8,251

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

S-a trezit somnoroasa si vrem s-o facem frumoasa... :bravo:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,252

:ill:  Piscotel e pe cale sa ne paraseasca, oricum a fost o luptatoare care timp de opt luni mi-a adus bucurie mie si alinare lui Micu...pentru cei care nu stiu, Piscotel am cumparat-o bolnava din magazin...insuficienta digestiva, doctorul a spus demult ca nu se poate face nimic, am reusit sa o mentin in viata pana acum, in seara asta insa se pare ca nu mai are resurse sa lupte...nu stiu daca va supravietui noptii... :cry:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

8,253

necunoscuta wrote:

Alma, nu e regula ca perusii sa fie intr-o permanenta activitate. Fii atenta la fecale, iar daca zici ca se scarpina mereu, uita-te ca nu cumva sa aiba paduchi.

Da, se curata, ai mei , in fiecare seara dupa masa erau cu ciocul in pene, se curatau. Se scarpina cum? Cu piciorusul, sau doar il vezi cu ciocul umbland prin pene? Oricum, preventiv, cauta sa vezi daca are paduchei. big_smile

Sau se poate doar sa naparleasca. Ii pica pene, puf?

Fecale tari:P..nu are diaree.. se scarpina si cu piciorusul si cu ciocul..mai des cu ciocul se cauta in pene..
si penele da ii pica..;;)

8,254

setris...in seara asta ma voi ruga pentru ea...e tot ce pot face...luna asta ar trebuii sa fie declarata luna de doliu pentru latifa...cred ca ne'au murit cei mai multi prieteni sad ....nu ii vom uita niciodata.... Kiki a mea acolo unde e insfarsit poate sa zboare...se simte bine...si il vegheaza pe coco din cer....cred ca si perusii vostri pierduti fac la fel sad.... :cry:

alma perusul tau cred ca naparleste

Ps...am si eu un dubiu poate ma poate ajuta cineva....cum arata ciocul unei femele lutino? Mi s'a spus ca e posibil sa fie mascul...si daca ma uit atent la ochisorii ei se poate vedea acele cerculete albe tipic masculilor... :-s nu stiu daca m'ai inteles

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

8,255

George multumesc de compasiune...i-am administrat ceiutul ei cu mancare pt. pui pe tub, direct in gusulita, e pusa la caldurica si vad ca a iesit din cuibul in care am pus-o, a facut chiar si kk ( destul de acceptabil pt. situatia ei )...o sa-i mai dau ceai pe la 1-2 , daca trece noaptea inseamna ca mai are zile.  :ill:
In ceea ce priveste sexul nu se determina dupa ochi ci numai dupa nas, cerculetul la ochi se formeaza la majoritatea perusilor  maturi (mai sunt si excepti, Piscotel e matura acum dar are ochii negri) . La varietatile lutino si albino, nasul masculilor ramane roz sau roz purpuriu, asa cum il au masculii pui .

8,256

multumesc pt raspuns..

dar dc naparleste?e perioada in care ei naparlesc sau e din cauza unei boli? sau e pui si isi schimba penele?

este primul meu perus si vreau sa stiu cat mai multe..

8,257

@ Silviu imi pare rau pentru puiut  sad .
@ Setris , ne rugam cu totii pentru micuta ta , sa speram ca nu o vei pierde  :cry:
Eu am o problema foarte mare cu Coco . Coco statea in aceiasi colivie cu Maya si Alice . Se dadea foarte mare si toata ziua canta si se impana pentru ca era singur intre doua fete. Le-am pus cuibul luni. Maya care a mai avut 3 serii de oua cu Rocky care a murit de batranete si cu Coco o singura serie din care doar un ou avea un pui dar cand m-am uitat in colivie , oul era aruncat jos din cuib si puiul era mort  :cry:  , a intrat imediat in cuib si si-a aranjat talasul asa cum a vrut ea. Am uitat sa precizez ca ambele fete sunt in perioada  de imperechere pentru ca au ceromul maro intens. Problema e ca , Coco le-a calcat pe amandoua , pe Maya de mai multe ori si asta ma bucura pentru ca poate de data asta vom avea noroc la puiuti  smile  dar a calcat-o si pe Alice ( are 1 an ) . Alice a inceput sa intre si ea in cuib de curiozitate si i-a cam stricat aranjamentele Mayei iar Maya cand a vazut-o i-a sarit in cap si au inceput sa se bata pe cuib. Pe Alice am mutat-o ieri in alta colivie si azi i-am luat si pereche . Albastru ca ea dar putin mai mic. (6-8 luni) . La inceput Alice il batea dar vad ca s-au mai potolit. El e bland , l-am luat pe deget de cateva ori , a mancat foarte mult mei si mar si vad ca se simte foarte bine in noua lui casuta , sper ca in curand sa se inteleaga mai bine cu Alice.
  Ce ma sfatuiti sa fac ? sa ii iau cuib si lui Alice? , cam in cat timp de la imperechere apare primul ou ,14 zile?
:bang:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

8,258

Steris ce face Piscotel?  sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,259

:ill:  Piscotel a trecut cu bine ( ca sa zic asa ) peste noapte, i-am dat dimineata inainte sa plec la munca iarasi ceai cu hamd mix, asi fi vrut sa raman cu ea, dar din pacate imi este imposibil...acum am sa o verific abea pe la 18 cand ajung acasa, sper pana atunci sa inceapa sa manance singura. Ea are sindromul going light, este foarte slabita, si imi formasem programul de cinci zile la inceput de luna cu vitamine pt. toti pufosi, am observat in timp ca ei nu ii pica bine doza de vitamine, si se pare ca acum era cat pe ce sa-i fie fatala, tind sa cred ca ce se vinde in pet shop-uri sunt doar chimicale. Hotararea mea este sa iau tot ce gasesc vitamine lichide la farmacia umana si sa le dau doar de acolo, cele "speciale" pt. pasari le-am aruncat de aseara .
Pt. tratament am cautat pe tot internetul metode naturiste (probabil asta a tinut-o in viata ) , si am inceput initial cu cuticula de pipota, si acum merg pe ceai de cimbru si anason...problema mea cea mare este in continuare faptul ca nu ia in greutate, ca nu tolereaza schimbarea de meniu...si se pare ca trebuie sa incep sa o hranesc cu forta, ovomixul avand o formula foarte buna pt. pasarile slabite ... :ill:  am sa va tin la curent cu ce se mai intampla, sper sa o gasesc in viata .  :pls:

8,260

10-14 gasesti mai multe info. la ;imperechere perusi,, Eu am inteles ca masculul hraneste femela,cand sta pe oua sper ca cel nou sa faca acest lucru cu ALICE.si sa ai bafta la pui[e o parere mai asteapta si altele,,,astept si eu pt.fetele mele] :perusi:  :perus:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

8,261

George! Pune o poza cu femela ta si o sa iti spun eu ce este!
Ps: Stateam de veghe si pe aici... wink

8,262

Setris si eu sunt de parere sa o hranesti cu forta cu ovomix . Le-am dat si eu alor mei ovomix si le-a placut, poate o sa ia si ea macar putin in greutate.
Multumesc Dana  :pup:  , sper sa am bafta la puiuti , Maya a inceput sa stea foarte mult timp in cuib si asta e bine , cat despre Alice , nu il mai bate asa de tare pe noul venit ( Rikky) , cred ca o sa se inteleaga.

8,263

Cata ma bucur ca mi te-ai alaturat aici big_smile pai...o sa incerc astazi sa-i fac desi nu prea cred ca va sta big_smile

8,264

:hug:  vesti bune  :perus:  Piscotel se simte mult mai bine, fata de aseara cand statea mai mult lesinata cu aripioarele lasate la mine in palme, astazi cand m-am intors acasa, am gasit-o calare pe grati ciripind dupa Micu, le-am dat drumul la amandoi si iubaretul de Micu s-a si suit pe ea  big_smile  si ea mandruta mea lesinata nu l-a respins...de la ora 18 pana la 20 cred ca a mancat de cel putin 7-8 ori, se vede gusita conturata nu mai este scobita, si-a aranjat penele si a inceput ca scartie din cioculet multumita...cred ca rugaciunile voastre au fost ascultate si Piscotel e hotarata sa ramana printre noi .  :pls:
Saptamana viitoare sper sa reusesc sa ajung cu kk la analiza...si sa cumpar vitamine de la farmacia umana  tongue ...va pup si va spun noapte buna, sunt obosita dupa azinoapte .   :nb:

8,265

Perusii mei sunt cam ciudati,dupa ce mananca stau chiar 10 min pe fundul coliviei si cateodata trebuie sa ii fac  eu sa se duca pe stinghii.Oare de ce??

8,266

setris ma bucur foarte foarte mult ca se simte mai bine  :perus:

Astia sunt nebunii mei smile Coco si Miki... cata poate-mi spui si tu daca miki e baiat sau fata smile

in a doua poza e kiki  sad pe care nu o sa o uit niciodata

8,267

ce pacat sad puteam sa jur ca e femela sad ....ar fi bine sa-l duc inapoi si sa iau o femela? habar nu am cum sa fac acum sad de asta tot se evita...si nu se pupa big_smile

8,268

Cand te duci, cauti sa aiba alb in jurul narilor,acele 'gauri' din cerom.
Sau daca e maro iar este femela.

8,269

eu am vazut acel maroniu si am zis ca e femela...defapt era mascul sad ...si proasta aia m'a si asigurat ca e femela..nu as vrea sa-l schimb mi-e mila atat de el cat si de coco al meu... :-<<<<<<< il am de sambata

8,270

George imi pare rau!
Este mascul! Pana si "moaca" il tradeaza!

8,271

ce sfat imi dai? sad sa-l schimb?

8,272

George, femela din a doua poza este cea care a murit? Ceromul ei nu mi se pare tocmai inregula.  neutral
Mai bine ii orpesti pe amandoi, conditiile din pet shop sunt groaznice + ca doi masculi se inteleg bine si poate in timp reusesti sa le ei amandourora femele.  :hihi:

Setris ma bucur ff mult ca piscotel e bine! :heart: Ce vitamine le ei de la farmacie?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,273

pai 4 perusi nu stiu daca voi putea tine vreodata yikes mi se pare exagerat dimineata ar face dezastru si mi-e frica sa nu se imperecheze... :'( nu as avea ce sa fac cu atatia pui si da stiu ...de cand am luat-o a fost bolnavioara...in ultimu timp era mai mult moarta decat vie si masculul tot o calca...nu stiu de ce dar foarte des acel cerom se schimba la culoare...ba mai alb ba mai maroniu....am zis ca e de la osul de sepie in care dadea mereu....plus o scoartza deasupra care mi se pare ciudata si mie...in fine :'( ...saraca nici de zburat nu mai zbura si in afara de vitamine chiar nu stiam ce sa-i mai dau sad zbura putin si cadea.. :'(

8,274

Daca nu mai vrei pui nu vad de ce nu l-ai pastra! In general masculii se inteleg bine impreuna ,iar un mare avantaj este ca sunt mult mai blanzi ca femelele. Pana la urma tu decizi!

8,275

George in prima poza pe care ai atasat-o cea galbena este fata , este exact ca a mea si are ceromul maro pentru ca e in perioada de imperechere.  Cea galbena e fata si e si lutino .  smile