9,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

daca nu vrea inseamna ca nui place. Pai potzi la robinet (apa calduta) sau ii pui tu un vas mic de adancvime in apropiere de colivie (cu apa calduta)  sau cada speciala pentru asa ceva.La mine se scalda in dispozitivul de unde beau apa.(mai nou am descoperit asta si sunt bucuros  :floare: )
Apropo am scris in postul anterior "galbena" ; "verde" dar defapt trebuia sa scriu lutino si wild.

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug:

9,502

Astazi l'am vazut pe koco cum isi dadea cu puful din cap pe ggratiile coliviei,adica zici ca si l aranja!stie cineva desprte ce e vorba?

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,503

Se scarpina sau vorba ta isi aranja penele !

Verificai sa nu faca paduchi .. !! :ou:

9,504

poze cu koko Cocolina si veteranul Tomi

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

9,505

sunt scumpi.. :sanatate:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,506

frumosi amndoi  smile

9,507

Ieri am observat ca nu mai am mancare si l'am trimis astazi pe tata in oras de urgenta sa imi ia o cutie!Cand a venit acasa ,ce sa vezi, mi'a luat mancare de canari ca de perusi nu avea!!!  :bang: Le'am amestecat putin din mancarea pentru perusi cu mancarea poentru canari si vad ca mananca!Le face rauu? neutral

9,508

multumesc

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

9,509

eu nu cred.. pt ca si eu i-am dat la al meu pentru canari ca nu gaseam pentru papagali si nu a avut nimic..

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,510

Dupa cum bine stiti am luat-o pe Bella mai tarziu de cat  pe Cipri. El scoate niste sunete care sunt auzite inaintea vorbiri (am observat pe youtube la alti perusi cum fac inainte de vorbire sau atunci cand nu vorbesc bine - ca in cazul meu).
Dar acum de cateva zile si ea incepe sa coata acelasi sunete si acum ma intreb oare vrea si ea sa invete  sa vorbeasca (adica repeta de la el ) ? Sau poate mam inselat in tot acest timp si nu sunt sunete din inaintea vorbiri , insa totusi intr-o zi am auzit ceva gen C (cred ca vien de la Cipri ). Voi ce parere aveti ? Eu asi pune fuilmulet dar din pacate nu e bun sonorul la camera..... :porc:

9,511

Eu cred ca vrea sa imite sunetele,insista cu acelasi cuvant pana cand o sa ii reuseasca pronutarea!App. de perusi vorbitori,ieri am fost la o cunostinta,fata care mi'a dat'o pe dudy,si am vazut papagalul ei care era foarte simpatie,stang pe capul meu,eu ii tot ziceam:"Cipiii hai pe mana","Cipiiii te iueeesc!" si el a inceput sa tipe dintr'o data cipiiii,cipiii!:)):)):))maii am ramas masca ,cand am vazut cat de clar,corect si coerent pronunta!zilele astea vine o ruda sa o ia pe dudyyy,aaaleluiaa!!si am si eu o intrbare:i se va schimba culoarea penajului,lui koco?pentru ca el pe burtica este asaa un blue spalacit si nu prea ma incanta culoarea si as vrea sa stiu daca dupa naparlire se va schiimba?App.imi naparleste si cand nu ii dau drumu din colivie da din aripi pana imi umple covorul de fulgi!!!puuup

9,512

Vreau sa incep prin a cere scuze Latifei ca nu am intrat de 2 luni pe site dar nu am avut internet. Sper sa ma ierte.
Si acum vreau sa ma laud ca am si eu 3 oute (deocamdata) frumoase din care astept sa iasa niste puisori frumosi. Am sa pun si poze dar nu vreau sa o deranjez pe mamica. Sper sa duca ,,sarcina " la bun sfarsit si sa avem puisori frumosi si sanatosi.

9,513

Felicitari Veronika!  big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

9,514

felicitari..sa ai bafta cu ei.. :pup:

9,515

adita97 wrote:

Eu cred ca vrea sa imite sunetele,insista cu acelasi cuvant pana cand o sa ii reuseasca pronutarea!App. de perusi vorbitori,ieri am fost la o cunostinta,fata care mi'a dat'o pe dudy,si am vazut papagalul ei care era foarte simpatie,stang pe capul meu,eu ii tot ziceam:"Cipiii hai pe mana","Cipiiii te iueeesc!" si el a inceput sa tipe dintr'o data cipiiii,cipiii!:)):)):))maii am ramas masca ,cand am vazut cat de clar,corect si coerent pronunta!zilele astea vine o ruda sa o ia pe dudyyy,aaaleluiaa!!si am si eu o intrbare:i se va schimba culoarea penajului,lui koco?pentru ca el pe burtica este asaa un blue spalacit si nu prea ma incanta culoarea si as vrea sa stiu daca dupa naparlire se va schiimba?App.imi naparleste si cand nu ii dau drumu din colivie da din aripi pana imi umple covorul de fulgi!!!puuup

mie nu'mi raspunde nimeni sad  sad

9,516

se va mai inchide un pic la culoare[daca e pui si nu-i adult]..dar mie imi place asa cum este.. :perus:

9,517

ionutzzz wrote:

El scoate niste sunete care sunt auzite inaintea vorbiri (am observat pe youtube la alti perusi cum fac inainte de vorbire sau atunci cand nu vorbesc bine - ca in cazul meu).

Imi poti arata si mie video-ul ala?adita ii fain asa cum ii ...poate dupa naparlire o sa  ii fie mai pronuntata culoarea wink

9,518

Alex, eu am la camera o problema cu sunetul  :furios:  si degeaba filmez ca se aude numai bazait care te scoate din minti. Am filmat odata insa am sters videoul din cauza sunetului.Asta e din pacate eu nu pot sa-i filmez cu sunet deci probabil ca multi vor crede ca mint pentru ca nam dovada sau ca glumesc....Insa pot inregistra cu telefonul audio (de calitate  :k: ) dar nam cablu... :bang:

9,519

nu, eu ziceam de video-u de pe youtube...da acuma mi-am dat seama ca nu zici de  unu specific smile

9,520

Pentru cunoscatori..e normal ca masculul sa o calce in continuare pe femela chiar si dupa ce aceasta a inceput sa depuna oua?

9,521

veronika_m84 wrote:

Pentru cunoscatori..e normal ca masculul sa o calce in continuare pe femela chiar si dupa ce aceasta a inceput sa depuna oua?

Este normal, perusii sunt pasari iubarete, perechile compatibile se calca si fara sa depuna oua  :hihi: stai linistita, ai sa-i vezi imperechindu-se si cand vor avea pui, in vederea unei alte serii de oua ...

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,522 (edited by suana 14-09-2011 13:52)

Grupa mica... :heart:  :perusi:
http://img687.imageshack.us/img687/5938/dscn0005xc.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img580.imageshack.us/img580/7056/dscn0008r.jpg

http://img835.imageshack.us/img835/1648/dscn0011qv.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,523

care mai de care mai frumosi..sir BUBU..nu face pereche cu vreo domnisoara??[parca vad una disponibila..sau asteapta o motata ca el   :pup:    ]

9,524

Ba da.Bubu cam sta impreuna cu domnisorica din poza,femela cu verde,Lori.M-am gandit la un moment dat sa mai iau un englez,dar nu i-as desparti pentru ca se inteleg toti foarte bine.Am 11 papagali,cred ca ma orpresc momentan aici.... :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,525

poate se mareste familia cu noi membri..mici..asa ca .... :hihi: