Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Va salut pe toti , nu am intrat de mult pe acest forum pentru ca nu prea am timp , dar acum am o problema grava . Dupa cum stiti am un perus mic si frumos pe nume Tweety . Prima data sa va spun despre comportamentul lui , este vioi , jucaus , se joaca cu noi , se "bate" cu noi , se cearta cu noi , vorbeste cu noi , zici ca ar fi un om
. Inca nu i-am luat pereche , dar am de gand . De mancat mananca regulat ca si pana acum , apa bea , plus ca ii dau si fructe si legume , adica mere , banane , patrunjel , salata , etc. ... Dar , de doua zile incoace nu poate zbura :cry: si azi am observat cauza , isi roade (a nu se confunda cu a smulge) penele mari de pe aripa , am observat azi penele lui si sunt roase de catre el , plus ca ii stau zbarlite , dar doar penele mari de la aripai , in rest se curata , se aranjeaza la toate penele cu ciocul ca si cu un piaptan , isi pierde foarte mult timp cu intretinerea lui , dar nu stiu de ce isi roade acele pene , si din cauza asta nu poate zbura , si ma inspaimanta :cry: . Tin sa precizez ca comportamentul tot asa e ca si pana acum ... Deci pate de afectiune are , de jucat ne jucam cu el tot timpu , in colivie de ros are si bloc de calciu si os de sepie , deci nu stiu care poate fi problema :cry: va rog frumos un mic ajutor sau un mic sfat
.
Am atasat o poza sa va dati seama despre care pee vorbesc .