10,376

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Ce ma amuza astia ai mei  :hihi: Azi cea albastra a iesit singura din colivie si cel galben era cocotat sus.. el intra mai greu.. si ea a intrat in colivie si a vazut ca nu intra nici el a iesit si ea inapoi afara  smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,377

mereana28 wrote:
rowena wrote:

Copilasul din ultima poza e baietel

si cealalta e fetita? :pls: cea din a doua poza  :pls:

Nu prea pot sa-mi dau seama pt ca nu se vede bine. Vezi daca poti sa-i prinzi intr-o poza mai de aproape cand ii lasi sa se joace amandoi

Roro esti parte din sufletul meu!

10,378

scuze , am incurcat , cel din a doua poza e baietelul , si e unul si acelasi cu cel din ultima poza , si are nasul roz , cea din a treia poza intrebam daca e fetita ( in pozele 1 , 2, 6, 7 , 9 e baietelul , iar in 3,4,5,8 e fetita) scuze ma incurcasem oricum o sa incerc sa revin cu poze mai concludente , dar acum ca am lamurit greseala ,ce zici?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,379

mereana28 wrote:

scuze , am incurcat , cel din a doua poza e baietelul , si e unul si acelasi cu cel din ultima poza , si are nasul roz , cea din a treia poza intrebam daca e fetita ( in pozele 1 , 2, 6, 7 , 9 e baietelul , iar in 3,4,5,8 e fetita) scuze ma incurcasem oricum o sa incerc sa revin cu poze mai concludente , dar acum ca am lamurit greseala ,ce zici?

Stefi, ai dreptate, in pozele 3, 4, 5 si 8 este fetita. Felicitari, esti mandra mamica a unei perechi frumoase de perusei dulci. Mai vreau sa iti dau un sfat: dupa penaj, mi se pare ca le-ar trebui administrate niste vitamine. Sa nu te sperii, ca nu e nicio problema, asa se intampla in perioada de iarna. Ce fel de mei le dai tu?

10,380

noi cam suntem in perioada de naparlire , si chiar azi am inceput niste vitamine pentru pene , intr-adevar suntem cam zburliti si ne cad penele , dar rezolvam noi , le dau un mix de mei alb , auriu si rosu si ovaz , , pe punga de mei scrie :"budgie classic"

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,381

mereana28 wrote:

noi cam suntem in perioada de naparlire , si chiar azi am inceput niste vitamine pentru pene , intr-adevar suntem cam zburliti si ne cad penele , dar rezolvam noi , le dau un mix de mei alb , auriu si rosu si ovaz , , pe punga de mei scrie :"budgie classic"

Sfefi, daca poti, ar fi bine sa le iei mix-ul Cocorite de la Padovan si Melody-mix tot de la Padovan. Sunt meniuri cu tot ce le trebuie lor si le plac foarte mult. Iar in perioada de iarna e bine sa le dai vitamine 5 zile consecutiv in fiecare luna. Vara nu mai trebuie sa le dai vitamine pt ca isi iau ei din fructele si legumele pe care le mananca.

10,382

Speriatii mei ..  :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

10,383

iiiii:X sunt super frumosi.. :heart:  :perus:  :perus:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,384

Frumosi ! Cate luni are femela ? Pare destul de tinerica.

10,385

pai sincer nu stiu acum.. cand i-am luat in septembrie zicea ca are 3 luni.. adica amandoi aveau 3 luni .. deci acum trebuie sa aibe vreo 8 luni nu?

Adaugat: 29-01-2012 15:38

stai asa ca acum mi-am dat seama  smile vorbim de cea albastra nu? deci am pereche? baiat si fata?  :heart:  :heart: (scz de dublu post )

-Marina-

10,386

Nu de cea verde. Cel albastru este masculul ! smile

10,387

smile iar is in ceata  smile Pai ele sunt mai tacute... cel galben canta de zor.. cel galben are la mari un alb spre albastru.. iar ea la fel... nu stiu ce sa mai cred  :hihi: dar cel galben e mai mare decat cea albastra :-? si cand le dau drumul prin casa ala galben merge dupa ala albastru..

-Marina-

10,388

asha este si baietelul meu albastru mai deschis la ciocule:))..si eu zic ca este baiat..dar cei de aici spun ca este fetita:))..Cum naiba sa fie fetita cand al am de aproape un an..si cine stie cate luni avea cand lau  adus la pethop:)) :perus: oricum eu il iubesc asha cum este.. :heart:  :heart:  :hihi:  :pup:

Adaugat: 29-01-2012 16:43

eu cred ca ai tai sunt pereche :heart:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,389

Nu pot sa fac poze mai de aproape ca is speriati rau.. dar o sa incerc.. sa va mai dati cu parerea. Sper si eu sa fie pereche  :hihi:

-Marina-

10,390

Este vre-o problema daca tin doi perusi de acelasi sex in colivie.Ca am un perus de 5 luni si vreau  sa mai iau inca un perus.Si am citit ca e prea mic pt imprechere.

10,391

nu este nimik;) am avut si 3 perusi 2 baieti si 1 :perus:  fata si nu sau batut baieti pe fata..si in general baieti sunt mai rautaciosi :perus:

10,392

Marina nu prea vad bine nasucul in poza , dar mie mi se pare ca cea albastra e fetita , cel putin eu asa vad nasucul alb cu foarte putin bleo , la baietel imi pare mai roz nasucul , dar daca zici ca e bleo , ar putea fi si el fetita , sunt altii si mai priceputi pe forum decat mine care is pot da cu parerea ,, eu asa am observat , si mihaela...baieteii saracii de ei nu sunt cocosi , ei nu sunt asa de aprigi ca fetitele , de aceea se spune ca e de preferat sa iei 2 baietei , sau pereche , caci 2 femele s-ar cam batea , acum depinde si de caracterul fiiecaruia , nu e regula , de exemp[lu danna are 2 fetite si un nimf si din cate am inteles eu se inteleg bine  smile

*(Stefi)

10,393

cool

zucchina wrote:

Speriatii mei ..  :heart:

Marina, pe cel galben nu il vad bine, dar cel albastru este baietel!

10,394

am zis eu ca sunt altii si mai priceputi ca mine  :rusine:

*(Stefi)

10,395

Imi cer scuze ca mai pun odata pozele astea .. dar altele nu mai am cu ei asa clare sa li se vada ciocul.. si pozele is puse undeva pe la pagina 454.. cam asa ceva..

-Marina-

10,396

Dupa cum spuneam exemplarul verde cu galben este femela iar cel albastru este masculul !

10,397

Imi pare rau ca nu's asa clare imaginile

-Marina-

10,398

sunt pereche :heart:  :perusi:

albastru mascul verde cu calben femela.. :heart:  :hihi:

10,399

acu le-am mai facut cateva poze

-Marina-

10,400

Inclin sa fiu de aceeasi parere cu beginner. Inca o poza cu galbiorul, mai de aproape ar fi bine-venita ca sa fiu sigura dar, din poza de mai sus, cam asa ar reiesi: cel albastru e baietel, cea galben/verde e fetita. Si, da, la perusi femela urmeaza masculul in activitatile lor zilnice. Am avut si eu femela care era mai mare ca dimensiuni decat masculul, acesta nu e un criteriu, depinde. Cat priveste varsta, cred ca baietelul e putin mai mare decat fetita, pt ca ea are inca ochii negri.