10,827 21-02-2012 21:56
Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Rocco mi-a ciugulit din foaie cu tema, ieri seara.. trebuia sa ma duc la profa sa-i zic: .. Papagalul mi-a mancat tema ! '' :k:
My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)
10,828 22-02-2012 13:29 (edited by mereana28 22-02-2012 13:31)
Aseara dupa ce puii mei au intrat in colivie , le-am stins lumina , iar fetita mea devine foarte agresiva pe timp de noapte , mai ales ca nu vede mare , lucru , na , si mana mea o musca cu nervozitate , ceea ce nu face atunci cand ma vede , baietelul s-a urcat primul pe bara de somn , consacrata cei drept si inghesuita in coltul de sus al coliviei , pentru ca acolo si-au ales sa doarma , si e destul de ingusta cam - 20 cm , iar fetita , cum v-am spus irascibila pe timp de noapte i-a julit umpic ceromul , nu a fost sange sau ceva , doar e pielea luat de pe cerom , sa nu va ganditi ca in totalitate , e putin julita , cam de marimea narii
Na ei se mai cearta , as fi absurda ca in timpul zilei se pupa nonstop , se mai cearta pe jucarii sau pe aatentia mea , dar niciodata sa se raneasca , chiar ieri innainte de culcare am vazut cum baietelul o hranea pe fetita , apoi sau curatat unul pe altul , oare sa fie vreo problema cu julitura?
Gogosonul, inca parte din viata mea

*(Stefi)
10,829 22-02-2012 14:21
Rocco mi-a ciugulit din foaie cu tema, ieri seara.. trebuia sa ma duc la profa sa-i zic: .. Papagalul mi-a mancat tema ! ''
:k:
culegerea de mate a baiatului meu era pe birou..si pana sa vin din bucatarie..au ros din coperta :wis: super..nu??MEREANA 28 pentru ca nu vad noaptea pasarile se sperie asa ca nu-ti recomand sa pui mana pe ele pe intuneric ..sper sa nu fie ceva grav eventual da cu un pic de crema de galbenele
10,830 22-02-2012 14:56
anny1997 wrote:Rocco mi-a ciugulit din foaie cu tema, ieri seara.. trebuia sa ma duc la profa sa-i zic: .. Papagalul mi-a mancat tema ! ''
:k:
culegerea de mate a baiatului meu era pe birou..si pana sa vin din bucatarie..au ros din coperta :wis: super..nu??
daa, super
chiar daca are os de sepie tot ciuguleste din hartii astazi mi-a ros fiecare foaie din imprimanta
My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)
10,831 22-02-2012 17:06
oare sa fie vreo problema cu julitura?
Stai linistita, daca nu este rana deschisa sau nu a curs sange nu exista riscul de a se infecta. :k:
10,832 22-02-2012 17:47 (edited by mereana28 22-02-2012 17:49)
meniul de azi : aperitiv : galeria
:felul principal : perdeaua
:desert : varul de pe pereti
eu i-am vazut ca sunt inventivi dar nici asa , eu am galeria lipita de tavan si nu au putut sa stea pe ea si sa roada la perdea , asa ca , desteptii mei au gasit o solutie s-au agatat de perdea si au urcat pana la inelele de care e agatata , de m-am si speriat cand am intrat in camera , erau ascunsi dupa galerie , si stateau acolo unde e prinsa perdeaua , am vazut doar ca se misca perdeaua sus - jos , sus -jos , , si mi-a spus fratele meu ca sunt acolo , ce am mai ras de ei , sunt de neoprit , pe zi ce trece descopera ceva nou , ba mai mult se si curata acolo , a devenit un loc de joaca pe cinste :perusi:

*(Stefi)
10,833 22-02-2012 17:52
) si ai mei rod galeria
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica) 6 porumbei voiajori
10,834 22-02-2012 18:12
si ai mei stau cocotati asa..iar TIMI ca e mai mare se cam chinuie sa fie in ritm cu fetele..de varul de pe perete..ce sa spun??am pus poze pe forum parca..
10,835 22-02-2012 18:13
Se jucau si ei pititea
10,837 22-02-2012 21:18
Pai sa stii anny , nici daca ar vrea nu s-ar ascunde asa bine , iusty si ai mei tot in pliurile de la perdea stau

*(Stefi)
10,838 22-02-2012 21:25 (edited by Iusty 22-02-2012 21:28)
Sunt mortali :hihi: .
Stateam in pat cu laptop-ul. Aveam priza in partea opusa patului si din aceasta cauza firul de la cablul de alimentare statea putin suspendat in aer. Ce s-au gandit ei sa faca...sa se aseze pe firul de la cablul de alimentare si sa se roteasca in jurul lui . Popica statea suspendata ca un liliac..cu capul in jos. Cipy se invartea in jurul cablului de numa numa. Piciu era paralel :hihi: ..mai are mult de invatat de la cei mai in varsta, de la astia mai intelepti
.
:perusi:
10,839 22-02-2012 21:46
Stii vorba aia ? Cu cat innaintam in varsta ne duce minntea numai la prostioare , asa si cu ei Cei doi mai mari au mai multa experienta in viata cotidiana :hihi:

*(Stefi)
10,840 23-02-2012 00:09
Spike, poti sa incerci asa, dimineata sa le dai fructe sau legume, insa ce au mancat intr-o ora ok, ce nu, sa arunci! Multe fuce, de ex marul se altereaza daca sta mult timp si nu e ok. Sa nu exagerezi cu legumele si cu fructele sa nu faca diaree, si in niciun caz NU le combina ( de ex mere cu castraveti) penru ca atunci sigur o sa faca diaree! Poti sa iei de la petshop clema plastic pt hrana (ar trebui sa stie despre ce e vorba), acolo poti prinde foarte bine fructele si legumele. Dupa o ora le scoti din colivie si le pui mei.

Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata!

10,841 23-02-2012 01:04
ok multumesc shadowdinasty asa am sa fac. nu combin frctele inasa hal pana la urma nici noi nu mancam asa (mere cu castraveti)
10,842 23-02-2012 09:27
:bd: :bd: Vroiam sa va intreb daca voi va lasati micutzii sa-si faca baitza?? Eu nu le-am mai pus sa-si faca baitza de cand e frig...O doamna ce se ocupa cu :perusi: :perusi: mi-a spus ca nu e bine sa-si faca baitza in anotimpul acesta rece!
Acuma ma gandeam ca sa le pun sa-si faca baitza, ei sunt foarte curatei dar ma gandeam ca le e dor de o baitza :hihi: :hihi:
10,843 23-02-2012 09:56
Eu le-am dat si fructe si legume, si mai mult de o ora, si mai multe zile la rand si diaree nu au facut. Plus ca ei mananca cat au nevoie. Fiecare cum crede. La mine am avut cadita pusa zilnic dar au facut baita numai de 2 ori toata iarna. Plus ca au facut cand era cald. Si mi-a mai zis cineva ca daca pasarile incep sa se scalde iarna inseamna ca se incalzeste afara
10,844 23-02-2012 14:36
Ai vostri mai naparlesc? Cat mai dureaza ca numai pene si puf imi fac in casa :bang: ?
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:
10,845 23-02-2012 14:39 (edited by mereana28 23-02-2012 14:40)
ba da , de exemplu gogosica mea e innebunita dupa mar , si cand ii dau mananca pana se sparge , nu mai are nevoie de nimic altceva , baietelul e mai reticent cu fructele si legumele , dar ciuguleste si el , dar fetitei daca ii dau 2 zile la rand mar , a treia zi face diaree , am niste mere foarte zemoase , asa ca eu le dau o zi da , una nu , ca sa evitam chestii de genu , si azi le dau mar , maine nu le dau nimic , poimaine morcov , o luam prin rotatie , mai si amestec marul cu morcovul , apropo de asta , de ce zici ca nu e bine sa amestecam fructele cu legumele? bine nu combinatii gen castravete si mar , ca na , dar sunt unele care merg
Zucchina , ai mei au naparlit in preajma Craciunul , era casa plina de puf , si le-au cazut si 2 pene din coada si 2 din aripi , iar acum naparlesc din nou , dar vad ca mai mult schimba penele mari

*(Stefi)
10,846 23-02-2012 14:58
Ai mei au si puf si pene mai marisoare.. si tot asa de prin noiembrie-decembrie au inceput si nu s-au mai oprit
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:
10,847 23-02-2012 16:30 (edited by Iusty 23-02-2012 16:40)
Hmm..ai mei nu mai naparlesc ..cred ca au naparlit doar in perioada Craciunului. Acum daca le mai cade din cand in cand cate un puf :hihi: .
Eu tin fructele si legumele maxim 2 ore in colivie. Oul fiert nici o ora..pt ca are si un miros neplacut care impanzeste toata incaperea :bleah: . O combinatie pe care pot sa spun c-o adora si nu se mai satura de ea este oul fiert cu morcov ras. E bataie, si dupa ce se termina razboiul..am perusi cu burtile portocalii . Din nefericire pt ei, nu pot primi ou asa de des, doar o data pe saptamana. Dupa 3-4 saptamani fac o pauza de 2 saptamani.
Nu este bine sa faci combinatii din mai multe fructe sau din mai multe legume, nici din fructe si legume pentru ca pot face diaree.
10,848 23-02-2012 16:58
Nici eu nu am o regula dupa care le dau fructe si legume.
Micutilor mei le place foarte mult marul, asa ca le dau mai des si unori il combin cu putin morcov sau le dau mar cu biscuite
Eu le dau cam tot ce e voie pentru ei, ma refer la fructe si legume, mai fac ei fitze dar asa incet se invata.
Ou le dau o data pe luna :rusine: :rusine: si il termina in 5 minute
De cateva zile fetitza mea, pitica face un lucru pe care ma chinui sa-l inteleg...zboara pe dulap undeva in colt si sta catre geam si ,, striga,, continuuu :furios:
Nu se prea inteleg :perusi: :perusi: amandoi, fiecare cu treaba lui, ea merge dupa el, dar dansul se duce in alta parte sau se refugiaza la mine si cand ea are tentativa sa vina la mine unde e el, Roger zboara...Plus ca el a incercat de cateva ori sa o ,, pupe,, si ea nu vrea si sare pe colivie si se certa cu mine...
Nu stiu ce sa fac cu ei...el e printul meu si ma deranjeaza ca pana acuma nu s-a inteles cu nici o perusitza!!
Aseara chear glumeam si am zis ca in loc de o perusitza poate trebuia un perus :perus:
10,849 23-02-2012 18:10
coco de cand a inceput iarna tot naparleste.. :perus:
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica) 6 porumbei voiajori
10,850 23-02-2012 19:35
ai mai nu mananca nici fructe nici legume, ou inca nu le-am dat. nu stiu ce ma fac cu ei!!! aseara le-am dat si salata... degeba nu sunt intereseti nici de asta!!! ce sa fac acum sa ma apuc sa prind muste? :idee: