9,026

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Daca tot stii mult mai multe, mai da-mi indicatii, te rog mult de tot:
- ii pot tine intr-o cutie in asa fel incat sa ii pot lua cum trebuie cu mana fara sa ii deranjez prea mult ?
- hranirea cu pipeta sau seringa ? Si cati stropi ?
- ca timp de hranire, din 2 in 2 ore ?
- intr-o luna am citit ca ii  cresc penele, cat timp fac hranire artificiala ?
- zi-mi tot ce trebuie sa stiu
:floare:

Adaugat: 22-06-2011 18:27

Te rog, da-mi si mie linia pe care ai luat acea mancare si cat costa, de unde este ?
:merci:

Adaugat: 22-06-2011 18:29

Pai cum sa fac nu stiu
S-a auzit cica un ciripit, eu ii astept azi maine, comanda spui tu ca vina acasa in 2 zile
Cumpar produsul si daca nu iese nimic din oute ce fac ?
Am vazut pe net, ca nu este mare avere - 7 euro si ceva

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

9,027

rolord23 wrote:

Daca tot stii mult mai multe, mai da-mi indicatii, te rog mult de tot:
- ii pot tine intr-o cutie in asa fel incat sa ii pot lua cum trebuie cu mana fara sa ii deranjez prea mult ?
- hranirea cu pipeta sau seringa ? Si cati stropi ?
- ca timp de hranire, din 2 in 2 ore ?
- intr-o luna am citit ca ii  cresc penele, cat timp fac hranire artificiala ?
- zi-mi tot ce trebuie sa stiu

Puii mici trebuie tinuti la caldura pt. ca sunt golasi si nu-si pot mentine singuri temperatura.
In prima faza cred ca ar fi mai bine sa faci hranirea cu o pipeta de plastic subtire, amestecul de mancare se face la consistenta redusa ( adica sa fie foarte moale, lichida), dozarea trebuie sa o faci foarte usor, trebuie sa vezi ca trage el mancarea (mare atentie, vorbim aici de un cioculet miniscul, sa nu-l sufoci), temperatura hranei trebuie sa aiba 35-39 de grade ( ai grija sa nu fie mai calda ca poti sa-i arzi ). Se hraneste puiul pana incepe sa se vada mancarea in gusa lui prin piele, si aceasta se umple ( ajung sa aiba gusile mai mari decat capusoarele tongue ), se hranesc din ora in ora in prima saptamana de viata si se prelungeste timpul incepand cu a doua saptamana. E bine ca macar odata pe zi ( eventual noaptea) sa-i lasi sa-si goleasca complet gusulita si apoi sa-i hranesti.
In ceea ce priveste intarcatul...sa ajungi acolo si mai vorbim.
Daca auzi piuieli, verifica outele daca sunt ciocnite, puii au uneori nevoie de ajutor sa iasa din oute...trebuie desfacuta usor coaja pana reusesc ei sa scoata capusorul, ai grija sa ai umiditate ridicata in incubator.
Poti in prima faza sa folosesti piure de cereale pt. bebelusi pana iti vine mancarea speciala.

Si ar mai fi multe de spus...toate la timpul lor. Te astept cu vesti!

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,028

Buna tuturor! Sunt noua pe forum si m-am inscris deoarece nu gasesc un raspuns la problema mea sad am un pui de perus de 1 luna care nu are 2 degete, varful la cioc si varful unei aripi sad si vreau sa stiu daca se va putea hrani singur cand va parasi cuibul . sunt primii puisori pe care ii am (3, ceilalti 2 nu au probleme) . In curand voi posta poze cu ei big_smile sunt f frumosi, imi sunt foarte dragi si ma ocup de ei cu placere smile
Astept raspuns! multumesc mult

9,029

daca a ajuns la 1 luna cred ca e un luptator..sper sa se poata hrani singur..depinde si cat de mult ii lipseste din cioculet..vezi ce pareri mai vin

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,030

Buna ziua .. am revenit ,, se pare ca ma louat dupa anumite sfaturi de pe forum si am zis ca e prea batrana sa faca oua .. da in dimineata asta am gasit 2 oua printre care unu spart .. Am luat o cutie am pus vata si am pus oul - (in cusca) .. Am facut bine ?? Si cate oua ar mai trebui sa faca ..

9,031

de ce o lasi sa continuie?este deja la o varsta aproape jumatate din viata ei,este foarte obositor pentru perusa,in unele cazuri poate duce si la moarte!chiar vrei neaparat pui?te rog sa ma scuzi daca am fost prea directa...
poti te rog sa-mi faci o poza la colivie?

-Ioana-

9,032

:merci: Setris
Am notat tot ce ai scris
Faza aiurea e ca maine plec din tara si nu stiu cum sa fac cu puiul  hmm Probabil ca am sa-l dau la cineva de la facultate care se ocupa de asa ceva - ghinionul este ca acea persoana nu are acum pui ci au crescut, dar fortez  cool
Trebuie sa fac un plan de bataie ca vreau acel pui mult de tot
Mai scriu cu vesti

9,033

rolord23 wrote:

:merci: Setris
Am notat tot ce ai scris
Faza aiurea e ca maine plec din tara si nu stiu cum sa fac cu puiul  hmm Probabil ca am sa-l dau la cineva de la facultate care se ocupa de asa ceva - ghinionul este ca acea persoana nu are acum pui ci au crescut, dar fortez  cool
Trebuie sa fac un plan de bataie ca vreau acel pui mult de tot
Mai scriu cu vesti

In ultima instanta, daca iese puiul, cauta un crescator ce are perechi cu pui de cateva zile si strecoara-l printre ei, e mai bine si pt. sanatatea lui sa fie crescut natural, eventual il recuperezi cand va avea trei-patru saptamani si te ocupi de el.

9,034

Nu prea mai ajutat deloc .. Daca tot face nu este un lucru bun? .. Eu vroiam sa stiu ce sa fac de acum incolo pentru a avea puisori .. Nu pot pune poza cu cusca momentan ca nu sunt acasa

9,035

Setris, am vorbit acolo si abia saptamana viitoare poate ajunge la Iasi, la mine
Ce fac pana atunci ?
Da o sugestie te rog mult
Din 3 oua, 2 sunt usoare - deci fara succes, dar unul e greu si se aude ceva de acolo
Puiul noi il asteptam din clipa in clipa
Am rezolvat cu un unchi sa-l creasca - are experienta la perusi
Ajuta-ma !

Georgex, de pe acest forum si din experienta...
Perusica mea a facut 4 oua in total Intr-o dimineata unul era spart
Ai incredere, ca daca l-a spart ea, probabil ca era o problema cu acel ou? si nu avea rost sa continue sa depuna oua - instinctul p?p?g?licesc
Perusica mea, a spart al doilea ou, dar celelalte au ramas
Eu spun sa lasi totul in mâinile naturii :floare:
Asta e parerea mea Mai vezi ce spun si altii mai cu experienta

Adaugat: 23-06-2011 12:19

:elefant: am gasit alta firma si maine imi ajunge papica pentru pui la Iasi
Setris, sa stii ca nu ai scapat de mine, tot am sa te mai sacai cu intrebarile :merci:
Deci, recapituland:
- azi, maine vine puiul  :succes:
- maine ajunge papica la Iasi :maimuta:
- azi am fost anuntata ca maine plec o saptamana din tara si puiul va ramane in grija unui unchi de-al meu care a mai crescut perusi - dar nu pui  yikes  Stiu ca va face tot posibilul sa creasca puiul bine. Setris, am listat tot ce mi-ai spus sa dau lista sa citeasca unchiul meu, pentru siguranta  :ironic: Oricum, a inceput sa pregateasca un cuibusor pentru micut - Piky  :perus: Dar a spus unchiul meu ca puiul nu va fi scos imediat din incubator, ca trebuie sa se mai "usuce" nitel  :wis: Asa este ?
- duminica viitoare ma intorc si preiau eu puiul la crescut  cool

:ou: :floare:

9,036

georgex wrote:

Nu prea mai ajutat deloc .. Daca tot face nu este un lucru bun? .. Eu vroiam sa stiu ce sa fac de acum incolo pentru a avea puisori .. Nu pot pune poza cu cusca momentan ca nu sunt acasa

poti lua un cuib [anume pentru clocit]..femela trebuie sa aiba acces la outul pus in cutie.[pana iei cuib] ar mai putea face 2-6[depinde de ea..nu e o regula anume]..eu ti-am scris ca e posibil sa fie batrana dar am specificat ca vreau sa fiu corectata daca gresesc

9,037

felicitari,Silviu! :bravo:

-Ioana-

9,038

rolord23, te-am trecut la SuperUtilizatori si te rog sa nu mai scrii mesaje unul dupa altul. De acum inainte iti poti edita mesajele.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

9,039

Rolord, daca poti mentine-l in incubator pana ajunge la doua saptamani, acolo cel putin sti ca ai caldura, puisorii de perusi nu au fulgi si nici puf decat cateva firisoare pe bulanase, in rest sunt golasi ca puii de soarece smile . Puiul odata iesit trebuie hranit macar dupa patru ore .Daca spui ca ai facut o cutiuta ( ideal ar fi sa fie din polistiren ) pune in ea un bec mic ( ca cel de la frigider ) pt. a asigura incalzirea (ai grija sa nu atinga puiusorul becul  ) .

9,040

Multumesc Latifa   :merci:
Chiar voiam sa te rog sa legi mesajele intr-unul singur Si eu vreau sa evit mesajele unul dupa altul, dar ieri am fost destul de agitata - trebuia sa iasa un pui de perusel si nu gaseam mancare, era ceva inedit pentru mine- si de aceea am gresit  :rusine:
Mii de scuze te rog si inca o data multumesc pentru intelegere :merci:  :hug:

Setris, incubatorul este la o vecina si puiul il asteapta un unchi de al meu sa il hraneasca pana ma intorc eu, duminica viitoare Sa vedem, ca il asteptam ieri, si uite ca nici la ora asta nu a iesit :wow:  Fiind la o vecina, nu indraznesc sa-i rog sa hraneasca puiul - si asa am cam abuzat cu 3 oute, dar si ei aveau 450 de alte pasari Stiu ca nu se hraneste de la inceput, stiu ca trebuie sa mai stea putin dupa ce iese in incubator, stiu ca arata vorba fiicei mele, ca o bucata de carnita fara nimic pe ea si nu in ultimul rand este foarte gingas Asteptam si vedem ce se intampla Si normal, ca am sa revin cu vesti dar peste cateva zile

9,041

salutare! am si eu o intrebare..este normal ca o perusica sa calce o alta perusica?
eu am 2 fete si 2 baieti in aceeasi colivie (foarte mare) si vad ca una din ele o calca pe cealalta...cu baietii se inteleg bine, se mai ciupesc din cand in cand, dar nu se imperecheaza..trebuie sa ii separ ca sa se poata imperechea? va multumesc!

9,042

eu stiu ca se poate ca o femela sa se comporte ca un mascul [sau invers] ii poti separa pe perechi mai ales daca femelele sunt maru pe la nas.[cerumen]. :k:

9,043

Dana .. am luat cuib .. lam atasat de cusca .. am pus ou acol si nijte talas .. da se pare ca a pus talasu peste ou si dabia se mai vede .. asa ar trebui sa faca ? .. daca nu ce as putea face ? maine ar trebui sa mai faca un ou .. ca e din 2 in 2 zile nu?

9,044

despre talaj eu nu stiu ce sa te indrum..cam din 2 in 2 zile face oute..vezi ce indicatii mai vin  :perus:

9,045

Mda au trecut 3 zile de cand a facut oua .. Nu cred ca va mai face ..  In cuib intra amdoi  si se invart in cerc ..ma mir ca nu sa spart ou .. Astept indicatii

9,046

DIA  mea umbla dupa cavaler..si in lipsa lui ii imita comportamentul..ii face curte puiului SISI.. smile   SI PRIMESTE DREPT RECOMPENSA CATE UN CIOC IN CAP.. tongue

9,047

mascaricii,este un adevarat spectacol sa te uiti la ele smile

-Ioana-

9,048

Salutare, si bine v-am gasit. Sunt nou pe aici. As dori sa va pun cateva intrebari: Acum 3 saptamani, un fost coleg de facultate mi-a promis un perus. Iar azi l-am adus, perusul este crescut la mana, are ~1 luna si este foarte bland, as dori sa stiu cam peste cat timp o sa inceapa sa manance, bea apa si peste cat timp sa-i deschid usa la colivie ( mentionez, zboara juma' de metru si cade). Multumesc !

9,049

apa ar trebui sa bea de azi, de mancat poate sa inceapa si maine, iar usa la colivie poti sa o deschizi peste o saptamana cel putin; in functie de cum se acomodeaza, succes cu cel mic, sa-ti traiasca  :perus:

9,050

Multumesc, a mancat, dar nu a baut apa, sta nemiscat intr-un colt cu ochii inchisi...