7,526

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

poseidon96 -pune'le cuib si o sa ai pui.
bafta.

7,527

stati putin ....mati inteles gresit ceromul era maro tot si sa facut alb
au avut cuib pana acum
si mentionez ca nu au facut nici un puii......daca i se fac narile albe inseamna ca iese din perioada imperecherii??????......daca da peste cat timp va mai intra in aceasta perioada????

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,528

uitati poze cu puiutzi!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,529

avem si noi 2 oua  :elefant:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,530

Imi poate spune si mie cineva la ce varsta are albul de pe margine perusul??

7,531

imi raspunde si mie cineva la intrebarile de mai sus!!!!va rog frumos!!!! smile

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,532

Sarbatorii fericite !!!! Azi am pus cadita in colivie .la cei doi perusi Coco  si Lino ,Coco fiind un cavaler ,o lasa pe Lino sa fie prima ,in toate ,ii o placere sa o vezi cum se "intelege" cu apa .el doar supravegheaza.
Apropo Lino are narile maroni inchis ,sa inteleg ca este in calduri? sau?

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

7,533

poseidon96 wrote:

si mentionez ca nu au facut nici un puii......daca i se fac narile albe inseamna ca iese din perioada imperecherii??????......daca da peste cat timp va mai intra in aceasta perioada????

Intra cand vrea ea in perioada imperecherii in general primavara si toamna dar depinde de la perus la perus. smile Si daca i s-a facut din maro in alb, da, iese din perioada imperecherii.  :ironic:

Adaugat: 23-12-2010 19:34

vladcrisan wrote:

Imi poate spune si mie cineva la ce varsta are albul de pe margine perusul??

Care margina? smile Te referi la ochii? dupa varsta de 5 luni, atunci incepe sa se contureze. tongue

Adaugat: 23-12-2010 19:35

naria wrote:

Apropo Lino are narile maroni inchis ,sa inteleg ca este in calduri? sau?

Da.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,534

ups   . deci am doua perechi in calduri ,una de nimfa si una de perusi ,daca nu le ofer conditiile pt a depune oua ,are ceva ? din pacate dupa sarbatori plec din tara ,iar parinti mei nu cred ca se vor ocupa si de pui ,prefer sa nu risc . data viitoare sper sa fie cu noroc

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

7,535

Nu se intampla nimic, nu e neaparata nevoie sa faca pui sau sa se calce cand sunt in aceasta perioada. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,536

sarbatori fericite!!!!

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,537

exista specii de perusi muti?? big_smile

Pe un inel cu multe chei, intodeauna se va gasi o cheie care nu deschide nimic.

7,538

eu le fac puiutilor curat in cuib o data la 2 zile.Atunci cand fac asta dau cuibul jos,astup gaura ramasa cu ceva , pun puii la caldurica , fac curat si in pun inapoi.Dureaza maxim 5 minute.Am observat ca dupa ce ii pun inapoi perusa sta pe batul cuibului cam 2 minute si se uita inauntru.Deabia dupaia intra.Credeti ca e vreo problema?Mi-e frica sa nu respinga puii!

7,539

Este ceva nou, studiaza si apoi intra...

7,540

tarra.m wrote:

exista specii de perusi muti?? big_smile

Isi pot pierde vocea dar rare cazuri. tongue

Adaugat: 24-12-2010 13:54

iancumarian wrote:

eu le fac puiutilor curat in cuib o data la 2 zile.Atunci cand fac asta dau cuibul jos,astup gaura ramasa cu ceva , pun puii la caldurica , fac curat si in pun inapoi.Dureaza maxim 5 minute.Am observat ca dupa ce ii pun inapoi perusa sta pe batul cuibului cam 2 minute si se uita inauntru.Deabia dupaia intra.Credeti ca e vreo problema?Mi-e frica sa nu respinga puii!

E bine ce faci, stai linistit, nu ii paraseste asa usor.  smile

Adaugat: 24-12-2010 13:55

catabv wrote:

Este ceva nou, studiaza si apoi intra...

Si cu asta la ce te referi? smile Tu in locul lui ce ai fi facut? fii sigur ca a studiat si inainte, dar in articolele de pe net sau in carti nu spun oamanii din experienta lor ci vorbesc la general, e normal ca un om sa intrebe si sa ceara sfaturi, nu?
Si daca nu la asta te refereai atunci scuze.

7,541

credeam ca perusul meu asa este:)).....nu zicea nimica dar m.am gandit sa caut pe youtube un perus care ciripeste si a inceput si el...dar face asta doar cand aude perusul celalalt big_smile .....a fost luat dintr-o crescatorie unde erau foarte multi perusi....cred ca e cam trist sad

Pe un inel cu multe chei, intodeauna se va gasi o cheie care nu deschide nimic.

7,542

iloveanimals- tu ai ceva cu mine?

Eu ma refeream la perus .
Este ceva nou, studiaza si apoi intra...(perusul, INTELEGI? PERUSUL)

Iti accept scuzele, dar prea imi cauti nod in papura.

7,543

E tot acelasi lucru cum credeam eu si nu este nevoie de scuze, nu am nimic cu tine doar ca sunt useri si mai noi si mai vechi pe forum, altii care abia au aflati ce-i ala un pperus si se sperie si la cele mai mici chesti neimportante, iti dai seama ca nu toata lumea are timp sa ia tot internetul si sa-l rasocleasca prin toate incheieturile doar ca sa gasesasc o informatie care se afla doar din propriile experiente. Ti-am spus asta doar ca sa ai rabdare cu noii veniti si daca vrei sa-i ajuti da-le sfaturi nu le spune citeste colo ca gasesti raspunsul.   :cocos:

7,544

Mie deja imi este frica sa ma uit inspre cusca. Mi-e frica pentru ca ma tem sa nu vad ceva de rau... Fetita mea tot sta infoiata, doarme mult si mananca de parca ar fi sparta. Nu mi-a raspuns nimeni la intrebare in sectiunea adecvata, sa inteleg ca nu ati mai trecut niciunul prin asta?

Gabriela

7,545

Ceva de genul am patit la porumbei,mancau pana mureau si beau apa intr-una,ca tratament am folosit enteroguard.

La păsările de colivie şi voliera , în tratamentul curativ Enteroguard M comprimate se foloseşte încorporat sub formă de pulbere, după o prealabilă mărunţire, calculând 1/2 comprimat/1,25 kg greutate vie/ zi, respectiv 1/4 comprimat pentru 0,5 - 0,6 kg greutate vie/ zi, timp de 5 zile. Zahărul contribuie la corijarea gustului şi la aderarea medicamentului pe seminţe.
Tratamentele antistres şi preventive se fac cu jumătate din dozele curative, timp de 5 zile.
La păsările de colivie şi voliera doza de medicament se omogenizeaza cu zahar pudră şi se amestecă cu hrana puţin umectată, în special când se folosesc seminţe.

A luat o bacterie ceva de prin casa,cred.

Bafta!

7,546

Sarbatori fericite!!! Sa va bucurati de ziua de Craciun alaturi de piticii vostri!   :hug:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

7,547

catabv wrote:

Ceva de genul am patit la porumbei,mancau pana mureau si beau apa intr-una,ca tratament am folosit enteroguard.

Sper doar ca ai folosit la sensul figurat "mancau pana mureau". In alta ordine de idei, nu stiu daca enteroguard se poate folosi si la perusi. Porumbeii sunt mult mai mari decat ei si deci pot primi medicamente mai puternice in raport cu piticii. smile
Am fost plecata de acasa si am intrat in casa cu o spaima groaznica. Tot am impresia ca se poate intampla ceva si ma gandesc ba ca nu vreau sa fiu de fata in caz ca se intampla, ba ma gandesc ca ei i-ar fi mai usor sa treaca peste asta alaturi de mine. Si sincer, acum realizez cat conteaza ca, in primul rand, tu sa fii calm si sa ai moralul ridicat, pentru ca animalul simte.
Ma gandesc sa sun la un medic vet dar ma gandesc ca sunt sarbatorile si... orice om are nevoie de odihna, relaxare si de timp liber. Nu stiu cabinete non-stop, stie cineva in sectorul 3 sau prin apropiere? Daca nu ma duc cu ea, macar explic simptomele, poate-mi da ceva. Eu astazi am mai luat-o din cusca si am mai stimulat-o sa se miste si... oh, nici nu mai stiu cand a cazut de pe cusca a doua oara ca oricum nu am dormit toata noaptea, dar stiu ca a cazut si nu imi explic de ce. De tinut, se tine bine cu degetele, are echilibru, nu are nimic la cerom/picioruse/ochi iar la fundulet (in ciuda faptului ca ieri a facut moale - am actionat imediat, am facut ceai) nu pare sa aiba nimic. Am inteles de la Dany ca baiatul nu o poate calca pentru ca este prea mic pentru asta deci, prin deductie, varianta "oute" cade.
De mancat inca mananca incontinuu si se misca bine (chiar ciupeste cu forta), zboara la fel, insa nu inteleg de ce doarme si mananca mult, plus ca ma ingrijoreaza faptul ca sta numai infoiata. Sa nu mai spun ca are o fatuca de milioane... mi se pare asa draguta. Eu nu stiu ce sa fac, daca o pierd cred ca lesin si eu langa ea.
Credeti ca ar trebui sa renunt la unul din ei, ca sa nu am probleme cu outele? Sau sa-i tin in custi separate (desi nu prea cred ca ar rezista...)?
Sper sa trecem impreuna si peste asta, mi-ar parea nu rau, ci enorm de rau sa o pierd si asta mai ales pentru ca nu am facut nimic gresit: i-am oferit alimentatie corespunzatoare, curatenie la doua zile, libertate non-stop si dragoste cat cuprinde. Chiar, acum nu mai spune chiar nimic cand o iau in mana, doar se uita cu sete la parul meu si-mi tasneste in cap. Doar sunete joase, desi daca o iau, de exemplu in bucatarie, il aude pe Hed si incepe sa tipe si ea, sa o auda baiatu'.
P.S: Nu am frig in camera, deloc. Geamul il tin intre-deschis pentru a aerisi camera, timp in care pe ei ii duc in alta. Plus ca ei au cusca langa calorifer si chiar ii mai sui cateodata (am observat ca-s relaxati si cuminti) pe el.
Am scris un roman intreg, stiu... Mi-e asa de somn ca nici nu mai stiu de mine. Sper sa fie bine!
Si, nu in ultimul rand, "Sarbatori fericite"!

Gabriela

7,548

sa-ti spun ce are perusul tau nu stiu.si nimfa mea a fost bolnava dar a avut alte simtome.
cabinete non stop in sectorul 3(ca in 3 stau si eu) sunt centrovet pe la piata Alba Iulia.tel:021/322.48.41.
si salvavet pe la Ilioara.tel:021/348.34.69.
mai este medicul care mi-a facut bine nimfa dar nu e non stop daca vrei imi spui so iti spun maine nr. de telefon ca nu stiu unde e fluturasul pe care scria numarul de telefon si maine o intreb pe mama ca n-am cum sa o trezesc sa o intreb big_smile .
Si va urez si eu Craciun Fericit!

animalute: Cocolino :nimfa: Scayle :caine: Sara si Mark 2  :tzest: ingerasii: cocuta :grey: , chichi si whatup :soarece: , mark 1 :tzest: ,un pui(nu stiu ce pui era)de o zi :ou: , un pui de cateva zile de porumbel :ou: , 2 iepurasi :iepure: puf alb si puf negru :iepure:va rog dati clik http://www.gbx.ro/member_page.php?id=3216

7,549

gabriela094-nu am folosit la figurat, asa s-a intamplat.
Ti-am zis cum sa prepari la perusi,dar se pare ca esti cam incapatanata , probabil inca nu ai trecut peste faza i.
Sa fi sanatoasa.
Baftalos.

7,550

Craciun fericit tuturor!!!  :lma:   :lma:   :lma: