11,951

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Pentru ca vad tot mai des intrebari referitoare la sexul perusilor, pui sau adulti, am facut niste colaje lamuritoare cu diferentele de culori ale ceromei la femele, masculi, exceptiile de la unele mutatii ale masculilor, diferenta de culoare la pui.

MASCULII adulti au ceroma ALBASTRA, cu exceptia unor mutatii a caror ceroma ramane ROZ sau ROZ/ BLEO la maturitate.

FEMELELE
adulte au culoarea CREM/MARO (cele in conditie de reproducere) sau ALB/BLEO ( femelele tinere sau cele care nu sunt in conditie pentru reproducere) .

PUII MASCULI au culoarea ceromei ROZ puternic, in timp ce PUII FEMELE au culoarea ROZ CU ALB ( spre nari) .

11,952

Perusii au voie dovlecel de asta?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,953

Uitati niste poze cu KoKo si Maia
Asteptam niste nepotei de la ei
Chiar daca ei nu prea au de gand....dar oricum sunt asa de dragalasi cand se ciugulesc si se pupacesc
Ea inspecteaza cuibul dimineata si seara ....si se aude ca si cum ar roade ceva din el

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

11,954

sanu cumva sa le dai dovlecel..eu i-am dat lu cocuta si mi-a facut diaree   :ill:

Adaugat: 21-06-2012 10:44

sunt foarte frumosi nebunatici tai :hihi:

poseidon96 wrote:

Chiar daca ei nu prea au de gand....dar oricum sunt asa de dragalasi cand se ciugulesc si se pupacesc
Ea inspecteaza cuibul dimineata si seara ....si se aude ca si cum ar roade ceva din el

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,955

multumesc
si ale tale animale sunt foarte frumoase

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

11,956

poseidon96 wrote:

sunt supeeeerbi!  :heart:

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

11,957

multumesc :pup:

poseidon96 wrote:

multumesc
si ale tale animale sunt foarte frumoase

11,958

De ceva vreme observ ceva la  cacatelul fetitei mele , daca ma uit la el pare super ok , un cacatel normal , insa daca il iau in palma si il intind cu degetul observ niste chestii minuscule si galbene , care cred ca sunt bucati foarte micute de mei  , ideea deste ca ea asimileaza cea mai mare parte din hrana , insa nu imi dau seama de ce acestea raman? Oare o fi normal ? desi la baietel este pastos , o pasta super omogena , ati putea va rog sa imi spuneti daca in cacateii perusilor vostrii se afla asa ceva? V-am spus , daca ma uit la cacatel nu vad nimic , insa daca il intind in palma gasesc astea in el , ati putea sa faceti asa cu cacateii micutilor vostri , asta doar daca nu va este greu sa puneti mana pe ei , desi sunt curati si nu miros a nimic , si sa imi spuneti si mie daca gasiti ceva , sau daca nu ce as putewa face sa nu se mai intample ast ala mine

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,959

Koco:))Vrea sa se balaceasscaaa!

11,960

multumesc
si Koco al tau e foarte frumos

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

11,961

mereana28 wrote:

De ceva vreme observ ceva la  cacatelul fetitei mele , daca ma uit la el pare super ok , un cacatel normal , insa daca il iau in palma si il intind cu degetul observ niste chestii minuscule si galbene , care cred ca sunt bucati foarte micute de mei  , ideea deste ca ea asimileaza cea mai mare parte din hrana , insa nu imi dau seama de ce acestea raman? Oare o fi normal ? desi la baietel este pastos , o pasta super omogena , ati putea va rog sa imi spuneti daca in cacateii perusilor vostrii se afla asa ceva? V-am spus , daca ma uit la cacatel nu vad nimic , insa daca il intind in palma gasesc astea in el , ati putea sa faceti asa cu cacateii micutilor vostri , asta doar daca nu va este greu sa puneti mana pe ei , desi sunt curati si nu miros a nimic , si sa imi spuneti si mie daca gasiti ceva , sau daca nu ce as putewa face sa nu se mai intample ast ala mine

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,962

fratilor, de acum cred ca e o obsesie asta cu gainatul. nu cred ca e vreo problema... nu mai bagati in seama chiar asa orice minuscula problema...

11,963

Mi se pare normal sa ne alarmam de la cea mai mica miscare smile. Rico al meu a inceput sa naparleasca din nou... :heart:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,964

dany01 wrote:

Mi se pare normal sa ne alarmam de la cea mai mica miscare smile. Rico al meu a inceput sa naparleasca din nou... :heart:

Da dar pana a sta fixat pe gainatul pasarilor. si a-l lua mereu in palma sa stai sa-l intinzi si sa-l analizezi .... imi cer scuze dar mie mi se pare penibil de acum ...

11,965

Bine, se mai exagereaza in unele cazuri. Afara a inceput sa fie din ce in ce mai cald, baita cu apa rece se poate ?

11,966

nu apa rece. e cea mai mare prostie. apa la temeratura camerei.

11,967

Multumesc smile

11,968

Buna venim si noi cu noi pozici cu pitici . Mai nou numiti Paloma si Amarillo. Foarte frumosi pitici vostri  :pup:

11,969

Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei din plin ! :*  :heart:

11,970

Multumesc mult  :pup:

11,971

Poze la 4 saptamani

11,972

Ce frumos e .. e doar unul nu? :bang:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,973

e foarte frumos :heart:

herbudgies wrote:

Poze la 4 saptamani

11,974

herbudgies wrote:

Poze la 4 saptamani

e supeeerb!sa-ti traiasca!

11,975

:ou: Adorabil :ou:  ...sa-ti traiasca

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-