aleku wrote:Si masculul ce mutatie e? .. si deci cam ce puisori ar iesi ?
Nu vad prea bine din poze culoarea si ochii ( au cerculet alb?) dar as zice dominant pied spangle cobalt ( posibil violet) .
Puisorii vor fi cam asa: masculii split pt ino, femelele normale. Deci cu exceptia cazului in care masculul tau e split pt ino, nu vor iesi pui albino.
Jumatate din pui pot fi spangle si jumatate dominant pied. La fel si in cazul mastii galbene- tot jumatate din pui vor avea. Dar mutatiile se combina intre ele. Toti puii vor fi albastri.
aleku wrote:si inca ceva... acum am observat prin gaura cuibului ca oul este pe mijloc si femela sta defapt in coltul cuibului. deci nu pe ou. Iese din cuib, sau sta in gura cuibului... Oricum nu stiu ce sanse vor avea. fiind si prima depunere.
De obicei femelele nu incep sa cloceasca de la primul ou, deci e normal sa nu stea pe el de acum ( exceptie face femela mea care sta pe oua din prima )
aleku wrote:nu prea as vrea sa intervin. Am citit in alta parte ca la perusi femela incepe sa stea pe oua de la al 2-lea.. al 4-lea ou sau chiar dupa ce le depune pe toate .... acum astept pareri.. m-am gandit si eu sa-l mut unde sta ea... dar nah , nu sunt sigur.
Asa e. Multe femele clocesc de-abia dupa al doilea ou. Nu muta oul, va sti femela cand sa se aseze pe el.
In general nu este bine sa manevrezi ouale mai mult decat necesar. De ex, atunci cand le numerotezi ( pt cine face asta) si cand le verifici daca sunt fertile. In rest nu prea e necesar/recomandat. IN niciun caz nu trebuie intoarse cu mai mult de 90 grade, pt ca poti dezlipi embrionul.
Femelele au instinctual un pattern de intors ouale in cuib, atat in jurul lor, cat si ouale intre ele. Ele simt care oua sunt mai avansate in clocire si le pozitioneaza in exteriorul celor mai nou depuse, pt ca isi pot mentine mai usor caldura.
aleku wrote:eu zilele astea am observat ca al meu mascul are picioarele albastre. E normal?
Da , este normal. Unele mutatii dau culoarea pielii/picioarelor/ limbii
albastre/gri. Mutatiile care au picioare roz sunt in general ino/ recesiv pied/ lacewing . Iar cele cu picioare inchise la culoare sunt spangle/ dominant pied/ normal/ gri etc.