1,026

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

eu mi-am luat perusul de la pet-shop si l-am invatat pe degent in 3 zile, se urca singur nu aveam treaba cu el, acum dupa 2 luni a inceput sa vorbeasca spune 3 cuvinte din cate am auzit eu "puiu", "puiu mic", "ham-ham" :k: conteaza cu il dresezi tu, dar si cat de curat este pet`shop`ul daca este unul murdar sigur perusul tau va murii in cateva zile neutral

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,027

OBlonda wrote:

Nu inteleg de ce vrei sa renunti la el.Tu ai renunta la primul copil sa faci altul ca primul e mut??
De aia nici nu vorbeste si e tacut.Pentru ca e SINGUR! Cu cine sa vorbeasca daca nu are pe nimeni cu care sa vorbeasca?
Ar trebui sa te gandesti intai la pasare, la nevoile ei, apoi la tine, la ce vrei tu.Perusii sunt animale sociale, dupa cum stii, traiesc cu sutele in salbaticie.Eu zic sa`i iei pereche si gata, ca unde mananca o gura, mai poate manca o a doua gura.Sa vezi ce triluri o sa ai prin casa, cand Azur o sa curteze femela.Eu sunt zapacita de cap! Am avut si mascul singur si era la fel, tacut.I`am adus pereche si incepuse sa`mi sparga timpanele.Sper totusi sa faci ceea ce mai bine pentru Azur, si sa nu`l instrainezi, sa`l schimbi ca pe un obiect vechi, pentru unul nou...Te`am pupat :pup:

OK multumesc mult.O sa-i cumpar pereche

Adaugat: 05-07-2009 22:10

smire wrote:

eu cred ac azur nu ciripeste pt ca nu ii vorbesti....ia pune-i alti perusi d p you-tube...sa-l auzi apoi...unde il tzii?stati in aceeasi camera sau e uitat undeva pe balcon sau pe hol????daca iti iei altul,asta nu inseamna ca ala va fi mai destept sau k o sa vorbeasca.....e decizia ta....depinde ce vrei....daca vrei sa ciripeasca,ia-i pereke si sigur o sa-i auzi....daca vrei sa-ti dea atentie,sa va jucati si sa iinvete sa vorbeasca,atunci nu-i lua pereke inka................

nu e vorba ca pet-shop-urile ar fi murdare...ci de faptul ca acolo nu sta nimeni de vorba cu papagalul,nu-i da atentie......dc il iei de la crescator,in general,ala ii acorda atentie,uneori il si dreseaza....dar la pet-shop papagalii sunt lasati in legea lor...angajatul  le skimba hrana si le face curat,atat......as vrea sa aud de la cineva de pe site k si-a luat un perush care a stat 4=5 luni la pet-shop si ca acuma e bland si vorbitor...

Bun,e o poveste mai lunga dar...
pe azur l-am primit de la o fata care avea mai multi perusi dar nu le prea dadea  atentie.lui azur ii vorbesc,ma joc cu el,fac tot ce pot dar el se poarta cu mine de parca as fi ultimul om de pe pamant...,i-am pus si filmulet de pe you-tube tot tacut e.

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,028

Moni, nu trebuie sa te dai batuta. E foarte simplu totul. Iubeste-l, vorbeste-i si nu te astepta la nimic din partea lui. Crede-ma ca vei primi insutit inapoi! Poate e trist ca acolo avea cu cine vorbi. Poate era atasat de fata de la care l-ai luat si ii simte lipsa. Fa in asa fel incat sa nu mai fie trist. Pentru ca e trist. Nu exista perush care sa nu-ti "sparga timpanele", vorba Alexandrei! smile Nu renunta la el, crede-ma ca se poate. Si-ti dau un exemplu: Ricky al meu.

Cand ne-a fost adus statea cu ciocul numai in oglinda si nu scotea un sunet. Cand i-am dat drumul din colivie nu putea sa zboare. I-am scos oglinda si i-am dat libertatea pe care o aveau si ai nostri. Vreau sa-ti spun ca acum e un mare strengar. E primul care ciripeste dimineata cu prima raza de soare. Si-si starneste si pe ceilalti. Iar daca te scoli si te uiti spre colivie, tace si-l lasa pe Elfie sa ciripeasca in continuare, ceva de genul: nu sunt eu, Elfie canta. smile Sunt niste dragalashi! :heart:

Asa ca, nu-l da pe Azur. I-ai o pereche si o sa vezi ca o sa se transforme radical. Numai bine!

Adaugat: 06-07-2009 11:46

Am si eu o veste nu chiar asa de buna. OBlonda, presupunerile tale in legatura cu starea Cocutzei mele s-au adeverit. Am vost ieri la medic cu ea, pentru ca tot are o umflatura in zona cloacai si nu stiam ce se intampla. Ei bine, are hernie... :cry: Ea e foarte vioaie si activa si din cauza asta mediucul mi-a zis ca o sa ne vedem doar daca se simte rau.

Mi-a mai zis ceva ce cred ca ar trebui sa stiti si voi (sau sa auziti inca odata): perushii se streseaza repede, de aceea nu se recomanda nici un fel de interventie decat daca este absolut necesar. Mi-a zis ca poate din cauza asta sa-ti moara chiar inainte sa-i poti face ceva. De aceea, nu se fac injectii la perushi decat foarte rar. Asa ca, atentie cu medicii care se reped la seringa!!!

Toate cele bune si multa sanatate frumoshilor vostri!

Adriana

1,029

imi pare tare rau Elfie pt micuta :cry:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,030

of, ce rau imi pare... :cry: E foarte grav si se intampla foarte des femelelor ce au greutati la depunere...
Cu o ingrijire potrivita, si stiu ca o are ca e pe maini bune, va mai trai in jur de 1 an-2 ani...Problema e ca nu exista tratament, iar moartea este inevitabila, mai devreme sau mai tarziu, depinzand de organismul perusului si de mediul in care traieste.Mult succes cu micuta si sa dea Domnu` sa`i faci viata fericita,cat o mai are ea.. sad

>>>>Alexandra<<<<

1,031

ELFIE.nu pot sa cred ,ca se intampla asta cu fetita ta. eu zic sa fii tare si poate se va face bine cu ajutorul lui Dumnezeu. sa vezi ca toate sunt de Sus. speranta moare ultima. o sa fie bine ai sa vezi.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,032

Imi pare foarte rau pt elfie.....Ii doresc insanatosire grabnica

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,033

Va multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine! Singurul lucru pe care-l vreau acum e sa fie fericita si vioaie. OBlonda, ai dreptate, nu exista tratament. Medicul mi-a zis ca se poate interveni chirurgical dar doar in caz de mare urgenta. Perushii sunt foarte sensibili. Pana una alta ma bucura faptul ca este sanatoasa, cu exceptia herniei, e foarte jucausha si prezenta si ne lasa s-o rasfatam si s-o pupam. Ce sa facem? Mergem inainte...

Adriana

1,034

piticotul meu, suparat putin ca l-am trezit :nani:

1,035

Ce dragalas e!

1,036

e un perus tare frumos...... :pup:

I love animals :heart:

1,037

merci frumos :pup: :heart:

1,038

Lunea viitoare imi mai iau un perus :heart: :heart:
Imi dati  vreun sfat pentru ce culoare?

1,039

te sfatuiesc sa-l iei de varsta apropiata cu celalalt, sa fie de sex opus si,de preferat, tot cam aceeasi culoare....
eu am fata verde cu galben si baiatul albastru cu gri.....am vazut niste pui iesiti din combinatia asta si nu prea aveau coloritul frumos...erau albastru cu verde si cu alb.....mai bine ii iei perekea cu acelasi colorit...or sa iasa pui frumosi
sa il iei pe ala mai vioi si care sta sus,pe batz, nu pe fundul coliviei....Sanatate si rabdddaarrreeeeeee!!!

yoyo

1,040

poze noi cu Bella,cu Cipy voi avea putin mai incolo tongue

1,041

Ok multumesc!

1,042 (edited by Iusty 12-07-2009 16:51)

Pun si eu cateva poze cu perusii mei big_smile

Adaugat: 12-07-2009 17:30

1. Cipy si Popica
2. Cipy
3. Popica

...pe colivie

Adaugat: 12-07-2009 17:33

1. Cipy si Popica pe galerie
2. Popica si Bella

Adaugat: 12-07-2009 17:40

1. Bella
2. Popica si Bella

Adaugat: 12-07-2009 17:46

1. Bella si Popica
2. Bella si Popica

Adaugat: 12-07-2009 17:48

1. Cipy
2. Toti trei: Cipy, Popica si Bella (si salata verde smile )

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,043

sunt superbi...... :bravo:

1,044 (edited by Iusty 12-07-2009 19:57)

Merci... :heart: :pls: Si ai tai sunt foarte frumosi :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,045

f frumosi...mai ales bella...e deosebita

acuma am pozat-o si eu pe yoyo...dormea lata,intinsa pe batz....n-am mai vazut-o dormind asa...s-a trezit de la blitz si s-a miscat un pic....

yoyo

1,046 (edited by Iusty 12-07-2009 19:59)

Ce draguta e...asa doarme Popica mea, dar nu pe bat...am o oglinda cu o trocuta mica...acolo doarme smile

Iusti

1,047 (edited by iloveanimals 12-07-2009 21:42)

super :heart: smile probabil doar fetele dorm asa smile Snowy al meu nu doarme intins pe bat, el doarme intins doar cand este la mine in brate :heart:

1,048

va voi pune 2 poze..care cred ca nu pot descrie bucuria care o simt acum in cuvinte.

1,049

wow! :wow: Sa`ti traiasca minunatia aia mica! Ei, ce ti`am zis eu?? E asa cum am zis mai demult? tongue

>>>>Alexandra<<<<

1,050

super :heart: 4 oute ai? big_smile sa`ti traiasca micutii :bravo: