11,401

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Eu nici nu mai pot plange... Ma ustura ochii.. Mi-e tare mila de ea sa o vad cum sta singura si se uita in jurul ei.. :cry: As merge maine sa iau un baietel.. Mai micut ca ea dar ma tem ca nu o sa-l acepte..Dar ei de la inceput au fost invatati sa fie 2.. Voi ce ziceti sa fac? Sa iau altul?.. Oricum o sa mai las cusca afara si maine poate vine. :cry: .

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,402

Imi pare rau ! Nimeni nu stie cum e sa pierzi o pasare pana nu o face chiar el. Mai tine si maine colivia afara si daca nu vine, i-ai baiat, de acceasi culoare. Spune-ne de unde esti poate te ajutam cu un crescator.  :perus:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,403

Sa ma ajutati cu crescator nu.. ca sunt in Italia.. As lua tot de unde si-a luat sora mea.. din ce mi-a zis e curat si e multumita de puiul ei.
Imi pare asa de rau sad O sa mai las si maine...
Ar fi vreo problema daca il iau mai mic decat ea? Si daca nu as gasi aceeasi culoare? Cat as vrea sa se intoarca sad..

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,404

Te inteleg perfect Marina, si eu am pierdut 2 perusi tot din neatentia mea  neutral

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,405

nu conteaza cum il iei... si animalul are inteligenta lui. Nu trebuie sa-i pui impreuan din prima. Ii tii in colivii separate un timp, una langa alta, sa se obisnuiasca. Apoi poti sa le dai drumul in casa la amandoi , pe teren neutru, si dupa o perioada de acomodare sa-i muti impreuna.

11,406

O sa vad maine daca merg sau astept pana sambata. O sa va spun maine ce am facut. Anny imi pare rau sad nu mai stiu ce sa zic.. am o durere de cap..

-Marina-

11,407

fetelor..imi pare rau sa citesc pataniile voastre.. :cry:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,408

Marina, imi pare foarte rau. Nu-ti pierde speranta, poate va ajunge la un iubitor de animale sau poate se intoarce micutul sad .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,409

L-am vazut acu 15 minute  :cry: era intr-un copacel si m-am dus repede cu cusca jos :cry: si s-a apropiat putin si a zburat dupa... ce sa fac  :cry: stiu ca e prin zona.. sigur e in copacul din fata.. i-am pus pe pervazul balconului seminte si apa... Vaih de mine... Cand l-am vazut am tresarit si strigam pe taicamiu "tata uite-l e el!!!"Cum sa-l aduc inapoi  :cry:

-Marina-

11,410

nu ai 2 colivii ? muta fetita in alta colivie si lasa afara colivia cu care e ovisnuit el .. cu mancare si apa inauntru ... poate revine totusi .. altfel nu stiu cum ai putea neutral

11,411

Am cusca mare care pot sa o impart in 2 doar ca nu am gratie de aia.. Taicamiu zice ca daca a venit odata o sa mai vina.. O fi asa?

-Marina-

11,412

e foarte posibil ... poti imparti cusca in 2.. sa improvizezi ... dar acum depinde si de vremea de afara ..... la noi cel putin e rece... nu stiu la voi .. dar e primavara .. ei nu prea sunt obisnuiti cu vremea de afara, chiar dac noua ni se pare cald ...

11,413

E cald aici. Destul de cald sunt 20 de grade afara.. Daca a rezistat noaptea ziua nu sunt probleme.. Dar vreau sa vina.. Ii e foame de acum... Ea mai tipa si se aude ca tipa si el.. Doar ca nu-l vad.. ma duc sa caut ceva sa pun ..

-Marina-

11,414

Iti tinem pumnii...

11,415

Am gasit ce sa pun. Am pus o sticla nu-i nici o problema nu au cum sa se taie. Acum sper sa mai vina..

-Marina-

11,416

Marina , l-ai vazut intr-un copac anume? Incearca sa pui colivia in copacul in care l-ai vazut , ma gandesc ca daca e mai sus , si o vede aproape de el , fiindu-i foame va intra , leaga usita coliviei cu o sfoara mai lunga , astfel incat sa o poti inchide de jos daca va intra in ea , Mult succes , am un feeling bun cu privire la situatie , si am impresia ca totul se va sfarsi cu bine
BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,417

Nu il mai aud.. am undeva sus colivia... nici nu stiu ce sa mai fac :cry: din copacul in care l-am vazut a zburat si in copacul in care cred ca e acum nu am cum sa ajung.. ca e in curte la blocul vecin.. Cat as vrea sa ai dreptate Stefi sad

-Marina-

11,418

Marina,ce ghinion.Singurul lucru e sa fie undeva colivia si pereche sa o poata auzi.Poate totusi o sa incerce sa se reintoarca.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,419

Se aud ... Ea mai tipa sad dar nu stiu.. nu cred ca o sa se mai intoarca :cry: Sper sa fie pe aici aproape si sa incerce sa vina la ea.. Incet incet imi pierd sperantele..

-Marina-

11,420

Mai incearca. Las-o pe micuta in colivie sa tipe dupa el..poate se intoarce. Nu poti renunta avand in vedere ca el e prin imprejurimi. sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,421

Ea e afara.. sad tipa din cand in cand.. Cred ca atunci cand il aude.. sau mi se pare mie ca il aude :cry: Cel mai tare mi-e frica sa nu moara de foame..Vreau sa aibe curajul sa vina la colivie.. sau sa nu fi plecat din zona sad

-Marina-

11,422

pai colivia se desparte deci ai putea sa o lasi pe ea in tr-o jumatate de colivie cu usa inchisa , si cealalta cu usita deschisa , asa daca are usa inchisa , chiar daca vuine , se va speria cand vei veni tu sa o deschizi

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

11,423

Asa am facut Stefi sad Dar nu se mai aude sad Cred ca nu mai e prin zona asta sau nu mai are putere sa strige.. Acum vin de afara, l-am mai cautat dar nimic sad Sper sa vina pana diseara.. macar daca nu intra sa il vad.. ca pana la urma o sa intre el..

-Marina-

11,424 (edited by mereana28 22-03-2012 16:45)

sad  Pune-o cat de sus poti , pe casa chiar daca poti , sa o vada , nu va cobori la ea daca e pusa jos
Iti urrez bafta!

Dar ai grija  , stiu ca esti disperata sa il gasesti pe el , dar ... nu o tine pe fetita prea mult afara , ar putea raci , la noi in Romania bate un vand de te ameteste , desi e cald , te trage curentul una doua

*(Stefi)

11,425 (edited by zucchina 23-03-2012 11:09)

Stau la etajul 2 dar o poate vedea si se poate apropia big_smile Nu stiu ce sa mai fac... Astept..

Adaugat: 22-03-2012 16:45

Buna.. Aseara m-am trezit cu o surpriza din partea surorii mele. Mi-a adus un partener cred eu pentru fetita mea. Initial am lasat sticla care am pus-o sa separe colivia dar amandoi se agitau si voiau sa treaca peste sticla.. stateau cu capul sa caute sa iasa..si vad ca nu se bat. Doar ca nu stau asa apropiati dar sper sa se invete.
Pun poze cu el sa imi spuneti si mie daca puteti ce e.. baiat sau fetita..si cam ce varsta ar avea. As vrea sa-i pun numele Dumbo big_smile
Cat despre mititelul meu galben ... nu mai stiu nimic.. Ieri am stat toata ziua din 5 in 5 minute ieseam la geam.. mi se pare ca il aud si ies.. si nimic :cry: Si cand m-am trezit direct afara m-am dus sa vad dak nu-l aud sau ceva.. O sa-i mai las azi cat e soare .. desi nu cred ca a mai rezistat noaptea asta :cry:  :cry:

-Marina-