12,276

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Buna tuturor! Ma numesc Andrei si sunt din Tîrgu-Mureș. Acum aproximativ 3 ore, am fost la Reghin cumparand niste perusii de la un baiat de 12-13 ani (aproximativ) care era mai prost (va rog scuzati-mi limbajul), asa si nu stia sa ii creasca. Le-am facut o baie așa s-au balacit de parca in viata lor nu au vazut apa  smile (nici nu au văzut-o), așa mă rog.

Am venit cu urmatoarea întrebare: Am de gând peste iarnă sau la primavara vad eu, sa imi cumpar o pereche de nimfe/cintezi și as dori sa îmi cumpar ceva colivie cum sunt in poza atasata mai sus (nu sunt ale mele), asa as dori sa imi cumpar si vreau sa stiu daca intr-o parte pot pune perusii iar in alta nimfele sau cintezii/ ce imi voi cumpara ?

Actualele mele animalute de companie: 9x puisori de gaina (  :ou:  ) ; 1x catel (  :caine:  ) ; Nu de mult mi-am achizitionat cei 2x perusi (  :perus:  -  :perus:  ) ; 1x motanel (  :pisica:  )

12,277

atat timp cat nu sunt in aceiasi colivie nu reprezinta un pericol.

Adaugat: 15-07-2012 15:16

acum am aflat ca papagali cumparati de tine sunt de la rares..foarte bine ai facut ca i-ai luat,el nu stia sa aiba grija de papagali :sanatate:

dr.pets wrote:

Buna tuturor! Ma numesc Andrei si sunt din Tîrgu-Mureș. Acum aproximativ 3 ore, am fost la Reghin cumparand niste perusii de la un baiat de 12-13 ani (aproximativ) care era mai prost (va rog scuzati-mi limbajul), asa si nu stia sa ii creasca. Le-am facut o baie așa s-au balacit de parca in viata lor nu au vazut apa  smile (nici nu au văzut-o), așa mă rog.

Am venit cu urmatoarea întrebare: Am de gând peste iarnă sau la primavara vad eu, sa imi cumpar o pereche de nimfe/cintezi și as dori sa îmi cumpar ceva colivie cum sunt in poza atasata mai sus (nu sunt ale mele), asa as dori sa imi cumpar si vreau sa stiu daca intr-o parte pot pune perusii iar in alta nimfele sau cintezii/ ce imi voi cumpara ?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,278

Bravo foarte bine ai facut ca ai luat tu perusii  :k:
Eu astept sa pui poze cu perusii in noua casa  :wis:

12,279

e vb de perusii lui rary?

12,280

Da, de la el i-am cumparat (saracul e prea mic pt asa ceva).

Actualele mele animalute de companie: 9x puisori de gaina (  :ou:  ) ; 1x catel (  :caine:  ) ; Nu de mult mi-am achizitionat cei 2x perusi (  :perus:  -  :perus:  ) ; 1x motanel (  :pisica:  )

12,281

ohh. ma bucur. sper ca tu sa ai grija de ei cum trebuie si sa le oferi coditiile necesare.

12,282

Asa sper si eu ca le voi oferi ce le trebuie dar sti cum sta treaba el nu avea decat 12 -13 ani si totusi e el un baiat inteligen (il cunosc chiar bine) dar totusi e cam micut pt a creste asa pasarele care sunt dificile sau mai bine spus le trebuie conditii, daca sunteti curiosi eu am 16 ani.  big_smile

12,283

rares vrea sa-si ia alti 2 perusi pui..saracuti si pe acestia o sa-i chinuie :cry: :furios:  ...i-am zis  sa-si ia cinteze mai bine, sunt mai usor de ingrijit si a zis ca se va gndi..sper sa facaalegerea corecta :perusi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,284

Nu-mi insipri incredere, si nu stiu de ce. Copii sunt foarte inventivi si ar nascocii fel de fel de minciuni ca sa fie acolo unde vor. Nu prea cred ca rary ar renunta asa repede la forumul asta, si as vrea sa nu cred ca dr.pets e cont clona.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

12,285

Daca crezi intr-adevar ca eu sunt rary, sau e un cont clona, rog ca pe administratorul acestui forum sa detecteze IP si voi fi convins ca nu voi fi rary, deci acest lucru vi-l garantez, dar daca asa credeti nu am ce sa zic ..  :bravo:

12,286

asteptam poze cu peruseii si cu noua lor casa spatioasa....

dr.pets wrote:

Daca crezi intr-adevar ca eu sunt rary, sau e un cont clona, rog ca pe administratorul acestui forum sa detecteze IP si voi fi convins ca nu voi fi rary, deci acest lucru vi-l garantez, dar daca asa credeti nu am ce sa zic ..  :bravo:

12,287

La ce te referi noua lor casa spatioasa ? Eu i-am achizitionat cu cusca aia micuta, dar le cumpar ceva cu 140 de lei in care va fi de una singura desparita la mijloc unde am de gand sa pun o pereche de nimfe si cei doi perusei.

12,288

Puisorii... cei care au prins deja penite, se pare ca sunt cu albastru:P se cunoaste pe sira spinarii albastru si in codita.  Paritii sunt foarte grijulii si ii hranesc aproape nonstop wink)

Adaugat: 15-07-2012 18:13

pai si ce mai astepti? cusca de aia de care spui tu despartita la mijloc, in care sa pui in jumatate perusii iar in cealalta jumatate nimfele in nici un caz nu e buna. Mai ales pentru nimfe. daca tu intr-adevar esti mai mare si mai constient ia-le colivie spatioasa  doar pentru perusei.

dr.pets wrote:

La ce te referi noua lor casa spatioasa ? Eu i-am achizitionat cu cusca aia micuta, dar le cumpar ceva cu 140 de lei in care va fi de una singura desparita la mijloc unde am de gand sa pun o pereche de nimfe si cei doi perusei.

12,289

Am sa iau numai sa revin cu bani stabil daca intelegi ce vreau sa iti spun pentru ca nu am luat pe gratis acesti perusi deoarece vreau as ii intretin si vreau sa scot ceva randuri de pui mai incolo - ma refer anul viitor poate.. tongue

12,290

adica tu colivia o iei la anu ? si perusii i-ai luat pt ca vrei sa scoti pui ?

12,291

Nu, nu mai inteles corect. Am luat perusii ca sa ii intretin si sa le ofer conditii, pana la anu, le voi da jos cuibul si debea cand voi cumpara colivia cea mare il voi pune la loc.

Ai priceput ce vreau sa exprim?

12,292

doamne dar ce e cu isteria asta cu pui???

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

12,293

asa si colivie cand ai de gand sa le iei? ce inseammna la tine sa faci rost de bani?  ia-le zilele astea sau lasa-i liberi in casa.

12,294

Normal ca le dau drumu in casa ca sa se si acomodeze dar oricum le dau drumul...

12,295

tomanicoleta wrote:

Cred ca a facut Aleku pofta cu puii smile
Tu ai mai rezolvat ceva cu perusii aia?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,296

zucchina wrote:
tomanicoleta wrote:

Bine spus  smile . Aporpo sa stati linistiti papagali mei si in momentul de fata sunt liberi nu sunt in colivie !  big_smile

12,297

zucchina wrote:
tomanicoleta wrote:

din pacate nu... am materiale pentru scarite,,, mai ramane sa le fac..am cautat sa vad daca gasesc undeva o colivie/doua de care nu mai aveau nevoie dar nimic...am gasit mei la 6.5 lei kg si o sa le iau vreo doua pungi acum.. sad   nu pot face mai mult de atat desi mi se rupe sufletul jur ..

12,298

Despre ce perusi vorbiti momentan?

12,299

tomanicoleta wrote:

dragi mei sunt foarte trista astazi am mers pana la cineva si am vazut 2 perusi asa de dulci, unul galben si unul  alb cu un pic de bleu(care nu va puteti imagina cat de rau arata penajul sau, cat si narile) iar de conditiile in care stau saraci nu va pot descrie cat de chinuiti, sunt socata, coliviile lor nu dispun de gratarele iar stinghii in coliviile lor se gaseste doar cate una iar ei saraci ii petrec timpul in mizeria din tavita, adapatoarele si hranitorile aratau oribil credetima mi sa rupt sufletul, nu ma lasa ai mei ca i-as fi luat,,, nu-mi pot lua gandul de la ei... cand ajung la petshop o sa incerc sa le iau ceva accesori si cel mai important si ceva de mancare...
va jur ca sunt atat de deprimata, nu mi imaginam ca cineva chiar nu poate avea grija de 2 fiinte asa de dulci... :cry:  :cry:

despre ei sad

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,300

despre asta vb dr pets .

tomanicoleta wrote:

dragi mei sunt foarte trista astazi am mers pana la cineva si am vazut 2 perusi asa de dulci, unul galben si unul  alb cu un pic de bleu(care nu va puteti imagina cat de rau arata penajul sau, cat si narile) iar de conditiile in care stau saraci nu va pot descrie cat de chinuiti, sunt socata, coliviile lor nu dispun de gratarele iar stinghii in coliviile lor se gaseste doar cate una iar ei saraci ii petrec timpul in mizeria din tavita, adapatoarele si hranitorile aratau oribil credetima mi sa rupt sufletul, nu ma lasa ai mei ca i-as fi luat,,, nu-mi pot lua gandul de la ei... cand ajung la petshop o sa incerc sa le iau ceva accesori si cel mai important si ceva de mancare...
va jur ca sunt atat de deprimata, nu mi imaginam ca cineva chiar nu poate avea grija de 2 fiinte asa de dulci... :cry:  :cry: