10,676

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

misterfoca wrote:

Am fost in 5 pet-shopuri si o farmacie veterinara dar din pacate nu avea nimeni bonchipur de la sera .Ce alt medicament imi recomandati pt perusulmeu,pt ca ,cred ca e infundat,adica sunt mai mult decat sigur,ca l-am vazut ca se mai scarpina la nasuc

10,677 (edited by Latifa 10-02-2012 22:23)

Si eu pt dezinfectarea custii folosesc apa cu clor, apoi clatesc cu apa clocotita..n-am avut nicio problema pana acum :k: .

Ancas, sper sa se faca bine..pana acum vad ca face ceva progrese :hihi: . Succes

Misterfoca, cel mai bine, daca nu gasesti Bronchipur de la Sera, ar fi sa ceri sfatul unui veterinar. Sigur ti-ar face o recomandare sau ti-ar da chiar el tratamentul.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

10,678

valibv wrote:

cu ce pot dezinfecta colivia?

oare mama lor in mijlocul junglei, de unde ia dezinfectant pentru colivie?

cred ca e suficient sa o speli cu apa calda.
tu iti dezinfectezi camera in care dormi cu clor sau cu alte substante? sau doar te multumesti in a da cu aspiratorul?

big_smile

10,679

littlebig wrote:
valibv wrote:

tu iti dezinfectezi camera in care dormi cu clor sau cu alte substante? sau doar te multumesti in a da cu aspiratorul?

big_smile

(off topic) Pai nu dai in camera cu vopsea?  hmm stergi praful?  Iar in jungla lor  smile nu stau in colivie si implicit nu au nevoie de dezinfectant pt colivie  :k:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,680

anny1997 wrote:
littlebig wrote:
valibv wrote:

big_smile

(off topic) Pai nu dai in camera cu vopsea?  hmm stergi praful?  Iar in jungla lor  smile nu stau in colivie si implicit nu au nevoie de dezinfectant pt colivie  :k:

am vrut sa zic:
oare mama lor in mijlocul junglei, de unde ia dezinfectant pentru cuib?

cand stergi praful este cu totul altceva decat a da cu dezinfectant.
iar eu in viata mea nu am sters praful de pe mobila cu clor  yikes  si sper sa nu ajug chiar asa maniac. oricum fiecare procedeaza cum considera necesar.

10,681

merge sa merg fara papagal la veterinar?adica sa-i zic ce are

10,682

:bd:  :bd: ]
Oare pitica mea poate zbura fara coditza??
Si eu zic ca e suficient sa speli colivia cu apa calda, nu are rost sa pui diferite substante neutral  neutral
misterfoca normal ca poti si fara papagal, dar e mai bine daca il vede medicul smile

10,683

Eu stiu ca apa calda chiar si cea fiarta nu distruge toate bacteriile...Valibv vrea sa dezinfecteze o colivie in care au mutit 2 pasarele  neutral ...nu este o colivie in care tine un papagal si vrea doar sa o mai curete umpic cu apa fiarta (zebrutele poate au fost bolnave)
Si cred ca este indeajuns sa ne mai dam cu parerea...el va folosi ce crede ca e mai bine  :bravo:
Bafta!  wink  :sanatate:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

10,684

atunci sa dezinfecteze colivia cu spirt...asha am dezinfecato si eu cand am mutat papagalul la zebruta in colivie:D :perusi:

ancas wrote:

:bd:  :bd: ]
Oare pitica mea poate zbura fara coditza??
Si eu zic ca e suficient sa speli colivia cu apa calda, nu are rost sa pui diferite substante neutral  neutral
misterfoca normal ca poti si fara papagal, dar e mai bine daca il vede medicul smile

:bd:  sigur va putea sa zboare fara codita :pup: eu cand l-am luat pe coco nu avea codita..si intr-o luna i-a cerscut  :perusi: codita  :hug: ..ce mai face pitica ta?

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,685

Misterfoca, cel mai bine e sa mergi cu perusul. Pune-l intr-o cutiuta mica (poti cumpara de la petshop cutiuta mica de transport, 1-2 lei) si baga cutiuta sub geaca sa nu ii fie frig. Veterinarul te poate ajuta mai mult daca vede exact ce are perusul.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

10,686 (edited by Latifa 11-02-2012 17:31)

Sau daca ai o colivie mai mica, il poti duce in ea. Sincer, e mai bine, pt ca veterinarul nu va fi nevoit sa-l ia pe micut in mana si astfel stresul e diminuat. :k:

Nu inteleg care este problema daca dezinfectezi colivia smile ..nu e asa de greu s-o speli cu putina apa si clor sau un dezinfectant special si apoi s-o clatesti bine..asa ca, de ce nu?

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

10,687

Eu dezinfectez colivia cu spirt, dupa care spal bine-bine cu apa cat de fierbinte. Din fericire pana acum nu am avut nici o problema.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

10,688 (edited by Iusty 11-02-2012 12:36)

shadowdinasty wrote:

Eu dezinfectez colivia cu spirt, dupa care spal bine-bine cu apa cat de fierbinte. Din fericire pana acum nu am avut nici o problema.

Si asa este foarte bine. Dupa parerea mea colivia trebuie dezinfectata periodic, deoarece pasarile isi fac treburile in ea, uneori se murdaresc si gratiile..si nu e igienic. Prefer sa stiu ca pasarile mele traiesc intr-un mediu curat.

Littlebig, perusii din salbaticie sunt MULT mai rezistenti decat cei din casa..nu se pot imbolnavi asa de usor..

Iusti

10,689 (edited by mereana28 11-02-2012 17:45)

venim si noi cu poze noi  si cu un os de sepie urias , cei drept cel mai mic de la petshop , stam amandoi la mami pe deget  :perusi:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,690

Ma bucur pentru tine Stefy  :heart: ai mei s-au smecherit  smile le-am facut curat si a scapat cel galben prin camera si dupa cateva minute s-a dus inapoi in colivie  :hihi: si cand sa inchid usita ii vad pe amandoi afara  smile acum cel albastru se joaca cu maneru de la colivie si se cearta cu el  smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,691

Stefi, sunt foarte draguti :heart: ..si osul ala de sepie mi se pare perfect. Eu gasesc numai piticanii pe care ai mei le dau gata foarte repede neutral .
Marina, ce ai mai facut cu perusul tau care are raie? hmm

Iusti

10,692

Pai are doar ciocul asa.. nu se intampla nimic.. am fost pe la farmacii dar n-am gasit.. Oricum eu il dau cu ulei si ii trec zgarieturile de pe cioc. Si o sa-l dau pana cand no sa mai aibe nimic.. Data viitoare cand merg acasa imi iau mai multe pentru ei.. ca aici ..

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

10,693

Aha..e bine daca tii situatia sub control. Vezi ca se poate ca micutului sa i se exfolieze ciocul..asta inseamna ca ori i se reinnoieste ciocul ori are lipsa de vitamine. Daca il hranesti sanatos si variat (fructe, legume, ou fiert) si ii dai si niste suplimente..atunci nu se pune problema de lipsa de vitamine. Inseamna ca se reinnoieste ciocul.
Unde mai exact sunt aceste zgarieturi?

Iusti

10,694

Problema e ca ei nu mananca deloc fructe sau chestii de genul... si ciocul e asa pe margini si mai ales in varf ca si cum ar fi ciopartit. Zilele trecute am vazut ca il avea un pic mai scurt( presupun ca la os il pileaza el  :hihi: )  big_smile
Am incercat sa le dau mar si in mijloc le-am pus seminte de-a lor.. dar nici nu s-au atins.. au stat aproape o zi nemancati .. Nu stiu cum sa mai fac . Am pus la incoltit niste mei si le-am pus in hranitoare sau le-am tinut in mana in cusca dar nimic..
Doar de semintele lor se ating.. Am cumparat si seminte de alea asa pe crengute.. nu stiu cum se cheama  big_smile Dar tot asa... nu se ating

-Marina-

10,695

da-le zilnic, lasa-le in colivie, si lasa-le si mancare de care mananca ei (nu-i forta prin infometare) pana la urma vor incerca si altceva...

10,696

Se prea poate sa i se reinnoiasca ciocul. Ciocul pasarilor, ca si unghiile, este un tesut viu si are o crestere continua..atat in lungime cat si in latime. Crapaturile superficiale in partile extreme ale ciocului sunt normale atunci cand acesta se reinnoieste.

In orice caz, avand in vedere faptul ca nu vor sa manance diversificat, trebuie sa insisti pana vor ceda si vor incepe sa guste din ce le dai. Pentru ca ei sa manance variat, trebuie obisnuiti de mici. Si de asemenea, trebuie sa le dai niste suplimente de vitamine neaparat (daca nu vor fructe si legume)..oricare..de ex Multivitaminico de la Padovan sau tot felul de vitamine speciale de la Vitakraft cu care le suplimentezi mancarea..nu le poti da doar mei..au nevoie de vitamine

Iusti

10,697

Cand l-am cumparat pe Roco anul trecut pana in Craciun, nici nu stia ce e ala morcov sau mar...o saptamana am avut rabdare cu el sa-l invat sa manance fructe si legume, dar degeaba.. neutral  pana intr-o zi cand faceam o salata de fructe( kiwi banana mandarina si ananas) si a venit pe mana mea punand cioculetul pe kiwi :k: , l-am lasat sa manance a mancat kiwi si mandarina  :heart: doamne in momentul ala parca imi sarea inima din piept de bucurie  smile  apoi ziua urmatoare mancam banana si cum m-a vazut el ca musc, a venit si el la bananuta :sanatate: . Mai devreme iam dat iaurt simplu (iaurt oly, 2% grasime), se murdarise peste tot, era asa simpatic  :heart:  :heart:  smile . Maine vreau sa ii dau rodie, ii face ceva rau rodia?  hmm

Incearca sa mananci si tu din fructul pe care vrei sa i-l administrezi perusului si el va intelege ca acela e bun-bun  :k:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,698 (edited by zucchina 11-02-2012 21:55)

Bine ca mancarea lor normala are si nu stiu ce vitamine prin ea( zic ei) Le-am luat si de alea pentru pene dar dadeau la o parte ce era diferit de seminte.. O sa le mai dau in continuare..
Aleku nu-i tin infometati  :wow:
Da Anny dar la mine is 2.. si nu-s asa de blanzi ca al tau.. deci e mult mai greu

-Marina-

10,699 (edited by Iusty 12-02-2012 15:07)

Alor mei nu le-am dat niciodata banana, nici iaurt, nici kiwi smile ..aoleu..mai am multe de incercat. Eu le-am dat doar mere, pere, piersica, pepene rosu, morcov, salata si cam atat hmm ...nu e bine. Trebuie sa le dau mai multe..

Adaugat: 11-02-2012 21:58

Azi am fost intr-un pet shop sa-i caut lui Cipy pereche. Ingrozitor yikes . Niste conditii oribile..majoritatea pasarilor erau bolnave sad ..mai erau cativa mai voiosi. Era un Ara tinut intr-o colivie minuscula, un Marele Alexandru care se uita la tine cu niste ochi de-ti venea sa plangi..mai era un Jako Marele Gri African foarte simpatic..ala era cat de cat ok..la rozatoare era mizerie si mirosea f urat :bleah: ...groaznic..mi-e mila de bietele animale sad

Nu stiu unde as mai putea sa merg sa gasesc o perusica neutral ..toate pet shop-urile pe care le stiam si in care aveam incredere s-au mutat..

Iusti

10,700

eu zic sa nu iei pe timp de iarna , conditiile sunt la fel si vara si iarna , numai ca iarna fiind frig e foarte posibil sa fie si bolnaavi , vara macar e soare si cald , si esti sigura ca nu sunt raciti

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)