8,426

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

poseidon96 wrote:

anyta dar la tine ce fel se comporta femela cand trebuia sa depuna primul ou
ca la mn ar trebui sa depuna maine ca se implinesc 14 zile de la imperechere ,si nu stiu dar parca pare asa mai mare(grasuta) sau sta ea mai infoiata si parca i sa umflat putin cloaca

Inainte de depunere isi petrecea foarte mult timp in cuib , ea este foarte experimentata pentru ca asta e a 5-a serie de oua. Cum i-am pus cuibul pentru ca i-am vazut cand se imperecheau , a intrat imediat in el si de atunci se imperecheau aproape zilnic. Incepe sa faca kk mai mare , din ce am observat eu , alb si tare iar dupa ce va face primul ou va face kk foarte moale si mult . Este foarte curata , atunci cand ii vine sa faca , iese imediat din cuib  :heart:
Mananca foarte mult din osul de sepie , poti sa incepi sa le prepari ou fiert , ca sa se obisnuiasca cu aceasta hrana dinainte de a iesi primul pui.
Sper sa iti faca oute , sunt mari sanse . Alor mei le-am pus cuibul intr-o vineri si vinerea urmatoare a si depus primul ou. O singura data  erau sanse ca sa iasa un puiut dar ea a aruncat oul din cuib si puiutl era in ou mort , era complet dezvoltat , se pregatea sa iasa. Sper sa avem mai mult noroc de aceasta data.
Si cealalta pereche : Riki si Alice se pupa dar el e mai micut are intre 6-8 luni iar ea are 1 an jumate .  Alice a intrat in cuibul Mayei de cateva ori si apoi am separat-o de cei 2 indragostiti si i-am luat si ei pereche. O sa le pun cuibul poate la vara .   :floare:
Multumesc tuturor ca ne tineti pumnii big_smile.  O sa va pun poze cu outele doar daca iese Maya din cuib.

Adaugat: 22-03-2011 11:54

am facut o poza cu outele , sa imi spuneti ce parere aveti  :ou:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

8,427 (edited by vladcrisan 22-03-2011 16:14)

annymary40:eu zic ca 2 puisori sigur vei avea smile SUCCES
Azi e ultima zi de tratament a perusei mele big_smile. Va voi pune poze cu ea dupa ce ii cresc penele si sa imi ziceti daca am tratat-o bine big_smile
Silviu parca spuneai ca ai ceva pui.Ne arati niste poze?? big_smile

8,428

Am o intrebare . Pe la colturile nasucului a inceput sa  i se coloreze ff putin in verde ... Se poate sa i se faca nasul maro ???

:perus: Iubesc Papagalii Perus

O pereche : Niki  :heart:  Riki  :perus:

8,429

Va multumesc mult  :pup:   :pup:  , va tin la curent , eu imi doresc foarte mult , macar un puisor.
@  vladcrisan , de-abia asteptam pozele cu fetita.

8,430

Unde pot sa le pun cuib ??

8,431

Ralukutzza , poti sa atasezi cuibul in afara coliviei , colivia alor mei este destul de mare si a avut usita speciala pentru cuib si aoclo l-am fixat. Daca colivia nu are nici o usita , poti sa ii faci tu o gaura si sa incerci sa fixezi cuibul acolo , dar nu foarte mare , atat cat sa incapa usita cuibului ( cercul acela prin care intra femela in cuib) ; ca apoi sa o poti astupa , atunci cand se va termina perioada clocitului si pana cand iese ultimul pui din cuib , o poti astupa cu o jucarie , o oglinda dar mai intai sa montezi cuibul. Bafta la oute !  :floare:

8,432

Mersi mult . Are usita ! M-ai ajutat foarte mult , mersi !!

8,433

cate luni[sau ani] au perusii tai RALUCUTZZA ??

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,434

multumesc foarte mult setris si anyta pt ajutor ....Anyta iti tin pumnii sa iti iasa puii
amandoi au peste 1 an jumate femela e mai mare decat masculul

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

8,435

Fata e puiut ... max . 6 luni . Iar baiatul tot asa ... vreun an . Dar daca incepe sa i se faca putin pe la colturi nari veri  o sa devina maro nasul ??

8,436

Ce sunt alea nari veri?  hmm

8,437

ralukutzza wrote:

Fata e puiut ... max . 6 luni . Iar baiatul tot asa ... vreun an . Dar daca incepe sa i se faca putin pe la colturi nari veri  o sa devina maro nasul ??

Sunt mult prea mici pentru a le pune cuib. Astepta pana trece femela de 1 an- adica pe la sfarsitul anului asta. Iar cum iarna nu e asa indicat, in primavara urmatoare e perfect.

8,438

Imi pare rau sad

8,439

are pe la colturi , putin verde ... se va transforma in maro ?? Nu pot sa astept ! Este deja in putere sa faca pui .
A si herbudgies este primavara deja .

8,440

Nu este la 6 luni,o nenorocesti...asteapta macar pana in iunie ,iulie.

8,441

ralukutzza wrote:

are pe la colturi , putin verde ... se va transforma in maro ?? Nu pot sa astept ! Este deja in putere sa faca pui .

Dar cine te fugareste de nu poti sa astepti? Esti mica, rabdarea vine odata cu varsta.

ralukutzza wrote:

A si herbudgies este primavara deja .

Am spus ca cel mai bine e primavara VIITOARE.

Ce ma amuza toti copilasii care nici n-au invatat sa aiba grija de un animal, dar vor sa il impuieze cu prima ocazie. Nu o lua personal, vorbesc in general.
Asa ca atentie ce si cui dati sfaturi!

8,442

Ralukkutza , ma bucur ca ai gasit locul unde sa atasezi cuibul dar am crezut ca peruseii au peste un an si nicidecum mai mici. Cel mai bine este sa nu il mai atasezi pentru ca le faci lor rau . Sunt prea mici , trebuie sa aiba macar un an ca reproducerea sa se poata realiza cu succes. Asa mai am si eu o pereche , in afar de cei care au depus iar Alice , fata are ceromul maro si este apta de imperechere ,are un an jumate dar pentru ca el are vreo 7 luni nu o sa le pun cuibul chiar daca as vrea, astept pana cand vor fi apti amandoi de imperechere.
Poseidon96 , nu ai pentru ce.  smile

8,443

Defapt am intrebat la petshop . Baiatul are peste un an iar fata este de o seama cu el . Ce sa ii fac daca intra in perioada ? II pun cuib si astept puii . Nu eu o pun sa faca pui . Si daca i se face nasul maro ... nu trebuie sa ii pun cuib ? Asta nu inteleg ...

8,444

la mine s-au cam schimbat treburile..ZUZA sta mai mult cu BUHUHU iar DIA i-l bate cu sete.. :furios:   sa fie geloasa? :perusi: .p.s...ZUZA i-l batea la inceput..

8,445 (edited by ioana99 23-03-2011 14:35)

daca puteti mai cumparati un mascul si nu o sa se mai certe :floare:

-Ioana-

8,446

astazi au avut fetele un mascul mai mare in vizita..ZUZA il giugiulea ,DIA i-l batea iar BUHUHU [care are vreo 5 luni]i-si vedea linistit de somnul lui..m-am amuzat copios pe seama lor..mai stau in dubii..ma nelinisteste cel mic .ca e prea adormit  :perus:

8,447

scuze ca se vede asa (am facut poza cu telefonul ) El e Paco ; poze cu Zuzu mai incolo

Madalin 2 perusi Zuzu si Paco  :perus:  :perus:

8,448

Cum sa aiba verde pe cerom smile).Daca se face maro nu este neaparat sa le pui cuib.Pune niste poze cu papagalii tai.

8,449

Grafadesign , nu te mai obosi degeaba ! I s-a dat ban definitiv ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,450

E frumusel Paco , pacat ca poza nu este prea clara  wink  , asteptam poze si cu Zuzu.