11,276

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Pe cei 2? Eu de unul stiam... smile

Azi perusii mei ai zburat, dupa care au mancat kiwi. O zi de rasfat! Pe la amiaza li s-a facut somn si au intrat in colivie. De atunci iar nu au vrut sa iasa...

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,277 (edited by mereana28 15-03-2012 11:44)

cum imi pot da seama mai exact daca perusica mea a slabit? Nu stiu daca e doar mintea mea nebuna , sau chiar a mi slabit , adevarul e ca innainte mi se parea umpic cam grasana , ea e mai voioasa ca oricand , mananca seara pana i se umfla gusa , fecalele le are absolut normale , numai ca am observat ca atunci cand e speriata de ceva face niste fecale foarte mici cu mai multa chestie alba si urina decat de obicei , dar eu una le urmaresc frecventa fecalelor seara dupa ce ii bag la culcare si atunci e ok , face cam la 20 de minute , ori faptul ca naparleste si a venit primavara si e mult mai vioaie , ori sunt nebuna , ori chiar a slabit umpic , sincera sa fiu prefer primele 2 variante , acum sa nu va inchipuiti ca a slabit mult , nu mi se mai pare asa grasunica ,asa cum era ea in timpul iernii

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,278

mereana28 wrote:

...... numai ca am observat ca atunci cand e speriata de ceva face niste fecale foarte mici cu mai multa chestie alba si urina decat de obicei , .....

înainte să se pregăteasca de zbor, ca să devină mai uşoare / agile, eliberează lichidul adunat.

nu dezvolta obsesii analizând la fiecare minut atitudinea păsării, sau de cate ori face caca, sau cate grame are că nu ajută la nimic.

11,279

mereana28 wrote:

cum imi pot da seama mai exact daca perusica mea a slabit? Nu stiu daca e doar mintea mea nebuna , sau chiar a mi slabit , adevarul e ca innainte mi se parea umpic cam grasana , ea e mai voioasa ca oricand , mananca seara pana i se umfla gusa , fecalele le are absolut normale , numai ca am observat ca atunci cand e speriata de ceva face niste fecale foarte mici cu mai multa chestie alba si urina decat de obicei , dar eu una le urmaresc frecventa fecalelor seara dupa ce ii bag la culcare si atunci e ok , face cam la 20 de minute , ori faptul ca naparleste si a venit primavara si e mult mai vioaie , ori sunt nebuna , ori chiar a slabit umpic , sincera sa fiu prefer primele 2 variante , acum sa nu va inchipuiti ca a slabit mult , nu mi se mai pare asa grasunica ,asa cum era ea in timpul iernii

Poti sa incerci sa o cantaresti cu ajutorul unui cantar de bucatarie/cantar de precizie. Dupa o scurta cautare pe google (eu nu am perusi) am gasit ca greutatea medie a unui perus este de 42 de grame. E chiar o idee buna sa-ti cantaresti pasarile din cand in cand. Eu as face-o daca n-ar fi asa de salbatici ai mei.  sad

Mai poti sa iti dai seama daca e grasa sau slaba dupa carena (osul de la piept). Daca e iesit in afara s-ar putea sa fie un pic cam slaba, daca e scufundat in grasime e cam... grasa.  tongue

Cred ca orice pasare se gainateaza atunci cand e speriata sau entuziasmata. De asemenea, s-ar putea sa se gainateze mai mult daca a baut mai multa apa. ^^ Chestia alba se numeste urați (la plural). E important doar sa fie alba, nu stiu ce semnificatie ar putea sa aiba cantitatea. o.o

11,280

De ce oare papagalii mei stau intr-un picior?.. Si parca stau infoiati  sad Eu ii tin putin dimineata la soare si dupa ii bag in casa.. sa fi racit?  :cry:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,281

pai e normal sa stea intr-un picior. problema e atunci cand nu stau deloc intr-un picior. si nu cred ca e indicat sa-i scoti pe vremea asta afara. chiar daca e soare, totusi e frig , mai ales dimineata, si risti sa se imbolnaveasca. cu siguranta de asta stau si infoiati.

11,282

ok.. Cel galben canta ca de obicei.. isi intind aripile.. Dimineata incalzeste soarele.. e mult mai cald decat in Romania.. Nu-i mai scot afara..

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,283

Nu mi-am dat seama ca nu esti in Ro. Aici e frig. Dar degeaba simti tu ca incalzeste soarele, ei sunt mai sensibili ca omul, si nu sunt obisnuiti cu frigul. Temperaturile dimineata intotdeauna sunt mai scazute, chiar daca uneori simti ca soarele arde.

11,284

Ei .. oricum nu-i scot de la 8 dimineata... Pe la 9 jumate 10 atunci ii las pentru ca fac si curat prin casa si las toate geamurile deschise. Cand termin ii bag inapoi in casa

-Marina-

11,285

Neatza . Am 3 perusi , 2 femele si un mascul . Doi dintre ei au format pereche si de pe 24 februarie au inceput sa se imperecheze . Ambele ghemotoace isi petrec o mare parte din timp in cuib, insa pana acum n-a aparut nici un outz . Dupa cate zile de la imperechere incep sa apara outzele?
Este vreo problema ca femela are aprox. 3-4 ani, iar masculul 2 ani?

11,286

danutza_tgv wrote:

Neatza . Am 3 perusi , 2 femele si un mascul . Doi dintre ei au format pereche si de pe 24 februarie au inceput sa se imperecheze . Ambele ghemotoace isi petrec o mare parte din timp in cuib, insa pana acum n-a aparut nici un outz . Dupa cate zile de la imperechere incep sa apara outzele?
Este vreo problema ca femela are aprox. 3-4 ani, iar masculul 2 ani?

Vrei sa aiba pui? E foarte greu sa cresti pui. Ca sa devina obisnuiti cu omul trebuie crescuti de mana.

11,287

outele apar cam dupa 14 zile de la imperechere..nu e diferenta mare intre ei..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,288 (edited by zucchina 16-03-2012 14:02)

Azi coloratii mei au scapat la zbor :hihi: Le-am tot lasat zilele astea usita deschisa dar nu au vrut sa iasa si azi cand le-am schimbat hartia de pe tava au iesit ei singuri si au zburat :hihi: De obicei zburau putin si se puneau pe draperie dar acum au facut cateva ture bune de camera big_smile cred ca le era dor big_smile Acum stau si se odihnesc pe draperie :pup:
Ai vostri ce mai fac?

-Marina-

11,289 (edited by dana1 16-03-2012 14:08)

la mine..DIA este gospodina..am inteles ca are 3 oute [dar vestile vin cam greu ]..TIMI da desteptarea matinal..iar SISI in loc sa-l dragosteasca cum facea DIA ..il ciupeste cat e el de mare..iar impreuna .ciugulesc garnitura de la usa din camera... :ok:

11,290

Saracul Timi.. Cand se intoarce Dia acasa vine cu copii :hihi: Si ai mei rod draperiile si tipa dimineata :bang:

-Marina-

11,291

nu cred ca procedez bine daca o despart de acel mascul..sigur va ramane acolo..imi va da probabil puisor de la ea,...

11,292

sad Si mie mi-ar place sa faca si ai mei puisori big_smile Deja la cea albastra i se face nasucul maro.. Dar nu cred ca o sa faca prea repede pui pentru ca cel galben inca e puiut..

-Marina-

11,293

Vrei sa aiba pui? E foarte greu sa cresti pui. Ca sa devina obisnuiti cu omul trebuie crescuti de mana.

Nu am tinut neaparat , dar asa a fost sa fie . Pana acum n-au facut niciodata ...... si ii am de pui

11,294 (edited by Iusty 17-03-2012 11:01)

Anny, masculii pui sunt simplu de recunoscut. Au ceromul roz, de cele mai multe ori cu putin mov :hihi: . Uite o poza cu cipineii mei cand erau mai mici. Popica, din stanga, e femela, are ceromul alb cu albastru, iar Cipy, cel din dreapta, are ceromul roz cu mov. Dupa parerea mea sunt mai usor de recunoscut masculii decat femelele, pt ca ei atunci cand sunt pui au ceromul roz, pe cand femelele nu-l vor avea niciodata roz..nu complet.

Pun si niste poze cu ei cand li se schimbau ceromul :hihi: . In a 2-a poza e Popica cu ceromul alb cu albastru spre maro. In a 3-a poza e Cipy. Nu e prea clara, dar se observa ca ceromul lui se face din mov in albastru.

Pun si o poza cu Piciu cand era foarte mic. Avea ceromul roz cu mov :heart: .

Astea sunt poze vechi, din arhiva. Am mai gasit una..pe cand aveam 7 perusi prin casa smile . Ce vremuri..

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,295

Gagica mea are cerom maro de cand am luat-o din noiembrie... nu i s-a mai facut roz, alb... sau alta culoare.... e posibil asa ceva ?

11,296 (edited by Iusty 17-03-2012 11:15)

Era pui cand ai luat-o? Intreb asta pentru ca mai sunt pet shop-uri unde se intampla sa aduca si perusi maturi.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

11,297

pai cei de acolo au spus ca are maxim 4 luni .... si oricum ea micuta si plapanda.. si acum tot fata de puisor are wink)

11,298

Ciudat hmm ..in mod normal ceromul trebuie sa treaca prin aceste schimbari. De la alb cu albastru spre maro. Nu stiu ce sa zic. Inca un motiv pentru care spun ca masculii sunt mai usor de deosebit decat femelele smile .

Iusti

11,299

oricum e femela sigut smile si el e mascul sigur wink) tota ziua se ciugulesc.. el o hraneste pe ea.... se mai si cearta ... ce mai .. ca doi indragostiti... wink) dar mi se pare ciudat ca a ramas ceromul maro smile

11,300 (edited by dana1 17-03-2012 11:33)

are cerumenul maro..ca-i in perioada imperecherii.din cine stie ce motive nu se imperecheaza cu masculul tau..dia a avut nasul maro mult timp..a fost la un cavaler si nu l-a placut iar acum unde este s-a si grabit la facut oute..nu stiu daca i s-a mai schimbat culoarea la nas [ca nu o vad ].iar acea galbena a mea are moaca de puica desi e adulta   :perus:  IUSTY...ce gasca aveai acolo pe draperie.. :ok: