851

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

acum e bine se joaca si  vioi ,da tot intra in cusca si regurgiteaza pe bat dupa care mananca de acolo.oare are ceva ?daca ma duc langa cusca iese afara si zboara normal iese in camera,ciripeste ,vorbeste si alearga ,da asta numai daca ma bag in seama .cum am mai spus l-am gasit afara si statea de cateva zile bune cred ca 2 sau 3 si asta sa intamplat acum 2 luni cand era mult mai frig.acum am observat ca stranuta...nu vreau sa-l pierd....:cry:

852

i-ai o femela...regurgiteaza pt vrea sa hraneasca ceva, s-a indragostit de ceva, poate de el insuti smile e cumva in apropiere la vreun obiect cand face asa? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

853

mersi mult . da oare ce varsta are? cool

854

7-8-9 luni cred hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

855

regurgiteaza pe batul din colivie si pe televizor.daca iau o fetita mai vorbeste? ca asa e destept rau si vorbaret.prima oara a inceput sa bage seminte in par da nu l-am lasat

856

va vorbii in continuare tongue ba chiar mai rau, din cauza ca va crede ca fetita ii va lua locul , si vrea sa iti atraga atentia tongue.Inseamna ca de tine este el indragostit, si vrea sa te hraneasca :k:

857

am mai avut unu da era o putoare statea toata ziua fara sa faca nimic, il scoteam cu forta si-i ascundeam cusca sa mai faca miscare ca altfel fugea repede inauntru. cand l-am adus pe asta era mereu dupa el si-l facuse sa nu mai vb, ciripeau unu cu celalalt da nu i-am tinut impreuna decat 2 zile dupa care am renuntat la unu si l-am dat ca nu aveam cum sa-i tin separat in camere diferite ca nu am destul spatiu. asa ca nu prea as vrea o pereche...

Adaugat: 01-06-2009 13:33

mersi de sfat. nu stiu ce am sa fac pana la urma mai astept sa vad daca nu e doar o toana. :merci:

858

Dar gandeste-te la el nu la tine smile vrei binele pesarii tale sau al tau? smile daca vrei binele ei i-ai pereche, ei in salbaticie traiesc in stoluri de 20 de exemplare cum ar fi daca si tu ai traii singur pe pamant inconjurat de tot felul de animale si nu de semenii tai.

859

fulgulet79 wrote:

mersi mult . da oare ce varsta are? cool

De cat timp il ai? E un baietel matur oricum.Ia`i o femela poate se linisteste.
Incearca sa nu le mai dai batoanele alea, sunt pline de chimicale, mai rau le face.Poate de la ele si`a iritat baietelul gusa si vomita.Daca are gusa inflamata, da`i 2-3 picaturi de iaurt natural.
Injectie? hmm.. nu  mai are rost sa mai zic ca vad ca nu se citeste ce se scrie aici.Lumea scrie cand are nevoie, dar nu citeste sa vada daca s`a mai vorbit despre asa ceva.

>>>>Alexandra<<<<

860 (edited by iloveanimals 01-06-2009 16:25)

matur adica cat?  nu este mai mare de un an, nu are ceromul format hmm

861

Daca te uiti bine, masculul meu alb cu albastru are 7 ani da? Si are ceromul la fel.Albastru cu mov.Asta pentru ca e o mutatie, la care le ramane asa ceromul, nedefinit.
Se poate sa aibe peste un an, dupa liniutele de pe cap.Acum depinde.Cert e ca e un baietel matur, adult, in stare sa aiba si el o fetita s`o iubeasca :heart:

>>>>Alexandra<<<<

862

si la cei de 9 luni cum au dungutele de pe cap? hmm

863

Pai tot asa, departate de cap, dar nu stiu, mi se pare ca e perus standard, are fruntea lata si obrajii mari.Sa ne zica de cat timp il are, si ce varsta i`a zis ca are perusul cand l`a luat.Asa e greu sa aproximezi varsta.

>>>>Alexandra<<<<

864

si mie mi se pare ca e standard, are penele de pe cap ff mari si ridicate :pls:

865

Am o prietena, e monaxme, e colega mea clasa! Azur, iarasi s-a lovit de mobila si e ranit la cerom! Ma intreaba ce ar putea sa-i dea si m-am gandit sa intreb aici, poate stiti! sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

866

Sanipur, e dezinfectant foarte bun.Zii sa`l tina inchis o saptamana-doua, sa se linisteasca, sa nu`i mai dea drumu.Eventual sa ii ia o voliera sa zboare numai in ea.Sigur vede?

>>>>Alexandra<<<<

867

Vede vede! E batranel, are anisori buni, probabil de asta! S-a julit la cerom si a sangerat putin! La dat cu betadine! E bine? hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

868

Da e bun si ala, sa nu`i mai dea drumu.Sincer, odata o sa se dea asa de tare incat n`o sa se mai ridice doamne fereste de jos.Sunt sensibili in zona gatului si a capului.Asa ca mare grija!! hmm

>>>>Alexandra<<<<

869

Ok! O sa-i spun! Multumesc f. mult! big_smile

Iusti

870

Cu placere Iusty! :pup: :heart:

>>>>Alexandra<<<<

871

oblonda ai un mp

872

sunt fericita pt fetitele mele!la inceput s-au batut 2 zile cand am adus-o pe cea galbena,dar acum se iubesc!se joaca impreuna,cea albastra e tare iubareata ar vrea sa se pupe nonstop!am lasat colivia deschisa ieri si nici nu s-au gandit sa iasa vreuna la plimbare!s-au jucat,au vazut ca e deschisa dar degeaba!sa aiba Dumnezeu grija si de peruseii vostrii!va pup

873 (edited by OBlonda 03-06-2009 20:09)

Foarte bine ca se inteleg fetitele, sunt puiute, acum au ajuns sa se cunoasca.Mai tarziu o sa simta nevoia de baietei, o sa fie mai teritoriale.Sa ai grija de ingerasele tale! :heart: :pup:

>>>>Alexandra<<<<

874

am procedat cum m-ati sfatuit  si i-am luat baietelului meu o fetita. da nu o baga de loc in seama , fuge la mine si face la fel.adica sta intr-un colt si regurgiteaza pe bat,azi a inceput sa faca si suptire.nu stiu ce sa-i mai fac ,i-am dat si iaurt asa cum m-ati invatat si acum parca se simte si mai rau.....sunt tare suparata nu vreau sa-l pierd:(   :cry:

Adaugat: 03-06-2009 21:48

Psitacoza, boala perusilor
papagal perus, nume animale, nume de pasar?, diaree la perusi, boli ale perusilor, perusi boli, papagali perus, papagal, nume de cai, psitacoza, boli perusi, specii papagali, si alte pasari, boli la cai, papagali ara

Psitacoza, cunoscuta si sub numele de "febra papagalilor" este o boala des intalnita nu doar la perusi, ci si la oameni. Principalul agent patogen este bacteria "chlamydia psittaci". Deosebit de contagioasa aceasta se gaseste in carne, secretiile oftalmice sau respiratorii. Psitacoza poate fi diagnosticata prin prezenta unor simptome respiratorii, dar si pasari aparent sanatoase. Deseori pasarile cele mai expuse acestei boli sunt cele care intra des in contact cu alte specii de animale. Psitacoza poate fi cronica sau acuta.

In cazul bolii cronice, mult mai dificil de diagnosticat, pasarea poate fi infectata de mai mult timp (saptamani, chiar luni) fara sa prezinte simptome grave. Dar daca papagalul nu are pofta de mancare, penele i se desprind usor sau doarme cea mai mare parte a timpului, ar putea sa fie bolnav de psitacoza. Pasarea ar putea sa aiba virusul, fara ca acesta sa se manifeste vizibil. In acest caz poate imbolnavi cu usurinta o alta pasare sanatoasa, daca aceasta are o rezistenta imunologica mai scazuta.

Simptome:
Cel mai adesea simptomele sunt de ordin respirator, fiind caracterizate prin:
stranut, conjunctivita, dificultati respiratorii, penaj zbarlit, scurgeri la ochi, pierdere in greutate, apatie sau/si diaree.

Diagnosticarea unei pasari presupusa a fi bolnava poate fi destul de dificila. Primul semn de imbolnavire este starea fizica proasta a pasarii. Daca in sangele pasarii numarul de leucocite si enzime hepatice este anormal de mare atunci ficatul perusului a fost deja atacat, ceea ce poate fi un efect al prezentei bacteriei. Din pacate, testul de sange nu este singura metoda pentru a ne asigura ca pasarea este sanatoasa, fiind necesare si alte teste.

Tratamentul
Tratarea bolii se poate face simplu si eficient. I se administreaza perusului antibiotice pe baza de tetraciclina sau derivate, pe cale orala sau injectabile, la fiecare 10 zile. Pentru mai multe pasari este de preferat ca tratamentul sa fie global, antibioticul fiind introdus in mancare sau in apa. Tratamentul este de durata, bacteria putand supravietui pana la 45 de zile in organismului animalului.

Adaugat: 03-06-2009 23:01

sper sa cititi si sa va fie de folos             :pup:

875

fulgulet79 wrote:

am procedat cum m-ati sfatuit  si i-am luat baietelului meu o fetita. da nu o baga de loc in seama , fuge la mine si face la fel.adica sta intr-un colt si regurgiteaza pe bat,azi a inceput sa faca si suptire.nu stiu ce sa-i mai fac ,i-am dat si iaurt asa cum m-ati invatat si acum parca se simte si mai rau.....sunt tare suparata nu vreau sa-l pierd:(   :cry:

Off, eu am intalnit cazuri asa, unde perusul vomita, din cauza ca are gusa iritata.Si l`a tratat cu iaurt, in fiecare dimineata ii dadea cu pipeta.In ultima vreme se obisnuise cu iaurtul asa de tare, incat cerea el si manca singur.Mai incearca sa`i dai, pentru diaree cumpara`i Diropur.Sper sa se faca bine micutul! Iti tin pumnii! :heart:

>>>>Alexandra<<<<