11,076

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mihaela97 wrote:

eu o sa ai iau una mare cand o sa iau o cocuta  big_smile  la vara..dar oricum si varianta cu 2 colivi lipite este buna, :pup:  dar sa ai grija daca o legi cu sarma ceva sa nu ramana sarma sa se zgarie la gherute :k:

spike&yogy wrote:

:sanatate: multumesc miha  big_smile  vreau sa le mai iau o colivie si sa fac din doua una  big_smile ca nu am avut bani sa iau direct una mare  tongue

Eu n-am prins coliviile cu sarma. Le-am prins cu coliere de plastic ptr cablu si am taiat capetele ce au ramas. se gasesc la magazinele cu profil electric.

11,077

hei prietena mea are 2 perusi dintre care 1 este obez si nu stie ce sa faca cateva sugesti..multumesc! :hihi:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

11,078

mihaela97 wrote:

hei prietena mea are 2 perusi dintre care 1 este obez si nu stie ce sa faca cateva sugesti..multumesc! :hihi:

sa-l bage la cura smile)) fructe si multa liberate sa faca miscare big_smile:)))
sa-i faca abonament la sala smile)) glumesc

11,079

Perusul meu trebuie sa il obig sa manance  smile Toata ziua sta prin camera si zboara si uita sa mai manance iar eu sunt nevoita sa il inchid cu forta in colivie ca sa pape  big_smile

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,080

al prietenei mele(simona) mananca mereu si daca nu ai da sa manance nu mai tace tipa toata ziua..si este atat de gras incat nici nu poate sa zboare... hmm si cand ai pune ou sa pape il mananca el pe tot mad si dupa se cearta cu fetita ca ia mancat dim mancare....dar fetita nu este grasa deloc...daca al scoate fara din colivie sta,nu zboara nu face nimik dar fata zboara si el sta si o priveste..nici nu incearca sa zboare..tin sa mentionez ca mereu intra la cinteze in colivie si le papa si oul lor si mai papa si mancare de la ele...credeti ca va muri? :cry:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

11,081

mihaela97 wrote:

al prietenei mele(simona) mananca mereu si daca nu ai da sa manance nu mai tace tipa toata ziua..si este atat de gras incat nici nu poate sa zboare... hmm si cand ai pune ou sa pape il mananca el pe tot mad si dupa se cearta cu fetita ca ia mancat dim mancare....dar fetita nu este grasa deloc...daca al scoate fara din colivie sta,nu zboara nu face nimik dar fata zboara si el sta si o priveste..nici nu incearca sa zboare..tin sa mentionez ca mereu intra la cinteze in colivie si le papa si oul lor si mai papa si mancare de la ele...credeti ca va muri? :cry:

In stilul asta cred ca va muri!
dar... am o idee sa-i separi. si pe cel obez sa-i pui mai putina mancare trebuie sa-l fortezi!

11,082

de ce perusica mea uneori parca tremura , nu se vede daca te uiti la ea , dar daca pun mana pe ea tremura umpic , dupa cateva secunde se opreste , oare de ce face asa?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,083 (edited by zucchina 02-03-2012 21:50)

Stefi poate se sperie putin cand o atingi tu... Dar stiu ca ea e blanda..
Mihaela poate ar fi mai bine sa-l separe si sa-i dea mai putina mancare.. sau sa-i dea cu portia si dupa sa ii ia mancarea. Parerea mea.
(ma scuzati daca gresesc  :rusine: )
a si sa nu uit. La cel albastru nasucu i se face alb. Am observat azi big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,084

a incercat si sa ai separe dar atunci nu  mai mananca nimik....i-am zis sa il duca la un var de al ei ca are crescatorie de perusi dar nu vrea sub nici o forma... nici pe bari nu se mai urca sta jos langa mancare cred ca mananca si noaptea ca numai pe recipientul cu mancare doarme.

valibv wrote:
mihaela97 wrote:

In stilul asta cred ca va muri!
dar... am o idee sa-i separi. si pe cel obez sa-i pui mai putina mancare trebuie sa-l fortezi!

11,085

sad nu-i bine asa sad Dar de cat timp il are?
@spyke&yogy ce s-a intamplat?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,086

il are cam de 2 ani...dar a mai avut perusi si nici unul nu a fost obez...dr poate este si din cauza ca nu face miscare de loc hmm ptc ia ai da drumul  prin casa numai cand vine taicaso  1 data pe saptamana..dar fetita nu are nimik... :iubareti:

11,087 (edited by Iusty 03-03-2012 10:51)

Mihaela, nu e corect daca-i da drumul o data pe saptamana neutral ..sa fim seriosi. Trebuie sa stea macar 2 ore pe zi liber prin camera sa zboare..daca e lipsa de timp macar 30 de minute. Daca si mananca mult, nici nu face miscare..nu ma mir ca saraca pasare este obeza. De la obezitate pot aparea diverse complicatii..probleme respiratorii de exemplu. Solutia este miscarea si o dieta mai diversificata din fructe si legume..

Eu le dau perusiilor mei mix pentru perusi de la Vitakraft big_smile . Este foarte bun.

kammellia, si eu cred ca este mascul. Ca sa fim siguri, ne poti descrie culoarea ceromului..poate nu este ca in poza.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,088

Cum am mai zis.. mi se pare ca cea albastra are ceromul mult mai alb decat ultima oara cand am pus poze. Pun o pozica sa vedeti  :rusine:

-Marina-

11,089

ti-ai scos perusi afara yikes ..nu mi se pare mai albastru..nu prea se vede bine in poza tongue

11,090

Pai am zis ca mi se pare mai alb big_smile si i-am scos 10 minute cat am aerisit in casa ca aici e soare si frumos si cald

-Marina-

11,091

:rusine: mda scz..nu  am inteles bine...am crezut ca  ai scris  este mai albastru..mi se pare la feli de alb  :hihi:  :pup:

11,092

Da. Poate in poza e la fel.. dar serios ca in realitate e mai alb  smile

-Marina-

11,093

daca este mai alb ai 2 fetite .. wink

11,094

Cel galben e mascul..are ceromul roz dupa cate observ. Cel albastru, stii ce varsta are? hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

11,095

pffff.... eu nu mai stiu ce sa ma fac cu ai mei   hmm   iar nu au mai iesit de 3 zile si s-au facut mai rai. inainte ma apropiam de colivie,bagam mana inauntru fara probleme. spike se urca pe deget destul de repede... acum cand bag mana inauntru incep sa zboare , sa fuga de mana mea... daca stau un pic se calmeaza si urca din nou pe deget dar inainte nu era nevoie sa insist atat! simt ca inloc sa evoluam in relatia noastra involuam   sad  nu stiu ce sa fac? toate astea decand am reamenajat colivia oare sa o fac la loc cum era iainte?

f frumos roco   big_smile   si eu vreau ca ai mei sa se poarte asa. am mai vazut ceva la ei ieri yogy l-a cam certat (nu stiu de ce) pe spike si i-a cam tras cateva cioculete peste cap   :wow:  se poate sa fie in calduri? de acolo si comportamentul asta agitat? sa fie in calduri si neavand ciub...? cum ar trebui sa se comporte daca sunt in calduri?

11,096 (edited by Iusty 03-03-2012 14:54)

Vali, poti lasa colivia asa...se vor obisnui wink .

www.4animale.ro/pasari/papagali/reproducere/imperecherea-perusilor-comportamentul-in-perioada-de-reproducere

Iusti

11,097

Da Iusty. Cel galben are ceromul roz dar la nari are albastru. Eu stiu ca ar fi amandoi de aceeasi varsta asa a spus crescatorul.Aici mi s-a zis ca cel galben ar fi fetita.. si cel albastru e baietel si ar fi ceva mai mare decat cel galben.

-Marina-

11,098

Grupa mica-sedintza foto... :perusi:
La furat de morcovel... :perus:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0046.jpg
Bubu.
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0029.jpg
Love... :heart:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0091.jpg
:perus:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0095.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,099 (edited by Latifa 04-03-2012 23:12)

super frumosi :pup:

11,100

N-ai mai trecut de mult pe aici Ramona  :hihi:
Ce frumosi is :heart: sa-ti traiasca :pup:

-Marina-