8,926

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

lasa ROLORD ca ai sa fii in echipa cu mine[cand vor avea fetele mascul :wis:  ].. :k:    SANATOSI SA FIE .CA VOR VENI SI OUTELE LA TIMPUL POTRIVIT  :pup:   BIANCA ..cauta companie frumuselul tau   :perus:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,927

Merci Dana1  :pup:
Dar cred ca pana la vara nu am parte de oute că Mica e totuşi ..... mică....cred
De la magazin a spus ca are cateva luni....parca la 8 luni este matura  :wis:
Dar oare este un sezon anume de imperechere sau cum le vine lor ?  :hihi:

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

8,928

Dupa 1 an e ok pt reproducere smile

- Bianca

8,929

Aveti idee (aprox) cam ce varsta are masculul meu Coco? L-am cumparat ca avand intre 5-8 luni..dar cred ca nu are mai mult de 5 dupa parerea mea. Inca nu are cerculetul alb in jurul pupilei. Va multumesc!

8,930

Oho...are deja ceromul albastru...cred ca are aprox 1 an,e suuuperb  :heart:

- Bianca

8,931

Intreb de varsta pentru ca Bibica are deja un anisor si am vazut ca incep sa i se maroneasca narile. Toata ziua il pupa pe Coco si il mangaie. Dar cred ca el e inca micut ca sa se reproduca. Nu tin neaparat sa faca pui dar nu mi-ar parea rau daca ar fi. Voi ce spuneti?

8,932

Eu cred ca e ok de reproduce...parca chiar ar intra in calduri (vad ce e destul de albastru ceromul ) smile

- Bianca

8,933

E foarte albastru ceromul, e aproape mov de albastru ce e. Dar eu nu i s-au maronit inca narile de tot. Si ma gandesc sa nu fie prea mic ca varsta....nu vreau sa-i chinui degeaba

8,934

Indirect, merci Silviu  :merci:
Mica mea are ochii complet negri deci e sub 6 luni :rusine: Baiatul e mare ca de un an e la noi :hihi: si avea cateva luni cand l-am achizitionat - ochii ii erau complet negri
Dar am sa ma interesez si de varsta dupa bulinele de la gat cum mi-a spus cineva in tema - dr vet
Ca dupa dungi...nu stiu :wis:

8,935

rolord23 wrote:

Merci Dana1  :pup:
Dar cred ca pana la vara nu am parte de oute că Mica e totuşi ..... mică....cred
De la magazin a spus ca are cateva luni....parca la 8 luni este matura  :wis:
Dar oare este un sezon anume de imperechere sau cum le vine lor ?  :hihi:

ne inarmam cu multa rabdare si dragoste si la primavara deschidem noi sezonul la  :ou:   [masculul pe care il vreau eu e un pui de 1 luna..si astept sa iasa din cuib..si apoi sa vie la mine..azi l-am vazut si l-am pupat ]  :pup:

8,936

Vai Dana....ce senzatie placuta cred ca ai avut
Oare sa incerc sa o iau si eu pe Mica mea sa o pup ? :angel:
Cred ca as manca-o toata....

8,937 (edited by dana1 10-06-2011 12:15)

in nici un caz ea nu te mananca pe tine ..doar ciupeste.. :k:   faza dura e  ca  cei 2 pui care i-am vazut azi nu-mi dau seama daca sunt baieti sau fete :wis:   nici pene n-au multe pe ei.. :perus:  m-am uitat la nasucurile lor pana m-am lasat pagubasa.. tongue

8,938

Nu conteaza ce sunt - fetite sau baietei.....sunt puii tai si asta este super :bravo:
Dana, spune-mi te rog, puii de care vorbesti i-ai cumparat sau "s-au fabricat"  smile  la tine acasa? Desi inclin sa cred ca s-au fabricat....dar astept sa-mi spui tu
Intreb asta ca sa stiu in principal si cum ai abordat problemele dupa aparitia outelor....sa ma pregatesc cum trebuie pentru data viitoare  :hihi:

8,939

cine imi poate spune si mie daca perusul meu este fata sau baiat?

Iubeste si vei fi iubit!

8,940 (edited by dana1 10-06-2011 14:17)

nu sunt puii mei ci a unei prietene si de la ea vreau sa cumpar un mascul..care acum e mic si daca nu sunt fete amandoi puii..daca nu ..astept urmatoarea tura de pui sa vedem ce apare.. :wis:             pare a fi o fetita la ABRAMBURICA?

8,941

si eu zic la fel ca e o fetita frumoasa

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

8,942

Am incercat sa ma apropii de Mica fara sa o supar - pentru prima oara am facut asta  :k:
Mica de ea a fost curajoasa cand aproape am atins-o cu un deget de un piciorus si nu s-a speriat  :bravo:
Se uita la deget si atat Vorbeam cu ea usor si ma apropiam tiptil  :hihi:
Dar am observat ca totusi ochii ei nu sunt complet negri, are ceva de parca ar incepe acel contur alb - pupila
Dar asta abia se vede...eu stiu, poate are in jur de 6 luni atunci  :wis:
Nu as face poza sa ii pun blitzul in ochi, dar am sa o urmaresc mai atenta
Ma enerveaza faptul ca la magazin nu stia varsta exacta
Candva am avut un  caine - setter rosu irlandez, stiam data nasterii, am stiut data nasterii puilor lui, am notat totul atent
Dar la pet-shop-uri, treaba cu varsta nu este ok Si asta vara si acum, cand am luat perusii, la intrebarea cu varsta am primit raspuns vag  :wow:

8,943

daunazi ma uitam la DIA cum se aranjeaza si am observat ca pe spate unde e albastra e si sidefie[are o stralucire aparte]..asa e si SISI ..si am inteles ca au mostenit acest sidef de la tatal lor.. :perus:   au si ai vostri asa? :wis:

8,944

Nu stiu despre ce vorbesti Dana...adica nu am inteles prea bine,straluceste pe spate sau cum? Alfi al meu e foooarte catifelat pe spate,si intradevar se vede asa sidefat,dar nu reusesc sa prin sub nicio forma o poza in care sa se vada.Daca fac fara blitz s-ar vedea,hmm,o sa incerc smile

- Bianca

8,945 (edited by dana1 10-06-2011 18:18)

da la asta ma refer.. :k: ca pe aripi au si negru iar in rest DIA e alba si SISI galbena..

8,946

Silviu eu sunt de aceeasi parere cu tine: Coco al meu are sub 6 luni. Ochisorii sunt complet negri. Cipi era putin mai mare si atenta la virginitatea fetei mele dar asta cred  nici nu stie despre ce e vorba smile Totusi cum se face ca ceromul este atat de colorat....merci de raspuns

8,947

veronika_m84 wrote:

Silviu eu sunt de aceeasi parere cu tine: Coco al meu are sub 6 luni. Ochisorii sunt complet negri. Cipi era putin mai mare si atenta la virginitatea fetei mele dar asta cred  nici nu stie despre ce e vorba smile Totusi cum se face ca ceromul este atat de colorat....merci de raspuns

Coco are peste cinci -sase luni, a trecut de prima naparlire pt. ca are fesul deja alb complet ( dupa dungile de pe cap se da varsta la puii mici, pana la prima naparlire le au pana in dreptul narilor ) si bulinele pline ( puisorii mici au semilune ) .
In ceea ce priveste inelul la ochi se intalnesc si exceptii, Piscotel avea in jur de 9-10luni cand a murit ( cam de 8 luni era la mine ) si avea ochii negri ca noaptea .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

8,948

Merci de raapuns Setris. Intr-adevar ai dreptate in ceea ce priveste inelul din jurul pupilei. Polish, perusul unor prieteni, avea putin peste un an dar avea ochii negri complet cand l-am vazut eu ultima data. Lui Coco i-a picat sapt trecuta ultima pana din codita veche si cea noua e deja maricica deci inclin sa-ti dau dreptate in legatura cu varsta.

8,949

abramburica wrote:

cine imi poate spune si mie daca perusul meu este fata sau baiat?

inca mai astept pareri...este fetita sau baietel?

Iubeste si vei fi iubit!

8,950

O veste proasta pentru mine: unul din masculi a murit  sad 
Problema e cu atat mai mare cu cat femela e pe oua in cuib. E la inceputul depunerii, deocamdata avand 3 oua.
Nu stiu daca sa ii iau imediat ouale si sa scot cuibul, sau sa o mai las cateva zile inauntru. Nu as vrea sa o traumatizez f tare, avand in vedere moartea companionului ei.
Pe de alta parte, chiar de-ar fi ouale fertile, stiu ca nu ar putea creste puii singura, inclusiv clocitul ( e o femela buna, sta tot timpul pe oua, rar iese afara)
Dar ouale mai mult ca sigur nu sunt fertile, si il banuiam pe mascul, iar acum cred ca se confirma.
ULtima ponta pe care au avut-o impreuna nu a scos niciun pui din 8 oua, desi a stat nonstop pe ele toata perioada ( de la primul ou pana la ziua 21 a celui din urma), ouale fiind limpezi cand le-am aruncat.
Eu ma gandeam sa ii iau cuibul acum si sa ii aduc cat mai repde un partener de aceeasi varsta cu ea.
Credeti ca e bine?
Mai am o pereche de perusi, dar sunt in colivie separata, si ei in perioada de reproducere, se pregatesc- deocamdata viziteaza cuibul.