7,776

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

cat de dureros sad adevarul este ca si cainele meu se uita la el,il tineam in mana si tipa si cainele se uiata asa la el,oricum papagalul se mai duce pe birou si cainele il urmareste cu ochii mari,am vazut la un pet-shop niste perusi si era si un caine langa si au venit niste oameni pentru a cumpara doi perusi si un perus a cazut in cusca la caine si l-a apucat de cap dar din fericire vanzatoarea a reusit sa il salveze,saracutul papagal :angel:

~Maria~iubeste~toate~animalele~!!!

7,777

perusul meu standar din germania a ajuns azi in resita...dar am hotarat sa nu mil trimita pentru ca e destul de frig si nu as vrea sa se inbolnaveasca...asa ca o sa merg eu dupa el vineri!love.animals ce papagal ai!

Adaugat: 11-01-2011 15:32

nu stiu ce sa mai fac sad vad ca starea micutilor mei se agraveaza si nu pot face nimik! sunt tristi nu mai canta nu se mai pup sad de mancat mananca foarte putin...apa nu prea beau! toaleta si-o fac dar iarasi foarte putin! am fost la alt medic si mia dat oxivit 2g/l apa !
dar cum ei nu prea beau m-am gandit sa le dau eu cu seringa cate 1 ml dimineata si 1 ml seara! credeti ca as proceda bine!?

7,778

eu cred ca ai proceda bine,adica cand era papagalul meu bolnavior ii puneam ceva in apa si ii dadeam cu seringa medicamentele,si acum e mult mai bineeeeeee :heart:  :heart:  :heart:

7,779

CE PAPAGAL AI U LOVE.ANIMALS ?
perus sau alta specie

7,780

cred ca 2 ml pe zi e cam mult, da-i doar 1 m, jum dim si jum seara.  hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,781

cam ce cantitate ai dadeai u lu al tau ?cred ca un ml e suficent!
voi ce credeti?

7,782

Acum am avut curiozitatea sa vad cum este oxivitul si vad ca:
Oxivit S se foloseşte cu bune rezultate în combaterea fenomenelor de stres la păsări. De asemenea, se recomanda în tratamentul infecţiilor cu germeni sensibili la oxitetraciclina (infecţii gastrointestinale, micoplasmoza, holera, eimerioza, pseudomonoza
...si este indicat pasarilor mai mari de statura cum ar fi
SPECII ŢINTĂ

La păsări (gaina, curca, bibilica,prepelita, fazan, paun,rata, gasca inclusiv porumbel)

pt un perus de cateva grame cred ca este un pic cam puternic. smile Cine ti-a spus sa ii dai asa ceva ti-a vazut perusii?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,783

nu  ia vazut....ca doctorul care mia recomandat oxivit e din arad si lam sunat doar iam explicat simtomele si mia recomandat oxivit! iar cel care ia vazut mia dat doxivit cred ca la fel de puternic doar ca oxivitul are o gama de vitamine in plus!

7,784

I-ai dat ceva din chestiile astea?  :wow: Nu-i da, te rog eu nu-i da. Nu prea imi surade ideea sa-i oferi unui perus de 30-40 g  acelasi tratament pe care il oferi unei pasari de 1-2 kg. neutral Totusi e doar o raceala. Ce le-ai dat pana acum?

7,785

jurj_iliutza wrote:

voi ce credeti?

eu lui al meu ii dadeam 1 ml pe zi

7,786

love.animals wrote:
jurj_iliutza wrote:

voi ce credeti?

eu lui al meu ii dadeam 1 ml pe zi

Un ml de ce? Oxivit?

7,787

nu stiu ce era deoarece veterinarul mi-a dat in 2 seringi lichide diferite ca sa ii dau el a zis sa ii dau jumate din fiecare dar s-a gandit ca e prea putin si 2 ml din fiecare,eu am avut 2 medicamente diferite si deaia ii dadeam 2 ml,1 ml din fiecare :k: si mi-a dat sa ii pun in apa doxyvit(pulbere hidrosolubila) dar a zis sa ii dau in fiecare zi dar i-am dat 1 data ca asta e optional,adika ii ofera protecte contra bolilor si s-a facut MULT mai bine :floare:  :hihi:

7,788

EU ASA M-AM GANDIT SAI DAU CUSERINGA 1 ML DE OXIVIT!
se pune 2 grame de oxivit la 1 litru de apa!

7,789

incearca si asa,daca a zis doctorul sa ii dai oxivit atunci incerca dar cauta si tu pe net despre oxivit si vezi cand se da,si la ce simtome :pup:

7,790

nu stiu in ce masura sunt bune aceste "suplimente"...eu una incerc sa nu le administrez puilor mei cat mai putin,vara chiar nu le dau nimic ma concentrez mai mult pe legume sau fructe proaspete,iar iarna este singurul anotimp in care apelez la ele...pasarile mele se blegesc imediat de aceea incerc sa le evit.

acum am si eu o problema perusul meu si a pierdut de curand prietenul(care fusese tot baiat ca si coco) si a trecut printr o perioada mai grea....s a imbolnavit grav,a slabit foarte mult, a incetat sa mai ciripeasca si a dat in diaree.a fost o perioada foarte grea ptr. noi,am crezut ca l vom pierde pe cocolino al nostru...dar spre fericirea noastra cocolino a inceput sa manance si sa zboare iarasi,iar cand stam si vb. cu el ,el ne raspunde usor si isi intinde aripile.
nu dupa mult timp am aflat ca in zilele cand coco s a imbolnavit,soacramea care s a ocupat de el cat am fost plecata,i a pus apa de la robinet,care a fost de asemenea foarte rece.
cand m am intors si am inceput sa i pun iarasi apa fiarta si care era la temperatura camerei,cocolino a inceput sa si revina,plus ca i am suplimentat masa si cu putina coaja de ou pisata pe care am amestecata cu nisip.

acum intrebarea mea este daca imbolnavirea lui s a datorat faptului ca a baut apa rece sau a contribuit si moartea partenerului sau?

7,791 (edited by necunoscuta 11-01-2011 23:33)

Nu are nimeni de aici de unde sa stie elly care e motivul principal. 2 lucruri sunt clare:. Apa de la robinet e poluata, deci nu face bine  si cu siguranta, moartea partenerului sau a contribuit la starea de rau. Tu continua sa ii acorzi atentie si bineinteles, apa plata.

Simo

7,792

love.animals nu e nimic de zambit...jliutza nu mai baga atat de multe antibiotice in ei...mai intai calmeaza-te tu ca asa nu ajungi nicaieri...
Informeaza-te bine inainte sa ii dai un antibiotic chiar daca ti l'a dat un veterinar...
In 1 rand nu le da si vitamine si antibiotice inacelash timp..iar daca le pui in apa e posibil ca ei sa nu bea desi nu e sigur.
Cand le dai direct pe cioc ai mare grija sa nu ii fortezi...se apasa usor pe laturile ciocului iar perusul va deschide usor ciocul ..USOR.
Daca sunt constipati da'le ceai de musetel iar daca au diaree ceai de menta..nu am inteles prea bine chestia cu excrementele.
:pup:

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

7,793

la inceput au avut diaree dar l0eam dat ceai de menta si lea trecut!problema e ca respira greu si au stari apatice si somnolentza majore! dupa cum am zis in caras severin si timis nu prea sunt doctori veterinari care sa stie cate ceva despre perusi! si toti fie medic fie crescator iti spun sa le dai antibiotic in apa! si atat! starea micutilor se agraveaza iar eu nu stiu exact ce sa le fac ce sa le dau....!nu as vrea sa pierd pe vreunul dintre ei.....a si au slabit vizibil! leam dat ceai de musetel ceai de menta cu miere! dar nimik leam dat si antibiotic in apa dar dupa cum ai zis si u ..ei nu beau aceleasi cantitati de apa si nici regulat! asa ca mam gandit sa le dau eu cu seringa dimineatza si seara cate 0,5 ml / de apa facuta cu oxivit 2 g/ 1 l apa!....sper sai pun pe picioare..... sad

7,794

george eu una nu rad,dar din cauza ca nu mi-am dus un perus la doctor si am incercat sa il tratez eu cu ce am citit,a murit,a fost o durere imensa pentru mine de aia o fac sa apeleze la doctor :cry: dar nici multe medicamente nu sunt bune dar ce i-a dat veterinarul nu sunt multe,eu cu fetele zambarete incercam sa ii dau incredere ceea ce eu am pierdut in momentul in care a murit acea perusita,orice vietate simte daca stapanul e ingrijorat si se imbolnaveste si mai tare dar daca stapunul are incredere si acea vietate v-a incerca sa lupte,am destula experienta in cat sa stiu cum trebuie sa reactionez,deci jurj_iliutza daca tu ai incredere si simti cu toata inima ca asta va fi bine la fel si perusul v-a fi bine!!! :pup:

7,795

jurj_iliutza incearca cu bronchipur, este o substanta pt raceala la papagli e si alte animale mici. cauta pe net despre el si ai sa vezi ca nu contine antibiotic sau alte chestii care sa-i faca rau. smile Mai incearca cu ceai cald si nu-i lasa asa.

7,796

o sa caut sa vad daca gasesc asa ceva pe aici!mersi mult pentru sfaturi!

7,797

daca nu gasesti poti comanda dupa net.

7,798

a iesit un puisor de perus.mai este un oua.sa speram ca iese si din acela o mogaldeata

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,799

Ooo, felicitari.  :heart:

7,800

:heart: felicitari,sa creasca mare