9,001

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Alfred a intrebat si a plecat. A recunoscut greseala, dar nu isi da seama ca actul in sine e o greseala. Sper ca parintii lui realizeaza ce s-a intamplat si nu ii vor lua alta pasare, ca sa inteleaga ca nu a procedat corect si nu merita alta pasare care la randul ei poate avea aceeasi soarta. Sper din tot sufletul sa nu mai aud de astfel de cazuri si sper ca cineva a gasit femela si acum o ingrijeste asa cum merita.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

9,002 (edited by ioana99 20-06-2011 15:32)

si eu sper aceiasi lucru,sper ca acest subiect s-a inchis,imi provoaca un gust amar....
ceromul femelei i s-a facut maron,asta inseamna ca mai incolo spre sfarsitul verii o sa am  :ou:
cum vrea ea,nu o fortez,doar daca se simpte pregatita de a avea puisori

-Ioana-

9,003

eu sper sa fie o gluma nesarata si vreau sa vad daca mai apare sa mai spuna ceva :einstein:   IOANA..sa auzim de bine.. :ou:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,004

ma bucur pentru tine,Silviu,sa creasca mari si frumosi! smile

-Ioana-

9,005

2 fete si-un baiat.. :wis:

9,006

oare ce minuni v-or gasi acolo? :hihi:

-Ioana-

9,007

cred ca-i incanta stralucirea florilor..la COMPORTAMENTUL PAPAGALILOR.i-am surprins cu capul in jos pe toti 3.. smile

9,008

am vazut,sunt asa de comici smile

-Ioana-

9,009

Ce ziceti? sa ii caut iubitica lui Alfi ? Ieri cand i-am dat drumul,m-a lasat MASCA,eu am o pasare de jucarie,s-a dus glont la ea si ia regurgitat mancare  neutral ... si stau pe ganduri daca sa ii iau iubitica...

- Bianca

9,010

ALFI nu e pui?regurciteaza si puii mancare sau numai adultii?

9,011

e pui,mie imi pare ca ar avea cam 3 luni. Pai nu stiu... dar el asta a facut,de uimire nici nu am apucat sa il filmez,daca mai face asa,am sa il filmez cu siguranta.

- Bianca

9,012

Si puii regurtiteaza,si barbatusul meu tot in jur de 3 luni are si ii regurgiteaza fetitei

9,013

Salut,de curand mi-am cumparat o papagalita iar cand a inceput prima data sa cante suna ca un telefon/sonerie(trrrrrrrr)si imi pare foarte ciudat,dar asta nu este tot,cand sta pe bat isi ridica degetele si iar le pune la loc,e normal? mad

1 iepure:Linda;4 pisici:Kamy,Misa,Lory,Aurora;4 caini:Lissa,Cody,Pluto,Puffy,Labau.
Un animal are sufletul mai bun decat 100 de oameni.
(Maria)

9,014

daca nu are vreo rana la picioruse eu cred ca nu e nici o problema..vezi ce pareri mai vin   :perus:

9,015

Am mai intrebat, dar repet intrebarea si acum:
Stie cineva cum se hranesc niste pui de perusi abia iesiti din ou ?
Mamica lor a fugit si am incubat ouale  cool Azi - maine ar trebui sa iasa, si vreau sa fiu pregatita daca din 3 oua raman macar cu un puisor  :angel:

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

9,016

ai luat OVOMIX?ai vreun semn ca ar iesi ceva?

9,017

Ce este OVOMIX ? Aseara la Carrefour am intrebat si mi s-a aratat un plic mai maricel in care cica era un praf  :ironic: Acesta se moaie cu apa si se da la puisori Dar nu stiu cat de bun este si daca intr-adevar este pentru puii abia iesiti din gaoace - mi s-a parut tipa cam grabita dar nu stiu de ce :wow:
Semne ca ies puisorii - o vecina avea un incubator pentru oua de gaini, prepelite, si am inteles ca si ceva oua de papagal ...desi stiu ca ei au nimfe - fata mea a tratat problema  smile Sotul vecinei cica a mai facut in tinerete experiete cum vreau eu (pui de perusi) si el nu a avut suces
Eu am intrebat azi la facultate si mi-a dat un soi de reteta, dar sa revin cu un telefon sa spun daca au iesit ceva din 3 oua Sa vedem cum decurg treburile si mai scriu

9,018

succes..sa ai bafta..

9,019

dana1 wrote:

2 fete si-un baiat.. :wis:

Wow d-na Dana,si Timi sta pe masa?Ma gandesc ca perusitele le aveti de mai demult si s-au acomodat,dar Timi,s-a acomodat asa de repede?Paco nici acum nu sta pe alte mese inafara de masuta lui  :furios: .Si nici pe covor (nu vine jos),sau pe canapea  sad.Sau poate ca sta numai dupa fete si face ce fac si ele? :wis:  :einstein:

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.
Nu te vom uita niciodata Johny :cry: !

9,020

:merci: Dana 1
Si tine-mi pumnii sa pot scrie ca am puisori

9,021

el e nelipsita prezenta a fetelor..unde-s ele.hop si el..numai pe umar la mine nu vrea..DIA sta sa o pup..SISI se acomodeaza..EL TIPA DUPA ELE DE PARCA L-AS MANCA..

9,022

rolord23 wrote:

Ce este OVOMIX ? Aseara la Carrefour am intrebat si mi s-a aratat un plic mai maricel in care cica era un praf  :ironic:

Eu am mai scris despre mancarea pt. pui crescuti la mana, si recomand ORLUX de la Versele Laga, este un praf ce contine minerale, vitamine, si altele, o formula de praf creata special pt. puii mic. Ovomixul este un amestec de pesmet, fructe, miere, ou, si seminte partial macinate, amestecul acesta va fi greu de inghitit de un pui mic cat o aluna.

Nu vreau sa te dezamagesc, dar daca printr-o minune iti va iesi vre-un pui va fi foarte greu, in primele zile au un regim de alimentare sustinut, amestecul prafului cu apa trebuie facut intr-un anumit raport, si mancarea trebuie sa fie la o anumita temperatura . Primele zile de viata sunt decisive, atunci se formeaza sistemul imunitar, anticorpi tu nu ai cum sa-i dai prin mancare asa cum o fac parintii, asa ca conditiile de igiena si igiena alimentatiei sunt decisive.

Eu am crescut pui dar aveau cel putin o saptamana de hranire parinteasca, si si in condintiile astea am pierdut un puiut pe serie...si, crede-ma, cand te uiti la farama de sufletel ce se stinge la tine in mana iti pica tare greu...daca nu ai nervii tari nu-ti recomand sa faci astfel de experimente...desi altfel nu se poate invata .

In fine, cred ca suntem cu totii curiosi ce o sa fie, iti suntem alaturi!!!
Pana atunci cauta si comanda on-line Orlux handmix, e bine sa-l ai in casa .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,023

Am si eu o intrebare va rog. Am observat ca perusii mei se pupa cam des in ultima vreme. Coco da cu ciocul in cel al fetei si danseaza pe langa ea, da din cap de sus in jos...Nu l-am vazut sa incerce sa o calce...in schimb am vazut-o pe perusica cum ridica gherutele si pune un piciorus pe el. El are narile albastre intr-adevar dar are cam 6 luni sau putin peste. Ea are peste 1 an dar nu are narile maro cum ar trebui sa fie in perioada de imperechere. Se tachineaza doar sau ar trebui sa fac cuib? Ce parere aveti?

9,024

Vai Setris.... :wow:
Si asa am mari emotii ca cica s-a auzit un ciripit mic in out
Nu am facut niciodata treaba asta, am toata disponibilitatea ca timp, ore, orice, numai sa am macar un pui :merci:
Mancarea recomandata de tine o gasesc oare in pet-shop ? Am vazut ca ai scris on line, dar ar fi mai comod pet-shop
In privinta nervilor, nu ii am tari ca mi-i doresc tare mult si familia mea este superincantata
Of ! diseara spun o rugaciune si pentru ei

9,025

rolord23 wrote:

Vai Setris.... :wow:
Si asa am mari emotii ca cica s-a auzit un ciripit mic in out
Nu am facut niciodata treaba asta, am toata disponibilitatea ca timp, ore, orice, numai sa am macar un pui :merci:
Mancarea recomandata de tine o gasesc oare in pet-shop ? Am vazut ca ai scris on line, dar ar fi mai comod pet-shop
In privinta nervilor, nu ii am tari ca mi-i doresc tare mult si familia mea este superincantata
Of ! diseara spun o rugaciune si pentru ei

Eu am rascolit tot Brasovul dupa mancarea asta si nu am gasit in magazine, asa ca am comandat-o si mi-a venit in doua zile.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu