Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
eu le dau patrunjel e jale cand le pun ))
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
eu le dau patrunjel e jale cand le pun ))
si eu le dau patrunjel si chiar mananca :perusi:
De unde aveti patrunjel proaspat pe zapada asta?
patrunjelul.. ;;) ..eu locuiesc la tara ..si am plantat intr-un ghiveci patrunjel.. :hihi: ..si coco papa direct din ghiveci :iubareti: :perus: :perusi:
se mai gaseste prin market-uri
acum cateva minute i-am pus lui coco o crenguta pe care sa stea si i-am dat jos barile..deja a incept sa o roada
patrunjelul.. ;;) ..eu locuiesc la tara
..si am plantat intr-un ghiveci patrunjel.. :hihi: ..si coco papa direct din ghiveci :iubareti: :perus: :perusi:
aha :hihi:
De unde aveti patrunjel proaspat pe zapada asta?
Anny eu luam de la bunica de la tara , acum cred ca nu mai are ca e prea frig , dar in preajma Craciunului cand am fost ultima oara pe acolo avea patrunjel in gradina , toata vara s-a chinuit sa prinda samanta si nu vroia sa rasara , si prin noiembrie a rasarit
anny1997 wrote:De unde aveti patrunjel proaspat pe zapada asta?
![]()
Anny eu luam de la bunica de la tara , acum cred ca nu mai are ca e prea frig , dar in preajma Craciunului cand am fost ultima oara pe acolo avea patrunjel in gradina , toata vara s-a chinuit sa prinda samanta si nu vroia sa rasara , si prin noiembrie a rasarit
Si eu am la bunica la tara, dar nu stau sa rascolesc in toata zapada
Oricum nu o sa-i dau lui roco patrunjel ca mi-e fricaa
de ce tie frica sa al lasi sa pape patrunjel? :bang:
Sa nu cumva sa pateasca ceva, patrunjelul este toxic dat perusului des, si mai bine nu risc Si in plus, trebuie sa fie foooarte bine spalat ca sa nu aduca boli pasarii, nu cum ii dai tu direct din ghiveci
, in fine eu nu o sa-i dau :ironic:
perusul meu papa patrunjel pe fiecare zi deoarece ghiveciul cu patrunjel este langa colivia sa si sincera sa fiu nu a patit nimic pana acum,..shi nu cred ca va pati ceva
:bang:
nu are nimic patrunjelu. chiar daca unii zic ca e toxic. bineinteles ca nu trebuie dat des. si inca o intrebare, in mediul natural sta cineva sa spele toata mancarea foarte bine? nu zic ca in captivitate daca se poate sa nu facem, dar nu cred ca trebuie chiar exagerat de acum.
da chiar ..cand am fost in vacanta de vara in bucuresti am vazut un perus albastru care se hranea cu frunze de cires..il avea cineva pe balcon la bloc..:D.. langa balconul meu si nu avea nimik..si sa nu mai zic ca femeia aceea ai punea frunzele cu tot cu crenga :hihi: :dans:
in mediul natural sta cineva sa spele toata mancarea foarte bine? nu zic ca in captivitate daca se poate sa nu facem, dar nu cred ca trebuie chiar exagerat de acum.
Perusii din salbaticie sunt cu muuult mai rezistenti la boli decat cei din captivitate :k:
Perusii din salbaticie sunt cu muuult mai rezistenti la boli decat cei din captivitate :k:[/q
eu stiu ca perusi in captivitate nu pot lua bolile chiar asha usor deoarece noi iubitori de animale nu lasam pasarile afara nici macar vara...in schimb in salbaticie ei stau afara tot timpul anului.. :bang: :ironic: si perusi din captivitate sunt la feli de rezistenti la boli ca si cei salbatici :hihi: ..dar acum nush..fiecare cu parerea lui :iubareti:
Aici te-as contrazice umpic , perusii din salbaticie sunt mult mai rezistenti ca cei din captivitate , ei au instinctul de supravietuitor mult mai bine dezvoltat ca cei din captivitate , si oricum daca scoti un perus de colivie vara , sau primavara umpic afara , e foarte sanatos pentru el : aer curat , soare , etc
Si sa iti dau in exemplu cat se poate de banal , vrabiutele din fata casei , care tremura de frig pe crengile golase ale copacilor , gandeste-te cat de rezistente sunt ca rezista noaptea la - 20 =de grade , daca le iei in casa , de mici , sau chiar si cand sunt mari nu stiu cat rezista , deci vezi diferenta dintre salbatic / domestic , pentru ca afara e viata lor , acolo isi au lacasul , plus ca perusii de colivie , mai ales daca sunt atasati de stapan preia din campul energetic al acestuia , si tot odata , daca tu esti racit / a posibil ca si micutul sa fie afectat cat de putin , animalele salbatice sunt animale rezistente , animale care cu greu se imbolnavesc , iar asta se intampla de multe ori cand acestea intra in contact cu omul , cum am zis cu vrabiuta in casa , pe cand cele domestice depind de noi oamenii, de aceia trebuie sa avem grija cu atentie de micuti , ei au devenit animale domestice care traiesc langa om , si au nevoie de acesta , bine asta nu inseamna sa ii cocolosim cu dezinfectanti si clor si spirt , parerea mea ca astea mai rau le fac , ca si noua de altfel , sunt substante chimice doar , eu daca e sa le spal ceva din colivie o fac cu pur , iar legumele trebuie spalate , iar apoi uscate , ca altfel chiar dam in iaree , mie mi s-a intamplat , noi trebuie sa le dam toata iubirea noastra si sa le asiguram conditiile , atata tot :pup:
eu cred ca cei din salbaticie se trateaza singuri cand ciugulesc ceva toxic[mananca argila daca am vazut bine prin documentare] + ca isi aleg singuri hrana benefica..pe cand cei din captivitate sunt dependenti de oameni[ce le dam aia mananca]
eu cred ca cei din salbaticie se trateaza singuri cand ciugulesc ceva toxic[mananca argila daca am vazut bine prin documentare] + ca isi aleg singuri hrana benefica..pe cand cei din captivitate sunt dependenti de oameni[ce le dam aia mananca]
asa e. am vazut si eu un documentar despre ara in care mancau argila. si spuneau ca tocmai pentru a contracara toxinele mancate din anumite plante.si sunt de parare ca pana la urma si micutilor, e in instinct, ce nu e bun nu mananca. e instinctul. pentru ca , hai sa dau un exemplu. orice pasare, animal de companie, tinut in captivitate, cand e perioada de imperechere, de unde stie cum sa se imperecheze? pasarile cum stiu cum sa cloceasca, cum sa aiba grija de pui, mai ales cle care au fost crescute la mana?
Bineinteles, nu zic ca nu trebuie sa avem grija de micutii nostri si sa le oferim doar cei bun. Dar asta nu inseamna nici sa se exagereze.
nu am mai auzit pana acum ca perusi se trateaza singuri in salbaticie :hihi: cum sa se trateze singuri...cand un perus este bolnav se vindeca singur :hihi: asta depinde de corpul perusului daca se vindeca sau nu ..daca este un virus ceva nu cred ca se trateaza singuri... in orice caz eu scot perusul pe ficare vara afara(in colivie bine-inteles) si chiar se bucura foarte tare.. :perusi: :iubareti:
Exact aleku , nu trebu exagerat in nici un sens , nici sa nu ii lasam de izbeliste , dar nici sa navalim asupra coliviei cu spirt , clor si alte substante , faza cu clocitul cred ca trebuie sa o stie orice pasare , doar e pasare
perusi mei stranuta cu mucozitati, oare sunt raciti? :wow: sunt vioi nu sunt zburliti mananca... ce ar putea avea? femela se tot scarpina in zona nasucului si apoi stranuta sau tuseste D-zeu stie. ce sa le fac daca au ceva? :ill: stateam de vb cu ei au stranutat si am simtit ca m-au stropit pe mana
sigur sunt raciti!..dute cu ei la veterinar si el ati va da vitamine si sigur se vor face bine :k: ..
nu se poate sa am atata ghinion! febra nu au cel putin eu nu-mi dau seama. l-am luat pe deget pe mascul (ca femela nu vine pe deget) si nu are piciorusele calde!! ai idee cam cat costa un tratament + consult...? stau f. prost cu banii
din pacate.
fa ceai de musetel..uda un prosop cu acel ceai caldut[nu fierbinte s]si pune-l pe colivie ca sa inhaleze perusii aburul acela]..
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus