Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Am revenit cu poze mai clare!
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Draguti peruseii slick ...
(ce aparat foto folosesti? )
Draguti peruseii slick
...
Un sony. De ce, nu sunt ok pozele? Sau vrei sa ti-l imprumut? :dans:
te anunt cu parere de rau ca ai doua fete.
da.....probabil va face oua incurand daca s-a imperecheat
Dupa ce varsta se pot imperechea perusii? E nevoie de cuib neaparat pe a se imperechea? Am mai avut 2 perusi timp de 5 ani ( de fapt masculul a murit dupa aproape 4 ani) si nu au avut nicio "actiune". Au avut doar colivia, fara niciun cuib si probabil de aceea.
Am vazut in magazinele pt animale niste cuiburi impletite care se agata de gratiile coliviei. Sunt ok alea? Sau trebuie sa fie un cuib ca acela din poza de mai sus?
4dollar wrote:Draguti peruseii slick
...
Un sony. De ce, nu sunt ok pozele? Sau vrei sa ti-l imprumut? :dans:
Nu dar ... al meu nu prea mai face fata si as vrea sa imi cumpar altu si aveam nevoie de o sugestie MS!
slick wrote:Am revenit cu poze mai clare!
Asta este, nu e nicio pb, mie imi plac oricum. Cel putin de acum stiu sa nu mai recomand nimanui sa cumpere din pet shopuri de la vanzatori care habar nu au pe ce lume traiesc.
Nu exista nicio sansa sa te inseli?
vladcrisan wrote:da.....probabil va face oua incurand daca s-a imperecheat
Dupa ce varsta se pot imperechea perusii? E nevoie de cuib neaparat pe a se imperechea? Am mai avut 2 perusi timp de 5 ani ( de fapt masculul a murit dupa aproape 4 ani) si nu au avut nicio "actiune". Au avut doar colivia, fara niciun cuib si probabil de aceea.
Am vazut in magazinele pt animale niste cuiburi impletite care se agata de gratiile coliviei. Sunt ok alea? Sau trebuie sa fie un cuib ca acela din poza de mai sus?
se imperecheaza doar daca au cuib iar cuibul trebuie sa fie gen cutie cu o gaura intr-o parte si un capac detasabil, mai multe informatii despre reproducere gasesti in site la Pasari. Nu are rost sa mai insiruim lucrurile astea care au fost spuse de n ori pe forum.
slick wrote:Am revenit cu poze mai clare!
Poate totusi in poze nu au iesit culorile bine. Am sa le fac si maine cu lumina naturala. Masculul cica trebuie sa aiba narile albastre si asta micu asa le are.
p.s.: eu acum ma tot incurajez, pt ca as fi vrut cuplu tocmai pt ca imi place cum se iubesc; si am luat 2 pt ca ei sa se simta bine ca si cuplu.
iloveanimals wrote:slick wrote:Am revenit cu poze mai clare!
Asta este, nu e nicio pb, mie imi plac oricum. Cel putin de acum stiu sa nu mai recomand nimanui sa cumpere din pet shopuri de la vanzatori care habar nu au pe ce lume traiesc.
Nu exista nicio sansa sa te inseli?
Eu cand mi-am cumparat un perus mi-am ales un baiat iar vanzatoarea ma tot sacaia ca e fata, sa nu ai incredere in vanzatori.
nu prea sunt sanse sa ma insel.
Pai au bleu pe margine, amandoi nu vad sa aibe niciunul nasul mov complet.
Pai au bleu pe margine, amandoi nu vad sa aibe niciunul nasul mov complet.
Multumesc de raspuns. Acum ma gandesc daca sa le iau un gagiu...ca de ele nu ma despart! Dar parca 3 perusi intr-un apartament e cam mult. Plus ca as vrea sa adopt o nimfa care este traumatizata de stapana ei (de fapt de mama stapanei).
Vom vedea ce va fi... :dans:
Mie nu mi se pare foarte mult pt apartament :hihi: dar faci cum crezi, vezi sa nu te sperii daca or sa se mai bata din cand in cand, asa sunt fetele mai certarete, daca o vezi pe Candy a mea cum il bate di pe Dave si pe Miky, iar Miky e de 3 ori mai mare ca ea.
Slick, multumesc frumos pentru complimentul adus celor care lucreaza in magazine cu si despre animale.
de 3 ani si eu lucrez in pet-shop. multumesc inca o data!
cat despre acei vanzatori sa iti zic ceva: nu sunt zei sau dumnezei si ca si oamenii, si ei mai pot gresi.
iar ca sa mai sar in apararea noastra, a vanzatorilor, sa iti mai zic ceva: perusii la o varsta frageda nu au culoarea ceromului bine pronuntata. ceromul in timp se mai poate inchide la culoare, ori se mai poate deschide.
eu la genul asta de clienti le doresc sa caute alt magazin, unde se vand papagali batrani, pentru ca acolo nu mai poate fi vorba de eroare, doar despre necunostinta.
si sper sa nu te superi pe mine, dar banuiesc ca tu ti-ai dorit perusii. in acest caz puteai sa citesti cateva articole despre ei si sa iti dai seama in momentul cumpararii de sexul acestora.
In cazul in care vrei sa ai si mascul, recomand sa iti iei 2, sa aiba fiecare perechea lui. daca vezi ca nu se inteleg cele 2 familii, ii poti desparti.
ori, ar mai fi o varianta: sa duci un perus inapoi in magazin, la vanzatorul ala naspa care ti-a dat 2 femele si sa il rogi sa iti schimbe femela pe un mascul.
Nu trebuie sa sari chiar asa sa le iei apararea vazatorilor de animale, nu toti care lucreaza intr-un pet shop iubesc animalele, unii fac asta doar pt profit, altii pt ca nu au alt loc de munca. majoritatea vanzatorilor ajung sa ti-l bage pe gat , sa spuna ca sunt pereche ca sunt tineri ca nu stiu ce numai ca sa cumperi, daca ii spui ca vrei fata toti din cusca sunt fete, daca vrei baiat se intampla acelasi lucru. Nu trebuie sa te simti jignita de lucrul asta.
ori, ar mai fi o varianta: sa duci un perus inapoi in magazin, la vanzatorul ala naspa care ti-a dat 2 femele si sa il rogi sa iti schimbe femela pe un mascul.
E ca si cum as infia un copil si cand aflu ca ceva nu imi convine ma duc inapoi la orfelinat sa il schimb.
Meseria vanzatorului de animale este sa vanda animale. Eu m=am dus la un magazin de animale pt ca se presupune ca acolo gasesti oameni pregatiti si care au habar de animale. Si daca am cerut o pereche de perusi ma asteptam sa fie pereche nu sa am parte de doua fete (mi s-a parut ca sunt de acelasi sex, dar am zis ca ala stie mai bine ca doar de aia e acolo. Si l-am intrebat de 3 ori daca sunt baiat si fata si m-a asigurat ca da). Daca nu e in stare sa-si gaseasca alta slujba.Eu daca gresesc in meseria mea sunt penalizat.
Poate tu esti o exceptie, dar pana acum pe toti vanzatorii pe care-i intrebam cate ceva imi raspundeau evaziv. Daca stau 2 ore de vorba cu voi pe net , cred ca stiu apoi sa dau sfaturi mai bune.
Daca voi mai dori vreodata sa-mi cumpar alte pasari voi apela la un crescator. Si raman la parerea mea cu recomandarile(voi recomanda doar magazinele din Cluj, pt ca vad ca esti de acolo...:) ).
Multumesc frumos, recomandarile prind intotdeauna bine.
Daca vei apela oricand la crescator sau la magazin, incearca sa mergi cu cineva care se pricepe un pic. o prietena de-a mea a luat o teapa de la un crescator cand si-a achizitionat o nimfa, care s epresupunea a fi mascul de 3 luni. nimfa avea vreo 5 ani minim si era femela...
Eu in locul tau nu as renunta la perusii achizitionati, daca se inteleg, e ok. Oricum, si daca erau pereche nu e garantat ca faceau puiuti. Eu am o pereche. Nici urma de ganduri serioase din partea lor, desi le asigur tot ce au nevoie.
Daca vii in Cluj, te ajut data viitoare sa iti alegi pereche.
Ai dreptate cu acei vanzatori, eu unde nu stiu daca e 100% femela sau mascul, ii spun omului.
Eu am luat de la un crescator si mi-a zis ca nu poate sa imi spuna 100% ce este si nu vrea sa ma induca in eroare cum ar face altii.A dat doar cu presupusul,sper ca peste 2-3 luni sa fie adevarat ce a zis el.
M-am apucat sa fac o cusca mai mare pentru lipiciosi,sper sa aiba loc 4 perusi asta in cazul in care cei ce ii am acum nu sunt fata si baiat.Daca sunt baieti amandoi (desi nu cred) le cumpar pereche iar daca sunt cuplu mai cumpar 2 baiat si fata :wis:
Apropo,de ieri seara perusii mei intra aprox 5-10 min in cuibar si stau acolo amandoi ,iar bitza(baiatul) ii canta asa incet etc. Azi am incercat sa trag cu ochiul,dar ies cand vreau sa ma uit si femela scoate un sunte urat :bang: ,afara nu ii poate canta sau ce?
Multumesc frumos, recomandarile prind intotdeauna bine.
Daca vei apela oricand la crescator sau la magazin, incearca sa mergi cu cineva care se pricepe un pic. o prietena de-a mea a luat o teapa de la un crescator cand si-a achizitionat o nimfa, care s epresupunea a fi mascul de 3 luni. nimfa avea vreo 5 ani minim si era femela...
Eu in locul tau nu as renunta la perusii achizitionati, daca se inteleg, e ok. Oricum, si daca erau pereche nu e garantat ca faceau puiuti. Eu am o pereche. Nici urma de ganduri serioase din partea lor, desi le asigur tot ce au nevoie.
Daca vii in Cluj, te ajut data viitoare sa iti alegi pereche.
Ai dreptate cu acei vanzatori, eu unde nu stiu daca e 100% femela sau mascul, ii spun omului.
Nu vroiam neaparat pui. Am intrebat doar de curiozitate. As fi incercat ceva de curiozitate, dar acum ca am doua fete astept petitorii...
Cat timp le trebuie perusilor sa intre in cuib?
Eu le-am pus astazi si nici nu se apropie de el. Nici curiosi nu sunt.
Cand sunt in perioada imperecherii intra imediat in cuib, depinde doar de ei, nu au un anumit timp, poate sa dureze cateva zile la cateva luni.
Cat timp le trebuie perusilor sa intre in cuib?
Eu le-am pus astazi si nici nu se apropie de el. Nici curiosi nu sunt.
depinde de ei la mine de exemplu a 3 a zi de cand leam pus cuib ,au intrat
Aveti numai frumuseti aici ! :angel: Sa va traiasca ! In curand voi fi si eu posesoarea unui perus ! Mai exact de Craciun ! Ce mult mai e pana atunci ... Va trebui sa il aleg eu ... dar nu stiu sa ii deosebesc ! As vrea un baiat ! Cum pot sa aflu daca e baiat , din mai multi la un loc ? Sau spuneti-mi voi , cei care aveti , vre-o diferenta , ceva , care sa ma ajute sa il aleg la sigur ! Inca nu stiu nici eu sigur daca sa iau baiat sau fata !!! Ce ma sfatuiti sa fac ? Bineinteles ca dupa un timp ii voi lua si pereche ... asa ca nu va fi bai daca nu e baiat primul pe care il voi lua ! Care dintre ei canta mai mult ? Sau ciripesc la fel de mult ? De vorbit , sper ca vor vorbi amandoi , nu ? :wow: Cate intrebari din primul meu post despre perusi !!!
Astept sa ma lamuriti si pe mine ce sa fac ... :merci:
baiat tanar
fata tanara
mscul si femela tineri
mascul si femela adulti
Biatul canta mai mult desigur, si femela canta, dar mai mult ciripeste, baiatul mai imita si sunetul alteor pasari.Iar de vorbit, cu atatea nimfe in casa crezi ca mai are sanse sa invete vreun cuvant?
Din cate vad eu baiatul are ceromul mai mult mov , albasrtui , iar fata un albastru deschis , iar la nari fata are mai mult alb ? E bine ce zic ? Poate am noroc si il aleg din prima ! Inca nu stiu ce culoare va avea ... As vrea sa fie o culoare mai ciudata ! Am vazut unul alb tot , cu un pic de gri la capusor ! Si unul cu bleu, verde si gri , toate culori pale si in rest parca era tot alb ... Acum nu stiu daca o sa ii mai aiba pana de Craciun si nici nu stiam sa zic daca erau fete sau baieti ! Acum stiu ! Multumec mult ! :merci: Sper ca cel pe care il aleg sa fie un pic mai special ... desi toti sunt , fiecare in felul lor !
da e bine ce zici. ai prins ideea, :hihi: Cei albino , lutino, sau cu trasatiri de albino sa gri, baietii in principal au ceromul mai deschis la culoare, asemanator cu al fetelor, dar tine minte ca masculul are inttdeauna tot ceromul o singura culoare, fara alte urme de alb sau crem.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus