11,051

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

a iesit pe usita  big_smile  si a si intrat singur  big_smile  nici nu stiu cand a intrat. poi nu am stiut de la inceput ce colivie sa iau si acum ce sa fac cu asta? si oricum nu o stric ci doar ii desfac un perete. se desface usor si la nevoie se poate pune la loc  big_smile  nici nu o sa se vada ca a fost dat jos.

11,052

anny1997 wrote:

Decat sa stricati 2 colivii mai bine luati una mare  hmm

Eu am stricate cele 2 colivii pentru ca mai am 2 mari smile)

11,053

Vali, nu cred ca a trecut o saptamana de cand am scris acel post..eu nu mi-am imblanzit perusii intr-o saptamana...infine.

Camicami, perusul verde este femela, destul de tanara, cred ca 4-5 luni. In schimb perusul albastru nu-mi pot da seama, are cerom de femela tanara, dar nu e pui. Nu are acele dungi pana la cerom, are fruntea alba + are cerculetul alb format la ochi. Deci cel mai probabil e mascul. Varsta n-o pot aproxima, dar are mai mult de un an..sau cel putin nu e pui. Cat despre fructe si legume, trebuie sa insisti. Nu esti singura care a trecut prin asta si singurele leacuri sunt rabdarea si insistenta tongue .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,054

din cate stiu,cel albastru are in jur de 10-11 luni,cel galben pare mai mic,dar nu stiu cat are.chiar sper sa fie pereche ............ :perusi:

11,055

cami cami , mi se pare mie sau perusul albastru are ceva la cerom , parca ar fi raie , scuze daca gresesc

Adaugat: 29-02-2012 22:48

puii mei fac de obicei excrementele maro-verzui , iar cand se usuca devin negre , ceea ce din cate stiu eu este normal , dar mai fac cateodata cate un cacatel de un verde mai deschis , asa mi se pare , nu se repeta , fac detul de rar asa , dar uneori ii fac , oare de ce ? sa fie vreo problema ? si de la ce ar putea unii cacatei sa ia culoarea aia de verde mai deschis , voua vi s-a mai intamplat? Sa nu va imaginati ca sunt un verde aproape de alb , nu stiu cum sa explic culoarea e umpic mai albicios decat ar fi normal

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,056

probabil e de la fructe sau alta hrana ocazionala din meniu...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,057

de la fructe nu este  , practic excrementul in sine are o culoare normala , numai ca pe o parte are asa ca o crusta albicioasa , eu ma gandeam ca e de la rosul zidului sau de la osul de sepie , dar mie si pe de alta parte s anu fie vreo problema , desi daca ar fi cred ca ar avea mereu culoarea aia

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

11,058

e normal .. smile) stai linistita, atata timp cat nu e diaree mult timp sau nu miroase nu trebuie sa iti faci probleme.

11,059

pai ideea e ca nu a fost diaree deloc , excrementul e foarte bine format numai ca e asa cum am descris mai sus

*(Stefi)

11,060

atunci nu ai de ce sa-ti faci griji. gainatul are trei componente: gainatul propriu-zis, partea aia albacare am uitat cum se cheama, si urina. iar culoarea gainatuluipoate sa difere in functie de mancare wink

11,061 (edited by mereana28 01-03-2012 17:57)

bun , m-ai linistit , pe puiuti stiu ca ii deranjeaza curentul , dar presupun ca nu si curentii de aer cald  de la calorifer  , nu-i asa?

off , cred ca v-am tampit cu intrebarile numai ca am fost toata saptamana ocupata si azi am fost in observatie si am stat dupa fundul lor toata ziua , si analizez tot , asta pentru ca ii iubesc foarte mult si vreau sa fie bine  :rusine:

*(Stefi)

11,062

cei de aer cald cu siguranta nu au de ce sa ii deranjeze. si eu am colivia oarecum deasupra caloriferului si nu am probleme cu ei.

11,063

buna ea este sisi (eu am cumparat-o ca si fetitza..sper ca si este  tongue )...am cumparat-o pe 5 decembrie..este o scumpa ...papa ou, mere, salata (cam orice inafara de morcovi..de care efectiv fuge...nu ii papa nici amestecati cu mar sau ou..nici cum, asta e nu ii place, nici noi nu mancam orice tongue )
am o intrebare..cam ce varsta are?
si avem o problema...nu zboara  sad m-am gandit sa nu se fi lovit la vreo aripa..dar isi intinde aripioarele...si zboara maxim jumatate de metru... parca nu ar avea destule pene pe aripi sa o tina sad..ce sa ii fac?

11,064

mie imi pare un puisor mascul ...

11,065

a fost micuta cand am cumparat-o...nu zbura deloc atunci, pentru ca nu putea...apoi a inceput si dadea o tura/doua de camera...dar acum decand a inceput sa naparleasca iar nu poate sa zboare sad...adica de exemplu colivia e pe dulap..si daca cumva prinde curaj sa decoleze de acolo...planeaza pana jos..dar ianpoi numai poate sa zboare sad

(sper in continuare ca e fetita)

11,066

pai daca naparlestetare e normal. da-i niste vitamine pentru pene. eu am patit asa la nimfe, am fost plecat 2 sapt timp in care au naparlit. le cazusera toate penele alea lungi din aripi si alea din coada. pur si simplu doar planau. dar in 2 sapt cu vitamine au putut zbura iar.

11,067

plicuri din alea de seminte vitaminizate pentru pene?? sau ceva de pus in apa?

11,068

de pus in apa. eu asta am folosito cu succes la nimfe. ieri am terminat sticluta si la perusi. pe langa asta eu le mai dau si seminte de alea de la vitakraft dar nu mereu. dar cele in apa le dau pana se termina sticluta. si tine cam 2-3 luni.... in functie de cata apa le pui.

http://homepets.ro/image/cache/data/JBL%20Papageno%201%20bn-500x500.jpg

11,069

Am si eu o intrebare voi ce mancare recomandati pentru perusi?
Ce seminte le dati?

11,070

eu le dau mei. defapt e un amestec luat din petshop dar in special mei plus seminte de cate ceva pe acolo. + fructe si legume

11,071

Eu le dau hrana pentru perusi de la Fiory. Sunt foarte multumita, semintele sunt frumos coapte si le place mult-mult de tot

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,072

eu le dau un mix de mei alb , auriu si rosu si ovaz de la verselle - laga , sunt multumita de seminte

*(Stefi)

11,073

Pentru perusei puteti incerca si mix-urile de la Padovan - Cocorite si Melody Mix. Sunt mix-uri complete si le plac foarte mult in general.  :perusi:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,074 (edited by anny1997 02-03-2012 14:26)

tongue Roco

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,075

sunt pereche wink asha are si coco ce romul :pup:  sa-ti traiasca

camicami wrote:

buna seara.desi nu am mai postat de mult,am urmarit forumul destul de des si m-a ajutat foarte mult in ceea ce priveste perusul meu.acum revin cu poze noi si as vrea sa stiu ce parere aveti,sunt pereche sau nu?si cam ce varsta au?la asta chiar nu ma pricep.si as mai avea o intrebare:ce sa fac sa manance si ei fructe si legume?le-am dat cam tot ce au voie,dar mananca doar patrunjel si foarte rar salata,atat,nimic altceva.va multumesc

Adaugat: 02-03-2012 16:14

este mascul foarte tanar.. sa-ti traiasca :sanatate:

kammellia wrote:

buna ea este sisi (eu am cumparat-o ca si fetitza..sper ca si este  tongue )...am cumparat-o pe 5 decembrie..este o scumpa ...papa ou, mere, salata (cam orice inafara de morcovi..de care efectiv fuge...nu ii papa nici amestecati cu mar sau ou..nici cum, asta e nu ii place, nici noi nu mancam orice tongue )
am o intrebare..cam ce varsta are?
si avem o problema...nu zboara  sad m-am gandit sa nu se fi lovit la vreo aripa..dar isi intinde aripioarele...si zboara maxim jumatate de metru... parca nu ar avea destule pene pe aripi sa o tina sad..ce sa ii fac?

Adaugat: 02-03-2012 16:15

eu o sa ai iau una mare cand o sa iau o cocuta  big_smile  la vara..dar oricum si varianta cu 2 colivi lipite este buna, :pup:  dar sa ai grija daca o legi cu sarma ceva sa nu ramana sarma sa se zgarie la gherute :k:

spike&yogy wrote:

:sanatate: multumesc miha  big_smile  vreau sa le mai iau o colivie si sa fac din doua una  big_smile ca nu am avut bani sa iau direct una mare  tongue

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori