7,351

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

15-20 grade

7,352 (edited by smire 02-12-2010 19:55)

silviu, tu ce faci cu atata pasaret iarna? unde-i tzii ?(k e frig pe la voi)

yoyo

7,353 (edited by andreea7 02-12-2010 20:02)

de dimineata s'a imperecheat o pereche de perusi  smile

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,354

andreea succes la puisori :ou:

Adaugat: 02-12-2010 22:16

am si eu o dilema in privinta perusilor mei :
Masculul meu este un perus englez iar femela este perus australian.intrebarea este:se pot imperechea si daca da exista vreun risc sau ies cum ar veni corcituri tongue .aceasta dilema ma framanta de cand un membru de pe forum(nu dau numele) mi-a spus ca se pot imperechea desi nu e indicat pt ca pot aparea defecte la puii acestora.Astept raspunsuri,MULTUMESC

7,355

Ei se pot imperechea dar nu este recomandat, puii or sa-ti traiasca dar nu stiu cat de sanatosii ar putea fi, o prietena, care nu e mai intrat de mult pe forum, a avut o perusita corcitura de englez si australian si i-a trait, era mult mai mare fata de ceilalti dar nu era asa ciufulita. E alegerea ta ce vrei sa faci, eu zic ca mai bine le cumperii la fiecare pereche sa se simta mai bine.  :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,356

Inca un perus australian pot sa iau dar unul englez la mine in oras nu este doar daca ma duc in Zalau.O sa fac tot posibilul sa le cumpar perechea potrivita

7,357

Poti sa ii tii si pe amandoi atata timp cat nu vrei sa-ti faca pui.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,358

Mai postez niste poze cu perusii mei statand pe o floare.Am observat ca au si ros din ea.Oare e toxica pt perusi??

7,359

ce floare e?
Ai mei vara trecuta mi-au facut praf un trandafir japonez, mai ramasese doar betele de el:wow: , dupa ce a terminat cu trandafirul s-au mutat la un asparagus l-au mancat si pe ala pana iau mai ramas cateva bete, apoi au vrut sa se mute la cologazie...asta e toxica si i-am inchis. smile I-am tinut o sapt inchisi si dupa  nu le-am mai dat drumul in camera unde aveam florile, dar faceau ei ce faceau si cand prindeau usa deschisa imediat treceau dincolo.  :bang:

7,360

Am si eu o intrebare: am cumparat acum o saptamana doi perusi, pereche conform vanzatorului, dar am niste dubii. Am mai multe curiozitati:

1. A avut dreptate vanzatorul in privinta sexului? (cand am cerut pereche si sa fie pui era cam in dubiu)
2. Mascului (cel albastru) are un comportament ciudat: sta cu capul mai mult aplecat in jos (cam ca in poza 1) si tinde sa doarma non stop. De asemenea isi umfla des penele (doar el). As vrea sa stiu daca este bolnav si daca da, ce imi recomandati ca medicament.
3. Femela (cea verde) are perioade in care bate foarte tare din aripi de parca e crizata si zboara haotic prin colivie. Ea este si mult mai activa. Stiti cumva care e cauza acestei manifestari?

Sper sa va puteti da seama din poze de sex.

7,361

Cel verde pare mascul. tongue Comportamntele sunt absolut normale, daca zboare prin colivie inseamna ca vrea sa-i dezamorteasca aripile, iar faptul ca sta k capul mai mult aplecat inseamna ca este atent la un anumit lucru si se umfla in pene probabil pt ca naparleste sau pur si simplu doar se scutura, in niciun caz nu sunt bolnavi.
In privinta sexului, daca vrei sa stii mai exact fa-le poze mai clare.  :pup:

7,362

Ai mei cand ies din colivie se prind cu picioarele de gratii si dau ca nebunii amandoi din aripi,desi pot zbura prin camera  :bang: .
Masculul meu sta mai mereu infoiat,mai ales cand este langa femela si ii canta asa placut iar ea il ciupeste(dar nu tare,asa placut) pe el si el e foarte happy  :perus:

7,363

Multumesc pt raspuns. Problema la mascul este ca sta cu capul in jos si doarme in acelasi timp. Voi incerca sa fac niste poze in momentul in care va sta exact cum am spus. Eu sper sa ai dreptate si sa nu fie nimic.
De asemenea am sa pun si niste poze mai clare ca sa-mi spui si mie exact sexul.

7,364

Daca asta ti se pare ceva anormal, faptul ca femela mea doarme cu capul in jos atarnand de colivie axact ca uan liliac, cum ti se pare?  smile Si eu m-am speriat la inceput pt ca mi s-a parut ciudat, dar apoi m-am obisnuit k ea asa.  :hihi: E sanatoasa, nu are nimic, cativa neoroni lipsa in rest e ok.  :k:

7,365

Din cate vad eu din poze ai o pereche dar fa poze mai aproape sa iti zicem si varsta lor,din poza asta par tineri dar fa pozele mai clare wink

7,366

Am facut si eu bradul de craciun ... si incerc sal scot pe cocut afara dar nu vrea .. e speriat de brad smile
am incercat sal pun pe o crenguta dar nu vrea big_smile

Gestul Conteaza !

7,367

Bradul e toxic pt papagali!  smile

7,368

Chiar si cel artificial?  yikes ... daca da atunci am sa fiu mai atent  :angel:

Gestul Conteaza !

7,369

Pai cel artificial e din plastic. smile Eu vorbeam de brad ca planta.  tongue bradul natural.  :hihi:

7,370

Ma si speriasem tongue .. artificial am ... cred ca il enerveaza micile aschiute verzi de pe crengute
si am observat ca ei tin sa aibe mult loc de exemplu daca le-am pus leaganul in colivie ... coco incearca sa il bata smile tot da cu ciocu in el parca ar fi un razboinic :bang: .. asa face si cu globurile din pom daca il duc langa ele

Gestul Conteaza !

7,371

Pai asta nu inseamna ca sunt razboinici, inseamna ca ii place lucrul ala, in glob isi vede reflexia, sau poate ii place culoarea, asta inseamna cand da cu ciocul intr-un anumit lucru/obiect.  smile

7,372

smile ... si am vazut cateodata cand il scot pe coco ca face un sunet asa pitigaiat pentru 1 secunda asa dragut ca un latrat de caine micsorat de vreo 2 ori ... smile Il iubesc ... cand vin de la scoala mereu ma vede vine la mine acolo sa ma vada mai in de aproape si tipa !! :heart:

Gestul Conteaza !

7,373

uitati niste poze cu perusii mei
imi puteti spune din poze daca femela trebuie sa faca oua?
ea de vreo 3 zile isi petrece toata ziulica in cuib.....si masculu o hraneste
cand iesa seara afara sta infoiata in pene si mi se pare ca are cloaca putin umflata..........dar sa nu imi dea impresia de la pene

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,374

da.....probabil va face oua incurand daca s-a imperecheat

7,375

Deci sa inteleg ca nasul asa maro mereu e doar cand sunt in faza de imperechere?   tongue

Si apropo ... nam mai pus poze dar uitati :heart:

( scuze pentru neclaritate , aparatul meu are probleme )

Gestul Conteaza !