Mihaela, nu cred ca este vreo problema.
Spike&Yogy, o sa-ti explic cum mi-am imblanzit eu perusii. La inceput i-am lasat cateva zile in pace..adica doar le-am facut curat si le-am pus mancare si apa..nu m-am atins de ei. Trebuie lasati in pace in perioada asta cand totul s-a schimbat..mediul, colivia, dintr-un grup mare de perusi se trezesc doar cu inca un perus in colivie etc. Apoi mi-am pus in palma mancare..si am stat cu palma cu mancare in colivie mult si bine, ore intregi, in fiecare zi (noroc ca era vacanta) pana a avut unul curaj sa vina. Apoi a venit si celalalt. Cateva zile le-am dat mancare in palma pana s-au obisnuit. Cand deja era ceva normal pt ei sa manance din palma mea, stateam cu degetul intins si-l apropiam incet de ei, pana ma lasau sa-i ating. Daca se fereau, imi trageam si eu degetul. Ei nu sunt constienti de faptul ca nu le vrei raul..trebuie sa le demonstrezi asta. Dupa ce ma lasau sa-i ating, ii mangaiam usor de picioruse. De aici e floare la ureche sa-i tii pe deget. Apoi incetul cu incetul m-au lasat sa-i mangai pe burtica. Deci gata, s-au obisnuit cu prezenta mainii in colivie, in teritoriul lor. Acum intervine o alta problema..sa se obisnuiasca cu mana si in afara coliviei..daca vrei sa-i atingi cand sunt pe colivie de exemplu, ei sunt tentati sa zboare, sa se fereasca de tine. Eu nu am facut altceva decat sa deschid usa de la colivie si sa tin palma cu mancare afara, langa ea. Ei au avut curaj sa iasa din colivie si sa vina sa manance din palma mea. Cateva zile am procedat asa pana cand s-au obisnuit. Acum vine chestia ciudata. Daca vrei sa te lase perusul sa-l pupi pe burtica..trebuie sa se obisnuiasca cu fata ta. Eu mi-am umezit buzele si mi-am pus mei pe ele..si ei au venit sa ciuguleasca de pe buzele mele
..s-au obisnuit cu fata mea si asa m-au lasat sa-i pup si asa s-au obisnuit si sa stea pe umarul meu. Daca ai trecut de acesti pasi, te-ai ales cu niste papagali prietenosi si buni de pupat
:heart: .
P.S: cand vrei sa-i obisnuiesti cu mana ta inafara coliviei, este de preferat sa alegi un spatiu restrans ca sa nu fuga de tine...cum am facut eu..pe pervaz..intre geam si perdea..caci am un pervaz generos.
Succes si nu uita, ai nevoie de rabdare :k: ...destul de multa.
Scuze ca am scris ditamai romanul, sper sa ai rabdare sa-l citesti
.
My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels
Jack and
Norisor :cry:....
Iusti :caine: :fluture: