Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
am citit pe google ca trebuie sa le dai cu alifie de galbenele,ceai si ulei de bucatarie..si mam gandit ca daca le dau pe toate odata vor fi mai eficiente si inr-o sapt i-a trecut :perus: :perus:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
am citit pe google ca trebuie sa le dai cu alifie de galbenele,ceai si ulei de bucatarie..si mam gandit ca daca le dau pe toate odata vor fi mai eficiente si inr-o sapt i-a trecut :perus: :perus:
Intr-o sapatamana? Un tratament pt raie dureaza cel putin 3 sapatamanii. Parazitii eclozati mor rapid fiindca se sufoca dar oualele lor nu iar dupa 12 zile eclozeaza si raia apare din nou. Nu-mi pot da seama cum a trecut intr-o saptamana.
nu stiu..se poate sa nu fi fost raie :wow: ..desi se manifesta exact ca ia ..dar ce stiu este ca i-a trecut intr-o saptamana si nu a mai avut nimic de atunci :k:
Din pacate fratiorii puiutei nu au reusit sa iasa din oua ( erau 6 masculi perfect dezvoltati)
Cateva poze la aproape 3 saptamani:
Si papagalul meu are ceva alb la nasuc si pare ca este zgariat si pe cioc. O fi vorba tot de raie? Atasez o poza.
Adaugat: 14-06-2012 10:07
Imi cer scuze dar nu gasesc butonul de edit. Pun o poza mai clara.
Astazi pentru prima oara i-am vazut pe ai mei ca se calca. ce comici erau. stateau pe bara langa gratii, el cu un picior pe ea si unul pe gratii si dadea din fund:)))) asa ca smecherii. dar.., au cazut ca s-au dezechilibrat si si-au continuat treaba pe fundul coliviei
)
Oricum ea isi petrece majoritatea timpului in cuib, el o hraneste in gura cuibului, iar daca iese din cuib, el parca o cearta si o trimite la loc.
Deci e posibil sa avem si oute in scurt timp.
aleku ai sa ai crescatorie in curand. bv k suporti galagia ... eu knd am f mult de invatat ii acopar si in miezul zilei k sa ma pot concentra. bn k mai am un examen si gata ...
cred ca perusii tai fac in curand intrecere cu nimfele ... care face mai multi puiuti ) bafta
Ziua chiar nu ma deranjeaza. mai greu e dimineata cand incepe sa selumineze.:)) dar m-am obisnuit.
Buna azi a aparut al 2-lea out. Foarte frumosi perusi dar si puiutul.
gaby354 wrote:L-am scos si eu pe Coco afara
Dar ca sa fie sigur i-am legat usa...acum face un concert cu vrabiutele din zona
Si al meu canta cu pasarile din zona!Am auzit unele cazuri in care perusul isi deschide usita si iese afara!Sunt reale?
Da cel putin la mine este reala treaba...Insa doar usitele de la mancare si apa. Ca sa nu le mai deschida am pus ceva "blocaj" care impiedica deschiderea lor.
Daniel, pare sa fie raie. Daca urmezi tratamentul o sa treaca.
maria, observ ca ai scris pe oua. Din cate stiu eu coaja oului are niste pori prin care puiul respira, atingandul sau mai ales scriind pe el porii se astupa iar puii se pot sufoca.
Primul out...
Primul out...
Felicitari !
Si poze cu parintii nu pui? Nu cred ca i-am vazut pana acum
Poate facem previziuni pt mutatiile puilor ..
sunt poze, dar uite ca mai pun acum
Femela are ochii rosii sau negri? In poza din cuib imi par rosii, dar in celelalte parca sunt negri. Daca sunt negri, au cerculet alb sau nu?
Astfel poate fi ori yellowface albino, yellowface double factor spangle sau yellowface dark eyed clear.
ochi rosii si cerculet alb
ochi rosii si cerculet alb
Atunci este yellowface albino a.k.a. creamino. Asa este si masculul meu
Diferenta e ca al meu este tipul 2 de yellowface, ceea ce a facut ca dupa prima naparlire sa se extinda galbenul asupra corpului mai mult, pe cand femela ta are tipul 1 de Yf
Si masculul ce mutatie e? .. si deci cam ce puisori ar iesi ?
si inca ceva... acum am observat prin gaura cuibului ca oul este pe mijloc si femela sta defapt in coltul cuibului. deci nu pe ou. Iese din cuib, sau sta in gura cuibului... Oricum nu stiu ce sanse vor avea. fiind si prima depunere.
ce frumusel eee :heart:
aleku wrote:ochi rosii si cerculet alb
Atunci este yellowface albino a.k.a. creamino. Asa este si masculul meu
Diferenta e ca al meu este tipul 2 de yellowface, ceea ce a facut ca dupa prima naparlire sa se extinda galbenul asupra corpului mai mult, pe cand femela ta are tipul 1 de Yf
Adaugat: 14-06-2012 20:33
sper sa stea femela pe uote..multa bafta :hug:
Si masculul ce mutatie e?
.. si deci cam ce puisori ar iesi ?
si inca ceva... acum am observat prin gaura cuibului ca oul este pe mijloc si femela sta defapt in coltul cuibului. deci nu pe ou. Iese din cuib, sau sta in gura cuibului... Oricum nu stiu ce sanse vor avea. fiind si prima depunere.
aleku eu as spune sa muti oul acolo unde sta femela la mine functionat. Succes si multa bafta
nu prea as vrea sa intervin. Am citit in alta parte ca la perusi femela incepe sa stea pe oua de la al 2-lea.. al 4-lea ou sau chiar dupa ce le depune pe toate .... acum astept pareri.. m-am gandit si eu sa-l mut unde sta ea... dar nah , nu sunt sigur.
aleku eu as spune sa muti oul acolo unde sta femela la mine a functionat. Succes si multa bafta
Daniel, pare sa fie raie.
Daca urmezi tratamentul o sa treaca.
maria, observ ca ai scris pe oua. Din cate stiu eu coaja oului are niste pori prin care puiul respira, atingandul sau mai ales scriind pe el porii se astupa iar puii se pot sufoca.
Da, o sa ma duc la veterinar sa vad despre ce este vorba, nu pot sa-i dau tratament dupa capul meu.
Am citit si un articol scris de un doctor veterinar si se pare ca ai dreptate vindecarea de raie dureaza mai mult de o saptamana: "Pruritul dispare in zece zile de la administrare, iar vindecarea completa are loc in functie de gravitatea afectiunii, timp de 30-40 de zile."
nu prea as vrea sa intervin. Am citit in alta parte ca la perusi femela incepe sa stea pe oua de la al 2-lea.. al 4-lea ou sau chiar dupa ce le depune pe toate .... acum astept pareri.. m-am gandit si eu sa-l mut unde sta ea... dar nah , nu sunt sigur.
Asa este , sigur
Bafta si multa rabdare :sanatate:
Coco tipa foarte tare dimineata incepe de la 5 si are si un cearceaf pe colivie.Am auzit ca daca ii iei pereche nu mai tipa??? :wow:
degeaba puneti cearceaf pe colivie. Trebuie sa puneti unul gros, sau mai multe astfel incat sa sa fie intuneric in colivie si sa doarma. Daca pui doar un cearceaf, lumina trece prin el... Eu la nimfe ca sa nu am probleme puneam 2 cearceafuri impaturite in 2 si nu aveam treaba...
mogaldeata aia mica a mea a inceput sa stea in cuib, mai iese in gura cuibului uneori cand se plictiseste sau sa o hraneasca sotul. Numai ca sta ea in cuib dar din ce am observat sta cam langa ou
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus