9,076

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Va salut pe toti , nu am intrat de mult pe acest forum pentru ca nu prea am timp , dar acum am o problema grava  sad  . Dupa cum stiti am un perus mic si frumos pe nume Tweety . Prima data sa va spun despre comportamentul lui , este vioi , jucaus , se joaca cu noi , se "bate" cu noi , se cearta cu noi , vorbeste cu noi , zici ca ar fi un om  big_smile . Inca nu i-am luat pereche , dar am de gand . De mancat mananca regulat ca si pana acum , apa bea , plus ca ii dau si fructe si legume , adica mere , banane , patrunjel , salata , etc. ... Dar , de doua zile incoace nu poate zbura   :cry:  si azi am observat cauza , isi roade (a nu se confunda cu a smulge) penele mari de pe aripa , am observat azi penele lui si sunt roase de catre el , plus ca ii stau zbarlite , dar doar penele mari de la aripai , in rest se curata , se aranjeaza la toate penele cu ciocul ca si cu un piaptan , isi pierde foarte mult timp cu intretinerea lui , dar nu stiu de ce isi roade acele pene , si din cauza asta nu poate zbura , si ma inspaimanta   :cry: . Tin sa precizez ca comportamentul tot asa e ca si pana acum ... Deci pate de afectiune are , de jucat ne jucam cu el tot timpu , in colivie de ros are si bloc de calciu si os de sepie , deci nu stiu care poate fi problema   :cry:  va rog frumos un mic ajutor sau un mic sfat  sad  .
Am atasat o poza sa va dati seama despre care pee vorbesc sad .

9,077

Ne ascundem  :hihi:

http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2392.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2390.jpg

Acuma pozam frumos   :heart:  :giggle:

http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2413.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2393.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2394.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2395.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2401.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2406.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2409.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2410.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2412.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2411.jpg
http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/Picture2399.jpg

- Bianca

9,078

Hei ! Am revenit !  smile  :k:  :ok: O sa va pun niste pozee ! cu noul venit  :perus: Eee foarteee bland si sta la mine pe deget si a dormit la mine in mana si a facut cunostiinta cu Pacco. big_smile Pacco nu e ff incantat dar perusul merge doar la el ! :perus:  :nimfa:  :bang:  :bravo:  smile  smile

9,079

Wooow,e suuuuuuuuuuuuuperb  :floare:  :heart:  :floare:  chiar superb,are o culoare superba  :heart:  sa iti traiasca si ai sa vezi ca PAco se va intelege cu el  :heart:  probabil e un pic invidios  :hihi:

- Bianca

9,080

2 scumpei de toata frumusetea..ALFI  :perus:    E UN SCUMP CU PRIVIREA ACEEA DE CURIOS..DAR NICI PUISORUL DE LA lexyaa NU E MAI PREJOS.. :perus:    :nimfa:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,081

Multumesc Dana smile  :pup:  Alfi e foarte curios,si a inceput sa distruga cam tot din camera mea,dar asta e,e si el micuut  :perusi:  :hihi:

- Bianca

9,082

ai mei au descoperit garnitura de la usa..  si sa-i vezi ce comici merg pe usa.. smile

9,083

smile Foarte tare,Alfi e tare comic,dar usor usor vad camera distrusa  :hihi:  incerc sa il cert un pic (nu tip la el,doar vorbesc mai dur) si daca vede ca il iau de acolo si il pun in colivie stie (Cred) ca e pedepsit  :hihi:  e comic,da cu ciocul sa il las afara si daca vede ca nu tine sta cumintel si asteapta sa il las liber  :heart:

- Bianca

9,084

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_1wbvmFgkp0[/youtube]  unde-i DIA??

9,085

Ce haioasa e DIA  :heart:  smile  :pup:

- Bianca

9,086

suporterbaimarean wrote:

Va salut pe toti , nu am intrat de mult pe acest forum pentru ca nu prea am timp , dar acum am o problema grava  sad  . Dupa cum stiti am un perus mic si frumos pe nume Tweety . Prima data sa va spun despre comportamentul lui , este vioi , jucaus , se joaca cu noi , se "bate" cu noi , se cearta cu noi , vorbeste cu noi , zici ca ar fi un om  big_smile . Inca nu i-am luat pereche , dar am de gand . De mancat mananca regulat ca si pana acum , apa bea , plus ca ii dau si fructe si legume , adica mere , banane , patrunjel , salata , etc. ... Dar , de doua zile incoace nu poate zbura   :cry:  si azi am observat cauza , isi roade (a nu se confunda cu a smulge) penele mari de pe aripa , am observat azi penele lui si sunt roase de catre el , plus ca ii stau zbarlite , dar doar penele mari de la aripai , in rest se curata , se aranjeaza la toate penele cu ciocul ca si cu un piaptan , isi pierde foarte mult timp cu intretinerea lui , dar nu stiu de ce isi roade acele pene , si din cauza asta nu poate zbura , si ma inspaimanta   :cry: . Tin sa precizez ca comportamentul tot asa e ca si pana acum ... Deci pate de afectiune are , de jucat ne jucam cu el tot timpu , in colivie de ros are si bloc de calciu si os de sepie , deci nu stiu care poate fi problema   :cry:  va rog frumos un mic ajutor sau un mic sfat  sad  .
Am atasat o poza sa va dati seama despre care pee vorbesc sad .

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … si-solutii

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

9,087

Bia,Alfi este un scump!
ce dragut este perusul tau Lexia,vezi,ai fost rasplatita ca l-ai pastrat pe Paco!
Dana,niste scumpi ca de obicei!

-Ioana-

9,088

Multumesc Ioana smile sper sa se inteleaga la fel de bine Alfi cu nimfa ca si DIA si TIMI

- Bianca

9,089

Hei big_smile am nevoie de putin ajutor. am 3 pui de perusi, 2 dintre ei au parasit cuibul singuri ( diferenta dintre ei e de doua zile) celalalt mai mic a fost dat afara cu forta..nu mai are pene pe cap si sangereaza, l-am dezinfectat cu rivanol si i-am pus baneocin . nu mananca singur nu stiu ce sa fac, la noi in oras nu sunt specializate magazinele de animale, nu au hrana speciala pentru puii de perud, acum incerc sa il hranesc cu seringa cu galbenus de ou . ce altceva mai pot sa ii dau sa treaca prin seringa? am sfaramat si mei alb dar nu trece. va rog sa imi raspundeti cei care ati mai trecut prin asa ceva, multumesc mult smile

9,090

Buna ziua eu sunt userul de acum 2 saptamani care a postat ca a dat drumul unei femele pe geam din cauza ca a batut extrem de rau un mascul si a doua zi a murit.

Bun. Sa va raspund la intrebari.Femela a batut atat de rau masculul incat la gat era carne vie. Si cum nu l-am putut duce la medic, deoarece era mult prea lovit si ranit. M-am dus la un medic veterinar prieten cu tata, mi-a dat un fel de calmante, numai stiu cum se cheama deoarece am aruncato la gunoi, i-am dat cu unguentul respectiv pe rana, si medicul a spus ca vine dimineata pe la 10. Era ora 7 si ceva si auzeam de la el suspine de durere si o respiratie greoaie care se auzea tare. I-am mai dat cu unguentul acela inca odata. Si apoi s-a dus jos s-a asezat pe burta  s-a uitat la mine si a mai piuit o singura data si apoi a inchis ochii, si acea respiratie greoaie se oprise :cry:  :cry:  dupa cateva minute imi dadusem seama ca el murise, am inceput sa plang si am pastrat corpul pana a venit medicul. Cand a venit a spus ca l-a batut atat de rau incat i-a luat toata carnea de la gat si nu mai putea sa respire bine.

Si acum regret ca nu i-am despartit la timp, dar sa va explic ca ea nu devenea violenta, nu il batea il dadea la o parte si nu il baga in seama pana in ziua cand a venit incidentul,acum cand vin acasa si vad camera goala si linistita, ma simt atat de rau, cand eu veneam de la scoala si ma vedeau faceau ca toate alea, zbierau , zburau etc, acum nu mai are nici un farmec, sa vad colivia goala, pustie, batand vantul in ea.

Totusi ce s-a intamplat cu femela de a reactionat asa? De ce l-a omorat? Ea era mult mai blanda decat masculul. Era mai cuminte, mai linistita, ce a determinat-o sa faca asa ceva?

9,091

ce unguent ti-a dat?eu nu prea inteleg acest lucru,deja ai aruncat ambalajul?ai folosit toata crema pe el sau cum?
dar de ce ai alungat femela?poate avea paraziti saraca,ai condamnat un animal nevinovat la moarte...
daca te interesau pasarile tale asa mult,de ce nu ai mai intrat pe forum timpul acesta,fara sa scri nimic? :wow:
si eu sunt de acord cu ceilalti,mai bine ai lua o pauza de a mai avea animale,totusi imi este greu sa cred ca ai fost la doctor cu el,abea dupa moarte sa-ti spuna diagnosticul dar medicamentul sa ti-l dea inainte? :ironic:
din curiozitate,acum fi sincer,cati ani ai?

-Ioana-

9,092

ioana99 wrote:

ce unguent ti-a dat?eu nu prea inteleg acest lucru,deja ai aruncat ambalajul?ai folosit toata crema pe el sau cum?
dar de ce ai alungat femela?poate avea paraziti saraca,ai condamnat un animal nevinovat la moarte...
daca te interesau pasarile tale asa mult,de ce nu ai mai intrat pe forum timpul acesta,fara sa scri nimic? :wow:
si eu sunt de acord cu ceilalti,mai bine ai lua o pauza de a mai avea animale,totusi imi este greu sa cred ca ai fost la doctor cu el,abea dupa moarte sa-ti spuna diagnosticul dar medicamentul sa ti-l dea inainte? :ironic:
din curiozitate,acum fi sincer,cati ani ai?

Am 15 ani,  si am renuntat la femela deoarece si ea a ucis o fiinta nevinovata, si  nu am fost cu el la medic deoarece in starea in care era nu puteam sa il bag intr-o cutiuta si sa merg cu autobuzul pana la medic, mai ales ca parintii mei erau plecati din oras si ca sa platesc unguentul a trebuit sa dau din banii de mancare pe care mi i-au lasat parintii mei, si a spus medicul ca vine a doua zi sa vada perusul , dar el a murit inainte de a veni medicul.

Si nu o sa imi cumpar alti perusi, cine stie cum ii cumpar, mai ales ca eu intreb de un mascul si ei arata catre un papagal la intamplare doar ca sa scape de ei, in plus ca pe cei doi nu i-am cumparat, acum 3-4 ani aveam o femela si un mascul care aveau 5 pui, cand puii aveau 2 luni s-au imbolnavit foarte rau, i-am dus la medic si unul a murit chiar atunci de fata cu medicul, si in legatura cu celalalt a murit peste cateva zile, chiar daca i-am pus medicamente in apa si mancare, degeaba ca nu a contat. Doi dintre perusi i-am dat nasilor mei care sunt foarte iubitori si isi doreau foarte mult animalute mici de companie, si pe celalalt i l-am dat celui mai bun prieten, care si acum are grija de el in fiecare zi cu multa dragoste.:)

Nu am mai intrat aceste 2 saptamani deoarece am avut examenele de admitere la liceu si inca cateva zile plecat la mare.

9,093

ana-maria21 wrote:

Hei big_smile am nevoie de putin ajutor. am 3 pui de perusi, 2 dintre ei au parasit cuibul singuri ( diferenta dintre ei e de doua zile) celalalt mai mic a fost dat afara cu forta..nu mai are pene pe cap si sangereaza, l-am dezinfectat cu rivanol si i-am pus baneocin . nu mananca singur nu stiu ce sa fac, la noi in oras nu sunt specializate magazinele de animale, nu au hrana speciala pentru puii de perud, acum incerc sa il hranesc cu seringa cu galbenus de ou . ce altceva mai pot sa ii dau sa treaca prin seringa? am sfaramat si mei alb dar nu trece. va rog sa imi raspundeti cei care ati mai trecut prin asa ceva, multumesc mult smile

Daca doi au parasit cuibul inseamna ca puiul nu este asa mic si poti incerca sa-l hranesti cu hrana solida, fara sa-i dai cu seringa.
Este asa jumulit pt. ca probabil l-a jumulit unul dintre parinti ( am avut si eu aceeasi problema cu femela, Mica...)...ideal ar fi sa-l pui cu ceilalti doi pui intr-o alta colivie si impreuna cu toti trei sa te joci cu semintele in tavita, asa ii vei stimula sa mance singuri, bine ar fi daca ai gasi spice de dughie, au semintele mai mici si este o adevarata placere pt. ei sa le devoreze...la magazinele de naturiste gasesti mei decorticat,il poti amesteca cu ou fiert bine maruntit si amestecat cu putin iaurt, cat sa se formeze un amestec moale pe care sa incerci sa il dai cu o lingurita de plastic...daca vrei sa incerci totusi cu seringa baga toate ingredientele ( orz, mei, in, mac) intr-o rasnita de cafea ( ai grija sa fie curata) si sa mixezi pana devine foarte fin si mai apoi praful obtinut in amesteci cu iaur sau apa ( sa fie caldute, cam la 35 de grade, adica asa zis "la temperatura limbii")  :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,094

experienta isi spune cuvantul.. :k:   cunosti multe lucruri utile despre puii micuti.. :pup:

9,095

Multumesc pentru raspuns ... desi chiar si dupa ce am citit acel articol nu imi pot da seama cu siguranta care ar fi cauzele exacte pentru care face asta ... dar mizez pe doi factori din cati sunt acolo , unu ar putea fi stresu caci unde locuiesc eu nu prea e liniste , si ar putea fi stresat din vreo cauza anume , si a doua ar putea fi nutritia deficitara , deci mancare ii dau nu e problema , dar de vreo luna doua incoace nu i-am pus vitamine deloc in mancare s-ar putea sa fie si asta o cauza ...
Multumesc inca o data pentru ajutor !

9,096

smile ieri,01.07.2011, mi-am cumparat un perus mascul pui :ou: ! :perus: big_smile nu stiu ce se intampla cu el dar ma ingrijoreaza foarte tare! hmm in primul si in primul rand unde il asez acolo ramane :perus: ,a doua problema ar fi  faptul ca papagalul meu nu stie sa manance din cutiutele speciale ce le are colivia(daca il asez acolo mananca dar singur nu se duce) sad ,a treia problema si cred ca cea mai nasoala este ca el nu bea apa!nici din bolul coliviei nici din farfuriutele in care ii pun eu  :cry: si cea de'a patra ar fi faptul ca el nu ciripeste deloc :aga: ,daca aude pasari ciripeste de doua trei ori si atat :perusi: ...mentionez ca in momentul in care l-am cumparat el era cu foarte multi papagali  :perusi: si cred ca acum sufera :cry:  :cry:  :cry: ...ce sa ii fac pentru a uita si pentru a se imprieteni cu mine :sanatate: ,deoarece eu acum am foarte mult timp la dispozitie pentru a petrece cu el![ptc sunt in vacanta;)]
Oare sa ii fie rau de face el asa? :ill: este un motiv de ingrijorare? neutral
AjuuutooorR! :sol:  :sol:

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,097

nu iti face griji!ii trebuie timp pentru acomodare.in cateva zile va fi mai vesel.

9,098

multumesc pentru raspuns,m-ai mai linistt!l-am scos din colivie si i'am pus nise sunete ale unor perusi de pe youtube pentru a se simti mai bine si vad ca a scos si el cateva"vorbe"!sper sa fie mai vioi!Ar mai fi o problema il vad mai tot timpul ca incearca sa isi ia penele in gura,nu are intentia de a le jumuli ci doar de a le umezi(banuiesc eu pentru ca nu'l vad ca trage tare de ele)!o fi bine daca ii dau cu putina pudra anti pureci,capuse etcc?

in vad ca da sa inchida ochii asaa....i'o fi somn sau i'o fi rau?
motiv de ingrijorare?

9,099

nu,e normal.cand isi "ia penele in gura" se curata.nu e nevoie sa il dai cu nimic.e primul perus pe care il ai?

9,100

daaa!e prima data cand am un papagal si azi-seara nu am putut dormi toata noaptea!daca ma vedeai cum ma duceam la el sa vad daca respira ca mi se parea asa ciudat cu chiii inchsi! big_smile
Acum il vad ca mananca dar apa nu vrea sa bea deloc!ce as putea sa ii fac?este norma?sa ii dau cu pipeta?