7,551 (edited by gabriela094 25-12-2010 12:30)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

catabv wrote:

gabriela094-nu am folosit la figurat, asa s-a intamplat.
Ti-am zis cum sa prepari la perusi,dar se pare ca esti cam incapatanata , probabil inca nu ai trecut peste faza i.
Sa fi sanatoasa.
Baftalos.

Intr-adevar, din incapatanarea mea, perusii au greutatea pe care o au adica vreo 50 g. Imi este practic imposibil sa le administrez acele medicamente.
Am cautat in ziua de Craciun pe tot felul de forumuri si am inteles doar ca infoierea nu este un semn bun. Am controlat la fundulet si am gasit ceva mai mare, pare ca ar avea forma si marimea unui ou.
O sa ma duc sa iau cuibarul si cusca veche de la matusa mamei mele, le fac custi separate... nu am avut deloc intentia sa-i pun sa faca oua, indeosebi pentru ca sunt frati. I-am pastrat pe amandoi in speranta ca voi face un lucru bun, nu se va simti niciunul singur si se vor dezvolta armonios avand un companion din aceeasi specie.
Edit: cuibarul

Gabriela

7,552

Gabi, ti-am mai spus, nu are ou, este imposibil.  wink Nu vreau sa-ti zic ce altceva apare la fund sub forma de ou, dar stai linistita ca o sa se faca bine, du-te la un veterinar si da-i vitamine, nu te mai speria asa ca o sa fie ok. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,553

buna. bunica mea are 2 perusi fata si baiat. ii are de mult. se giugiulesc toata ziua, dar pana acum nu au facut deloc oua. nici femela nu a facut oua nici macar nefertilizate... imi puteti spune de ce?
cea dupa batul de sus este fata si ceilalti 2 sunt baieti. cel alb nu mai este la mamaia l-am luat la mine acasa... deci... de ce nu a facut oua?

Adaugat: 25-12-2010 23:00

ea este fata... i-am pus un ou "fals" am puso intr-o cutie...  si celalalt este rikki, baiatul

7,554

In primul rand colivia este prea mica, in al doilea rand nu suntem persoanele cu care vorbesti zilnic sa ne adrezi niste intrebari ca si indemnuri, cel putin mie asa imi par intrebarile tale. smile
Revenind la subiect, perusi nu au conditiile necesare ca sa se imperecheze iar de aici se intelege totul.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,555

iloveanimals wrote:

Gabi, ti-am mai spus, nu are ou, este imposibil.  wink Nu vreau sa-ti zic ce altceva apare la fund sub forma de ou, dar stai linistita ca o sa se faca bine, du-te la un veterinar si da-i vitamine, nu te mai speria asa ca o sa fie ok. smile

Ca sa vezi ce aiureaza omu' cand e speriat, frate! Astazi am sunat-o speriata pe mama sa o intreb ce face fata. Mi-a zis:
- "Face foarte bine."
- "Faci misto? Zi-mi ce face? E bine? Ai ceva sa-mi spui?"
- "Nu, mama. E foarte bine. Nu mai sta infoiata, se joaca si ciripeste incontinuu."
- "Eu vin acasa sa ma asigur!"
- "Vino."
Am fugit acasa. Am gasit-o pe fetita alergand pe jos, pe covor. Nu mai era deloc lipsita de viata si adormita. Acum face tumbe prin cusca. Cand m-am apropiat, am inceput sa vorbesc cu ea si m-a muscat puternic. Nici nu stiti ce m-am bucurat. Pana la urma, la fund nu are nimic. Am aiurit total, dar sunt bucuroasa pana la cer si inapoi. Multumesc lui iloveanimals si Esterei pentru sprijin si sfaturi, fara ele, nu as fi trecut peste asta! Va pup!

Gabriela

7,556

deutzza_1994 wrote:

buna. bunica mea are 2 perusi fata si baiat. ii are de mult. se giugiulesc toata ziua, dar pana acum nu au facut deloc oua. nici femela nu a facut oua nici macar nefertilizate... imi puteti spune de ce?
cea dupa batul de sus este fata si ceilalti 2 sunt baieti. cel alb nu mai este la mamaia l-am luat la mine acasa... deci... de ce nu a facut oua?

mai nu ai cum sa ii imperechezi din mai multe cauze:
  1-colivia aceea este foarte foarte mica(mai ales ca acolo sunt 3 perusi-- eu am o pereche si mai nou doi pui intr-o colivie cu dimensiunile 70-55-80 si tot mi se pare mica!)
  2-de obicei perusii se tin in perechi sau in grupuri formate din acelasi numar de femele si masculi
  3-trebuie sa ai in vedere si varsta perusilor(eu iam imperecheat la 1 an si 4 luni-poti vedea poze cu puiuti mai sus)
  4-intra pe http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … lor-optime si vezi daca le-ai asigurat toate conditiile necesare reproducerii!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,557

e ok daca , perusul meu vorbeste cu peretele? smile serios , nu mai vorbeste nici cu noi , nici cu perechea lui ... toata ziua sta langa perete si vorbeste

Gestul Conteaza !

7,558

gabriela094 ma bucur foarte mult ca am fost de ajutor smile Sunt atat de fericita ca micuta e bine si nu a patit nimik rau. O pup pe cioculet si sper sa fie sanatoasa de acum in colo sa nu mai ai probleme cu ea  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,559

Gabitsule ma bucur ca e bine si sper ca te-ai linistit si tu. :pup:

7,560

Va iubesc, fetelor!
Vreau sa mai intreb, cate tipuri de perusi exista? Nu ma refer la culori... am vazut ca intreba cineva de perus englez. De care mai pot fi? Ai mei, de care sunt?

Gabriela

7,561

Corcituri.
Nu e atac la persoana sau luat in ras.

7,562

catabv:nu iti dau dreptate,dupa parerea mea sunt perusi ondulati
gabriela094:desi eu cred ca sunt perusi ondulati,chiar daca ar fii corcituri sa ii iubesti asa cum sunt

7,563

Cata unde ai mai auzit tu de perusi corciti? Corciti in ce sens? Ca s-au amestecat doua specii de perusi de culori diferite?
Exista doua felul de perusi, englezi si australieni sau ondulati. Vlad are dreptate referitor la rasa perusilor gabrielei.

7,564 (edited by gabriela094 27-12-2010 10:08)

Multumesc pentru raspuns, dragilor! Sunteti niste scumpi. big_smile
Am citit un articol pe internet si am inteles ca Melopsittacus undulatus inseamna chiar papagal ondulat (sper sa nu fi fost gresit acel articol).
Si Vlad, am scris aseara un mesaj dar l-a sters Latifa (probabil pentru ca nu se mai intelegea nimic din topic daca se lasau unele mesaje care faceau referire la altele, care erau sterse), am spus... sunt capabila sa iubesc orice animal, indiferent de origine, culoare, aspect. Fiecare sufletel merita iubire, cred ca ar trebui ca multi sa inteleaga asta.
Am gasit un filmulet interesant care scoate in evidenta  marimea celui englez:  smile
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2R3I0tijvsw&feature=player_embedded[/youtube]
De asemenea, am citit aici http://ribo.sunphoto.ro/Matca_2010 ceva interesant privind diferentele dintre aceste doua rase. Nu voi da copy/paste ca nu sunt de acord cu asta, dar este vorba de cel mai lung comentariu.
O zi frumoasa!
Edit: Am gasit in albumul acelei persoane o poza care mi-a adus aminte de Coco...
http://ribo.sunphoto.ro/Matca_2010/10745362
Acel perus are deasupra ceromului aceeasi rana pe care o avea si el... sad

Gabriela

7,565

Da,cam asa este la diferenta e marime si intre perusii mei pt ca fetita este perus ondulat ar baiatul este englez si daca imi vor fac puisori ai mei chiar vor fi corcituri smile

7,566

vai vai

Perus ondulat este una cu perusul comun.
Corciturile apar cand nu se urmareste o line,adica cand luati un perus de la gibinel si de la gigi din cotet iar apoi ei scot pui.
Posibil ca aia de la gibinel sa fi avut unul dintre parinti standard iar unul comun si sa iasa semi standard iar apoi el sa se inmulteasca cu comun ,provenit doar din comuni. De aici ies corciturile,desi cel standard este o sub specie a celui ondulat.El a fost facut doar pt liniile de frumusete si marime.

Nu pricep pentru ce am luat ban pe contul catabv?
Presupun ca unii habarnisti sau unele(mai bine spus) au o relatie mai apropiata decat mine cu domnul sau doamna administrator si aceasta s-a lasat influentata de spusele lor.
Si data trecut la fel am primit ban, cand i-am zis ceva unei ratate in urm. 5 min am si luat ban.

Baftalos,mai invatati cate ceva si apoi deschideti forumuri.

7,567

Sa va explic mai in amanunt cum sta treaba, sper doar sa intelegeti ca nu este foarte greu. Exista doua specii de perusi, englez si australian, fiecare specie are un numar de cromozomi, sa zicem eglezul are X cromozomi iar australianul Y, din aceasta cauza nu se pot imperechea speciile diferite. În timpul reproducerii, una din fiecare pereche de cromozomi este transmisă oului sau spermatozoidului (celulele germinatoare) printr-un proces numit diviziune reducțională. Apoi oul și spermatozoidul se unesc pentru a forma o nouă celulă ce conține numărul întreg de cromozomi(in cazul imperecherii speciilor diferite, acest numar de cromozomi nu este identic cu niciunul din numerele initiale), după care se formează noi celule prin divizune reducțională. Cromozomii sunt duplicați astfel încât celula va conține dublul numărului necesar de cromozomi. Jumătate din cromozomi se aliniază apoi într-o parte a celulei, iar cromozomii duplicați în cealaltă parte. Această celulă se divide de la mijloc, pentru a forma două celule, fiecare conținând un număr corect și identic de cromozomi. În acest fel din prima celulă rezultă două, din cele 2 rezultă 4, și așa mai departe până ce se formează perusul in ou.  smile

7,568

uitati poze noi cu peruseii mei!Nu prea stau locului asa ca e greu sa ii fotografiez!Va puteti da seama ce sex au?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,569

ioana99 wrote:

Imi spuneti va rog ce rasa sunt perusii mei eu cred ca sunt perusi englezi dar nu sunt sigura.

Englezii sunt mai solizi, mai mari si au penele din jurul capului mai mari su umflate in sus, ai tai sunt australieni. smile

7,570

femela cand iese din cuib are un tic cu aripile ca un fel de tremurat........atunci este mai accentuate(tremuraturile aripilor) ............si sta numai intr-un picior ........de ce?

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,571

o fi amortit si ea saracuta de atata stat. tongue

7,572

dar nu are oua sa cloceasca....sta ea asa cateodata

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,573

Se joaca banuiesc, ii e si ei drag de cuib. :hihi:

7,574

iloveanimals wrote:

Sa va explic mai in amanunt cum sta treaba, sper doar sa intelegeti ca nu este foarte greu. Exista doua specii de perusi, englez si australian, fiecare specie are un numar de cromozomi, sa zicem eglezul are X cromozomi iar australianul Y, din aceasta cauza nu se pot imperechea speciile diferite. În timpul reproducerii, una din fiecare pereche de cromozomi este transmisă oului sau spermatozoidului (celulele germinatoare) printr-un proces numit diviziune reducțională. Apoi oul și spermatozoidul se unesc pentru a forma o nouă celulă ce conține numărul întreg de cromozomi(in cazul imperecherii speciilor diferite, acest numar de cromozomi nu este identic cu niciunul din numerele initiale), după care se formează noi celule prin divizune reducțională. Cromozomii sunt duplicați astfel încât celula va conține dublul numărului necesar de cromozomi. Jumătate din cromozomi se aliniază apoi într-o parte a celulei, iar cromozomii duplicați în cealaltă parte. Această celulă se divide de la mijloc, pentru a forma două celule, fiecare conținând un număr corect și identic de cromozomi. În acest fel din prima celulă rezultă două, din cele 2 rezultă 4, și așa mai departe până ce se formează perusul in ou.  smile

Nu ma pricep la genetica...dar te contrazic...nu exista doua specii diferite de perusi. Nu ai sa gasesti niciodata in Anglia perusi salbatici, sunt doar perusi selectionati pe anumite criterii din perusii ondulati a caror loc de oricine este Australia, si se pot imperechea fara probleme perusii ondulati cu cei "englezi", perusi standard (de expozitie), si cuplurile de perusi standard pot avea oricand pui  cu caractere apropiate de perusul ondulat (scosi din standard) .  :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7,575 (edited by iloveanimals 27-12-2010 14:54)

Perusi englezi si australieni eu numar diferit de cromozomi. smile
Pff, ai dreptate, am inteles eu gresit. :rusine: Inseamna ca nu sunt probleme cand se imperecheaza acesti doi perusi?Ca nu inteleg de ce altii cunt impotriva imperecherii lor daca ei din punct de vedere genetic sunt la fel. smile