11,926

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

e in perioada de naparlire.

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

11,927

Si daca nu e perioada de naparlire, papagalii se ,,scarpina" (se curata) ei sunt innebuniti dupa igiena big_smile CAT MAI CURATI wink
Sanatate la toti  :sanatate:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

11,928

A venit si al 4 lea ou.

11,929

Am fost la doctor cu Bubu, si nu are nimic, nu are raie. Defapt mi-a zis ca nu este baietel ci fetita si se pregateste sa intre in calduri.
La ce varsta intra pt prima data in calduri o femela? Pt ca atunci cand l-am cumparat vanzatorul mi-a zis ca are 3 luni, si sa zic ca are 1 luna dar nici macar 1 luna de cand este la mine. Eu nu cred ca la 4 luni este matur, stiam ca pe la 6-7 luni.
Sper sa mai reusesc sa mai fac cateva poze, nu am inteles de ce sunt femele desi are nasul spre albastru.

gaby354: nici la tine nu cred ca este raie

:perusi:

11,930

danniel79 wrote:

Am fost la doctor cu Bubu, si nu are nimic, nu are raie. Defapt mi-a zis ca nu este baietel ci fetita si se pregateste sa intre in calduri.
La ce varsta intra pt prima data in calduri o femela? Pt ca atunci cand l-am cumparat vanzatorul mi-a zis ca are 3 luni, si sa zic ca are 1 luna dar nici macar 1 luna de cand este la mine. Eu nu cred ca la 4 luni este matur, stiam ca pe la 6-7 luni.
Sper sa mai reusesc sa mai fac cateva poze, nu am inteles de ce sunt femele desi are nasul spre albastru.

gaby354: nici la tine nu cred ca este raie

Perusul tau e baietel toata ziua.  neutral Numai aberatii ti-a spus doctorul. Perusul tau are in jur de 5-6 maxim 7 luni, pt ca dungutele de pe frunte i-am disparut, au mai ramas doar cele din jurul ochisorilor. Iar aia de pe ciocul lui, este raie. Nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba, iti spun din propria experienta.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

11,931

Si noi avem azi 3 oute. A inceput sa stea si pe oua fetita cam de la al doilea out. Ouale le faqce regulat vad, la 2 zile. Dar cand ma uit la baietel, singurel in cusca:) canta si cond doarme. sta cu ciocul pe spate in pene sub aripa si vocifereaza acolo smile)

11,932

Daniel,Dany are dreptate...e baiat toata ziua wink

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,933

Acum avem 5 oute

11,934 (edited by zucchina 19-06-2012 17:29)

Perusii au voie pepene rosu?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,935

da au voie..si eu i-am dat lu coco si i-a placut mult :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,936

Nu stiu ce sa mai zic si sa mai cred... Este cel mai bun doctor care se pricepe la pasari exotice din Bucuresti. Hai ca incerc sa mai pun cateva poze sa vedem si celalalt perus daca nu cumva si el este tot baietel.

Adaugat: 19-06-2012 19:45

Spuneti-mi si mie care ar fi tratamentul pt raie? Si daca aveti un articol despre cum sa deosebim baietii de fetite si alte detalii, varsta.
Am pus o poza cu celalalt papagal.

11,937 (edited by iloveanimals 19-06-2012 19:29)

Tratamentul pt raie e destul de variat. Gasesti http://www.4animale.ro/forum/post19797.html#p19797 postul 23, am scris eu cate ceva despre raie si tratament, si mai gasesti http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -la-pasari un articol pe site.
Perusul din imaginea postata nu ti-as putea spune cu siguranta ce e, pare fetita pentru ca bate foarte mult blitul spre el, dar tind sa cred ca e baietel. Iar despre varsta, nu are mai mult 5 luni.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

11,938

erusul din poza este baietel deoarece dupa cum se vede in poza este albastru deshis langa nari si albastru inchis-mov restul ceromului..oricum sa-ti traiasca :heart:

danniel79 wrote:

Spuneti-mi si mie care ar fi tratamentul pt raie? Si daca aveti un articol despre cum sa deosebim baietii de fetite si alte detalii, varsta.

11,939

danniel79 wrote:

Baietel...

11,940

Mi-am prezentat mai devreme perusii : Bibi si Piki

Bibi dupa 3 zile nu nu mai poate dupa el smile Asta e bine , deoarece poate o sa scot si niste puiuti.

Atasez cateva poze

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

11,941

frumusei de ei..sa-ti traiasca :perusi:

11,942

Revin cu poze mai clare

11,943

Daniel, ai doi baietei. Narile lor sunt mov la exterior si bleu la interior.

11,944 (edited by Latifa 22-06-2012 22:06)

Poze cu perusii care au mai crescut si au invatat sa zboare...si tocmai ce au facut o baita  smile

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

11,945

danniel79 wrote:

Revin cu poze mai clare

Ambii sunt masculi.
Cel light green normal ( dreapta) are raie. Nu intarzia cu tratamentul. Ii poti da, preventiv, putin tratament si celuilalt ( spangle olive)

11,946

sunt 2 baIETI :perusi:

danniel79 wrote:

Revin cu poze mai clare

Adaugat: 20-06-2012 17:22

CE FRUMUSEI SUNT..SA-TI TRAIASCA :hug:

gilbertmelki wrote:
gilbertmelki wrote:

Poze cu perusii care au mai crescut si au invatat sa zboare...si tocmai ce au facut o baita smile)

11,947

Multumesc mult pentru toate raspunsurile. Se para ca toti sunteti de aceasi parere, sunt baietei amandoi si acela are raie. Nu prea imi vine sa cred...de ce mi-a zis doctorul ca este fetita. Defapt si la cel mic mi-a zis ca este fetita dar sa zicem ca era mai tinerel si poate nu a deosebit, dar ma mir la experienta dansului.......

11,948

Stiu ca nu e bine dar nu m-am putut abtine!(avea o privire gen:"Nu vezi ca sunt mic si mi-e pofta?!" smile
P.s.:Astazi pasarea a mancat din greseala putina frunza de trandafir!E ceva grav?

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

11,949

ce dragutee! :heart:  sa nu-l mai lasi sa se aprope de trandafir..;;)

11,950

mihaela111 wrote:

ce dragutee! :heart:  sa nu-l mai lasi sa se aprope de trandafir..;;)

Nu o sa il mai las!Am si scos vaza cu trandafiri din camera pentru ca am observat ca era cam atras de frunzele alea!:)

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart: