7,726

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

multumesc alexandra si dyenutza yikes si vladcrisan am avut si eu o papagalita cu unchiile inegrite dar a murit din pacate,cred ca e normal,paco nu le are inegrite :perus:

Love Nature
1 :perus: Paco(perus)
1 :caine: Cody(shih-tzu)

7,727

Andreea, imi pare foarte rau pentru micutul tau  sad

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

7,728

iancumarian wrote:

astazi cand m-am trezit si m-am dus la colivia papagalilor am vazut ca puii erau iesiti din cuib pe fundul coliviei.Cred ca nu ei au iesit si mai degraba parintii iau dat afara pentru ca vad ca parintii lor se imperecheaza iara.Credeti ca la noapte ar trebuii sa ii bag inapoi in cuib sau sa ii las afara?Le-am pus doua stinghii aproape de fundul coliviei si bol cu hrana si apa dar nu mananca si nici nu prea se urca pe stinghii!ce sa fac?

ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,729

cat de mici sunt puii? si pe ai mei ii impinsese..pe cei care nu au pene si nu se pot tine inca din betze ar trebui bagati inapoi logic...la caldura daca ii hraneste pe cei cu pene nu pare a fi o problema mare atata timp cat e cald

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

7,730

vladcrisan wrote:

Perusei mele i s-au innegrit ghierutele.Este normal??

Nu stiu....Mi se pare normal,la Cipy sunt negre decind l-am cumparat .... hmm Poti sa pui o poza?????

7,731

george155 wrote:

cat de mici sunt puii? si pe ai mei ii impinsese..pe cei care nu au pene si nu se pot tine inca din betze ar trebui bagati inapoi logic...la caldura daca ii hraneste pe cei cu pene nu pare a fi o problema mare atata timp cat e cald

pai au cam 26 de zile si sunt acoperiti total de pene!Ma ingrijoreaza ca unele degete sunt strambe.Pe degetele lor se depusese un strat de fecale cu toate ca le facem curat in fiecare zi in cuib!

7,732

iancumarian wrote:

astazi cand m-am trezit si m-am dus la colivia papagalilor am vazut ca puii erau iesiti din cuib pe fundul coliviei.Cred ca nu ei au iesit si mai degraba parintii iau dat afara pentru ca vad ca parintii lor se imperecheaza iara.Credeti ca la noapte ar trebuii sa ii bag inapoi in cuib sau sa ii las afara?Le-am pus doua stinghii aproape de fundul coliviei si bol cu hrana si apa dar nu mananca si nici nu prea se urca pe stinghii!ce sa fac?

baga-i in cuib,iar daca parintii nu ii hranesc,da-le tu mancare.sa ne mai zici ce fac puiutii si parintii. :pup:

7,733

alexandra10 wrote:
iancumarian wrote:

baga-i in cuib,iar daca parintii nu ii hranesc,da-le tu mancare.sa ne mai zici ce fac puiutii si parintii. :pup:

totusi ce zici de degetelele ce sunt putin strambe?Se vor indrepta?

7,734

iancumarian wrote:

de degete nu stiu ce sa-ti spun,probabil ca da.

7,735

iancumarian wrote:
alexandra10 wrote:
iancumarian wrote:

cred ca da

Love Nature

7,736

nu cred ca au nimic....tine-ne la curent

7,737

imi pare rau pt andreea sad ....am avut si eu demult cand eram mai copilasi doi perusi foarte blanzi si atasati de mine...daca nu ma vedeau prin preajma refuzau mancarea....le placea sa imi rontaie urechile ...erau duperby..pana intro zii cand matanul meu shugubat in ciuda faptului ca a crescut odata cu perusi ...si se intelegeau bine , se jucau impreuna, perusi dormeau cateota pe capul lui ..ia papat!  hmm  sad

7,738

Buna!Sunt noua pe aici  smile ..sa facem cunostinta, ma numesc Florentina. Am 2 perusi,ei se numesc Bobo si Cici. Pe el il am de 3 ani iar pe ea de 1 an.

7,739

bine ai venit printre noi..dragute exemplare smile sa-ti traiasca

7,740

multumesc la fel smile

7,741

buna! sunt iliutza si am 5 perusi normali si un perus standard!
imi pare bine !de cunostinta mona !

7,742

apropo de aceasta diferenta intre perusii standard si cei "normali" in afara de talie care mai sunt diferente ca eu cred ca am femela standard

7,743

apropo ai niste perusi superbi :perus:  :perus:
ce va mai fac puisorii?

Love Nature

7,744

La ora asta,cu sigurantza dorm toti.Intr-un piciorus si cu capsorul in pene. :perusi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,745

da,paco al meu daca e lumina aprinsa incepe sa tipe sa sting lumina ca lui ii e somn si cand sting lumina se duce langa papagalul lui de plastic smile

Love Nature

7,746

buna! cred ca perusul meu are Syngamus trachea, viermele traheal. A avut cineva probleme de genu...sa ma ajute si pe mine ....ce tratament ar trebui sai dau ...cum trebuie administrat tratamentul...va rog mult ajutatima...

7,747 (edited by flyaway70 09-01-2011 10:04)

Andreea nici nu sti ce rau imi pare de micutul tau ! ... :cry: Cunosc foarte bine ce inseamna sa pierzi un sufletel ... Si eu , la fel ca si tine , l-am ingropat in gradina langa un prun si de cate ori mi-e dor de el ma uit pe geam ... acolo ...  :angel:
Ma gandesc ca poate a fost bolnavior de cand l-ai primit ... Oare ? Nu ai de unde sa sti ... Totul e sa ii iubim si sa incercam sa le facem viata mult mai usoara cand ajung in posesia noastra ! Si ei o sa ne rasplateasca cu dragostea lor !
Un bine ati venit pentru toti cei noi ! Sper sa va placa la noi pe forum ! Sa va traiasca minunatiile !

jurj_iliutza wrote:

buna! cred ca perusul meu are Syngamus trachea, viermele traheal. A avut cineva probleme de genu...sa ma ajute si pe mine ....ce tratament ar trebui sai dau ...cum trebuie administrat tratamentul...va rog mult ajutatima...

De unde sti ca are asa ceva ? Ai fost la medic si ai facut analize sau esti tu medic veterinar ? tongue

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,748

george155 wrote:

apropo de aceasta diferenta intre perusii standard si cei "normali" in afara de talie care mai sunt diferente ca eu cred ca am femela standard

standard si normali este acelasi  :hihi:
eglezi si australieni, cei englezi sunt mai mari si au filgi mai mari pe cap, mai ciufuliti asa.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,749

dupa cum ame  zis in zona mea nu sunt medici veterinari care sa stie cea despre perusi! daca mergi la ei iti da antibiotic pe baza de tetraciclina in apa si il doare in cot daca animalutul tau se face bine sau nu! spun ca are syngasmus trachea pentru ca are simtome asemanatoare cu cele descrise in cazul unei afectiuni de genu!are diaree, sta tot timpu cu ciocu deschis, sufla greu ,miscarea pieptului concomitenta cu miscarea cozi, iar ciocu e asa gri negricios-am mai vazut  dar vad ca toaleta si-o face zilnic ,de mancat manaca, bea apa! doar sunt foarte agitati tipa se alearga prin voliera,rod tot ce prind! nu stiu ce sa mai cred! o sa fac niste poze sami spuneti daca ciocul lui coco  e in regula!

7,750

Noi nu suntem doctori veterinari ca sa-ti spunem ce tratament si in ce cantitati sa folosesti. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki