10,426

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

zucchina ai niste  :perusi:  :perusi: superbiii
o pereche minunata...zic eu  wink  wink Sa te bucuri de ei si ai parte de dragostea lor.
Ca toti ceilalti conteaza sa fie sanatosi si sa se inteleaga intre ei si tu sa te poti bucura de ei si de tot ce fac.
Sa stii ca de cate ori am o zi proasta si nu ma simt bine cand il aud pe Roger al meu cum povesteste si canta imi trece orice...asa ca eu cred ca iti voor face zilele mai frumoase wink  :perusi:  :perusi:

10,427 (edited by Latifa 30-01-2012 23:11)

perus sau perusa mai de mult ati spus ca e perus! acuma?
Va intreb ptr ca i sa schimbat putin culoarea de la nas big_smile!

valibv wrote:

nu se vede prea bne in poza da in juru
' narilor are putin alb !:D

10,428

Multumesc  :pup: Important e sa fie sanatosi :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,429

valibv wrote:

valibv wrote:

Mascul  :k:   :pup:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

10,430

Si eu tot asa zic Vali, e mascul.

Roro esti parte din sufletul meu!

10,431

Auziti am un papagal de 4-5 luni pot sa-i iau o fetita?Ca eu am citit ca e prea mic

10,432

Eu cred ca poti sa-i iei pentru companie .. dar ca sa inceapa sa faca oua e prea mic.. Sper ca nu gresesc cu ceva.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

10,433

nu gresesti cu nimic MARINA...prezenta unei fetite ii va tine de urat chiar daca se vor imperechea mai tarziu..cand va fi el mai mare [cand va trece de 1 an]..sper sa gasesc si eu un raspuns la o problema....poate o perusa care nu a avut pui niciodata sa hraneasca puii[de 1 saptamana] a altei peruse[care a murit iar masculul o hranea numai pe ea nu si puii]???stiu ca este si varianta hranirii la mana dar s-a considerat ca este mai bine pentru micuti sa se incerce macar aceasta idee ..posesoarea micutilor i-a hranit cu paine si biscuiti maruntiti si muiati in apa...i-am spus ca e bine sa le dea mei decorticat prin rasnita ,galbenuys fiert tare muiate in iaurt sau apa calduta :cry:   ce se poate face??ce e mai bine??

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,434

niste poze cu noi , asa in spritul vremii de afara  big_smile

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,435

ce scumpi is Stefy  :heart:

-Marina-

10,436

Salutare tuturor...vreau sa aflu o informatie...daca stie ciceva in ce perioada a anului depun perusii oua :ou: ...Multumesc  :k:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

10,437

apa plata sau apa fiarta? pentru perusi

10,438

valibv stiu ca cineva de pe forum mi-a zis ca ii da apa plata

-Marina-

10,439

valibv wrote:

valibv wrote:

eu cred ca este fetita;)

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,440

Eu tot nu inteleg.... a mea fetita tot umbla prin cuib, sta pe acolo iese, intra. Dar pe al meu baietel nu-l lasa mai departe de gura cuibului. Deci nu-l lasa sa intre acolo, il caraie, sasaie, il bate. Il lasa doar sa o alinte , sa o pupaceasca, sa-i dea papica. dar atat. In rest nici sa nu-l prinda ca intra dupa ea in cuib... stie careva d ece? ce inseamna asta ?

10,441

mihaela97 wrote:
valibv wrote:

valibv wrote:

eu cred ca este fetita;)

:pup: sper nu stiu dc toata lumea zice ca e baiat:|
si  medicul veterinar la care am fost cu alt perusi a zis ca e fetita smile

10,442

aleku wrote:

Eu tot nu inteleg.... a mea fetita tot umbla prin cuib, sta pe acolo iese, intra. Dar pe al meu baietel nu-l lasa mai departe de gura cuibului. Deci nu-l lasa sa intre acolo, il caraie, sasaie, il bate. Il lasa doar sa o alinte , sa o pupaceasca, sa-i dea papica. dar atat. In rest nici sa nu-l prinda ca intra dupa ea in cuib... stie careva d ece? ce inseamna asta ?

Deci...in uneelee cazuri felela acepta masculul si in cuib (cazuri mai rare), iar cazul al II-lea este acesta in care te afli tu ...si eu (femela nu acepta ca masculul sa se amestece in treburile ei). Deci nu iti face griji pt ca este foarte normal.
:sanatate:

10,443

pai ideea e ca din ce am citit pana acum, actul imperecherii, la perusi, se desfasoara in cuib smile, daca ea nu il primeste inauntru.... atunci ce se intampla ? smile))

10,444

valibv wrote:

apa plata sau apa fiarta? pentru perusi

Cel mai bine le dai apa plata Vali, e mai sanatos si mai sigur.

Roro esti parte din sufletul meu!

10,445

aleku wrote:

pai ideea e ca din ce am citit pana acum, actul imperecherii, la perusi, se desfasoara in cuib smile, daca ea nu il primeste inauntru.... atunci ce se intampla ? smile))

la prietena mea..s-au imperecheat pe colivie   :wow: ..dar cei care nu au cuib unde se iubesc???

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,446

eu stiu ca daca nu le pui cuib nu se inmultesc. si mama a avut perusi cand era mica cativa ani, si nu au facut pui desi avea mai multe perechi :-?? si am mai auzit si din alte parti treaba asta :-??

10,447 (edited by Latifa 02-02-2012 03:49)

...faza cu imperecheatul in cuib...nu o stiam...ce cred eu este ca perusi tai s-au imperecheat deja...iar femela intra mai mereu in cuib ca sa pregateasca locul pt depunerea outelor si apoi pt puii e ... :idee:

Am mai pus intrebarea asta dar nu am primit raspuns  big_smile
Stie cineva daca perusii au o perioada in care depun ouale? si care ar fi aceea...:D
Multumesc!
:sanatate:

10,448

puii mei rod cam mult la osul de sepie , e ok , sau nu e bine sa faca exces , sau le face bine?  :perusi:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,449

Auziti  am auzit ca e mai bine sa-ti iei pasari de la crescatorie?Stie cineva vreo crescatorie de perusi in Bucuresti sector 4?

10,450

mereana28 wrote:

puii mei rod cam mult la osul de sepie , e ok , sau nu e bine sa faca exces , sau le face bine?  :perusi:

Din ce stiu eu este ca papagali rod din osul de sepie cand au nevoie de anumite vitamine si in special in peroada de depunere a oualelor si probabil si cand sunt pui
Sa iti creasca sanatosi si pupi pe cioculete wink  :perusi: