Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
e in perioada de naparlire.
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica: 1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
e in perioada de naparlire.
Si daca nu e perioada de naparlire, papagalii se ,,scarpina" (se curata) ei sunt innebuniti dupa igiena CAT MAI CURATI
Sanatate la toti :sanatate:
Am fost la doctor cu Bubu, si nu are nimic, nu are raie. Defapt mi-a zis ca nu este baietel ci fetita si se pregateste sa intre in calduri.
La ce varsta intra pt prima data in calduri o femela? Pt ca atunci cand l-am cumparat vanzatorul mi-a zis ca are 3 luni, si sa zic ca are 1 luna dar nici macar 1 luna de cand este la mine. Eu nu cred ca la 4 luni este matur, stiam ca pe la 6-7 luni.
Sper sa mai reusesc sa mai fac cateva poze, nu am inteles de ce sunt femele desi are nasul spre albastru.
gaby354: nici la tine nu cred ca este raie
Am fost la doctor cu Bubu, si nu are nimic, nu are raie. Defapt mi-a zis ca nu este baietel ci fetita si se pregateste sa intre in calduri.
La ce varsta intra pt prima data in calduri o femela? Pt ca atunci cand l-am cumparat vanzatorul mi-a zis ca are 3 luni, si sa zic ca are 1 luna dar nici macar 1 luna de cand este la mine. Eu nu cred ca la 4 luni este matur, stiam ca pe la 6-7 luni.
Sper sa mai reusesc sa mai fac cateva poze, nu am inteles de ce sunt femele desi are nasul spre albastru.gaby354: nici la tine nu cred ca este raie
Perusul tau e baietel toata ziua. Numai aberatii ti-a spus doctorul. Perusul tau are in jur de 5-6 maxim 7 luni, pt ca dungutele de pe frunte i-am disparut, au mai ramas doar cele din jurul ochisorilor. Iar aia de pe ciocul lui, este raie. Nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba, iti spun din propria experienta.
Si noi avem azi 3 oute. A inceput sa stea si pe oua fetita cam de la al doilea out. Ouale le faqce regulat vad, la 2 zile. Dar cand ma uit la baietel, singurel in cusca:) canta si cond doarme. sta cu ciocul pe spate in pene sub aripa si vocifereaza acolo )
Daniel,Dany are dreptate...e baiat toata ziua
Perusii au voie pepene rosu?
da au voie..si eu i-am dat lu coco si i-a placut mult :hihi:
Nu stiu ce sa mai zic si sa mai cred... Este cel mai bun doctor care se pricepe la pasari exotice din Bucuresti. Hai ca incerc sa mai pun cateva poze sa vedem si celalalt perus daca nu cumva si el este tot baietel.
Adaugat: 19-06-2012 19:45
Spuneti-mi si mie care ar fi tratamentul pt raie? Si daca aveti un articol despre cum sa deosebim baietii de fetite si alte detalii, varsta.
Am pus o poza cu celalalt papagal.
Tratamentul pt raie e destul de variat. Gasesti http://www.4animale.ro/forum/post19797.html#p19797 postul 23, am scris eu cate ceva despre raie si tratament, si mai gasesti http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -la-pasari un articol pe site.
Perusul din imaginea postata nu ti-as putea spune cu siguranta ce e, pare fetita pentru ca bate foarte mult blitul spre el, dar tind sa cred ca e baietel. Iar despre varsta, nu are mai mult 5 luni.
erusul din poza este baietel deoarece dupa cum se vede in poza este albastru deshis langa nari si albastru inchis-mov restul ceromului..oricum sa-ti traiasca :heart:
Spuneti-mi si mie care ar fi tratamentul pt raie? Si daca aveti un articol despre cum sa deosebim baietii de fetite si alte detalii, varsta.
Baietel...
Mi-am prezentat mai devreme perusii : Bibi si Piki
Bibi dupa 3 zile nu nu mai poate dupa el Asta e bine , deoarece poate o sa scot si niste puiuti.
Atasez cateva poze
frumusei de ei..sa-ti traiasca :perusi:
Revin cu poze mai clare
Daniel, ai doi baietei. Narile lor sunt mov la exterior si bleu la interior.
Poze cu perusii care au mai crescut si au invatat sa zboare...si tocmai ce au facut o baita
Revin cu poze mai clare
Ambii sunt masculi.
Cel light green normal ( dreapta) are raie. Nu intarzia cu tratamentul. Ii poti da, preventiv, putin tratament si celuilalt ( spangle olive)
sunt 2 baIETI :perusi:
Revin cu poze mai clare
Adaugat: 20-06-2012 17:22
CE FRUMUSEI SUNT..SA-TI TRAIASCA :hug:
gilbertmelki wrote:Poze cu perusii care au mai crescut si au invatat sa zboare...si tocmai ce au facut o baita
)
Multumesc mult pentru toate raspunsurile. Se para ca toti sunteti de aceasi parere, sunt baietei amandoi si acela are raie. Nu prea imi vine sa cred...de ce mi-a zis doctorul ca este fetita. Defapt si la cel mic mi-a zis ca este fetita dar sa zicem ca era mai tinerel si poate nu a deosebit, dar ma mir la experienta dansului.......
Stiu ca nu e bine dar nu m-am putut abtine!(avea o privire gen:"Nu vezi ca sunt mic si mi-e pofta?!"
P.s.:Astazi pasarea a mancat din greseala putina frunza de trandafir!E ceva grav?
ce dragutee! :heart: sa nu-l mai lasi sa se aprope de trandafir..;;)
ce dragutee! :heart: sa nu-l mai lasi sa se aprope de trandafir..;;)
Nu o sa il mai las!Am si scos vaza cu trandafiri din camera pentru ca am observat ca era cam atras de frunzele alea!:)
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus