11,626

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sau s-a gainatat peste o samanta smile

11,627

Era ... in ele , in gainat , era parte din el , nu stiu cum sa explic , adica nu era separata de cacatel , era in el...

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,628

eu totusi cred ca e ori varianta mea ori a lui aleku, nu stiu cum altfel ar fi putut digera mancarea si fix o bobita nu, eu zic sa nu.ti faci griji mai ales k nu s.a mai repetat faza

11,629

Nu , nu s-a mai repetat de-atunci , e bine daca nu e nici o problema , cu regurgitatul nu stiu ce sa spun , sa se fi innecat ?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,630

si lui coco i s-a intamplat o data si nu apatit nimic..eu zic sa nu-ti faci griji de geaba smile  wink

mereana28 wrote:

Aseara am observat la fetita mea in cacatel cu o samanta, stiu ca nu e de bine , dar daca faza nu s-a mai repetat oare  e vreo problema?
Aseara a si dat afara cateva seminte din gusita , dar mi-a  facut impresia ca s-a innecat pentru ca mai manca , se mai curata prin pene , iar apoi a parut ca s-a inncecat si a dat cateva seminte afara , a dat afara una cate una 4 seminte  , iar apoi a facut faza cu bobitul in cacatel , apoi nu s-a mai intamplat nimic , cacateii sunt bine , doar ca am vazut-o astazi cum dadea din cap cum dau ei cand vror sa dea ceva afara din gusita ... a fost umpic racita si ma gandesc ca poate din cauza mucozitatilor face asa , acum e bine , ea se joaca , canta ,mananca , si aseara dupa ce  a dat afara , a mancat in continuare bine mersi
DAr intr-un fel , ma gandesc asa , am observat ca nasucul ei se face galben , maroniu , fapt ce eu il asociez cu intrarea in perioada de imperechere , si ma gandesc ca si de aici ar putea fi aceste mici perturbari

Animalele sunt lumea mea! :heart:

11,631

nu stiu daca s.a inecat. baietelul meu regurcita si uneori intindea gatul, ridica ciocul in sus si il deschidea ca si cum ar urma sa dea afara dar nu se intampla nimic, nu e ceva grav dar credeam ca doar masculii fac asa :d bine ca papa, canta, se joaca ... :d

11,632

asa face si coco,parca se ineaca,dar coco este  cocuta defapt...e ceva grav?

11,633

Buna dimineata! Azi m-am trezit cu o surpriza din partea nebunilor mei big_smile Eu pun hartie de ziar jos si azi era ros mult din el. Cand am vazut, am inceput sa-i cert ca ei mananca hartie si au hranitoarele pline, dar cand sa schimb hartia am vazut ca era ziarul facut multe bucatele mici pe care le-au rupt impreuna. Pun niste poze cu ceromul lor. Eu ma intreb daca se pregatesc sa faca pui...sau daca nu de ce fac asa

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,634

mi se pare mie s-au perusica ta are ceva la ochi? :iubareti: ..

11,635

zucchina wrote:

Buna dimineata! Azi m-am trezit cu o surpriza din partea nebunilor mei big_smile Eu pun hartie de ziar jos si azi era ros mult din el. Cand am vazut, am inceput sa-i cert ca ei mananca hartie si au hranitoarele pline, dar cand sa schimb hartia am vazut ca era ziarul facut multe bucatele mici pe care le-au rupt impreuna. Pun niste poze cu ceromul lor. Eu ma intreb daca se pregatesc sa faca pui...sau daca nu de ce fac asa

Nu se pregatesc sa faca pui.Este sport national de ros , la perusi.
Nu se intampla nimic daca distrug hartia,de obicei doar o maruntesc si nu o mananca.
Ca sa faca pui, sunt necesare cateva conditii:
1.varsta minim un an
2.un comportament de afinitate unul de celalalt si masculul sa hraneasca femela
3. cuib atasat la colivie

11,636

Mihaela: da stiu ca are ceva la ochi.. dar nu stiu ce e.. Dar nu o deranjeaza.. nu da semne ca ar fi bolnava
Ionut.: Eu am crezut asta pentru ca de cand ii am, au avut mereu hartie si nu s-au atins de ea.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,637

sa nu le lipseasca nisipul din colivie ii ajuta la digestie,cate un tratament in apa timp de 7 zile si tratament pt paraziti externi!

11,638

eu stiu ca nu trebuie neaparat nisip in colivie..nisipul le trebuie la pasarile care mananca grauntele(mei,grau) fara ale decoji..nu este si cazul perusilor care le decojesc wink

11,639

Eu de cand ii am pe ei 2 ( ma refer si la Galbenus) am incetat sa le pun nisip. Am pus doar hartie. Se curata mai repede.

-Marina-

11,640

zucchina wrote:

Eu de cand ii am pe ei 2 ( ma refer si la Galbenus) am incetat sa le pun nisip. Am pus doar hartie. Se curata mai repede.

Nisipul nu se pune pe fundul coliviei, ci in hranitoare si ei isi iau de acolo daca au nevoie. Asta pentru cei care pun nisip. Nici nu-i recomandat pe fundul coliviei pt ca mentine umezeala. Si nici nu cred ca va doriti sa inceapa sa dea din aripi ca nebunii cand au nisip pe fundul coliviei smile))

11,641

Cred ca nu am inteles eu bine... Dar asa scrie si pe cutie si arata si poza... ca se pune pe fundul coliviei.  :rusine:

-Marina-

11,642

da.. dar nu e recomandat pe fund tocmai din potivele care ti le-am enumerat.

11,643

Incep sa am dubii fata de Coco.Pe margine are ceromul albastru-mov,iar spre nari se este un albastru-mov mai deschis.Voi ce parere aveti?Are 4 luni...nu ar fi trebuit sa i se schimbe ceromul? :hihi:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,644 (edited by dana1 12-05-2012 12:34)

daca e fetita..se va schimba in maro cam dupa ce implineste  9 luni[cu aproximatie]..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,645

de obizei asa au masculi narile wink  albastru inchis pe margine iar spre nari albastru mai deschis..cauta pe google poze cu ,,perusi masculi'' si vei vedea ceromul lor wink dupa ce spui tu eu cred ca este mascul sigur wink  :perus:

gaby354 wrote:

Incep sa am dubii fata de Coco.Pe margine are ceromul albastru-mov,iar spre nari se este un albastru-mov mai deschis.Voi ce parere aveti?Are 4 luni...nu ar fi trebuit sa i se schimbe ceromul? :hihi:

11,646

aleku wrote:

da.. dar nu e recomandat pe fund tocmai din potivele care ti le-am enumerat.

De asta nu le mai pun big_smile

-Marina-

11,647

Uitati 2 poze in care se poate observa ceromul hmm

Adaugat: 12-05-2012 16:33

Am marit poza sa se vada si mai bine ceromul:D Voi ce ziceti???

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,648

eu cred ca este baiat hmm  dar are maro langa nari hmm

11,649

Da...si pe mine chestia asta m-a bagat intr-o mare dilema hmm

Animalele mele:

11,650

de cand i-a aparut pe nasuc patele acela paroni? :rusine: