Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
anyta dar la tine ce fel se comporta femela cand trebuia sa depuna primul ou
ca la mn ar trebui sa depuna maine ca se implinesc 14 zile de la imperechere ,si nu stiu dar parca pare asa mai mare(grasuta) sau sta ea mai infoiata si parca i sa umflat putin cloaca
Inainte de depunere isi petrecea foarte mult timp in cuib , ea este foarte experimentata pentru ca asta e a 5-a serie de oua. Cum i-am pus cuibul pentru ca i-am vazut cand se imperecheau , a intrat imediat in el si de atunci se imperecheau aproape zilnic. Incepe sa faca kk mai mare , din ce am observat eu , alb si tare iar dupa ce va face primul ou va face kk foarte moale si mult . Este foarte curata , atunci cand ii vine sa faca , iese imediat din cuib :heart:
Mananca foarte mult din osul de sepie , poti sa incepi sa le prepari ou fiert , ca sa se obisnuiasca cu aceasta hrana dinainte de a iesi primul pui.
Sper sa iti faca oute , sunt mari sanse . Alor mei le-am pus cuibul intr-o vineri si vinerea urmatoare a si depus primul ou. O singura data erau sanse ca sa iasa un puiut dar ea a aruncat oul din cuib si puiutl era in ou mort , era complet dezvoltat , se pregatea sa iasa. Sper sa avem mai mult noroc de aceasta data.
Si cealalta pereche : Riki si Alice se pupa dar el e mai micut are intre 6-8 luni iar ea are 1 an jumate . Alice a intrat in cuibul Mayei de cateva ori si apoi am separat-o de cei 2 indragostiti si i-am luat si ei pereche. O sa le pun cuibul poate la vara . :floare:
Multumesc tuturor ca ne tineti pumnii . O sa va pun poze cu outele doar daca iese Maya din cuib.
Adaugat: 22-03-2011 11:54
am facut o poza cu outele , sa imi spuneti ce parere aveti :ou: