12,301

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Vai  :cry: mi-au venit lacrimi cand am citit acest mesaj. Nicoleta eu sper sa reusesti sa faci tot posibilul ca sa le faci cat de cat niste conditi minime acelor papagali care se dovedeste ca au un stapan cam ...  sad Chiar imi pare rau de aceasta situatie ... :cry:  :cry:

Actualele mele animalute de companie: 9x puisori de gaina (  :ou:  ) ; 1x catel (  :caine:  ) ; Nu de mult mi-am achizitionat cei 2x perusi (  :perus:  -  :perus:  ) ; 1x motanel (  :pisica:  )

12,302

Buna seara Latifa! Sunt membru cam nou pe aici si doresc sa imi cumpar o pereche de papagali/cintezi. Ce imi recomandati sa nu fie chiar greu si pretentiosi ? Multumesc.

12,303

Salut! Cat despre papagali eu iti recomand cintezi. Depinde daca le poti oferi conditi bune de viata! Ma refer sa aiba o colivie spatioasa daca cumva vrei sa iti iei o pereche (mascul si femela) cam asa ar fi bine si sa ai timp sa te ocupi de ei!

Citeste asta poate iti va prinde bine e un decalog! Imagineaza-ti ca iti spune papagalul sau ce ai dori sa iti cumperi eu iti recomand cintezi.

1. Găseşte un loc la înălţime pentru căsuţa mea: pune-o pe două scaune aşezate unul peste altul sau pe un dulap mai înalt. Ştii doar că noi, păsările, ne facem cuiburi în copaci.
2. Nu mă ţine închis în colivie! Dacă ai avea o pisică sau un câine, cu siguranţă nu i-ai ţine închişi într-o cutie. Lasă-mă să zbor prin casă şi strânge perdelele de la geam, să nu îmi agăţ gheruţele în ele. Cu timpul, voi învăţa să le ocolesc.
3. Chiar dacă zbor liber prin casă, mă întorc mereu la colivie şi nu fac mizerie prin alte locuri. Aşa mă voi simţi egalul tău şi un membru al familiei.
4. Nu uita să îmi pui apă proaspătă în fiecare dimineaţă! Nici tu nu bei apa lăsată în pahar de ieri.
5. Ţine minte mâncărurile mele preferate: meiul, mai ales cel roşu şi auriu, orzul, ovăzul, merele, morcovii, salata verde şi pătrunjelul. Nu încerca alte meniuri, dacă nu eşti sigur că sunt potrivite pentru mine.
6. Adu-mi jucării colorate cât mai vesel, pentru că îmi place rozul, galbenul, verdele şi portocaliul. Îmi plac toate jucăriile cu clopoţei, oglinzi şi biluţe zornăitoare. Poţi să îmi cumperi cât mai multe şi să mi le dai pe rând, să nu mă plictisesc.
7. Înlocuieşte barele din plastic din colivie cu bare din lemn! Ai putea chiar să înfigi printre barele coliviei câteva crengi bogate de prun sau de măr. Voi fi încântat să mă caţăr pe crengi, să rod mugurii proaspeţi şi coaja moale. O să fac puţină mizerie…, dar voi fi atât de fericit!!!!!!!
8. Căsuţa mea trebuie să fie curată tot timpul! Fără ajutorul tău, nu pot să fac singur curat. Nu uita să îmi speli şi jucăriile, aşa cum speli şi colivia săptămânal.
9. Nu te enerva, nu ţipa şi nu mă lovi dacă fac vreo năzdrăvănie! Am nevoie de toată dragostea şi de înţelegerea ta. Nu uita că eu depind întru totul de tine şi nu vreau să îmi fie frică de tine când ajungi acasă.
10. Dacă ai prieteni care au peruşi, roagă-i insistent să citească decalogul şi SĂ ÎI LASE LIBERI PRIN CASĂ.

Daca crezi ca sigur indeplinesti aceste conditii eu spun ca iti poti cumpara un papagal! Tine minte : Documenteaza-te inainte sa iti iei!

Actualele mele animalute de companie: 9x puisori de gaina (  :ou:  ) ; 1x catel (  :caine:  ) ; Nu de mult mi-am achizitionat cei 2x perusi (  :perus:  -  :perus:  ) ; 1x motanel (  :pisica:  )

12,304

dr.pets wrote:

Vai  :cry: mi-au venit lacrimi cand am citit acest mesaj. Nicoleta eu sper sa reusesti sa faci tot posibilul ca sa le faci cat de cat niste conditi minime acelor papagali care se dovedeste ca au un stapan cam ...  sad Chiar imi pare rau de aceasta situatie ... :cry:  :cry:

o sa fac tot ce pot ... saraci nici o stinghie pe care sa stea sa manance sau sa bea apa nu aveau.. au doar o colivie fara absolut nimic nimic .. cel galben avea si el o pana de a lui si de nu se juca cu ea... era adorabil..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,305

Bine dar acui erau acei perusi nu ai vorbit cu stapanul ?

12,306

dr.pets wrote:

Bine dar acui erau acei perusi nu ai vorbit cu stapanul ?

pai erau perusii fiului ei.. care ia luat i-a tinut un  pic la bucuresti si i-a adus lu macasa sa aiba grija de ei.. iar ea nu poate decide sa-i dea ...macar daca mancare le-ar fi luat si el ... spunea maicasa ca ceva timp nu avut ce sa le dea sa pape si le-a dat paine uscata// sad((

12,307

Doamne Doamne fereste ...

Ok, sa va mai zic ceva eu: Cand am cumparat astazi cei 2 perusei mi sa zis ca nu au vazut in viata lor baia si ca nu au vazut in viata lor mancare inafara de Kiri-Kiri (eu ramasem uimit).

Bine, a trecut ceva timp si i-am pus in vana, cu apa calduta, sa fi vedeti voi cum s-au balacit. Ok a mai trecut ceva timp si le-am dat morcov, prima data nu a stiu dar a pipait de criozitate ai tot l-au lins  smile  :perusi:

12,308

dr.pets wrote:

Doamne Doamne fereste ...

Ok, sa va mai zic ceva eu: Cand am cumparat astazi cei 2 perusei mi sa zis ca nu au vazut in viata lor baia si ca nu au vazut in viata lor mancare inafara de Kiri-Kiri (eu ramasem uimit).

Bine, a trecut ceva timp si i-am pus in vana, cu apa calduta, sa fi vedeti voi cum s-au balacit. Ok a mai trecut ceva timp si le-am dat morcov, prima data nu a stiu dar a pipait de criozitate ai tot l-au lins  smile  :perusi:

Nici nu ma mir ... Cum poti face astfel de gesturi ... ? (Ma refer la fostul stapan)  yikes  sad

12,309

dr.pets si vanheling007 ban definitiv, conturi clona ale utilizatorului rary

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

12,310

Multumim Latifa. Chiar erau dubiosi. A mai si avut nesimtirea sa spuna sa fie verificat smile

12,311

ce puiuti...sunt superbi sa-ti traiasca :heart:  :heart:  :heart:  :heart:

aleku wrote:

Puisorii... cei care au prins deja penite, se pare ca sunt cu albastru:P se cunoaste pe sira spinarii albastru si in codita.  Paritii sunt foarte grijulii si ii hranesc aproape nonstop wink)

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,312

Multumesc !

12,313

Da....era cam dubios,si eu m-am gandit ca e el.

Bravo Dany,ai fost cea mai vigilenta  smile  smile  :floare:

- Bianca

12,314

mie mia zis rares pe id ca a vandut perusi si noul stapan le ofera niste conditi mai bune smile ...mie chiar mie mila de saraci perusei...perusica da semne ca ar avea ou si el ai da drumul din colivie si zboara numai pe jos :cry:  :cry:

aleku wrote:

Multumim Latifa. Chiar erau dubiosi. A mai si avut nesimtirea sa spuna sa fie verificat smile

12,315

Eu mi-am dat seama cand l-a facut pe "fostul stapan" prost.. Si a avut dreptate iloveanimales cand a zis ca nu renunta asa usor la forum.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,316

Multumim Latifa  :pup:
Saracii perusi eu nu pot sa cred ca sunt perusii lui iar lui nici nu-i pasa. Va dati seama cat se chinuie biata perusica :cry:  :cry:  :cry:

12,317

am incercat sa-i zic sa doneze perusi s-au sa-i vanda pentru a le face viata mai frumoasa  hmm ..dar el  este un nesimtit si vrea mereu sa tina perusi,ba chiar mai mult a zis ca n-au decat sa moara..si mai are tupeu sa vina pe si-teuri cu si despre pasari pe care intra doar cei ce iubesc pasarile :furios:  :furios:

12,318

Sper macar sa-i vina mintea la cap sau sa i-a parinti sai in grija. Nu stiu cum un copil poate vorbi asa  :cry:

12,319 (edited by setris 15-07-2012 21:47)

Astazi am avut sedinta foto cu Micu si Bella, doi frumusei ce au culori deosebite (mie imi plac la nebunie)...Micu, pt. cei care nu stiu, este tatal lui Kimmy si este in ingrijirea mea de mai bine de cinci ani, deci pot sa spun ca are cam 6 ani pe total...si se simte minunat...Bella este sotioara lui de aproape un an, era oarecum maricica la achizitionare deci presupun ca are cam doi anisori.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

12,320

Au niste culori SUPERBE   :heart:  :heart:  :floare:

- Bianca

12,321 (edited by tomanicoleta 15-07-2012 22:42)

Latifa wrote:

dr.pets si vanheling007 ban definitiv, conturi clona ale utilizatorului rary

eram sigura 100 % ca  e vorba de aceiasi persoana...

cat mi-ar place sa fie si la noi politia animalelor..

12,322

oricum ne-am dat seama toti !

Bibi si Piki... ( perusii mei ) au inceput sa se iubeasca, se pupacesc toata ziua, isi vorbesc toata ziua, dorm impreuna... sper ca pe viitor sa faca si puisori !!!!
Acum Bibi ( fetita ) intra in cuib .... dar inca nu face nimic !!! cred ca e prea mica pentru asta... are ~1 an , iar baietelul vreo 9 luni....

pe la ce varsta incep ei sa se inmulteasca ?

sunt foarte dulci cand se iubesc smile imi vine sa ii pup smile dar baietelul e putin salbatic smile dar cu timpul... ii va trece  :perusi:

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,323

setris wrote:

Astazi am avut sedinta foto cu Micu si Bella, doi frumusei ce au culori deosebite (mie imi plac la nebunie)...Micu, pt. cei care nu stiu, este tatal lui Kimmy si este in ingrijirea mea de mai bine de cinci ani, deci pot sa spun ca are cam 6 ani pe total...si se simte minunat...Bella este sotioara lui de aproape un an, era oarecum maricica la achizitionare deci presupun ca are cam doi anisori.

sa le pup cioculete lor.. sunt frumosi foc :hug:

12,324

Ieri am fost la pet-shop sa ii iau mancare lui Coco,dar nu mai avea de perusi,asa ca, casiera mi-a recomandat sa ii iau de canari...Are ceva?Mancarea de canari e de la vitakraft si contine:seminte25%,seminte pentru canari 32%,sfecla5,7%,seminte de in,cereale(12% mei galben,minerale,uleiuri si grasimi(0,05 untura de peste,miere0,02%,drojdie

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

12,325

setris ne bucuram de pozele frumoase.Pupam dulce cioculetele mici. :pup: Eu am problema cu una din femele.....de ceva vreme are gusita umflata si i-au cazut din penute.Le dau vitamine tot timpul si mancare premium ,deci nu pot sti care ar fi cauza.Noi ne-am mutat si am fost foarte ocupati,insa am monitorizat-o tot timpul E foarte activa si mananca,nu da semne de apatie.Medicul veterinar n-a stiut exact ce are,insa urmeaza sa mai facem o vizita la clinica sa prindem de servici ceilalti medici.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus: