11,901

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

eu am locatari noi... :ok:  2 pui de la DIA   iar asta noapte aveau chef de plimbari[falfaiau di aripi] smile    iar acum am o simfonie in casa!!  SISI este fericita iar TIMI se uita asa de comic la ei.. :nimfa:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,902

eu zilele astea am observat ca al meu mascul are picioarele albastre. E normal? yikes

11,903

Da, e normal. Dar are ghealele un pic cam maricele, incearca sa i le scurtezi un pic.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

11,904

gaby354 wrote:

Coco tipa foarte tare dimineata incepe de la 5 si are si un cearceaf pe colivie.Am auzit ca daca ii iei pereche nu mai tipa??? hmm  :wow:

Eu la ai mei le pun o paturica , cand aveau cearceaf se sculau cu noaptea-n cap la 6 , cu paturica e intuneric si dorm acolo , fac asta mai mult pentru ei , sa se odihneasca mai bine

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,905

Din fericire ai mei nu fac galagie pana nu vad ca ma trezesc  wink  Azi au stat cuminti pana la 8:00 iar cand i-am dus in sufragerie a inceput concertul  big_smile

:perusi:

11,906

Ce norocosi sunt unii. La mine cum incepe sa se lumineze pe la 4-5... incepe concertul. mai intai perusii, asa incet, apoi mai tare, ca mai apoi, dupa vreo ora, sa inceapa si nimfele. si cand incep sa tipe 5 nimfe, si se iau la intrecere cu perusii:))  ce spuneti.. oare mai dorm ? smile))=)))

11,907

aleku wrote:

Si masculul ce mutatie e?  .. si deci cam ce puisori ar iesi ?

Nu vad prea bine din poze culoarea si ochii ( au cerculet alb?) dar as zice dominant pied spangle cobalt ( posibil violet) .

Puisorii vor fi cam asa: masculii split pt ino, femelele normale. Deci cu exceptia cazului in care masculul tau e split pt ino, nu vor iesi pui albino.

Jumatate din pui pot fi spangle si jumatate dominant pied. La fel si in cazul mastii galbene- tot jumatate din pui vor avea. Dar mutatiile se combina intre ele.  Toti puii vor fi albastri.

aleku wrote:

si inca ceva... acum am observat prin gaura cuibului ca oul este pe mijloc si femela sta defapt in coltul cuibului. deci nu pe ou. Iese din cuib, sau sta in gura cuibului... Oricum nu stiu ce sanse vor avea. fiind si prima depunere.

De obicei femelele nu incep sa cloceasca de la primul ou, deci e normal sa nu stea pe el de acum ( exceptie face femela mea care sta pe oua din prima )

aleku wrote:

nu prea as vrea sa intervin. Am citit in alta parte ca la perusi femela incepe sa stea pe oua de la al 2-lea.. al 4-lea ou sau chiar dupa ce le depune pe toate .... acum astept pareri.. m-am gandit si eu sa-l mut unde sta ea... dar nah , nu sunt sigur.

Asa e. Multe femele clocesc de-abia dupa al doilea ou. Nu muta oul, va sti femela cand sa se aseze pe el.

In general nu este bine sa manevrezi ouale mai mult decat necesar. De ex, atunci cand le numerotezi ( pt cine face asta) si cand le verifici daca sunt fertile. In rest nu prea e necesar/recomandat. IN niciun caz nu trebuie intoarse cu mai mult de 90 grade, pt ca poti dezlipi embrionul.

Femelele au instinctual un pattern de intors ouale in cuib, atat in jurul lor, cat si ouale intre ele. Ele simt care oua sunt mai avansate in clocire si le pozitioneaza in exteriorul celor mai nou depuse, pt ca isi pot mentine mai usor caldura.

aleku wrote:

eu zilele astea am observat ca al meu mascul are picioarele albastre. E normal?

Da , este normal. Unele mutatii dau culoarea pielii/picioarelor/ limbii  tongue albastre/gri. Mutatiile care au picioare roz sunt in general  ino/ recesiv pied/ lacewing . Iar cele cu picioare inchise la culoare sunt spangle/ dominant pied/ normal/ gri etc.

11,908

Acum daca ne gandim...noi ne-am ales soarta smile) ca doar nu ti-a adus nimeni 5 nimfe in casa asa cu forta smile)

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

11,909

gilbertmelki wrote:

Acum daca ne gandim...noi ne-am ales soarta smile) ca doar nu ti-a adus nimeni 5 nimfe in casa asa cu forta smile)

smile) nici eu nu le-am adus smile)) le-a adus soarta. smile) daca motatii au vrut puisori:)) si sa mai zic ca mai am 3 puisori de 5 zile si inca 2 oua din care tre sa iasa puisorii ? bineinteles eu nu o zic cu rautate.m-am obisnuit cu galagia si pot dormi, asa mai iepureste dar dorm:))

Multumesc herbudgies. Ochii masculului sunt negri cu cerculet. Si deci sa inteleg ca oti vor fi alastrii, diferenta va fi la masca fetei ?

11,910 (edited by mereana28 16-06-2012 21:05)

herbudgies de unde iti dai seama ce mutatie este fiecare perus ? Tine de genetica , sau ceva?

Adaugat: 16-06-2012 15:54

o poza cu piticii

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

11,911

Aleku, esti un tatic fericit! Abia astept sa-ti vad puii de perusi :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,912

Jumatate din grupa mica  :heart:  :perusi:

Sir Bubu :heart:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0053.jpg

Lola  :heart:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0051.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,913

foarte frumosi motati tai suana..sa-ti traiasca! :perusi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,914

A venit si al doilea out... femela sta in cuib, nu imi dau seama daca pe oua sau pe langa. Sta in cuib si iese doar sa manance in gura cuibului cand o hraneste masculul.

11,915

Daca zici ca sta doar in cuib,probabil ca-si va lua rolul de mamica in serios si va clocii atunci cind va sti ea ca e momentul. wink
La mine zebrutele cind au facut primii pui,au clocit de la al 2 lea ou.
Apoi la a 2 a serie de pui,au clocit cind deja aveau 4 oua.Cred ca ei stiu cam cite oua vor face si in functie numarul lor stiu cind sa se apuce e clocit ca sa nu fie o diferenta prea mare intre datele eclozarii.De exemplu la mine au eclozat la un moment dat,2 oua intr-o zi.

11,916

Cum e cu naparlirea in primul an a perusului? E adevarat ca in primul an va naparli mai des , iar in anii urmatori , doar odata pe an? Am citit intr=o carte ca naparlesc in primul an , la un interval de 3 , 4 luni ,

*(Stefi)

11,917

Da, cam asa e, eu stiu de la al meu...anu asta doar saptamana asta a naparlit (isi schimba penajul pentru vara) .
Sanatate la toti piticii wink   :sanatate:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

11,918

Vineri a venit al 3 ou iar azi asteptam inca unu. Pupici si Succes

11,919

maria baftacu outul :heart:

11,920 (edited by mereana28 17-06-2012 14:28)

a

*(Stefi)

11,921

astazi cocuta a afcut caca moala si verde.are diaree???..ce sa-i da sa-si revinaa?? :perus:

11,922

Credeti ca Coco are raie?? hmm
http://i1158.photobucket.com/albums/p618/gaby9641/DSCN1955.jpg
http://i1158.photobucket.com/albums/p618/gaby9641/DSCN1952.jpg
http://i1158.photobucket.com/albums/p618/gaby9641/DSCN1951.jpg

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,923

Am sa imi prezint si eu micii mei perusi  :perusi:

Baietelul e Piki , iar fetita Bibi.

Pe Piki l-am cumparat astazi, Bibi l-a acceptat foarte repede.

mihaela111: dai galbenus de ou fiert , o sa isi revina.

Adaugat: 17-06-2012 18:34

gaby354: naparleste.
Se scarpina mult? In perioada naparlirii il mananca foarte mult pielea, ei in general naparlesc la trecerea in sezonul cald  :perus:

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

11,924

nu-ti fa griji nu are raie..asa are si cocuta alb la cioculet dar nu are nimic :*

Adaugat: 17-06-2012 18:52

hihi..sunt foarte frumosi perusi tai.. sa-ti traiasca! :hug:

annonimu wrote:

Am sa imi prezint si eu micii mei perusi  :perusi:

Baietelul e Piki , iar fetita Bibi.

Pe Piki l-am cumparat astazi, Bibi l-a acceptat foarte repede.

mihaela111: dai galbenus de ou fiert , o sa isi revina.

11,925

Nu se scarpina la nas deloc,dar se mai scarpina putin pe corp big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.