9,151

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ch33ri0s,incearca rubrica''nume de animale'',poti citi de asemenea si regulamentul forumului:)

-Ioana-

9,152

Perusul meu Koco a mai evoluat!Acum manaca din palma ii place sa se  uite in oglinda si sa vorbeasca cu mine chiar daca nu suntem pe aceeasi lungime de unda!Singurul lui loc in cate si simte cel mai bine este sus pe lustra si acest lucru ma "streseaza emorm"pentru ca in momentul in care vreau sa ma joc cu el si etc.el "fuge" repede pe lustra! :heart:  :perus:

Priviti'l
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sbPdyapsvoo[/youtube]:

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,153

ii place la inaltime.. smile   eu ma cocot pe masa zilnic dupa 3 inaripati ca le place tot sus.. acum sunt la ora de muzica..sper sa le placa cea indiana smile

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,154

ii place rau de tot inaltimea! smile si ii mai place sa stea pe sifonier dar nush cum se face ca de fiecare data cand se urca acolo mai face cativa pasi si  cade dupa sifonier! :furios: acest lucru ma dospera ptc. tb sa dau cel putzin 1 data pe zi sifonierul la o parte sa il scot!  :hihi: in schimb observ ca incepe sa se acomodeze din ce in ce mai mult si cu colivia si cu "noua familie"! :heart:  :perus:  :heart:

9,155

poti pune ceva intre dulap si perete. se poate rani in cadere  .al meu e lipit de perete..ei au treaba cu jucariili iar DIA mea e si acum maronie la nas si sta cioc in cioc cu puisorul mai mereu   :pup:

9,156

poi aseara dupa ce am scris ultimul mesaj asta am si facut!multumesc oricum pentru sfat!Sa'ti straiasca amandoi! :heart:  :perus:  :heart:

9,157 (edited by dana1 13-07-2011 12:12)

multumesc..si al tau sa creasca un voinic.. :k:

9,158

Am fost destul de ocupata aceste zile dar mi-am facut timp sa va povestesc ce am patit. A fost ziua nasei mele si am vrut sa-i fac un cadou special. Stiam cat de mult isi doreste un perus si m-am facut luntre si punte si am gasit un pui de mascul standard, o frumusete de pui. Primele 2 zile au fost ok, a mancat a cantat, i-a trezit dimineata...tot tacumul. Apoi puiul a inceput sa fie trist si sa nu mai manance. Ne-am gandit ca e schimbarea de mediu si nu am vrut sa-l stresam. Cand am observat ca are diaree am intrat in panica. Am cumparat si administrat Diropur, i-am dat putina mancare cu seringa pentru ca slabise. Azi i-am cumparat o fetita, ca ne-am gandit sa nu sufere ca e singur dar nu da semne sa se indrepte, e apatic rau de tot. Se pupa putin cu ea dar atat. Refuza in continuare sa manance si starea lui se deterioreaza mai mult. Aveti vreun sfat pentru noi.....pana nu e prea tarziu...!

9,159 (edited by dana1 14-07-2011 10:23)

VERONICA.. am citit de ramurele de salcie..ceai de menta..miei fiert..zeama de la orez fiert..sper din tot sufletul sa se faca bine..sa se bucure nasa de asa cadou special.. :pls:

9,160

Va rog sa imi spuneti si mie cum se manifesta un perus cand incepe sa vorbeasca...pentru ca l'am vazut pe Koco astazi,de foarte multe ori,scotand niste sunete foarte joase,groase,nici nu stiu sa le descriu,niste sunete in genul acestui videoclip:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xweSiCUUloM[/youtube]
parca zici ca dadea sa vorbeasca dar nu deschidea ciocul ci le scotea asa...din piept,nu stiu cum sa spun!In timp ce facea asta eu ii spunea asa...silabisit:Koocooo,Kocoo...si el parca incerca sa repete,si in mare parte se intelegea!Ori mi s'o fi parut mie ca incepe sa spuna Koco din cauza dorintei mele de a vorbi,ori o incepe sa vorbeasca...sunt foarte nelamurit,bucuros si in acelasi timp panicat pentru ca nu stiu daca este bolnav sau face asa din cauza faptului ca incearca sa ma imite!

9,161 (edited by suana 14-07-2011 18:10)

adita,nu e nimic in neregula cu perusul tau.Nu vezi ce spectacol tine....Cred ca incearca sa vorbeasca si pentru ca se vede in oglinda crede ca il impresioneaza pe celalalt.Bucura-te de el,e haios si plin de viata.

Sir Bubu in vizita la Cristal....
http://img16.imageshack.us/img16/1543/dscn0029t.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,162 (edited by dana1 14-07-2011 18:20)

iti vine sa-i mananci nu alta..ADITA....pune-l si pe al tau sa-l auzim daca ai cum

9,163 (edited by suana 14-07-2011 18:58)

Cred ca de la caldura mi se trageee.....  :bang:  Am crezut ca e chiar a lui adita.....Dar daca asa face,inseamna clar ca incearca sa vorbeasca,pe limba lui....

O parte din gasca....
http://img594.imageshack.us/img594/7080/dscn0009m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,164

big_smile  cel din clip nu este al meu  tongue (pt cei care nu si'au dat seama) O sa incerc sa il filmez,dar nu stiu ce are ca parca in momentul cand dau"capture"tace din gura smile parca zici sa isi da seama ca este filma! smile):))
O sa il filmez cand o sa inceapa sa pronunte umpic mai clar ca sa se inteleaga wink

@suana
foarte frumoasa gasta ta sa'ti traiasca! wink

si eu vreau sa fac o asemenea gasca dar daca incepe "inaripatul sa vorbeasca",gasca pe care o sa o formez o sa o bag in alta camera pentru a nu ii atrage atentia si a il face sa nu imi mai acorde atentie si sa nu mai vorbeasca!Bine inteles ca imi trb o colivie mai mare,ptc vreau sa imi iau si o nimfa si ii tb mai mult spatiu si de aici rezulta ca imi trb. mai multzi banisori si asa ca mai astept  sa mai strang smile):)):))

9,165

Cand micul meu perus,Tito a inceput sa vorbeasca,sunetele pe care le scotea semanau foarte mult cu astea dar pe urma a inceput sa isi dea drumul sh sa spuna Tito,Puiu,Iubitu meu,deci nu e nimic sa te ingrijorezi.

9,166

smile Sa'ti traiasca  :perus:

9,167

Suana,frumoasa echipa,sa te bucuri de ei,cum il cheama pe inaripatul turcoaz? :hihi:

-Ioana-

9,168

fetele mele se tin de sotii .SISI o face pe-a cavalerul..se urca pe DIA.si se reculege de pe jos..se giugiulesc spre disperarea lui TIMI..care o ciupeste pe cea mica de cate ori are ocazia..

9,169

am vesti de casa,am primit cuibul,ce sa pun in el?sa-l las asa,gol pe dinauntru?ce ma enerveaza ca nu sunt acolo!am  vorbit cu crescatorul la telefon si a zis ca perusii au un an si 4 luni,eu care credeam ca nu au nici un an  smile

-Ioana-

9,170

sad( spuneti'mi si mie ce mancare sa ii prepar lui Koco pentru diaree?Defapt nici nu stiu daca este diaree pentru ca el cand face,face gros,dar astazi s'a intamplat sa faca ceva subtire asa...ca o apa!Ce se intampla? :heart:  :perus:  :heart:

9,171

ADITA..ii poti da ceai de menta..zeama de orez fiert..au fost calduri mari .o fi si din cauza asta..IOANA..te pregatesti sa devii bunicuta?talaj parca am citit dar nu sunt sigura..vezi tu cine mai intra.. :k:

9,172

sper si eu,daca nu,datile viitoare! wink am vazut la cineva de pe forum parca la Estera  ca a pus ata din lana taiata bucatele,pot sa pun si eu?
o cusca ca aceasta(din lemn) ar fi buna pentru perusi,o rod?daca o sa iasa ceva o sa le-o cumpar la pui,o sa tin in ea doua femele,doar daca o sa am,as vrea sa pastrez o parte din pui,am vorbit cu crescatorul astazi la telefon si mi-a zis ca o sa depuna 6 oua dar nu se stie daca sunt fertile,primele serii nu prea ies dar sper sa am putin noroc smile

-Ioana-

9,173

si eu mi-am pus un semn de intrebare cand mi-am spus numarul oualelor,nu cred ca are asa mare experienta,are doar trei perechi de perusi,in rest are doar canari,zebrute,mugurari si alte cinteze,nu ii este asa greu sa retina cand au scos puii...mi-a spus ca masculul este putin mai mare decat femela cu o luna si ceva,conteaza sa fie sanatosi,chiar nu ma intereseaza sa scoata pui,eu doar o sustin pe femela,daca ouale sunt infertile,asta este,data viitoare wink

-Ioana-

9,174

ce facem in timpul liber..echitatie si papica.. smile    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oH18P-pdxMY[/youtube]

9,175

va rog frumos...ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cam ce varsta are perusul meu...de o luna a intrat pe balconul meu si am hotarat sa-l pastrez...e foarte cuminte si s-a acomodat destul de repede...multumesc