Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
eu am intrebat daca ati avut cumva probleme de genu si poate stiti...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
eu am intrebat daca ati avut cumva probleme de genu si poate stiti...
multumesc tuturor :pup:
Femela perus tot stranuta atunci cand mananca.
Ce sa fac?
dupa cum ame zis in zona mea nu sunt medici veterinari care sa stie cea despre perusi! daca mergi la ei iti da antibiotic pe baza de tetraciclina in apa si il doare in cot daca animalutul tau se face bine sau nu! spun ca are syngasmus trachea pentru ca are simtome asemanatoare cu cele descrise in cazul unei afectiuni de genu!are diaree, sta tot timpu cu ciocu deschis, sufla greu ,miscarea pieptului concomitenta cu miscarea cozi, iar ciocu e asa gri negricios-am mai vazut dar vad ca toaleta si-o face zilnic ,de mancat manaca, bea apa! doar sunt foarte agitati tipa se alearga prin voliera,rod tot ce prind! nu stiu ce sa mai cred! o sa fac niste poze sami spuneti daca ciocul lui coco e in regula!
am patit si eu ceva asemanator dar sa dovedit ca avea psitacoza.Se poate administra din cate imi aduc aminte teteraciclina dar mai bine dai un search pe google la ,,tratamente psitacoza""
Adaugat: 09-01-2011 20:29
Femela perus tot stranuta atunci cand mananca.
Ce sa fac?
e posibil sa fi racit sau daca stranuta doar in timpul in care mananca e posibil ca mancarea sa contina praf fin.El poate provenii din cojile care raman cand curata ea semintele.Incearca sa ii schimbi mancarea daca contine praf si totul se va rezolva!
Adaugat: 09-01-2011 20:31
in seara asta cad ca puisorii mei sau incapatanat si sau urcat alaturi de parintii lor pe cea mai inalta stinghie iar unul s-a curcat chiar pe leagal.Vad ca stau in perfect echilibru asa ca au decis ca nu e un pericol pentru ei si iam lasat acolo,nu iam mai bagat in cuib!ce ziceti e bine?
man wrote:Femela perus tot stranuta atunci cand mananca.
Ce sa fac?e posibil sa fi racit sau daca stranuta doar in timpul in care mananca e posibil ca mancarea sa contina praf fin.El poate provenii din cojile care raman cand curata ea semintele.Incearca sa ii schimbi mancarea daca contine praf si totul se va rezolva!
Dar daca a racit. Este bine sa inchid usa si sa las sa se incalzeazca in camera ca sa le fie cald?
Doar femela stranuta, masculu nu.
Pai tu unde ii tii?
aseara mam hotarat ca azi dimineata sami iau perusei si sa merg cu ei la un doctor veterinar! deci am fost 115 km cu ei saraci sai vada un medic veterinar...auzisem ca sa deschis un spital veterinar...am ajuns acolo...a venit un doctor sa uitat la ei...ma intrebat ce tratament leam dat ,ce hrana, dupa vreo 10 minute mia zis sa le dau doxyvit 100 in apa 1g /l apa! timp de cinci zile! atata tot! sunt total dezamagit de serviciu sanitar veterinar..desi stiam ca asa e!acum nu stiu ce sa fac sa urmez tratamentul dat de doctor...sau sa nu ..dar starea lor sa agravat ....cel putin standardul sta numai cu capul sub aripa si doarme! de mancat mananca si isi face si toaleta doar ca sufla greu!nu stranuta , nu se aud zgomote cand sufla!habar nu am ce sa fac..!va rog cei cu experienta ...un sfat ceva...!
Pai tu unde ii tii?
In camera mea. Doar ca eu tin deschisa usa.Asa ca eu cred ca ar fi mai bine sa inchid usa pentru ca se incalzeste.
aseara mam hotarat ca azi dimineata sami iau perusei si sa merg cu ei la un doctor veterinar! deci am fost 115 km cu ei saraci sai vada un medic veterinar...auzisem ca sa deschis un spital veterinar...am ajuns acolo...a venit un doctor sa uitat la ei...ma intrebat ce tratament leam dat ,ce hrana, dupa vreo 10 minute mia zis sa le dau doxyvit 100 in apa 1g /l apa! timp de cinci zile! atata tot!
sunt total dezamagit de serviciu sanitar veterinar..desi stiam ca asa e!acum nu stiu ce sa fac sa urmez tratamentul dat de doctor...sau sa nu ..dar starea lor sa agravat ....cel putin standardul sta numai cu capul sub aripa si doarme! de mancat mananca si isi face si toaleta doar ca sufla greu!nu stranuta , nu se aud zgomote cand sufla!habar nu am ce sa fac..!va rog cei cu experienta ...un sfat ceva...!
ar trebui sa urmezi tratamentul.de cand sta asa perusul standard?eu am observat la perusii mei ca au si ei ca noi perioade cand se simt rau,dar dupa 2-3 zile se simt mai bine.dar daca dupa aceste 2-3 maxim 4 zile nu isi revin inseamna ca sunt bolnoviori si le trebuie tratament.daca starea perusilor se agraveaza dupa ce trec cele 5 zile de tratament informeaza din nou acel medic veterinar
iloveanimals wrote:Pai tu unde ii tii?
In camera mea. Doar ca eu tin deschisa usa.Asa ca eu cred ca ar fi mai bine sa inchid usa pentru ca se incalzeste.
Hai sa presupun ca am inteles ce ai spus. Tie iti place sa ai frig in camera de deschizi usa? Nu stiai ca atunci cand tii usa deschisa si mai e si o alta usa sau de deschide o alta usa se face curent? Curentul ala nu-ti face bine nici macar tie dar la pumnul ala de pene si cateva oscioare...
Adaugat: 10-01-2011 19:43
aseara mam hotarat ca azi dimineata sami iau perusei si sa merg cu ei la un doctor veterinar! deci am fost 115 km cu ei saraci sai vada un medic veterinar...auzisem ca sa deschis un spital veterinar...am ajuns acolo...a venit un doctor sa uitat la ei...ma intrebat ce tratament leam dat ,ce hrana, dupa vreo 10 minute mia zis sa le dau doxyvit 100 in apa 1g /l apa! timp de cinci zile! atata tot!
sunt total dezamagit de serviciu sanitar veterinar..desi stiam ca asa e!acum nu stiu ce sa fac sa urmez tratamentul dat de doctor...sau sa nu ..dar starea lor sa agravat ....cel putin standardul sta numai cu capul sub aripa si doarme! de mancat mananca si isi face si toaleta doar ca sufla greu!nu stranuta , nu se aud zgomote cand sufla!habar nu am ce sa fac..!va rog cei cu experienta ...un sfat ceva...!
Eu zic sa consulti un alt veterinar.
la cel care am fost ...cica e cel mai bun pe o raza de 200 km!si asa am mers 115 km pana la el!la toti la care mergi dau din umeri ca nu stiu aproape nimik despre perusi! iar doctorul la care am fost e cel mai bun din vestul tari ( asa se zice) lucreaza la singurul spital de urgenta veterinar de pe la noi!
De pe la voi,adica unde?
caras severin !
Credeam ca te pot ajuta, dar din pacate esti mult prea departe de mine sau de veterinarii pe care ii stiu mai buni.
m-aminteresat si eu si pe la crescatori mai batrani pe care ai cunosc ....absolut toti miau zis ...antibioc in apa!dar eu leam dat si nimic .........dar o sa le mai dau ......desi recunosc ca mie cam frica ......!dar macar stiu ca am incercat .......asa stau si ma uit la ei bieti cum sufera !
Incearca sa le dai un ceai caldut si sa-i tii la caldura. Poate e doar o raceala minora. Antibioticele nu fac asa mult bine, incearca sa faci o pauza de la ele, in cantitati mari provoaca chiar moarte.
Am si eu o veste buna in privinta perusilor mei.
Azi femela i-a regurgitat mancare lui Popica. :heart: :perusi:
felcitari vlad...hmm care e faza cu usa deschisa eu le-o tin la ai mei portita mereu deschisa si usa camerei e inkisa deoarece e posibil ca celelalte geamuri sa fie deschis...si din pricina curentului.
Si iloveanimals are dreptate..nu le da asa multe anitibiotice..daca dupa cel mult o saptamana nu isi revin eu zic sa schimbi tratamentul..tine-i la caldura...asta e perioada bolilor...diferenta dintre temperatura asa mare...excursiunea asta termica..aduce numai boli si noua si animalelor.
Sa speram ca se vor face micutii tai...am avut prea multe pierdiri in marea familie Latifa...mie unuia imi ajunge....mi-au dat lacrimile la unile povesti...
asa este ...va multumesc tuturor pentru sfaturi! si intre toate necazurile astea am si eu o veste buna maine o sa imi maresc familia...maine imi ajunge un mascul standard de culoare verde din germania...sper sa fie un exemplar deosebit :hug: :perus: :heart:
jurj felicitari,deabea astept sa pui poze!!!!!!!!!!!!!!!!! :perus: scuze entuziasmul meu dar ador animalele si cand aud de un animal in cazul tau pasare care isi gaseste un camin cu niste oameni iubitori ma simt bine stiind ca v-a fi protejat :pup: :bravo:
maine cum ajunge o sai fac niste poze micutului si o sa le pun :hug: si eu sunt foarte entuziasmat abea astept sa ajunga si sper k pe viitor sami faca niste puiuti! :heart: :hug:
si eu iti doresc sa iti faca puisori,mici,frumosi si sanatosi :perusi: :perus: stiu sentimentul pe care il simti in momentul in care vine cineva nou mai ales un puisor,si eu sunt pe cale sa imi maresc familia cu o nimfa :nimfa: :grey: :iubareti: :nimfa: :grey: :iubareti: iti doresc sanatate si sa ajunga cu bine!
multumesc frumos!maine o sa-l vedem cu toti! :hug: :heart:
am aprins becul acum....si perusei mei au dat iama la mancare mananca de zici ca nu au mai vazut mancare de luni de zile
eu cand aprind becul papagalul meu incepe sa tipe ca sa sting lumina ca el vrea sa doarma,astazi i-am dat drumul pe afara si era sa aterizeze in mancarea mea,ca vroia si el si apoi era sa aterizeze pe caine si mai mereu cand il lasam afara zboara pe langa capul nostru,cu toate ca nu s-a obisnuit cu noi deloc si il am de 1 an si cateva luni :hug:
ai grija la caine ! si eu am avut mai demult 2 perusi superbi care au crescut cu un pisoi din rasa de angora turcesc! nu am avut probleme ...doarmeau pe el ,il ciupeau ...si asta ani de zile ...si odata nu stiu de ce ia papat pe amandoi!
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus