca sa o stropesti cu pulverizatorul, verifica daca hraneste puisorul in primele patru ore, daca nu, incearca tu o hranire manuala; e pacat de puiuti si de efortul femelei sa-i piarda asa pe ultima suta de metrii ( inteleg selectiea naturala, dar daca sunt la tine incearca sa-i ajuti ).

Da, ceva se intampla dar nu stiu sigur ce.
Din tura asta 2 au iesit si cresc sanatosi, 2 masculi au eclozat si au murit si 1 femela a murit inainte de eclozare- crescuta la termen.
Ideea e ca pe cei care au murit nu am vazut sa-i fi hranit. Au trait in jur de 12h si teoretic ei au suficient galbenus din ou sa supravietuiasca prima zi fara mancare. Nu mi-am facut griji in primele ore, am zis ca-i hraneste mai tarziu, dar peste noapte nu au supravietuit. Nu stiu daca are legatura faptul ca e diferenta mare intre pui, dar cei care au murit i-am gasit striviti, cu burta strivita.
O sa il verific mai des pe cel din ultimul ou ( daca o sa eclozeze) , dar hranitul la mana a unui pui atat de mic imi este cel putin dificil, daca nu imposibil. Si oricum daca nu apuca "crop milk" , are prea putine sanse de supravietuire.

12,985

poate parintii sunt problema... poate e ceva genetic.... daca nu ma insel, si tura trecuta ai avut problema asta ...

12,986

Imi pare rau herbudgies sad
As vrea sa ii iau pereche lui Coco,dar mama spune ca dupa nu o sa mai stea deloc cu mine...Mai demult am avut o nimfa....si i-al luat pereche si chiar nu mai statea cu mine... neutral Si perusii fac la fel? hmm

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,987

daca este atasat de tine va sta cu tine,si va veni si perechea lui la tine wink daca lui nu ai va fi frica de tine va sta cu tine dar si cu femela,pana cand capata si femela incredere si al va urma.

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,988 (edited by herbudgies 23-09-2012 15:01)

aleku wrote:

poate parintii sunt problema... poate e ceva genetic.... daca nu ma insel, si tura trecuta ai avut problema asta ...

M-am gandit si la asta data trecuta. Chiar citisem despre incompatibilitati genetice, mai ales ca atunci toti masculii din cuib au murit in ou (6) iar singura care a eclozat a fost femela.

Azi a iesit si ultimul din ou - o FEMELA- si deja a hranit-o de 2 ori pana acum. E un semn bun, dar sa vad maine dimineata, daca reuseste sa treaca peste noapte. Arata foarte bine, piuie si se misca printre picioarele fratilor (mult) mai mari.

Cel mare are 9 zile si deja i se deschid penele. Presimt ca e spangle ca si femela, dar s-ar putea sa am surpriza si de alte mutatii ascunse din partea masculului ( are cam putin albastru in pori, posibil dom pied... o sa vad cand mai creste )

Cateva poze de azi:

12,989

Doamne ce dulci sunt big_smile

12,990

Mersi!

Si a trecut cu bine peste noapte puiuta  big_smile   Azi dimineata piuia si se vedea  ca e hranita recent.

12,991

Eu odata la ceva vreme mai oparesc  adapatoarea puiutilor si multi dintre voi ati zis ca faceti acelasi lucru insa am citit azi niste chestii:unele tipuri de plastic supuse la temperaturi foartee mari emana o substanta toxica  .eu acum nu stiu din ce plastic e facuta adapatoarea meaa insa stiu ca si biberoanele bebelusilor se fierb dar oare emana asta doar in timpul fierberii sau si dupa?  Adica in timp ce e apa rece in ea¿asa arata adap sper ca se vede

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,992 (edited by danniel79 24-09-2012 20:28)

mereana28 wrote:

Eu odata la ceva vreme mai oparesc  adapatoarea puiutilor si multi dintre voi ati zis ca faceti acelasi lucru insa am citit azi niste chestii:unele tipuri de plastic supuse la temperaturi foartee mari emana o substanta toxica  .eu acum nu stiu din ce plastic e facuta adapatoarea meaa insa stiu ca si biberoanele bebelusilor se fierb dar oare emana asta doar in timpul fierberii sau si dupa?  Adica in timp ce e apa rece in ea¿asa arata adap sper ca se vede

Interesant si de luat in calcul. De asta nici mancarea nu este recomandata sa o incalzesti la cuptorul cu microunde daca este in caserola de plastic, aceasi poveste. Dar sa zicem ca ar intra in apa, acea apa apoi o arunci. Eu nu mai oparesc recipientul de apa. Mai astept si alte pareri.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-09-2012 21:28[/merge_posts_bbcode]

Am o problema. Unul din papagali mei vad ca face moale. Am vazut ca nu este murdar la fund, se comporta normal este vioi dar nu-mi dau seama de ce face ganiat cu apa. Ce o fi? Si ce pot sa-i dau?
Inca...ceva cand se urca pe mana mea are piciorusele calde fata de ceilalti. Daca vreti o sa atasez si poze.

:perusi:

12,993

Pentru diaree poti sa-i dai enteroguard pulbere.Eu pun un virf de cutit la un recipient de apa.Tratamentul cu acest medicament se administreaza 1 data la 1 luna.Cit despre piciorusele calde, nu stiu cesa-ti spun neutral

12,994 (edited by dana1 26-09-2012 17:02)

carmeryne wrote:

Kirra-  yikes Ai vazut dihania aia portocalie din apa  :wow:  credeam ca exista numai papagali pe lumea asta...
  Bluey - Hai sa nu-i bagam in seama...poate o sa plece...oricum ,semintele astea sunt foarte bune  tongue
  Lucky - ?!  :furios:  Nu vedeti ce solzi stralucitori am?Voi nu aveti asa ceva ...si ce coada maaare am.....  :ok:
                                        smile

simpatice dialogurile.....si puii mei vad ca sunt fetite....asa ca nu am parte de nici un cavaler..in afara de TIMI care s-a obisnuit cu ei si nu-i mai ciupeste...seara ai las liberi in camera sa se joace impreuna.... :ok:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

12,995

dana1 wrote:
carmeryne wrote:

smile

simpatice dialogurile.....si puii mei vad ca sunt fetite....asa ca nu am parte de nici un cavaler..in afara de TIMI care s-a obisnuit cu ei si nu-i mai ciupeste...seara ai las liberi in camera sa se joace impreuna.... :ok:

Multumesc  :hihi: nu v-am mai vazut de mult,ma bucur c-ati mai trecut pe aici smile

12,996

mai intru si citesc atunci cand am timp...[temele clasei a-2-a sunt prioritare]... :iepure:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

12,997

Buna ziua!
De curand o pereche de perusi mi-au depus 2 oua si urmeaza al treilea dar ceva nu este in regula..papagalita sta pe oua 20 de min dupa care iese afara se gioguleste cu masculul 2 min si iar se baga la clocit si dupa iar 20 de min cloceste si tot asa..este normal?

12,998

krupp wrote:

Buna ziua!
De curand o pereche de perusi mi-au depus 2 oua si urmeaza al treilea dar ceva nu este in regula..papagalita sta pe oua 20 de min dupa care iese afara se gioguleste cu masculul 2 min si iar se baga la clocit si dupa iar 20 de min cloceste si tot asa..este normal?

Daca nu sta foarte mult afara,nu cred ca este nimic....e posibil ca atunci cand se alinta la mascul,el sa-i regurgiteze mancare...Daca e prima data,e posibil sa fie si ei mai distrasi... :perus:

12,999

Coco :hug:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

13,000

scuze daca sunt off topic acum mult timp am intrebat de calciu pentru pasari si mi`a recomandat o persoana calciu capsule erau verzi cu alb capsulele dar nu imi amintesc cum se numesc. parca de la plafar erau daca ma poate ajuta cineva. am cautat in mesajele vechi dar nici ca gasesc iar la farmacie imi zice sa le zic exact cum se cheama etc

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet