9,626

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Cum spunea Misu,exista deja un topic dedicat lor.Si aici e forum nu chat sa ti se raspunda instant.Daca nu pot zbura si sunt inca asa mici mai ai de asteptat pana la a-i putea imperechea.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,627

ok ok..Cum spuneti voi..

9,628

Ehh..nu-i sariti omului in cap.. poate a fost grabit si din neatentie nu a observat topicul despre perusi. Apropo de acest subiect, cauta pe site , din cate imi amintesc era un articol. big_smile  Eu din cate am inteles (daca am inteles bine)  de pe la 8 luni  se pot dar perioada cea mai fertila este la 1 an sau cam asa ceva :perus:

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug:

9,629

mersii ionutzz

9,630

alexander5 wrote:

si eu am 3perusi 2 fete si 1baiat.au vro 3saptamani ..si nu pot zbura..eu i-am luat pnt inmultit dar tre sa astept..si stau pe degetu meu..sunt foarte blanzi..si mai am si un ppagal micul alexndru e foarte salbatic...si rau

din moment ce nu zboara inseamna ca sunt foarte mici , deci sa nu te gandesti ca se vor imperechea in urmatoarele luni de zile , acum depinde si de ei , si de spatiul pe care il au , si oricum acum ocupate de imblanzitul lor , lasa imperecheatul pentru mai incolo

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

9,631

:nimfa: AM si eu niste perusi dar sunt cam micuti si eu i-am luat sa se imperecheaza...si nu stiu ce sa fac sa dau perusi sa iau o pereche  buna da fakut pui..sau direct o pereche de ninfe?

Sau sa astept dupa astai 1 an?  :grey:

9,632

alexander5 wrote:

:nimfa: AM si eu niste perusi dar sunt cam micuti si eu i-am luat sa se imperecheaza...si nu stiu ce sa fac sa dau perusi sa iau o pereche  buna da fakut pui..sau direct o pereche de ninfe?

Sau sa astept dupa astai 1 an?  :grey:

astepta dupa ei 1 an , iti zzic eu , merita! in primul rand pe adulti nu vei mai putea sa ii imblanzesti asa de usor , si faptul ca ii vei vedea cum cresc(mie una imi place mai mult sa ii cresc eu) , si ce daca astepti un an , asta doar daca nu vrei pui in viitorul apropiat.Ideea e ca si daca iti iei niste adulti nu ai garantia ca se vor reproduce , ei la un an sunt apti pentru asta .Lasa perusii , sunt mult mai simpatici ca nimfele , iar dupa cei adulti s-ar putea tot un an sa astepti , pana se acomodeaza , sa nu crezi ca daca st adulti se vor imperechea la comanda

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

9,633 (edited by dana1 09-10-2011 10:40)

ALEXANDER..nu inteleg de ce te grabesti sa-i imperechezi asa de curand?  vrei sa vinzi puii sau sa-i vezi cum cresc de mici?..iubeste-i pentru ca ii ai ..nu pentru ca se vor imperechea candva..daca vrei nimfe..banuiesc ca le vrei tot pentru imperechere..cam ciudat mod de a lua un animal de casa[numai pentru reprodus]..eu am 2 femele perus si un mascul nimfa..ii iubesc pentru ca-i am ..nu pun accent pe latura reproductiva..mai gandeste-te..si iubeste-i asa cum sunt....P.S..incearca sa nu deschizi topicuri separate..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,634

alexander5 de ce deschizi continuu subiecte aiurea?! ai avertisment! inceteaza sau vei primi ban!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

9,635

sunt de acord cu dana.Bucurate de ei acum , sunt mici si ai posibilitatea sa ii imblanzesti usor , sa stii ca o sa ai parte de multe bucurii cu ei, dar asta daca ii ai de micuti , caci altfel iti va fi mai greu sa cooperezi cu ei caci , na fiecare cum se formeaza .Oricum o sa ajunga ei si la imperecheat , desi nu asta ar trebui sa fie motivul pentru care i-ai luat.Oricum daca vrei nimfe , faci cum vrei , eu zic sa nu ii dai pe acestia doi , gandeste-te de doua ori inainte , e ca si cum tu ar fi fost adoptat si dat inapoi din diverse motive , pune-te umpic in locul lor...

Adaugat: 09-10-2011 12:23

voi cum le dati morcovul la ai vostri ? la mine nu vror sa se atinga nici de morcov , nici de ou , imi puteti recomanda niste combinatii in care sa fie inclus si morcoviorul , sau outul , ca am auzit ca trebuie si alceva inafara de seminte

*(Stefi)

9,636

pai dai la razatoare morcovul si oul fiert si il amesteci...poti sa  mai adaugi acestei retete si alte legume......eu de exemplu am pus 3 oua 2 morcovi o telina 1 ardei gras 1 dovlecel o sfecla rosie....si am pus-o in portii mici la congelator.....si o scoti cu 2 ore inante sa le o dai sa se incalzeasca si are foarte multe vitamine....acum tu trebuie sa ii ajuti sa gust macar ca dupaia o sa le placa ...e greu pana le da de gust
sper ca ti-am fost de ajutor

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

9,637

Pentru adevaratii cunoscatori...

Eu sunt fericita posesoare a 8 oua de perusi. Numai ca astazi am avut o problema...perusica mea a cam stat pe afara, a avut chef de zburat toata ziua, a mai intrat in cuib in inspectie mai mult. Primul ou a fost depus pe 8 septembrie si ar cam fi timpul sa iasa ceva din ei de-acum...dar in acelasi timp ma intreb daca nu cumva a abandonat cuibul...si daca da, pot sa fac ceva sa o conving sa stea pe oua in continuare?

Astept raspuns rapid...va rog.....

Adaugat: 09-10-2011 17:18

Va arat o poza cu outele fericitului cuplu. Sa va bucurati si voi cum ma bucur si eu de ele...

9,638

sper sa fie totul bine si sa poti face poze si la puisori.. :ok:

9,639

Salutare. de 2 zile , pe langa motatele mele si`a mai gasit locul si un Bubutzu, u  perusel mic, frumos si bland. Problema e ca are o mica problema. Il gasesc mereu murdar la fund. Nu are diaree, dar a observat ca atunci cand isi face nevoile, uneori fecalele ramane agatate de de fund.Imi puteti da un sfat ceva? E posibil sa fie din cauza stresului ? asa am patit si cu nimfa cand am aduso prima data acasa, a durat cateva zile problema si pe urma si`a revenit. va rog, un sfat ceva ... Multumesc!

9,640

poseidon96 wrote:

pai dai la razatoare morcovul si oul fiert si il amesteci...poti sa  mai adaugi acestei retete si alte legume......eu de exemplu am pus 3 oua 2 morcovi o telina 1 ardei gras 1 dovlecel o sfecla rosie....si am pus-o in portii mici la congelator.....si o scoti cu 2 ore inante sa le o dai sa se incalzeasca si are foarte multe vitamine....acum tu trebuie sa ii ajuti sa gust macar ca dupaia o sa le placa ...e greu pana le da de gust
sper ca ti-am fost de ajutor

merci , o voi incerca , dar in cantitati mai mici sa vad intai daca le place

Adaugat: 10-10-2011 14:33

aleku wrote:

Salutare. de 2 zile , pe langa motatele mele si`a mai gasit locul si un Bubutzu, u  perusel mic, frumos si bland. Problema e ca are o mica problema. Il gasesc mereu murdar la fund. Nu are diaree, dar a observat ca atunci cand isi face nevoile, uneori fecalele ramane agatate de de fund.Imi puteti da un sfat ceva? E posibil sa fie din cauza stresului ? asa am patit si cu nimfa cand am aduso prima data acasa, a durat cateva zile problema si pe urma si`a revenit. va rog, un sfat ceva ... Multumesc!

sa-ti traiasca ! cred ca esti po fericita ca este bland , hai sa iti zic ce am citit eu despre problema ta (nu este sigur , doar asa am citit) cica e din cauza ca are mult pufulet la fund , sa isi mai dea si altcineva k parerea , eu asa am gasit  big_smile .Sa iti traiasca si sa pui poze cu noul membru al familiei  :perus:

*(Stefi)

9,641

Bubutzu

Multumesc de raspuns. De dimineata am vazut ca nu s`a mai murdarit. Chiar m-am gandit si eu la faza cu puful. Ii dau acum multivitaminico de la padovan, bineinteles la jumatate de doza fata de cum le dau la nimfe.

app, sunt baiat wink)

9,642

ma scuzi , asa m-am obisnuit de pe alt forum unde eram doar eu si cu o fata .
e un scum sa iti traiasca  :angel:  , sunt bune vitaminele , si sa nu mai ai probleme cu scaunelul big_smile

*(Stefi)

9,643

Multumesc mult !

9,644

foarte frumos puiutu tau.si eu mai am un papagal micul alexander si cred ca e baietel....Uitati o poza cu micutul meu :perus:

9,645

Aoleuu!DAr koco nu mai termina cu naparlitul?! M'a inebuniit!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,646

koko al tau a avut vreodata pereche , sau il ai de mic doar pe el?  cum l-ai facut asa bland? da-mi si mie reteta pt baietelu meu  big_smile

*(Stefi)

9,647

:nb:

Chiar trebuie sa ma bag la somn mami??!!

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,648

Ce fatuca scumpa are.  :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

9,649

si ce ora intarziata de somn are... smile ..ai mei sforaie deja la ora aceea.. smile   si noul venit al lui ALEKU e un scump.. :perus:

9,650

in weekend vom baga florile de pe balcon in sufragerie , stiti cumva daca ficusul le face rau perusilor ? ca este un ditamai pomul si m-am gandit ca le-ar face placere se stea pe el , dar as vrea sa stiu daca este toxic pt ei.Ma puteti ajuta?ms anticipat big_smile

*(Stefi)