Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ms !!!! :rusine: Eu sunt tare fericita!!!Am vazut ca aveti o familie mare si frumoasa!!!! :floare: :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ms !!!! :rusine: Eu sunt tare fericita!!!Am vazut ca aveti o familie mare si frumoasa!!!! :floare: :heart:
buna! ma ajuta cineva si pe mine va rog....am 6 perusi ....3 femele si 3 masculi ....o pereche intra in cuib au un comportament specific imperecheri dar femela nu depune oua desi prima data sa imperecheat cu masculul de mai bine de 1 luna jumate!unul din masculi are diaree de 2 zile ...iam dat orez si mac dar nici nu se atinge ...iam dat si antibiotic dar degeaba ...vitamine de la vitakraft ,iam dat tot ce am citit pe net ca se da ...din pacate in zona mea nu exista crescatori experimentati iar domni doctotri veterinari habar nu au de perusi!o problema ar mai fii ca daca pun husa pe colivie zboara haotic si mie frica sa nu se raneasca...tinand cont ca ai tin la mine in camera tv-ul merge pana tarziu iar daca pun husa pe colivie se sperie! ce sa fac??
Bun venit.Eu zic sa separi masculul sau daca nu poti da-le in apa de baut ceai de menta si zeama de la orez fiert.Decat sa zboare si sa se loveasca nu-i mai acoperi.Oricum ei se odihnesc si la lumina.De cand ii ai?In mod normal,dupa o perioada de acomodare n-ar trebui sa mai fie stresati.La cealalta problema,poate femela e prea mica,are mai putin de un an?Daca da nici nu e recomandat sa depuna oua.Daca s-a imperecheat o singura daca nici o sansa sa depuna oua.
@suana scuze de intarziere
pai trebuie sa le dai zeama de la orez nu orezul..iar antibioticul trebuie sa il dai pe cioc ci nu in apa..pentru un rezultat mai bun timp de 4-5 zile..desi eu nu ti-as recomanda imediat antibioticul.
Da-i ceai de musetel in loc de apa...vad ca toti il recomanda.Daca vomita eu unul dintre putinii poate care cred in deochi era sa-mi moara unul dintre pui ...asa ca un descantec probabil nu i-ar strica.
Ai cam multi perusi...acum te-ai atasat de ei dar iti sugerez pe viitor sa iei doar o pereche asta daca nu vrei sa te faci crescatoare.
In legatura cu perechea...trebuie separata pentru ca ceilalti sa nu le sparga ouale cand vor avea..ouale vin dupa 2 saptamani de la ultima imperechiere parca timp in care femela se va pregati.
Asigura-te ca au caldura..o baita pentru a se imbaia femela si osul de sepie pentru mai multe informatii ai topic facut chiar aici
Sper ca am fost clar..si ca nu am gresit cu nimic
George,nu cred ca nr.de perusi are vreo importantza......Si am destule pasari.Ideea e ca acum trebuie sa trateze perusul bolnav.Si astepam mai multe raspunsuri de la jurj .Depinde de varsta lor ,de ce au mancat....Si nu cred ca va depune oua daca s-au imperecheta doar odata.Daca n-am inteles bine,rog sa scrie exact.
atunci am inteles eu gresit ...daca s-a imperechiat doar odata nu vor face oua..si daca e mica vorba lu suana nu ii lasa sa se imperecheze...ca ii va dauna las-o sa creasca :hug:
multumesc mult! tin sa mentionez pentru george ca sunt baiat !perechea sa imperecheat de mai multe ori! dar e posibil ca femela sa fie micutza
...e la mine de 8 luni! in ceea ce priveste masculul standard ... cel bolnavior l-am separat deja! de mancat le dau hrana diversificata ...meniuri de la vutakraft ...mei de la kiri kiri vitamine de la vitaktaft ( seminte vitaminizate) vitamine in apa + hrana moale ( ou fiert +morcov ras + gris sau pesmet) morcovul il inlocuiesc cateodata cu mar ras si le dau hrana verde grau verde plantat in chiveci , trifoi, crengute de salcie ( vara) si cam atat mancare!
sper ca nu toate odata
iti dai seama ca nu ! diversificat.... fiecare zii alceva , o data pe saptamana vitamine, si o data la 3 -4 zile hrana verde
E standard baietelul bolnav,zici.E singurul sau are si pereche?Ar fi bine sa nu se imperecheze intre specii.Si eu am unul,un Bubu-lin super frumos,de care tare mi-e drag.Ce le dai hrana verde?Se prea poate daca le-ai dat salata de acolo sa aiba diaree.
atunci e bine as vrea sa le ofer si eu asa ceva la piticii mei dar nu se gaseste aici toate ca in romania...apropo:
Daca voi pleca in romania cu avionul nu ii voi putea plimba dar cu masina? le va dauna cu ceva? Se vor simti rau din cauza drumului? Unde sa-i pun sa nu cada..in afara sa-i tina cineva mereu in brate.
Am o cusca mare si nu prea imi convine
e singurul standar! sper sa reusesc sa ai iau si o fetita!pentru ca la mine in zona nu sunt crescatori de standard ( zona= 200 km patrati cel putin) iar firme de curierat care sa transporte nu exista din cate am inteles! pe asta ca il am mi la adus cineva de la unguri dar e super frumos e verde cu masca galbena o sa pun si niste poze cand se face bine!
Se face bine,cu putina ingrijire.Da-i ce ti-am recomandat,ceai si zeama de la orez si tine-l la cald.Antibioticul nu e de dat decat in cazuri mai grave.
PS:apropo de curierat,cum bine zici ,nu exista nimeni care sa transporte animale.Eu de mult ma gandesc la asa ceva.
prin priori post am trimis porumbei ! au ajuns cu bine si foarte repede tinand cont ca distanta era foarte mare (caras severin-bucuresti) dar nici un crescator de perusi sau pasari exotice ca isi iubeste animale nu ar trimite prin priori post pentru ca la pasarile exotice e mai complicat ( sunt mai sensibile, galagioase etc )
in seara asta micutul meu perus care a mai facut o "criza" acum o saptamana si ceva, ieri a mai facut inca una, si din pacate, s'a stins.desi aveam invitati, nu am putu sa ma abtin si am izbucnit in lacrimi.am coborat si l'am ingropat intr'o gradina de langa bloc. nu mai e langa mine da' daca mi se face dor de el pot macar sa ma uit unde e ingropat :cry: doar o privire aruncata pe geam si il zaresc...mi'e dor de el :cry: intr'o zi atat de speciala el a plecat de langa mine. sper sa ii fie mai bine acolo unde e...
andreea imi pare nespus de rau stiu cum este sa pierzi un sufletel pe care il iubesti,este foarte bine ca l-ai ingropat undeva unde sa te poti uita cand iti e dor la el si mai ales intr-o gradina,si este mult mai bine acolo unde este sper ca se joaca cu Lola,Dydy si Coco pe care i-am avut eu :cry: :hug: :pup:
Imi pare rau pt pierderea micutului tau,Andreea.Si eu l-am ingropat pe al meu in curte si cand imi e dor de el ii pot vedea locul unde e ingropat
astazi cand m-am trezit si m-am dus la colivia papagalilor am vazut ca puii erau iesiti din cuib pe fundul coliviei.Cred ca nu ei au iesit si mai degraba parintii iau dat afara pentru ca vad ca parintii lor se imperecheaza iara.Credeti ca la noapte ar trebuii sa ii bag inapoi in cuib sau sa ii las afara?Le-am pus doua stinghii aproape de fundul coliviei si bol cu hrana si apa dar nu mananca si nici nu prea se urca pe stinghii!ce sa fac?
andreea condoleante pt micututul tau....si eu am patit la fel cu o perusa lutino a facut o criza si sa intors pe spate....am luato in mana si sa linistit apoi peste o saptamana 2 sa ridicat la cer mia parut foarte rau dar am trecut peste
cam cat dureaza procesul de naparlire?
poseidon,nu stiu ca la Paco nu mai inceteaza,daca da din aripi ii cad numai fulgi si am observat ca si penele se rup foarte usor(pana acum nu are pene rupte dar i-am atins putin pana si se simtea cum se lasa in jos(nu mai e dura ca la inceput cand l-am luat)
salut!
am venit cu vesti bune.ionel si-a revenit dupa ce i-am pus os de sepie..se simte mai bine..a si ciugulit din el.
@andreea7 sincere condoleante
ce va mai fac perusii?
poseidon,nu stiu ca la Paco nu mai inceteaza,daca da din aripi ii cad numai fulgi si am observat ca si penele se rup foarte usor(pana acum nu are pene rupte dar i-am atins putin pana si se simtea cum se lasa in jos(nu mai e dura ca la inceput cand l-am luat)
Katy,sunt vitamine de la vitakraft pentru penaj,poti sa ii dai.
imi pare rau,andreea!
Perusei mele i s-au innegrit ghierutele.Este normal??
Aceeasi problema si la mine.Eu le-am luat Vitalino-forte de la Vitakraft si sunt foarte multumita. :k:
imi pare nespus de rau andreea s-a dus intr-o lume mai buna unde probabil ne vom intalni cu ei
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus